IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Масови протести на руснаци в Германия заради изнасилена от бежанци 13-годишна Лиза
    Полицията провежда разследването неохотно, възмущават се хората и настояват властите да гарантират сигурността поне на децата


    Протести в подкрепа на 13-годишната Лиза, която бе изнасилена от бежанци в Германия, се проведоха в цялата страна. Близо 500 човека от руската диаспора излязоха на улицата във Вилинген-Швенинген, хиляди пък се събраха на протестен марш в Минден. В Хановер около 300 руснаци се събраха пред сградата на кметството.
    Демонстрации се проведоха и в Берлин, Кьолн, Регенсбург и други градове. Всички демонстранти се обявиха срещу насилието и поискаха от властите да осигурят сигурността преди всичко на децата. Мнозина от участниците в митингите заявиха, че немската полиция провежда разследването неохотно, тъй като в престъплението са замесени бежанци, съобщава 1tv.ru.

    Хората подчертаха, че са излезли на улицата по своя инициатива и не принадлежат към никакви политически партии и обединения.

    Трагедията, която се случи в рускоезичното семейство и възникналото около нея информационно затъмнение привлече вниманието и на руското посолство в Германия. „Свързахме се със семейството, служителите ни разговаряха с родителите на момичето, със самата Лиза, с адвокатите и сега нямаме никакви съмнения, че става въпрос за престъпление от насилствен характер”, заяви прессекретарят на посолството Сергей Беляев.

    Протестиращите обещаха да продължат да се борят срещу миграционната политика на немските власти.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Ето още въпросчета
      "Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски газ в Европа?!
      Някой русофил може ли да ми обясни защо България плаща най-скъпия руски дизел в Европа?!
      Някой русофил може ли да ми обясни защо „Лукойл Нефтохим” АД за последните 6 години е отчел приходи от над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА, но няма година, в която да е отчел и стотинка печалба?!
      ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ ОТ ТОВА?!
      Доволни ли сте, че нямат измервателни уреди?!
      Доволни ли сте, че нямате алтернатива?!
      Доволни ли сте, че родителите ви късат от залъка си, от лекарствата си, за да грухат ненаситните кремълски гуши?!
      Доволни ли сте, че енергийната ни система е доведена до колапс?!
      Доволни ли сте, че от заплатите ви, от пенсиите ви, от детските надбавки се къса, за да се плаща за скъпото парно на държавна администрация, болници, училища, заради най-скъпия руски газ?!
      Доволни ли сте, че от заплатите ви, от пенсиите ви, от детските надбавки се къса, за да се плаща за най-скъпия руски дизел?!
      Доволни ли сте, че от години се саботира родното производство на газ?!
      Доволни ли сте, че цели отрасли на химическата ни индустрия фалираха, защото в себестойността на продукцията им 60% се формира от скъпия руски газ?!
      Доволни ли сте, че политиците ни, оплетени в корупционните схеми на руския енергиен империализъм, продават Родината и бъдещето на децата ви?!...
      Някой русофил може ли да ми обясни защо през последните години над 10 000 000 руснаци избягаха от Россия?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо всички руски политици, олигарси и чиновници изпращат децата си на Запад?
      Защо според техния Росстат още 57 % от хората с висше образование биха избягали веднага, ако могат?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е на първо място в света по употреба на хероин и употребява 21% от цялото световно производство?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо средната консумация на спирт в Россия е 18 литра на глава от населението?!.
      Знае ли русофилът, че според експерти на СЗО при консумация от над 8 литра на човек се касае за деградация на населението?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия отделя 25% от бюджета си за въоръжение, докато всички останали държави отделят не повече от 3-4%?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо не ползва нищо руско - нито кола, нито телефон, нито компютър, нито лекарство, нито дрехи, нито храна, нито лекарства?!
      Защо?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия произвежда само 2% от световния БВП , а владее 16.7% от общата територия?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо 95% от брутния продукт на Россия е от добив на суровини и по този показател е зад повечето държави от третия свят?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо в Россия има най-много убийства на глава от населението и най-много полицаи на глава от населението?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо за последните 20 години от картата на Росиия са заличени над 13000 села и 215 града?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо на 100 новоредени в Россия се падат 100 аборта?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е единствената държва в света, в която официалната работна заплата е по-ниска от официалния жизнен минимум, който в момента е около 200 лв. или 8200 рубли.
      Някой русофил ще ми обясни ли защо руските милиардери плащат най-ниски данъци - 13%. (Във Франция и Швеция – 57%, Дания – 61%, Италия – 66%)
      Някой русофил ще ми обясни ли защо 1% от населението владее почти 100% от природните богатства в Россия?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия дава природните си залежи на концесия на западни фирми като ШЕЛ, Бритиш Петролиум, Шеврон -Тексако, Тотал?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия взе целия златен резерв на България?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо се наложи тристахиляден окупационен корпус на Червената армия, чиято издръжка бе по-голяма от бюджета на България, да окупира България от 1944 г. до 1947 г.?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия сътвори т.нар. „македонска” нация и я наложи с насилия, репресии и убийства над стотици хиляди българи и защо Россия днес е единствената държава, която признава и подкрепя официално антибългарската организация ОМО Илинден?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо Россия е против Съединението на България?!
      Защо напада България през 1916 г.?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо през 1989 г. България осъмна с 10 милиарда долара дълг, съизмерим по покупателна способност точно с днешния ни външен дълг, който не сме спрели да обслужваме от тогава?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо през 1989 г. България осъмна като най-бедната държава в Европа, с най-малки пенсии и заплати, с неефективна и неработеща икономика, изцяло по руски образец, с руски машини и съоръжения?!
      Някой русофил ще ми посочи ли поне едно десетилетие в историята на Россия, в която тя да не е нападала, газила и мачкала някой народ или държава?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо за роснака всички, които искат свобода и независимост се превръщат във врагове?!
      Някой русофил може ли да ми посочи един народ или държава в съседство на Россия, които да не са били нападани?!
      Някой русофил може ли да ми посочи поне една държава, в която да е стъпил руският ботуш и да не са последвали насилия, терор, корупция, престъпност и бедност?!
      Някой русофил може ли да ми обясни защо най-много роснаци са избити от самите роснаци и какво да очакваме от тях по отношение на други народи?!
      Някой русофил може ли да ми обясни защо роснака не е убил дори един американец, но е избил хиляди и хиляди поляци, чехи, украинци, литовци, естонци, българи, унгарци латвийци, финландци, грузинци...?!
      Някой русофил ще ми каже ли от колко столетия Россия яде украинското жито?!
      Някой русофил ще ми обясни ли защо роснаците с такава жестокост и свирепост избиват един народ, за който довчера твърдяха, че му е братски?!"
      http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-...a-rusofil.html
      Някой ще обясни ли защо през ноември 2015г. в Русия производството на колбасни изделия е намаляло с 5,4 % спрямо ноември 2014г.?
      Някой ще обясни ли защо през периода от началото на 2015г. до края на ноември 2015г. в Русия производството на колбасни изделия е намаляло с 1,3 % спрямо периода от началото на 2014г. до края на ноември 2014г.?
      Данните са публикувани от Росстат.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Руската държава е отговорна за убийството на Литвиненко, Путин го е одобрил

        "Операцията на руската Федерална служба за сигурност (ФСС, новото име на КГБ) вероятно е била одобрена от Патрушев (бившия шев на ФСС Николай Патрушев), както и от президента Путин", посочи съдия Робърт Оуен в заключенията си.
        "Доказателствата, които представям, ясно установяват отговорността на руската държава за смъртта на Литвиненко", допълва съдията.
        Четиридесет и три годишният Литвиненко почина от отравяне с радиоактивен полоний в края на ноември 2006 г., три седмици след среща на чай в лондонския хотел "Милениум" с двама бивши руски агенти - Андрей Луговой, който днес е депутат от националистическа партия, и бизнесмена Дмитрий Ковтун.
        "Сигурен съм, че Луговой и Ковтун са сложили полоний-210 в чая на 1 ноември 2006 г. Сигурен съм, че са го направили с намерение за отровят Литвиненко", пише Оуен.
        Според него смъртоносната доза от 1 ноември е била предшествана от първа, по-слаба доза, дадена на Литвиненко на 16 октомври.
        По-късно в четвъртък британската полиция поиска Русия да екстрадира Андрей Луговой и Дмитрий Ковтун.
        Срещу двамата има действащи заповеди за задържане заради това убийство. Нашата цел е да изправим тези две лица пред съда, заяви Скотланд ярд в комюнике.

        Британският премиер Дейвид Камерън смята за изключително тревожни заключенията от разследването, заяви негов говорител, цитиран от Ройтерс.
        "Това, че убийството е било наредено на най-високо равнище в Русия, е изключително обезпокоително. Никоя страна, да не говорим постоянна членка на Съвета за сигурност на ООН, не може да действа по този начин", подчерта той

        http://www.mediapool.bg/ruskata-darz...ews244508.html

        ПЪЛНИЯ ДОКЛАД 329 СТРАНИЦИ НА СЪДИЯТА по случая Литвиненко:
        http://www.nytimes.com/interactive/2...ry-report.html
        Смятате ли, че през 2015г. броят на регистрираните престъпления в Русия се е увеличил спрямо 2014г. заради икономическата криза в Русия или не смятате така? През 2015г. броят на регистрираните престъпления в Русия се е увеличил с 8,6 % спрямо 2014г. Данните са публикувани от министерството на вътрешните работи на Русия. https://mvd.ru/folder/101762/item/7087734/

        Коментар


        • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
          След пет години населението ще започне да расте.И няма да крадат.Щото ще има кютек
          Как точно населението ще почне да расте? Може би чакаш голям наплив на имигранти?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            Осигуряването на висока заетост не е вид услуга. То е резултат от съвкупност възгледи, практики, отношения и т.н. и - което е интересно - не е в такава непосредствена връзка с /ниското/ ниво на заплащане, а със стратегическата мисъл на управляващите. В България управляващи няма. Тези тук са изпълнители на волята на истинските управляващи и, вярвайте ми, много точно и последователно си вършат работата. А тя е да ни набутат в някоя миша дупка, от която излизане няма. Когато управляващ стане Националният интерес /да не се бърка с Боковия и този на една или друга партия/ а ние изберем за законодатели свои служители /а не "дупе,тати!"/ тогава и само тогава може да се събудим с истинска национална сигурност и национална икономика, от и за българската нация. В момента, повечето фирми са купени и принадлежат на чужди икономики, материализирайки чужди интереси. Руски е Лукойл Нефтохим Бургас и май само той. Ако и когато останалите работят за нас /и само и основно за нас/ никаква Раша няма да ни "страхува" и Марандулий ще може да спи спокойно.
            Къде съм твърдял, че заетостта е вид услуга? Тя е състояние на обществото. Когато то е счупено и тя не е наред.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
              А защо си против идентификацията? Сега като влизаш в болница показваш лична карта. Но снимките на личните карти не са добър идентификатор и явно има конфликтни ситуации при удостовеляване на самоличността. Медицинските заведения искат сигурност и спокойствие. Ясно е, че у нас ситуацията е крайно сбъркана относно достъпа до медицински грижи, но докато не се нормализира положението защо още повече да се утежняват отношенията. Ако протестираш, критикувай срещу неспособността да се осигури висока заетост и удовлетворително заплащане за труда, тъй като сме свидетели на масова политическа експлоатация над българския народ посредством изграждане на полицейска крипторобовладелска държава.
              Осигуряването на висока заетост не е вид услуга. То е резултат от съвкупност възгледи, практики, отношения и т.н. и - което е интересно - не е в такава непосредствена връзка с /ниското/ ниво на заплащане, а със стратегическата мисъл на управляващите. В България управляващи няма. Тези тук са изпълнители на волята на истинските управляващи и, вярвайте ми, много точно и последователно си вършат работата. А тя е да ни набутат в някоя миша дупка, от която излизане няма. Когато управляващ стане Националният интерес /да не се бърка с Боковия и този на една или друга партия/ а ние изберем за законодатели свои служители /а не "дупе,тати!"/ тогава и само тогава може да се събудим с истинска национална сигурност и национална икономика, от и за българската нация. В момента, повечето фирми са купени и принадлежат на чужди икономики, материализирайки чужди интереси. Руски е Лукойл Нефтохим Бургас и май само той. Ако и когато останалите работят за нас /и само и основно за нас/ никаква Раша няма да ни "страхува" и Марандулий ще може да спи спокойно.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Една аморфна маса, която постоянно намалява. На тези избори - които се хвали че е спечелил, той събра всъщност по-малко гласове от тези на предишните избори - които загуби.
                А защо избирате Фандъкова?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  Това тук е по-страшно:
                  "Обстоятельства убийства Литвиненко были настолько очевидны, что давно уже все знали, что убийство совершили офицеры российских спецслужб Луговой и Ковтун, которым самим не пришло бы в голову забрать полоний на секретном, единственном в мире предприятии, выпускающем этот продукт, и вылететь с ним в Лондон. Ясно, что они получили приказ от вышестоящего начальства. Порученная им миссия радиоактивной атаки в столице государства "Большой восьмерки" была настолько масштабна, что санкционировать ее мог только глава государства.

                  Когда англичане говорят probably approved, то есть, "возможно санкционировал Путин", то это — высшая дипломатически допустимая степень обвинения. Ведь просто сказать "санкционировал" нельзя, потому что не было состязательного процесса, где у Путина был бы адвокат. Но раз британский судья говорит такое в палате общин, а после ту же формулировку повторяют министр внутренних дел и премьер-министр, значит у англичан имеются совершенно бесспорные секретные данные, видимо, какие-то прослушки разговоров этих двух деятелей, когда они были в Лондоне и общались с Москвой.
                  Это очень сильный моральный удар по Путину.

                  Теперь любой государственный или общественный деятель, Папа Римский, президент США или президент Порошенко, например, пожимая руку Путину, должен понимать, что он пожимает руку убийцы, который организовал одно из самых отвратительных и жестоких политических убийств последнего времени. Это серьезное изменение не только морального, но и политического статуса Путина. Поэтому понятна болезненная реакция Москвы.

                  Решение принял не один (британский премьер, — "Апостроф") Кэмерон, он советовался с Обамой и другими лидерами G7.
                  Путин перешел все возможные красные линии — это аннексия Крыма, война на Донбассе, ядерный шантаж. И они решили, что его пора окончательно переводить в разряд нерукопожатных. Россия все-таки крупная держава, и они долгое время надеялись, что с ним можно о чем-то договориться, что он может измениться.

                  И то, что после 10-летних раздумий они решили наконец назвать Путина убийцей, означает, что ни на какие серьезные отношения Запад с ним больше не рассчитывает.

                  В феврале будет доклад по Boeing. К тому же, новое польское правительство возобновило расследование по катастрофе польского самолета, где погибло 100 представителей высшей польской политической элиты (в 2010 году в России, включая президента страны Леха Качиньского).

                  Путин выводится в круг неприкасаемых. Глава государства пользуется иммунитетом, и юридически ему обвинения не грозят. Но это серьезный сигнал российским политическим элитам, среди которых мы сейчас наблюдаем определенные признаки раскола. Что, конечно, сокращает срок, который Путин еще будет находиться у власти. А после того, как он власть потеряет, ему много чего грозит."
                  Руски медии съобщиха, че в град Артьомавск (Артемовск), Красноярски край, Русия наскоро бизнесмен убил бременната си жена, убил двете си деца и се самоубил. Същият бизнесмен е имал финансови проблеми заради невъзможност да плати кредит. http://lifenews.ru/news/181478
                  Last edited by Ivan2015; 25.01.2016, 09:19.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Максов, бе вярно вас ви избират с конкурс за идиоти.

                    Никой не отрича, че Боко краде ойро-средства, че пътищата му са калпави и след 1 година вече са за ремонт.

                    Ама, кажи какво предлагаш тогава? Да газим в калта, както в една северна пещерна държава ли?

                    П.П. Вкарвате ги в пандиза, щом крадат и толкоз. Ама, ти си поредната балалайка, дето ще остави БГ без пътища, щото крадат други, а не горката матрьошка.

                    Видя ли един друг да се осъдите за нещо досега? ( риторично ).

                    С колко население ще е БГ след 5 години ( хипотетично )? Тогава ще крадеш дедовия, моето момче
                    След пет години населението ще започне да расте.И няма да крадат.Щото ще има кютек

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                      А защо си против идентификацията? Сега като влизаш в болница показваш лична карта. Но снимките на личните карти не са добър идентификатор и явно има конфликтни ситуации при удостовеляване на самоличността. Медицинските заведения искат сигурност и спокойствие. Ясно е, че у нас ситуацията е крайно сбъркана относно достъпа до медицински грижи, но докато не се нормализира положението защо още повече да се утежняват отношенията. Ако протестираш, критикувай срещу неспособността да се осигури висока заетост и удовлетворително заплащане за труда, тъй като сме свидетели на масова политическа експлоатация над българския народ посредством изграждане на полицейска крипторобовладелска държава.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                        @БАХТЕ И МАМАТА НА БЪЛГАРИЯ. ПОЗОР СТЕ ВИЕ, ПОЗОР! КАТРАН И ПЕРУШИНА ЗА ВАС.

                        ИСТОРИЯ СЛАВАНЯБОЛЪГАРСКАЯАко това за „История славяноболгарская“ наистина е вярно, както и за „Хубава си, моя горо“ на Каравелов – че падат от учебниците, а за сметка на това ще се изучават стихчета и на кака Сафо, ако този проект на учебник наистина намери място под слънцето в Родината ни, този път наистина, без извинение ще кажа :

                        @бахте и мамата на България, но явно продължавате да затриване. Лично ще организирам петиция и на живо и в интернет, защото оправдавате написаното от Хилендарския монах, че сте „юроди неразумни“
                        А ако видя и разпозная някои от предложилите този проект на учебник лично ще му изплющя два шамара, ако ще и пред Храм-паметникът да е…
                        Нещата, както обикновено, разбира се, са простички:
                        Каквото и да обяснявате вие просто сте продажни, алчни копелета и измекяри, които трябва да изхвърлим от живота на Родината.
                        Позор сте вие, позор!
                        Катран и перушина за вас.
                        Специален кръг в Дантевия ад има за предателите.
                        Отдавна сте там отродители и блюдолизци нещастни.

                        Неделчо Михайлов
                        Не мога да си кривя душата предлагам Маранди за автор на учебниците по История на България.Не се шегувам и не се заяждам.Предлагам Маранди да напише учебниците

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                          И кво кат си против?Някой чува ли те?Вчера се разбра че Турската държава финансира Българското мюфтийство с по няколко милиона долара на година по междудържавно споразумение подписано от познай кой познай кой познай кой?От крадеца Иван Костов пръв радетел на евроатлантизма.И после що мразя антикомунистите ето затова и заради кражбите ги мразя.

                          Коментар


                          • http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...comment-newest


                            Аз съм против това!

                            Коментар


                            • Ако погледнете физиономията на нашия министър на образованието, прилича ли Ви на българин?
                              Щото за мен чертите са съмнително съмнителни!

                              Коментар


                              • @БАХТЕ И МАМАТА НА БЪЛГАРИЯ. ПОЗОР СТЕ ВИЕ, ПОЗОР! КАТРАН И ПЕРУШИНА ЗА ВАС.

                                ИСТОРИЯ СЛАВАНЯБОЛЪГАРСКАЯАко това за „История славяноболгарская“ наистина е вярно, както и за „Хубава си, моя горо“ на Каравелов – че падат от учебниците, а за сметка на това ще се изучават стихчета и на кака Сафо, ако този проект на учебник наистина намери място под слънцето в Родината ни, този път наистина, без извинение ще кажа :

                                @бахте и мамата на България, но явно продължавате да затриване. Лично ще организирам петиция и на живо и в интернет, защото оправдавате написаното от Хилендарския монах, че сте „юроди неразумни“
                                А ако видя и разпозная някои от предложилите този проект на учебник лично ще му изплющя два шамара, ако ще и пред Храм-паметникът да е…
                                Нещата, както обикновено, разбира се, са простички:
                                Каквото и да обяснявате вие просто сте продажни, алчни копелета и измекяри, които трябва да изхвърлим от живота на Родината.
                                Позор сте вие, позор!
                                Катран и перушина за вас.
                                Специален кръг в Дантевия ад има за предателите.
                                Отдавна сте там отродители и блюдолизци нещастни.

                                Неделчо Михайлов

                                Коментар

                                Working...
                                X