IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    Ми....фалира!

При това помпаше ресурси и мозъци, от половината свят, а сега руслямистан си е....сам...одостатъчен
    Дали?

Я погледни дълговете на държавите понастоящем, за да видиш кой е фалирал. При това русия пое целият дълг на бившият СССР.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• За самолетът - очевидно става дума за подла засада, за която резаците ще си платят по един или друг начин. Ето какво казва един американски генерал (генерал, не политик):

Турция го оплеска:

ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ ТОМ МАКИНЕРНИ ЗАЯВИ, ЧЕ РУСКИЯТ САМОЛЕТ НЕ Е ИМАЛ ВРАЖДЕБНИ НАМЕРЕНИЯ И Е ПРЕСЯКЪЛ САМИЯТ КРАЙ НА ТУРСКАТА ТЕРИТОРИЯ ЗА ОКОЛО ПОЛОВИН МИНУТА.

http://www.blitz.bg/news/article/376972

Е добре - да кажем - генералът се е заблудил малко - самальотът е летял по-бавно (вчера наш офицер-пилот каза, че е летял с разтворени като за кацане, а не за бой крила) и е минал малко по-навътре - така че да кажем, че е престоял над турска територия не 20-40 секунди, а 3-4 пъти повече - да кажем: 2 минути. Е, кога турците свариха да му отправят 10 предупреждения да напусне, кога вдигнаха ескадрила "след отказът на руските пилоти да напуснат небето над", кога го прихванаха, кога го свалиха?

Единственият ЛОГИЧЕН отговор е, че става дума за ЗАСАДА - че турските самолети са чакали да се появи руски и евентуално да закачи краят на небето им, за да го свалят... още по-гнусно е, че бомбардировачът е ударен в гръб, а не е посрещнат.

Тука пък някакъв с визия на п.д.р.ст кандидат-президент разправя как САЩ трябва да са готови да защитят Турция срещу Русия:

http://www.blitz.bg/news/article/376982

Интересно как пишман-политици, дето вероятно са виждали дори пушка (камо ли Бомба) само по телевизията, се правят на големи мъже?

Направо не ми се мисли какво щеше да стане, ако начело на Русия стоеше някой психически лабилен лидер, а не Путин, при положение, че най-важната държава на света е оглавявана (още цяла година) от някакво неадекватно шимпанзе, което кладенец в пустинята не може да управлява и което някакъв луд е свалил зорлем от дървото? Нищо чудно сега, вместо астрономическата зима да посрещахме ядрената.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        ....
        И през Студената война СССР бе в изолация - и какво? ....
        Ми....фалира!

При това помпаше ресурси и мозъци, от половината свят, а сега руслямистан си е....сам...одостатъчен

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
          Из нета има най различни хипотези.Някои смятат че американците са подлъгали Ердоган да свали самолета с цел да го унищожат щото им пречи.Други пък смятат че руснаците ще въоръжат кюрдите и Турция ще бъде смалена между Истанбул и Анкара което и на мен ми се иска.Ще поживеем ще видим..коя хипотеза ще се окаже вярна.Убеден съм обаче че руснаците няма да оставят нещата така.Мое цялата сирийско турска граница да бъде изпепелена за секунди.Ердоган бръгна в едни гащи и набара нещо много лошо...В коя ли дупка се е скрил завалийката тая сутрин.
          Ще е готино ако Путин му поиска 10 милиарда долара компенсация и феса дето свали самолета да бъде съден в Русия за военно престъпление
          След като преспах и разгледах новините тази сутрин вече съм на мнение, че отмъщението от страна на Русия ще е икономическо. Никой няма да тръгне да води война заради един свален самолет(което не е малко де). Путин ще направи така, че и на руснаците да им е гадно, но да е по-гадно за турците, т.е. ще забрани на руснаците да ходят в Турция, ще си затвори границите за турски стоки и турски полети. Този филм вече сме го гледали веднъж и няма да приключи скоро. Просто Русия ще се капсулира и ще си остави само Китай като партньори и доставчици на стоки. Явно Путин следва политиката "Не е важно на мен да е добре, важно е на Вуте да му е зле."

Коментар

Из нета има най различни хипотези.Някои смятат че американците са подлъгали Ердоган да свали самолета с цел да го унищожат щото им пречи.Други пък смятат че руснаците ще въоръжат кюрдите и Турция ще бъде смалена между Истанбул и Анкара което и на мен ми се иска.Ще поживеем ще видим..коя хипотеза ще се окаже вярна.Убеден съм обаче че руснаците няма да оставят нещата така.Мое цялата сирийско турска граница да бъде изпепелена за секунди.Ердоган бръгна в едни гащи и набара нещо много лошо...В коя ли дупка се е скрил завалийката тая сутрин.
            Ще е готино ако Путин му поиска 10 милиарда долара компенсация и феса дето свали самолета да бъде съден в Русия за военно престъпление
            Ами нормално е ти да не мислиш ,че Европа е забравила и преглътнала загубата
            на втория РИМ.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Пълно е с грешни прогнози. Ние трябва да имаме уменията да отсяваме правилните. Икономиката им влезе в устойчива спирала по пътя надолу. Единственото им спасение е да си подобрят отношенията със запада. Реално погледнато илюзорната сила до преди няколко години дойде от фактори независещи от сегашното управление на Кремъл. Имаше възходящ суперцикъл при суровините, който приключи през 2011 година и се видя, че руската икономика вече не може да расте. Втората основа на която беше изградена беше отварянето към запада. Русия беше декапитализирана и отчайващо се нуждаеше от западни капитали и технологии. Реформите по времето на Елцин дадоха точно тази основа. Сега когато Путин ги самоизолира успя с един замах да унищожи устоите на руската икономика. Решил е, че ако ги превърне в нещо като Северна Корея ще е добре за него.
              Напротив - изолацията и ембаргото могат да бъдат изключително полезни за. Така Русия ще бъде стимулирана да изгради РЕАЛНА икономика и да произвежда сама ного от нещата, които досега внасяше срещу газчица и петролец, тоест ще престане да бъде просто една ного голяма бензиностанция.

Тоест това, което Стамболов зорлем е направил туканка, САЩ и техните пудели сами го правят на Русия, в опит да я "унищожат". Явно забравят (за обонго е съмнително какво е учил в училище, но другите би трябвало да са), че Русия има не само неизчерпаеми ресурси, но и човешкият и научен потенциал да произвежда ккавото си иска.

И през Студената война СССР бе в изолация - и какво? - Пръвият спътник на света, пръвият човек в Космосът, да не говорим, че сами си изградиха арсенал от Бомби, достатъчни да воюват с целият свят. като заговорихме за космоси и спътници - САЩ в моментът няма да имат достъп до МКС, ако руснаците не благоволят да ги возят до там... за какво говорим?

Русия да си подобрели отношенията със запада... че ТЕ ли ги влошиха? Мислиш ли, че руският народ ще се наведе пред някаква крастава маймуна, само заради някакви "отношения"? Това не сме ние - и нашият прецедент-плужек - това е горд народ със силен лидер, който не е свикнал да се навежда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                Като приключат Ислямска държава ще се наложи Турция да плати сметката,пък
                може и ние да спечелим нещичко както пророкува Марандито.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Пълно е с грешни прогнози. Ние трябва да имаме уменията да отсяваме правилните. Икономиката им влезе в устойчива спирала по пътя надолу. Единственото им спасение е да си подобрят отношенията със запада. Реално погледнато илюзорната сила до преди няколко години дойде от фактори независещи от сегашното управление на Кремъл. Имаше възходящ суперцикъл при суровините, който приключи през 2011 година и се видя, че руската икономика вече не може да расте. Втората основа на която беше изградена беше отварянето към запада. Русия беше декапитализирана и отчайващо се нуждаеше от западни капитали и технологии. Реформите по времето на Елцин дадоха точно тази основа. Сега когато Путин ги самоизолира успя с един замах да унищожи устоите на руската икономика. Решил е, че ако ги превърне в нещо като Северна Корея ще е добре за него.
                  И за какво и са на Русия западните боклуци,виж руските суровини и енергийни
                  източници са жизнено необходими за запада?

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                    Скоро в инвестора имаше прогноза че до 2-3 години ще има НЕДОСТИГ НА РАБОТНА РЪКА в Русия .....това сигурно е щото нищо там че произвеждат нале........

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                      Ми, както казах и вчера, хубаво е, че не стана беля в бързината.
                      Убеден съм, че Путин няма да остави така нещата. Как, какво и кога, нямам от къде да знам, но до момента, каквото е казал, го е изпълнил...
                      От друга страна, като изключим жертвите (две - загинал е и морски пехотинец), хубаво е, че Ердоган се показа в цялата си красота и обаяние.
                      Действията му, преди, по време и веднага след удара, онагледиха реалността, за тези, които са имали някакви съмнения.
                      Кой, какво е разбрал от случилото се, е отделен въпрос.
                      Из нета пише, че руснаците са покрили целия район със зенитна система (не уточняват каква) и при потенциална опасност, ще свалят...
                      Пак, по писаници из интернета, Ердоган бил приземил всички турски самолети..
                      Нервна и опасна ситуация.
                      Лошо.
                      Като приключат Ислямска държава ще се наложи Турция да плати сметката,пък
                      може и ние да спечелим нещичко както пророкува Марандито.

Коментар

Не разбирам защо се държиш по този начин а после се оплакваш на модератора че те обидили.Модератора моля те да се намеси навреме.
                        Бъркаш се с друг. Как е зетя, ще атакува ли пак?
                        The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                          Убеден съм, че Путин няма да остави така нещата. Как, какво и кога, нямам от къде да знам, но до момента, каквото е казал, го е изпълнил...
                          От друга страна, като изключим жертвите (две - загинал е и морски пехотинец), хубаво е, че Ердоган се показа в цялата си красота и обаяние.
                          Действията му, преди, по време и веднага след удара, онагледиха реалността, за тези, които са имали някакви съмнения.
                          Из нета пише, че руснаците са покрили целия район със зенитна система (не уточняват каква) и при потенциална опасност, ще свалят...
                          Лошо.
                          Ердоган излезе много тъпо парче ма много тъпо.Е вече ще имат сухопътна авиация.

Коментар

Ми турски самолет няма да припари до Сирийската граница щото ще го свалят.Помним как евреите преди година го сложиха на НАТО и Ердоган.Този път наистина сглупиха много.Аз си мисля че не са знаели че самолета е руски.Когато научиха се уплашиха и започнаха да се крият зад НАТО.Дано не стане голяма война.Мисля си че ако Русия удари Турция Гърците ще ги ударят немедлено и те
                            Много силно се съмнявам, да не са знаели кого свалят...
                            Ама няма от къде да знам истината.
                            Единствено догадки
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                              Какво е станало вече не е интересно,какво ще стане това е въпросът?
                              Лошо.
                              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                                От сутринта да пиеш не е полезно.
                                Не разбирам защо се държиш по този начин а после се оплакваш на модератора че те обидили.Модератора моля те да се намеси навреме.

Коментар

Working...
                                X