IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За "закамчатени" и зачукотени "тъпутинисти" и "тъпутинари" ...
    Иво Беров
    Първата част - в линка
    http://www.ivremena.com/%D1%81%D1%82...B2%D1%8F%D1%82
    ...
    Светът е еднополюсен, нещастници. Дори да си оплетат кошницата в Сирия, дори да овардят Асад, дори да прекъснат газовите потоци от Иран, Ирак и Саудитска Арабия към Eвропа, дори да успеят зорлем да се присламчат към развитите държави чрез общ съюз срещу Даеш, путиняците пак няма да се превърнат във втора световна сила. Нито в трети, нито в четвърта. Газово-нефтеното им величие спихва. Светът открива нови находища и нови източници на енергия. Руският газ вече започна да залежава. Никакъв Южен поток никому не е нужен, Турски поток също. Сибирската сила към Китай също е на път да се провали. Но не е това най-важното. Истинските причини поради която няма начин Русия да бъде световна сила, и въобще никаква сила са съвсем други. За тях тъпутинистите дори не се досеща. И не само те не се досещат.
    Ето една от тези причини.
    Науката.
    Преди време САЩ влагаха в наука и научни изследвания двойно повече средства, отколкото всички европейски страни взети заедно. Сега нещата едва ли да са се променили особено.
    Науката– това означава нови технологии, нови начини на производство, нови източници на енергия, изключително висока производителност, стопанство развито на съвсем нова основа и достигащо съвсем нови равнища, съвсем нови информационни технологии /съобщителни способи/, завладяване на нови пазари, или ако използваме марксовото определение за производителна сила в развития свят производителна сила е вече образованието, науката, изобретението, откритието. В изостаналия рентиерски свят производителни сили няма. Там има нефт, газ и рентиери. Там нямат нужда от наука, а от убийци и самоубийци. Разликата не е в десетки години, тя е във векове. Развитият Запад след десет – петнадесет години ще прати хора на Марс, Изтокът се е вкочанил, той се вълнува от предсказанията на Ванга.
    Един малък пример. Китай все пак работи, произвежда, тя не е рентиерска държава. В китайския град Сечуан, например, се произвеждат 400 хиляди айфони и всякакви други джаджи на Ейпъл. Всъщност Ейпъл нямат собствени производствени мощности – всичко е изнесено. И въпреки това китайците получават само един процент от разходите за производство. Само един. Причината е, че всички тези съвременни джаджи – като мисъл, като чертеж, като познание, като умение, като наука, като виждане, като разпространение, като търговия всъщност се правят не другаде, а в Силициевата долина, в град Купертино – Съединени Американски Щати. Китайците само сглобяват чаркове.
    Развитият свят работи, твори, създава, открива, живее, радва се, кефи се. Нефтената и газова рента на рентиерските държави се топи от година на година, да създадат работещо стопанство те вече не са неспособни, да създадат демократично общество те не могат, единственото, което сплотява разпилените им, обезценени и лишени от значение човешки единици са мракобесните идеологии, опаковани със заблудите на едно изопачено вероизповедание – било то ислям, било православие.
    Какъв ти многополюсен свят, нещастници, какво ти равновесие на силите, какво ти налагане на путинизирана Русия като световна сила. /Освен ако невежеството, мракобесието, омразата, злобата, глупостта и жестокостта не се приемат за уравновесителни сили. Така де, нека има и зло, та да уравновесява доброто /
    Всичко това е блъф. Русия затъва все по-дълбоко в икономическото блато, общественият й живот се връща към първичността на монголо-татарското й начало – хан, хранени хора /сега им викат олигарси/ и биомаса от полувоенизирано и отровено с дива пропаганда човешко множество. Както вървят нещата Русия може да се окаже и пред разпад – първи ще се откъснат от цялото онези нейни части, които могат да се издържат сами. / Чечня вече се е откъснала, Рамзан Кадиров си е хан в собствено ханство и ще спре да славослови Путин веднага след като Путин спре да му плаща годишния данък от 25 милиарда. Следва Татарстан /.

Путин играе „ва банк, или „ол ин”, или както там се нарича последната възможност на която губещите картоиграчи залагат. Путин залага всичко, което остана неразпиляно от досегашните печалби. И тия тарикатски блъфове на провален картоиграч нашите тъпутинисти наричат утвърждаване на путинска Русия като световна сила.
    В България пък, зашеметени от някакъв нелеп морфичен резонанс, доста хора приемат пиянските безсмислици на едно продажно и алчно човече за висше геополитическо откровение. Дано само покрай последните залози на Путин България не изгуби незаслужената си принадлежност към Развития свят, макар и като един от най-изостаналите негови членове.
    Толкоз засега. Само едно допълнение като прибавка. За Китай, Брикса, Микса и другите путинящини.
    Какъв БРИКС бе, нещастници. Търговският стокообмен между САЩ и Китай е 600 млрд. долара и то въпреки американските санкции срещу Китай / ония, които още траят след събитията на площад Тянънмън през 1989 г/. Докато целият, ама целият стокооборот на Русия с целия свят за 2015-та година е 500 млрд долара. Замислете се бе, тъпутинисти. Китай имо по-голям стокооборот с Австралия, нежели с Русия. Замислете се бе, тъпутинари.

Китайските вложения в чужбина са около 880 млрд. долара, а от тях в Русия има само 8 млрд., т. е. по-малко от 1%. Китайците не искат да влагат пари в корумпираната си северна съседка, където всеки областен управител е мошеник и изнудвач. Миналата седмица агенция Синхуа обнародва унищожителна статия за руското стопанство, а това е агенцията, която отразява мнението на китайските управници.
    Всъщност истинската заплаха за Русия е тъкмо Китай. В Сибир вече живеят със сигурност повече от два милиона китайци. Китай е закупил прекалено много концесии за добив на природни богатства в Сибир. Ако има страна, която се нуждае от руското жизнено пространство и от руските суровини това е Китай, не САЩ. И няма никакво съмнение, че част поне от Сибир рано или късно ще бъди китайски. И единствената световна сила, която би могла да се възпротиви на това неизбежно китайско завоевание, каква насмешка на съдбата, са тъкмо Съединените Американски Щати
    Само че за тъпото ченге Путин с неговите пинизи на махленски картоиграч, подобни висоти на геополитическата мисъл са напълно непостижими. Което не пречи на колективното руско, а и не само руско тяло да трепти вдъхновено в морфичния резонанс на многополюсния тъпутинизъм.
    Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Дрязя,

казахте си сутрешната молитва на изток, сега прибирайте килимчетата и се завъртайте на запад, че стинките идат оттам
      Ето, който разчита на стинки, как знае.

Коментар

• Дрязя,

казахте си сутрешната молитва на изток, сега прибирайте килимчетата и се завъртайте на запад, че стинките идат оттам

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Аиде чао за сега банда!
          Бре, че за толко важен ли се имаш, че да ни uведомяваш, кога напускаш?!?!

Ladies and gentlemen, Elvis has left the building!!!

Коментар

• Аиде чао за сега банда!

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
              Що ти къде "висиш"... щото аз "вися" там, където висят такива путиноидни сополи... щото заради господарите на такива сополи в България няма икономика...
              Да друго си е да се "покачиш" на някой Хуйлос!

Коментар

"но с такива се разговаря по този начин..."

И това го казва, човек, който в икономически сайт виси като сопол само в темата "Политика" и по цял ден дъвче една и съща антисъвеста дъвка!
                Що ти къде "висиш"... щото аз "вися" там, където висят такива путиноидни сополи... щото заради господарите на такива сополи в България няма икономика...

Коментар

Нали знаеш - плувай, плувай, не е риба...

Извинявам се на останалите потребители, но с такива се разговаря по този начин...
                  "но с такива се разговаря по този начин..."

И това го казва, човек, който в икономически сайт виси като сопол само в темата "Политика" и по цял ден дъвче една и съща антисъвеста дъвка!

Коментар

Сега перко ли съм, смешник незадоволен! До скоро бях Чукотка! Кажи та да знам!

Ако някой не е на твоето мнение е перко така ли? А ти не си ли перко, непрекъснато само да бленуваш за Хуйлостан и за Хуйлоси! Питам аз!
                    Нали знаеш - плувай, плувай, не е риба...

Извинявам се на останалите потребители, но с такива се разговаря по този начин...

Коментар

Ясен си, перко, ясен си! По всичко личи, че ня втория етаж липсва всякакво обзавеждане, празно, кухо, така да се каже...
                      Сега перко ли съм, смешник незадоволен! До скоро бях Чукотка! Кажи та да знам!

Ако някой не е на твоето мнение е перко така ли? А ти не си ли перко, непрекъснато само да бленуваш за Хуйлостан и за Хуйлоси! Питам аз!

Коментар

Мен французите ни най-малко не ме интересуват!

Ти в проценти ще ми говориш за България, като имаш нещо черно на бяло и то към днешна дата!

Докато нямаш такова нещо, спама и пропагандата ще си ги движиш, но без да обобщаваш! Ясен ли съм, Барбарон!
                        Ясен си, перко, ясен си! По всичко личи, че на втория етаж липсва всякакво обзавеждане, празно, кухо, така да се каже...

Грешка, понякога и аз греша, има обзавеждане - евтино, путиноруско, така да се каже....
                        Last edited by kandid; 05.01.2016, 15:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                          Тия глупости ги разказвай в селската кръчма, не на французите,
                          които в момента са най-анти европейци, но
                          на последните европейски избори само 24.86% гласуваха за Front National
                          Мен французите ни най-малко не ме интересуват!

Ти в проценти ще ми говориш за България, като имаш нещо черно на бяло и то към днешна дата!

Докато нямаш такова нещо, спама и пропагандата ще си ги движиш, но без да обобщаваш! Ясен ли съм, Барбарон!

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение

Роналд Рейгън разкопа цялата социалистическа селищна система, това вие много добре го знаете.
                            The strongest stand last.

Коментар

Брех, маааму, ми не се ли допитахте до Ванга 2007-ма...

Перко, докога, бе перко... докога?!?!
                              Появи ли се някой Хуйлос за лапане, малко да кратнеш, барем!

Или още е дефицит?

Коментар

Тоя път не е избран чрез гласуване! Колкото и да ти се иска да обявиш, че това е избора на 51% от българите. Няма как да го направиш, защото не е станало така!

Специално за ЕС, ако хората можеха да надникнат в бъдещето и да видят какво е днес! При един избор, силно се съмнявам, че през 2007г. 51% биха казали : ДА искаме да сме там!
                                Брех, маааму, ми не се ли допитахте до Ванга 2007-ма...

Перко, докога, бе перко... докога?!?!

Коментар

Working...
                                X