IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 27.01.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron
    ЭКОНОМИЧЕСКИЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ВОЙНЫ

    - РФ с начала года потеряла $110 млрд из-за снижения цен на сырье (доклад Банка РФ о денежно-кредитной политике). На 29 декабря цена нефти - 36,60 $ за баррель.

    - «Роснефть» заняла 1 трлн рублей в счёт будущей нефтедобычи (ведомости со ссылкой на "Роснефть").

    - Чистый долг «Роснефти» достиг 2,5 трлн рублей и стал почти равен дефициту годового бюджета страны (Роснефть отчёт по МСФО).

    - Уровень инфляции за последние 12 месяцев составил 12% (Инфляция рассчитывается на основе индексов потребительских цен, публикуемых Федеральной службой государственной статистики).

    - Центробанк усложнил покупку и продажу валют, в связи с падением рубля (положение Центрального Банка). На 29 декабря доллар - 72,23, евро - 79,20.

    КРИЗИС И ВЫМИРАНИЕ РУССКИХ

    - За 15 лет правления Путина в качестве президента и премьер-министра из-за пренебрежения проблемами социальной политики, стимулирующими сверх-смертность, РФ недосчиталась как минимум 4,7 миллиона граждан (Экспертный подсчёт).

    - Вымирание российских регионов в последние годы напрямую связано с низким уровнем жизни (Исследование экспертов РБК).

    - "Оптимизация" здравоохранения привела к росту смертности в государственных и муниципальных больницах в 2014 году. Этот показатель увеличился в 61 регионе РФ (По данным Счетной палаты).

    - В РФ повышается смертность за счёт жителей в возрасте от 30 до 45 лет. Граждане РФ зачастую поздно осматриваются врачами при возникновении инсульта, что увеличивает риск смертности и появления инвалидности после приступа (министр здравоохранения Вероника Скворцова).

    - За I квартал 2015 года смертность населения РФ выросла на 5,2% по сравнению с тем же периодом прошлого года. В 49 регионах число умерших выросло на фоне снижения количества госпитализированных больных. Смертность в стационарах увеличилась на 3,7%. Летальность в учреждениях повысилась на 2,6%. Отмечен рост числа умерших на дому (Росстат).

    - В Нижегородской области смертность превысила рождаемость в 1,4 раза. В городах смертность превышает рождаемость в 1,3 раза, а в сельской местности - в 2,1 раза (Нижегородстат).

    - Первое место по смертности населения занимает Крым (Росстат).

    - Меньше чем за 2 года с собой покончили более 48,4 тысяч человек (27 тыс в 2014 (Росстат) с января по сентябрь 2015 с жизнью покончили 21,3 тысячи человек (Росстат)).

    - Всего в РФ за 2014 год умерло 1,9 млн россиян. Из них только 105 тысяч человек умерли от старости (Росстат).

    - 46% граждан РФ зарабатывает в месяц менее 10 тысяч рублей (141 $ по курсу на 29 декабря 2015 ). Из них 13% получают меньше 5 тысяч на душу, 15% — от 5 до 8 тысяч, и 26% — от 8 до 10 тысяч рублей. (ВЦИОМ).

    - 27% гражданам не хватает денег на одежду, 14% - не хватает даже на еду (Фонд «Общественное мнение»).

    - 58% граждан экономят на еде и других повседневных расходах (Левада-Центр).

    - РФ вошла в десятку самых опасных для жизни стран (Institute for Economics and Peace).

    - Население РФ к 2050 году сократится вдвое из-за высокого уровня смертности, с 143,5 миллиона до 80 миллионов человек (глава Института демографии, миграции и регионального развития Юрий Крупнов).
    Според публикуваните резултати от проучване на общественото мнение в Русия, проведено на 12-13 декември 2015г. в Русия от Общоруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), 9 % от запитаните хора в Русия казват, че парите не им стигат даже за храна, други 30 % от запитаните хора в Русия казват, че парите им стигат за храна, но с покупката на дрехи се затрудняват, други 40 % от запитаните хора в Русия казват, че парите им стигат за храна и дрехи, но покупката на хладилник, телевизор, мебели е проблем за тях, други 16 % от запитаните хора в Русия казват че парите им стигат за храна, дрехи, хладилник, телевизор, мебели, но нямат пари за автомобил...
    Според това проучване излиза, че 95 % от хората в Русия на 12-13 декември 2015г. са казали, че нямат пари за автомобил!!! Може много хора да се учудят от отговорите в това проучване, но такива са публикуваните от ВЦИОМ резултати от тяхно проучване.
    Last edited by Ivan2015; 13.01.2016, 17:29.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
      Старшинка хич не си у час.

      такива дивотии пишеш че както каза колегата по надоле направо уби коня с лопатата ..... Школник........аман от школници икономисти
      Това, Кенефчиев, горното, какво общо има със собственоста?
      Никой не ти оспорва към чий БВП принадлежи.

      Става въпрос на кого принадлежи. Чия собственост е, това е въпросът, на който отговорът не ти е възможно да понесеш, че нещата си имат собственици. Частни лица, не държави. Ако една марка от Франция се прави в Русия, тя не е собственост на местния партизански отряд или на държавата, тя е собственост на франсето, извадило мангите за вдигането на заводите.
      А къде си плаща данъците, в коя статистика влиза или какво му се хапва на кварталния ти милиционер, са съвсем отделни неща.
      Ти пак си вкарвай автомобилите Рено в БПВ на Русия, но ... ако ще да са произведени и на Марс, марката и автомобилът са френски. Без значение в коя руска община си плащат данъците франсетата, колата е френска.
      The strongest stand last.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
        Старшинка хич не си у час.

        такива дивотии пишеш че както каза колегата по надоле направо уби коня с лопатата ..... ми разбира се че продукта произведен в рамките на една държава се включва в БВП на съответната държава не в БВП на държавата където е седалището на главния акционер ........аман от школници икономисти

        Чудя се дли този ник не е на многоуважаемия Професор Каро....или поне е негов ученик....Прости хора,слаба държава

        П.С. Бих желал да запитам обаче още нещо .....Ако в Китай произвеждат и консумират кисело мляко,следва ли да се смята ,че то би трябвало да влезе в БГ БВП......Оправихме счетоводно нещата тогава с нашия БВП.
        Направо ми прилича на оная реклама,дето един пиел 100бири,после връщал бутилките и купувал още 200бири.....

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
          Явно ще го обясняваме като на първокласници..

          Кенефчиев, май ми се налага, да пиша бавно:

          Ако аз имам земя в твоето село и ти си полски работник на заплата, излиза така, че накрая и доматите и фирмата ми са твои, щото виж ти, осигуровките ти и данъците ми се плащат в твоята община... Нещо друго не щеш ли???
          Прочети го бавно, така съм го писал и помисли, много ли се изложи днес..
          Старшинка хич не си у час.

          такива дивотии пишеш че както каза колегата по надоле направо уби коня с лопатата ..... ми разбира се че продукта произведен в рамките на една държава се включва в БВП на съответната държава не в БВП на държавата където е седалището на главния акционер ........аман от школници икономисти
          Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
            В северна корея изпукаха ли?.....е само някои
            В куба.....също.
            Във венецуела?

            Нееее, просто минават на малко по-...здравословна диета, съобразена с локалната флора и фауна (ако има останала)
            Т.е. диетата, като инструмент за здраве, вместо да треби гадовете, ги въди?
            - Тогава ясно що ислямистите се множат като въшки: Диета, да га ева.

            Коментар


            • В северна корея изпукаха ли?.....е само някои
              В куба.....също.
              Във венецуела?

              Нееее, просто минават на малко по-...здравословна диета, съобразена с локалната флора и фауна (ако има останала)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                Помните ли как ко мо нягите ви лъгаха, че олиото в Москва било по-евтино от България?
                Ко мо нягите винаги гледат да ви излъжат.
                В действителност олиото в България е по-евтино от олиото в Москва, Русия, а освен това сега средната заплата и средната пенсия в България е по-висока от средната заплата и средната пенсия в Русия.
                Давам ви линк за един руски сайт, според който средната цена на олиото в Москва през декември 2015г. е била 112 руски рубли за 1 литър, тоест в България олиото е по-евтино от Москва. http://tsenomer.ru/producti/maslo-rast/
                Отнесено към средната заплата на рашъна, може и да е. някакви данни да изкопаш оттам, Ванкото? При 1 УСД=70 рубъла и 1 УСД=1,70 лв ДОНЯКЪДЕ САМО си прав. Средната заплата в Рашата може и да е под средната за България но, какво е отношението на средната за Москва към средната за Раша? Що гледате толкова едностранчиво бе мама му стара? Ами по твоята "логика" наистина рашъните да са изпукали...
                ...пък те не щат. Някой да ми обясни, що не пукат?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                  Ако направим резюме на написаното ,не бях чувал по голяма глупост.....
                  Според теб света започнал да съществува и да твори с откриването на Америка...
                  Жалко че произхождаш от маймуни защото през 681 г. не имало американци а предците са дошли от русландия .....
                  Чакай, Монти: Тогава и русландия е нямало. Айде по-полека, пор фавор. После се явява тя. Чак после.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                    Помните ли как ко мо нягите ви лъгаха, че олиото в Москва било по-евтино от България?
                    Ко мо нягите винаги гледат да ви излъжат.
                    В действителност олиото в България е по-евтино от олиото в Москва, Русия, а освен това сега средната заплата и средната пенсия в България е по-висока от средната заплата и средната пенсия в Русия.
                    Давам ви линк за един руски сайт, според който средната цена на олиото в Москва през декември 2015г. е била 112 руски рубли за 1 литър, тоест в България олиото е по-евтино от Москва. http://tsenomer.ru/producti/maslo-rast/
                    Да,за Москва средната цена е 112 рубли на олиото....ама средната цена за Русия е 86 рубли ...пак от твоя сайт

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от The Senator Разгледай мнение
                      Съседе, това някой апап от Голямата Ябълка ли се е раздрънкал, че да ти го изтропа? Сега ще трябва да ги хокат началствата: Как можаха, само, Светия Граал на международната икономика да ти пуснат право в ръцете и, предполагам, за без пари? Човек да не се изтърве да те похвали - нямашете за малко, а я какъв ищах всички и всичко да оправиш си насъбрал. Тц, тц, тц!
                      Не заслужаваш да ти споделям каквото и да е. Пуснали Тарля под одъра, той се качил на одъра. Ако щат да ми вярват, не е за мен. Разпасаните янки така се гъбаркат с всеки, дето им се върже. Да ги видя, ако индийци и китайци се запънат и извадят своите статистики. Пък и теб да те видя. Щом вярваш на бабини деветини, че някаква модернизация може да съкрати разходите не с проценти, а с много пъти...не те знам какъв "сенатор" ми се пишеш, но сигурно, не можеш да правиш елементарни сметки. Абе я се връщай обратно в трети клас, направо. "Експерт".

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        .......предците са дошли от русландия .....


                        E те твоите е ясно, че са от рубландия, ама доста по-късно са се заселили в масковските блата от създаването на Велика България, че и от Волжка България.
                        По-скоро са монголци, останали в блатата, след царуването на Златната орда. Личи им по мордата на лилипутина.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                          SpaceX releases never-before-seen footage of last month’s rocket landing

                          https://www.youtube.com/watch?v=ANv5UfZsvZQ

                          Ако руслямия я нямаше, светът щеше да е 50 години напред, но ако САЩ ги нямаше - 100 години назад!

                          Ако направим резюме на написаното ,не бях чувал по голяма глупост.....
                          Според теб света започнал да съществува и да твори с откриването на Америка...
                          Жалко че произхождаш от маймуни защото през 681 г. не имало американци а предците са дошли от русландия .....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Марков джан, хем си прав, хем не съвсем: Най-голямата и ефикасна спекулация и подработка на статистиките /що ли им казват "стъкмистики"? ;-) / става точно по тази линия: Продуктът, произведен еди-къде-си, откъм разходи /за производство, енергоносители, суровини, труд, данъци и т.н./ се приписва на икономиката, към която е прехвърлено производството а продуктът - към прехвърлящата. така и само така може да ес обясни "фактът", че напр. американската стоманодобивна индустрия била добивала уж 1 Т стомана със /ЗАБЕЛЕЖИ! / 3 пъти /ТРИ ПЪТИ !?!/ разход на горива и енергия, отколкото, напр. индийската. Все едно, американската стомана се топи по-лесно и направо на студено. Глупости на търкалета, предназначени да замазват очите на акционери и пишман-"икономисти - разбиратели" от Уолстрийт и др борси, за да им се приберат кинтите. Гледат "анализите" нашите И СИ МИСЛЯТ, че разбират вече как е направено това, онова, или там третото.
                            Накратко, Многоликият току има попадения.
                            А бат' Колчо направо удари десетката и аз, като се замисля, направо вземам да си спомням, как и вайната не са е водила на рашънска територия и они само са писали нейде из дафтарите, че и до нек'ви си там нешънъл джиографици, дека тук-там немац е пуцнал у украинско и рашънско. Сичкото фашага янките са го билэ и убилэ сами, на хамериконска территория, нейде зад Вашингтонско. Нэл тей ?
                            Съседе, това някой апап от Голямата Ябълка ли се е раздрънкал, че да ти го изтропа? Сега ще трябва да ги хокат началствата: Как можаха, само, Светия Граал на международната икономика да ти пуснат право в ръцете и, предполагам, за без пари? Човек да не се изтърве да те похвали - нямашете за малко, а я какъв ищах всички и всичко да оправиш си насъбрал. Тц, тц, тц!

                            Коментар


                            • SpaceX releases never-before-seen footage of last month’s rocket landing

                              https://www.youtube.com/watch?v=ANv5UfZsvZQ

                              Ако руслямия я нямаше, светът щеше да е 50 години напред, но ако САЩ ги нямаше - 100 години назад!
                              Yeah

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                                Старшинка многу си бос по темата.
                                Къде се плащат данъците върху печалбата, заплатите и осигуровките при производството на даден продукт или услуга. Къде качва БВП-то ? В държавата където е фабриката производител разбира се ..не където е държателя на акциите / собственика /

                                Съгласно международното законодателсство данъците и осигуровките се плащат там където дохода е придобит , респективно продаден продукта ...... стига прелива от пусто в празно че ептен се излагаш
                                Явно ще го обясняваме като на първокласници..

                                Кенефчиев, май ми се налага, да пиша бавно:

                                Ако аз имам земя в твоето село и ти си полски работник на заплата, излиза така, че накрая и доматите и фирмата ми са твои, щото виж ти, осигуровките ти и данъците ми се плащат в твоята община... Нещо друго не щеш ли???
                                Прочети го бавно, така съм го писал и помисли, много ли се изложи днес..
                                The strongest stand last.

                                Коментар

                                Working...
                                X