Първоначално изпратено от prectical
Разгледай мнение
http://kafene.net/news_and_analysis...._anch=35582333
Цитат:
Така че аз добре знам, какво значи месеци наред да ядеш паста за зъби, знам как след това в Грозни се пекат гълъби на шиш, знам как в планината край Шаро-Аргун, в същата Чечения, се яде кучешко (важното е да изрежеш сланината, че кучешката горчи), знам какво е да пиеш вода от блато или от ручей, където горе по течението лежи мърша - умряло теле.
Да отгледаш хиляда и петстотин прасета, да ги докараш в Русия през океана и там да ги изгорят в крематориума, защото един малоумник окончателно се е побъркал – това е пълна дивотия, разбира се.
----------------------
* Аркадий Бабченко е руски журналист, създател на проекта „Журналистика без посредници“. Роден е през 1977 г., завършил е международно право, женен е и има една дъщеря. Участвал е в двете войни в Чечения – първия път през 1995 г. като донаборен войник, втория – през 1999 г., като наемник. Работил е за много издания, между които „Московски комсомолец“ и „Новая газета“, както и за тв предавания. Като военен кореспондент на „Новая газета“ е отразявал войната в Южна Осетия през 2008 г. Текстът е публикуван в профила му във фейсбук.
----------------------
П.П. Малко е дългичко като текст, но си струва
Коментар