IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доналдът - ПРЕЗИДЕНТ !!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Аз мисля, че това, което се случва в Европа днес, може да се определи само с една дума "Война".Тя не е във Франция или Белгия , а в цяла Европа вкл.БГ, Русия даже САЩ.Това , че в Софийското Метро или на Летището в Бургас.... още не се е взривил някой фанатик не означава, че не може да се случи.Всички сме в кюпа.Когато стана касапницата в Париж, един израелски Генерал по сигурността пожелал анонимност заяви в прав текст, че това е само началото.И се оказа прав.Последва Брюксел, а днес чета , че цяла Германия е " Бойно поле".Когато стана атентата в Брюксел се появи информация, че потенциална мишена на терористите е била и ядрена електроцентрала в Белгия, но опитът е бил осуетен.Представяте ли си какъв ефект ще има ако успеят да взривят един ядрен реактор в сърцето на гъстонаселена Европа.Чернобил няма да е нищо.Та ...тези , които говорят за разтуряне на НАТО, ЕС и реформиране да ме извинят, но точно сега не е най-подходящият момент.Нужен е нов своеобразен "Кръстоносен поход" за унищожаването на Радикалния ислям.Проблемът е че няма изразен фронт.Цяла Европа е бойно поле.За това е нужно консолидирането на всички спецслужби, полиция , армия и тнт. за разкриването на тези групи, терористични клетки , които са навсякъде из Европата , както и унищожаването на Ислямска държава.Нито Маркс, нито Кейнс ще ни помогнат.Трябва ни "Наполеон", а не състрадателната Меркел, която се прави на Майка Тереза.

    Коментар


    • През кой прозорец да погледнем случващото се в България, Европа, Света???
      1. Исповедь Экономического Убийца
      2. Политикономия-та на Маркс

      1. Пускам едно видео от голямата политика, което може да се гледа и 10 пъти, има превод на английски на тролинга на ВВП от преводача на срещата.... Всички помним как БаткоДжон слиза от самолета като същински Десперадо, отчаян от успехите на ВъздушноГалактическитеСили на РФ в Сирия. БаткоДжон носи куфарче, а зад него охранника върви с калъфа с любимата му китара. Срещата продължила над 4 часа е по молба на ГосДеп. Путин го бъзика, искате да ме купувате или всички знаем какво...

      Та в тая връзка откривам прилика между Тръмп и Путин и двамата са много добри мениджъри, ставките са много високи, става въпрос за защита на интереса на националните държави срещу интереса на наднационалните структури, финансова и промишлена олигархия... Цената на грешката е човешкия живот, както на Путин, така и на Тръмп. те са в една лодка
      Путин троллит Джона Керри с чемоданом!
      https://www.youtube.com/watch?v=9kbqGhkcDmA

      2. Капиталистическата обществено-икономичека система победи Съветския блок, който предложи социална държава и обществена собственост на средствата за производство. Сбърка ли Маркс? Дали капитализма е последния строй в общественото развитие? Според мен не, тече процес на трансформиране на капиталистическото общество в робовладелчелсо общество, тоест връщаме се в самото начало на общественото развитие.

      Робството е дългово, а оковите са договори,не само за банкови кредит, но и робски закони по същество. Например унаследяването на дългове, т.е. децата на робите също са роби....

      Нима свободата е премахването границите, а да няма къде да отидеш. Нима си станал по свободен, ако вместо до Видин, ходиш до Виена??? Нима свободата на словото е възможността да дрънкаш глупости, а да няма кой да те чуе. Гласа ти да има нулева стойност, да бъде заглушаван, да бъде унижаван, фалшифициран, пренебрегван... Обществото ще бъде разделено на биомаса, която ще бъде слабограмотна, лумпенизирана, която ще бъде размножавана изкуствено, ще бъде контролирана чрез медии, вируси ... И елит, който ще получава качествено образование, храна, лечение и т.н. Тук таме някой роб да изплува наповърхността и да получи възможност да бъде освободен

      И при двата прозореца, дали става въпрос за връщане на суверенитет или за въстание за свободата на робите, водени от водачи, като Тръмп или Путин ще има много кръв

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        Големи писатели сме! Ама и аз съм си за бой! Колко пъти съм се заричал да бягам от темата политика. Днес едни безумни трактовки на основанията на пастирката да преиначи Апостола ме афектираха.
        Този път наистина прекратявам там

        Имаш основание да твърдиш, че ако и доклокото се случат някакви развития, то негативната промяна при други страни и народи би била аритметично по-голяма.
        За съжаление, аз не намирам никаква утеха в едно подобно вярно по същество съждение.

        Сгромолясана външна икономическа среда (което на практика значи и колабирали пазари) плюс завърнали се в Бг наши емигранти, не виждам като основание за оптимизъм.
        Прав си, че между хората тогава и хората сега вече почти няма никаква прилика, има и отделни положителни промени, но ....

        Искам да обърна внимание на един специфичен аспект и акцент. Неизбежно моят поглед е обусловен и доминиран дори от етапа на живота, в който се намирам лично, от досегашния ми опит и от житейските перспективи и хоризонт.
        Ерго, това не е задължително да е твоята истина, истината, нагласите и отношението на цялото по-младо поколение.
        Като някаква червена нишка в становището ти се прокрадва следната идея: Положението сега е ужасно и нетърпимо поради своята абсолютна безперспективност. По-добре е всичко да се сгромоляса, че да се хванем за ръце и да изградим един нов свят. Поне една нова България.

        Аз вече минах през всичко това. Мина ми през ума, през душата, през паницата у дома. Резултатът го знаем.

        Как точно го виждаш това новосъграждане на България, как виждаш щастливите си деца, като картите вече са раздадени. Собствеността, а оттам и властта са разпределени. Порции почти няма, направо няма.
        Готов ли си да се построиш чинно зад новите господари и с подадена напред ръка да отдадеш силите и таланта си, дори живота си за тази нова България. Те ще ти викат, че е за отечеството, ама ние знаем за какво иде реч.
        Забравих да кажа, че при необходимост мога поименно да изброя голяма част от този специфичен кръг от хора. Аз всъщност съм убеден, че и ти ги знаеш. Прекарай през ума си по-известните имена и си задай въпроса, искаш ли да правите нещо заедно с тях.
        Бих искал да си зададеш обсъжданите въпроси през тази специфична призма.
        Виж себе си, връсниците си, премисли още веднъж какво се случи в тази страна през последните 70 и повече години и си задай въпроса: поради какво да ходим пак и за пореден път в пустинята. Заслужава ли си да разрушим без да знаем какво чудовище би се пръкнало следващия път.
        Ако от друга страна става дума за нова и поредна експроприация и някакви форми на революция, аз хич не съм подходящ субект за разговор. Вече ни ми се вярва много в тези неща.

        Не без основание би попитал: Ама, чакай сега, ти сам пледираш в по-голяма степен да не стига до драми, ерго за запазване на статуквото, пък сега ми викаш, че не си навит да работиш за/с властващите субекти на същото това статукво.

        Да, има известно противоречие, но аз нямам вече време, сили, желание и надежда, че да минавам през поредно крушение и пореден старт.
        Мисля, че като цяло съм конкретен относно нещата, за които пиша, а не говоря за някаква утопична „революция“, само и само да се прави нещо. Такива неща се чуват по телевизиите и фейсбук!
        „До кога ще търпим“ „Да ги изметем“ и др. Някакви неща, които са без особено съдържание и не е ясно как и кога могат да станат. Голи лозунги!
        Какво се получава в момента! Цяла Западна Европа консумира на еврова икономика, едно 40-50%, всичко това е една безумна въртележка, която върви от пускането на еврото 1999г., и по-рано дори, при старите им валути. Те започнаха да произвеждат по-малко отколкото да консумират, почти веднага след 89година. Цялата ни икономика е смачкана, първо поради неконкурентноспособността и, второ защото национални предатели като една госпожа, която дори ме е гнус да и кажа името, поставиха земеделие и прочие в абсолютен „партер“ при преговорите за членство! Хората се източват от България, да са роби за 1000-1300 евра в Германия, да търкат бои на кораби. Не са ли робини българките, които бришат старски гъзове в Гърция, за да хранят семействата си с по 600-800 евра доход. Робини са, и то абсолютни! Всички еврофондове, дали е инфраструктира или някакви малки проекти, за селска къща се усвоява от политическия елит. За пътища големите в София, за малък проект, някой от общинския съвет в Ботевград да речем! Това са 90% от парите! Земеделието е смачкано, само някакви 20-30 човека зърнопроизводители прибират парсата!
        Всички европари от 2007г. до 2013г. средно са 100 евра на човек на година и това БРУТО, сметно го НЕТО, като махнеш 90% от тях дето ти казвам, че са в джобовете на политиците! Колко остават?Един приятел има малък хотел в провинцията, ходил е 12-13 пъти в центъра за фондовете. Среща го местен политик, негов познат и му казва:
        ДОЙДЕ ЛИ ПРОГРАМАТА, ТЯ ВЕЧЕ Е РАЗПРЕДЕЛЕНА, НЕ СИ ПРАВИ ИЛЮЗИИ, ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ ТИ ГО КАЗВАМ, УЧАТСВАЛ СЪМ! Това са малки програми 20-30 хил евра 100-200, някакви такива. Елита на провинцията прибира всичко!
        Икономиката е смачкана по всеки показател! Тука има някакъв невероятен МИТ или легенда, за износа ни за ЕС. Ми нали ако ЕС се разпадне, чисто географски страните няма да изчезнат пак ще са основния партьор! АЗ СЪМ ЗА РАЗПАД НА ЕС, А НЕ САМИ ДА ИЗЛЕЗНЕМ! ОСЪЗНАВАМ, ЧЕ НЯМА КАК ДА ГО НАПРАВИМ КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ!
        Отиваме към сигурност, отново е МИТ, че не сме в мутринските години, ЕС нищо не промени, че сме членове. Няма никакви осъдени босове, дори на дребно ниво! Какво като сме в ЕС! Мангали изнасилват бабички, трепят хора по селата! Някакви педерунгели скапани от Страсбург, се разпореждат да сме резерват за изроди, а мутрите в управлението изпълняват. Тия циганизират Европа, нашите политици също имат вина, но това ни се спуска! Ние вървим към демографска катарстрофа и гражданска война, ако още 10 години сме в ЕС!
        Тука ще кажа и друго, което според мен е супер важно!!! СУПЕР ВАЖНО!!!
        Оглеждам се Сърбия, на много места по-добре от България, където не е по-добре е твърде близо! Тая страна остави, че скоро преживя война, ами е в ИКОНОМИЧЕСКА БЛОКАДА в момента, защото почти от всякъде е заобиколена от страни в ЕС, това трябва да се отбележи. И какво се получава, че сме на едно ниво! Какво е това ЕС, каква е тая благодат!
        Македония, където страната половината е албанска и някави безумци се водят да управляват, почти като България, като доходи на хората, особено към покупателна способност за стоките. Който е бил в Македония знае за какви цени става въпрос, от горива до храни!
        Албания - Малбания, Босна - Мосна, общо взето същото като България! Така, че ако няма ЕС, едва ли живота ще спре!
        Сега по-конкретно за бъдеща икономика на България, след разпад на ЕС! Тук колкото и да е мутризирана икономиката, така е и на съседните места. Едно ново поколение завърнали се българи, неминуемо ще завърти средния и малък бизнес, който е гръбнака на всяка една малка страна! Туризъм, земеделие ще се завъртят, след отшумяването на първите вълни на кризата, това са сектори, където трудно могат големи да имат монопол! ИТ индустрията ще стане още по-конкурентна, поради фактора качество-цена! Сега заради несправедливото благосъстояние на Запада, много от фирмите си позволяват да плащат много по-високи заплати там, все още, тъй като добавената стойност е КОСМИЧЕСКА, в сектора. На това ще му се види края! Българина е забравил на места направо да работи, но западноевропеееца още повече. Там се действа яко на третичен сектор. Тук в последно време се отвориха доста предприятия, който да експортират. Когато се наложи да се произвежда още по-евтино, за да се продава изобщо, много производители ще си разширят производството, дори и при двойни надници в БГ. Китай вече не е толкова евтин, там до 5 години ще се завърти вътрешното производство и дори ще внасят от страни като БГ продукция! Въвеждането на задължително гласуване и виждането в „чудо“ на останалите в България българи, ще ги направи по-мотивирани да правят по-отговорен политически избор! Няма да има мърдане, ще трябва тук да живеят и работят! Тука сте пичове! Като ги няма европедерунгелите, няма да има и условия за тоя тотален цигански терор! Цели области от Северозападна България пустеят, в част земеделие, защото законите не се спазват. Аз съм оптимист, че идва края на ЛИБЕРАСТИЯТА за цяла Европа и България в часност! Ще има по-голям ред, обществото ще го наложи!
        Края на тая икономическа изгъзица, която наблюдаваме в Запада ще приключи съвсем скоро, тогава ще започнат много динамично да се случват гореизброените процеси! ЕЦБ и ФЕД са тотално несъстоятелни към случващото се в Реалната икономика, скоро ще загубят тотален контрол и или инфлация, или деградация!
        Фондовия до тук го инфлацираха само, което е очевидно, днес се опитах да обясня как работи тоя механизъм, в темата за златото! Реаланата икономика е на колене! След краха на ЕС, бързо ще се формират нови съюзи и смятам, че това ще бъде едно по-добро и светло бъдеще за България!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Тръмп ако иска да извади САЩ от калта трябва точно това да направи - ббд и частичен комунизъм.
          Дани, този знаменит "частичен комунизъм" ми звучи като "малко бременна".

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение



            В България може да има и купони и мизерия, но какво от това. Единствено ми е жал за пенсионерите и най-онеправданите българи в провинцията, които могат да нямат и за лекарства и някакви такива касаещи живот неща за известно време! Проблема е, че много хора тука в София, се разглезиха и въпреки мизерията, която е и при тях, на фона на Западна Европа, някаква малогабаритка на изплащане за 25 бона и нов ГСМ на Ейпъл, е достижението в живота и центъра на тяхната реалност!
            Повечето хора не са готови да стегнат колана, в името на нещо по-добро(като казвам, в името на нещо по-добро, имам предвид изцяло през призмата на техния егоизъм и нежелание за промяна, с риск да им се разбута известния конфорт, да се тръгне в друга посока).

            Има една голяма разлика между 91-96 година, а това е факта, че хората се научиха, че в рамките на пазарно стопанство, сами се пласират на пазара на труда. 1991 година, хорат очакваха някой да ги пласира, това е голям прелом в мисленето и очакванията за живот, който мисля е за добро!
            Не искам да те убеждавам в нищо, може и да не съм прав. За мен това, което предстои да се случи със Запада е логично и закономерно, тълкувам последствията му за България. То ще се случи без значение искаме или не, ако съм прав!

            За мен това е шанс за спасение на страната ни, защото при текущото положение, не виждам, НИКАКВА, АМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА НАДЕЖДА И ШАНС ЗА СПАСЕНИЕ, в рамките на ЕС и настоящия модел! Предпочитам, ако трябва и да имам по-малко пари временно, предпочитам, сега един проект който ще пускам, ако трябва и да се провали и да не изкарам от него каквото искам, като пари, но България да просъществува, моите деца да живеят в България и да са сред БЪЛГАРИ най-важното! Мога да съм щаслив и с по-малко, мога и да съм нещастен и с много! За съжаление повечето хора мислят единствено в пари и това е новият им бог и религия!
            Големи писатели сме! Ама и аз съм си за бой! Колко пъти съм се заричал да бягам от темата политика. Днес едни безумни трактовки на основанията на пастирката да преиначи Апостола ме афектираха.
            Този път наистина прекратявам там

            Имаш основание да твърдиш, че ако и доклокото се случат някакви развития, то негативната промяна при други страни и народи би била аритметично по-голяма.
            За съжаление, аз не намирам никаква утеха в едно подобно вярно по същество съждение.

            Сгромолясана външна икономическа среда (което на практика значи и колабирали пазари) плюс завърнали се в Бг наши емигранти, не виждам като основание за оптимизъм.
            Прав си, че между хората тогава и хората сега вече почти няма никаква прилика, има и отделни положителни промени, но ....

            Искам да обърна внимание на един специфичен аспект и акцент. Неизбежно моят поглед е обусловен и доминиран дори от етапа на живота, в който се намирам лично, от досегашния ми опит и от житейските перспективи и хоризонт.
            Ерго, това не е задължително да е твоята истина, истината, нагласите и отношението на цялото по-младо поколение.
            Като някаква червена нишка в становището ти се прокрадва следната идея: Положението сега е ужасно и нетърпимо поради своята абсолютна безперспективност. По-добре е всичко да се сгромоляса, че да се хванем за ръце и да изградим един нов свят. Поне една нова България.

            Аз вече минах през всичко това. Мина ми през ума, през душата, през паницата у дома. Резултатът го знаем.

            Как точно го виждаш това новосъграждане на България, как виждаш щастливите си деца, като картите вече са раздадени. Собствеността, а оттам и властта са разпределени. Порции почти няма, направо няма.
            Готов ли си да се построиш чинно зад новите господари и с подадена напред ръка да отдадеш силите и таланта си, дори живота си за тази нова България. Те ще ти викат, че е за отечеството, ама ние знаем за какво иде реч.
            Забравих да кажа, че при необходимост мога поименно да изброя голяма част от този специфичен кръг от хора. Аз всъщност съм убеден, че и ти ги знаеш. Прекарай през ума си по-известните имена и си задай въпроса, искаш ли да правите нещо заедно с тях.
            Бих искал да си зададеш обсъжданите въпроси през тази специфична призма.
            Виж себе си, връсниците си, премисли още веднъж какво се случи в тази страна през последните 70 и повече години и си задай въпроса: поради какво да ходим пак и за пореден път в пустинята. Заслужава ли си да разрушим без да знаем какво чудовище би се пръкнало следващия път.
            Ако от друга страна става дума за нова и поредна експроприация и някакви форми на революция, аз хич не съм подходящ субект за разговор. Вече ни ми се вярва много в тези неща.

            Не без основание би попитал: Ама, чакай сега, ти сам пледираш в по-голяма степен да не стига до драми, ерго за запазване на статуквото, пък сега ми викаш, че не си навит да работиш за/с властващите субекти на същото това статукво.

            Да, има известно противоречие, но аз нямам вече време, сили, желание и надежда, че да минавам през поредно крушение и пореден старт.

            Коментар


            • Тръмп ако иска да извади САЩ от калта трябва точно това да направи - ббд и частичен комунизъм.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Mike Florida

                Ти не си наясно на положението ще продължи да се влошава до момента в който всякакъв социализъм не се зачеркне и то чрез най брутално раздаване на пари на хората по равно и на калпак - преход от социализъм към комунизъм макар и някакъв дребен, нещастен и мизерен комунизъм.
                Между другото в САЩ вече е правено и това е пречупило Голямата депресия, но много трудно ще попаднеш на информация за това - на богатите, забогателите не им оттърва никак да се раздават пари ей така. А да върви икономиката и живота без инфлация е НЕВЪЗМОЖНО, не се е случило никъде и никога до сега и няма и да се случи.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                  Разбира се. Но защо не се ангажираш с повече конкретика? Например - САЩ ще паднат на колене до края на тази година. Или ако наистина се проточат нещата - до края на следващата. И след това да преглътнеш факта, че Йелоустоун ще се случи по-рано от предсказания колапс

                  Може би не ти се е налагало да изучаваш комунистическата пропаганда от седемдесетте, но водеща идея беше неминуемата 3-та световна, от руините на която ще израстне международна комунистическа диктатура. И тогавашните идеолози бяха наясно че без руини шанс за комунизма няма.
                  Ангажирам се с конкретика! До 6 или 9 месеца, ще има значителни спадове из фондовите пазари, но няма да видим АПОКАЛИПСИС СЕГА! Бавно и постепенно, САЩ ще започнат да надуват инфлацията, а до 5 години теният основен фокус ще се измести основно към вътрешното им положение, без да се опитват да са световен "жандарм"! В Европа не мога да преценя как ще мине референдума на Великобритания, иска ми се да е EXIT, но не знам! С изчезването на парите и фондовете в ЕС, поради намаленото благосъстояние, ще има все по-голяма дезинтеграция. Фалити на Южна Европа ще доведът до изчезване на еврото до 2-3 години и на практика зоната ще престане да съществува.

                  Това ми е конкретиката! По часове и дни не мога!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                    Ти смяташ, че аз съм в заблуда, аз пък смятам, че в заблуда са хора като теб!

                    Времето ще покаже!
                    Разбира се. Но защо не се ангажираш с повече конкретика? Например - САЩ ще паднат на колене до края на тази година. Или ако наистина се проточат нещата - до края на следващата. И след това да преглътнеш факта, че Йелоустоун ще се случи по-рано от предсказания колапс

                    Може би не ти се е налагало да изучаваш комунистическата пропаганда от седемдесетте, но водеща идея беше неминуемата 3-та световна, от руините на която ще израстне международна комунистическа диктатура. И тогавашните идеолози бяха наясно че без руини шанс за комунизма няма.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                      Без да искаш ме провокираш и въобще не съм склонен да намирам това за някаква враждебна проява.
                      Не чакам отговор, чисто реторично ми се ще да те попитам, ти с какво се занимаваше в периода примерно 1991 - 1996 г?
                      Нейде тук май съм споделял, не си длъжен да знаеш, но мен държавата през 1991 ме изплю и последва един дълъг период, в който сутрин ставах с ясното съзнание, че ми предстои единствено блъскане на някаква невидима стена с глава и основната задача често беше да се преживее до вечерта.
                      Няма пари, няма подкрепа, няма куфарчета, няма държава, а през 1996 и хляб нямаше.

                      За протокола: за не съм за промяна, която ще ме върне в онова положение. Ако личните ти очаквания и прогнози се сбъднат, аз виждам вариант да стане и по-лошо от онуй време-
                      Значи 91-96 година аз съм бил в началното училище. Това, че съм бил твърде малък обаче, не ми пречи да съм запознат със самия период и да имам ясна представа за времената!
                      Сигурно е било болезнено за теб, но това са реалностите, какво да се прави!

                      Въпросът е, че всяко едно нещо, често освен отрицателна има и положителна страна! Така например, в България ще се завърнат 50% от имигрантите, за които препитания на вън вече няма да има! Ако приемем, че 15% от имигрантите са квалифицирани и биха могли да останат, а 30% могат да се проврат по някакъв начин през ситото, то както и да го погледнеш остават едни 50-55%, които неминуемо се връщат! Първоначално от тоя общ брой (100те%,) ще се върнат при криза каквато идва не 50%, а цели 80%. 30% от общия процент 100%, ще намерят път обратно след време! Неминуемо остават 50% тук обаче!
                      Сега някой може да каже:
                      "Че кой ще ти стои в кирташка България, ще мине кризата и ще се върнат" Да ама НЕ, защото ако съм прав, говорим за изпаряване на благосъстоянието, а от там ЦЯЛОСТНО ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ НА ИКОНОМИКАТА И ЖИВОТА В ЗАПАДА!

                      Тук в България няма да е розово положението, но какво ще бъде в Гърция, какво ще бъде в Италия? Къде ще бъде по-драстична промяната и новия начин на живот! Представи си един инвалид в Гърция с пенсия от 1200 евро, който го гледа българка за 600, същия в един момент увисва на някаква си валута с реална покупателна способност от 150-200 евро макс.
                      Дизайнера в Холандия на 6000 евра, каква част от труда му в една нова икономика ще може да бъде реална добавена стойност, от който продукт се вади горница? Какви ще са възможностите за работа и доход там, а и на много други места?

                      В България може да има и купони и мизерия, но какво от това. Единствено ми е жал за пенсионерите и най-онеправданите българи в провинцията, които могат да нямат и за лекарства и някакви такива касаещи живот неща за известно време! Проблема е, че много хора тука в София, се разглезиха и въпреки мизерията, която е и при тях, на фона на Западна Европа, някаква малогабаритка на изплащане за 25 бона и нов ГСМ на Ейпъл, е достижението в живота и центъра на тяхната реалност!
                      Повечето хора не са готови да стегнат колана, в името на нещо по-добро(като казвам, в името на нещо по-добро, имам предвид изцяло през призмата на техния егоизъм и нежелание за промяна, с риск да им се разбута известния конфорт, да се тръгне в друга посока).

                      Има една голяма разлика между 91-96 година, а това е факта, че хората се научиха, че в рамките на пазарно стопанство, сами се пласират на пазара на труда. 1991 година, хорат очакваха някой да ги пласира, това е голям прелом в мисленето и очакванията за живот, който мисля е за добро!
                      Не искам да те убеждавам в нищо, може и да не съм прав. За мен това, което предстои да се случи със Запада е логично и закономерно, тълкувам последствията му за България. То ще се случи без значение искаме или не, ако съм прав!

                      За мен това е шанс за спасение на страната ни, защото при текущото положение, не виждам, НИКАКВА, АМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА НАДЕЖДА И ШАНС ЗА СПАСЕНИЕ, в рамките на ЕС и настоящия модел! Предпочитам, ако трябва и да имам по-малко пари временно, предпочитам, сега един проект който ще пускам, ако трябва и да се провали и да не изкарам от него каквото искам, като пари, но България да просъществува, моите деца да живеят в България и да са сред БЪЛГАРИ най-важното! Мога да съм щаслив и с по-малко, мога и да съм нещастен и с много! За съжаление повечето хора мислят единствено в пари и това е новият им бог и религия!

                      Коментар


                      • пичове,

                        система навсякъде по света се сменя само и единствено, когато 'заиграе' дървото

                        за да заиграе дървото предпоставките са 2.
                        1. война - окупация
                        2. сериозна криза съпроводена с ГЛАД в сериозна част от населението..

                        това е са основните причинители на промяна в даден строй...

                        дали в америка или в БГ няма значение..

                        та в този ред на мисли нашия преход...не е точно преход и не е смяна на системата, ако че някои хора им се иска да е така.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                          За мен нещата се свеждат до следното! Сегашното положение е унищожително за България! Всичко което ни дава някакъв шанс за промяна, аз съм ЗА, няма какво да се губи според мен! Ако някой на добро положение и немилеещ за родината просто иска 20 години да си добута живота, от тук на сетне, в рамките на някакъв егоистичен личен поглед, единствено и конюнктурно от днес на татък, може да е за статуквото! Ако ли пък дойде промяна и след нея нашия народ, все още не е узрял за нов път и се самоунищожи. Така да бъде!
                          Без да искаш ме провокираш и въобще не съм склонен да намирам това за някаква враждебна проява.
                          Не чакам отговор, чисто реторично ми се ще да те попитам, ти с какво се занимаваше в периода примерно 1991 - 1996 г?
                          Нейде тук май съм споделял, не си длъжен да знаеш, но мен държавата през 1991 ме изплю и последва един дълъг период, в който сутрин ставах с ясното съзнание, че ми предстои единствено блъскане на някаква невидима стена с глава и основната задача често беше да се преживее до вечерта.
                          Няма пари, няма подкрепа, няма куфарчета, няма държава, а през 1996 и хляб нямаше.

                          За протокола: за не съм за промяна, която ще ме върне в онова положение. Ако личните ти очаквания и прогнози се сбъднат, аз виждам вариант да стане и по-лошо от онуй време-

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                            Смело и мащабно прогнозираш.
                            Аз лично не съм склонен за толкова обширни и убедени твърдения, които засягат целия свят. При това всичко обвързано с кратки срокове и "разписание".
                            Мнението ми няма значение, но искам да съм символно макар "участник" в процеса на намиране на някакъв възможен и обещаващ път на нашата страна.

                            Иначе по отношение на генералната посока си мисля, че си по-скоро прав.
                            При реализиране на определени предпоставки, описаните от теб последици звучат правдиво и вероятно. Изниква ми в съзнанието примерно едно отдавна чуто твърдение: 40 % от бвп на ГБ е резултат (пряко и косвено) на обстоятелството, че Лондон е световен финансов център и Сити-то е там, а не в Брюксел, да кажем.

                            Никога не съм чул смислено и правдиво допускане, с колко ще падне бвп на САЩ, при условие че юсд престане да световна резервна валута или ако значението на долара се ограничи в размер, който е пропорционален на отношението на щатския към световния бвп.

                            При определени обстоятелства винаги се стига до пренареждане на приоритети.
                            Примерът с нашата страна е ясен и показателен. Бг беше оставена сама на себе си за период от примерно от 10 -12 години и това в ярка разлика с ред други страни от бившия изт. блок. Преживяхме го всички.
                            България беше превърната условно 1989 - 2000 г. - сива, буферна, опустошена и изоставена, санитарна зона между Европа (тогава границата на Европа беше примерно някъде на запад от Белрад) и Бл. Изток.

                            В по-късен етап влязохме в нови геополитически планове.

                            Да, нашата територия може да бъде изоставена отново без особени емоционални или други скрупули . Може отново да се превърне в това, което вече беше и вярвам, ме никой не е забравил през какво минахме.

                            Много се затруднявам да изкажа твърдения, в какво отношение би могло да се намира към тези процеси едно бъдещо президентстване точно на Тръмп.
                            За мен нещата се свеждат до следното! Сегашното положение е унищожително за България! Всичко което ни дава някакъв шанс за промяна, аз съм ЗА, няма какво да се губи според мен! Ако някой на добро положение и немилеещ за родината просто иска 20 години да си добута живота, от тук на сетне, в рамките на някакъв егоистичен личен поглед, единствено и конюнктурно от днес на татък, може да е за статуквото! Ако ли пък дойде промяна и след нея нашия народ, все още не е узрял за нов път и се самоунищожи. Така да бъде!
                            Last edited by Mike Florida; 30.03.2016, 12:04.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                              Малко по-малко, на много места хватаката на властелина отслабва, подобно на СССР, не случайно го дадох няколко пъти за пример! Това е показателно, протичат процеси, които са глобални!
                              Смело и мащабно прогнозираш.
                              Аз лично не съм склонен за толкова обширни и убедени твърдения, които засягат целия свят. При това всичко обвързано с кратки срокове и "разписание".
                              Мнението ми няма значение, но искам да съм символно макар "участник" в процеса на намиране на някакъв възможен и обещаващ път на нашата страна.

                              Иначе по отношение на генералната посока си мисля, че си по-скоро прав.
                              При реализиране на определени предпоставки, описаните от теб последици звучат правдиво и вероятно. Изниква ми в съзнанието примерно едно отдавна чуто твърдение: 40 % от бвп на ГБ е резултат (пряко и косвено) на обстоятелството, че Лондон е световен финансов център и Сити-то е там, а не в Брюксел, да кажем.

                              Никога не съм чул смислено и правдиво допускане, с колко ще падне бвп на САЩ, при условие че юсд престане да световна резервна валута или ако значението на долара се ограничи в размер, който е пропорционален на отношението на щатския към световния бвп.

                              При определени обстоятелства винаги се стига до пренареждане на приоритети.
                              Примерът с нашата страна е ясен и показателен. Бг беше оставена сама на себе си за период от примерно от 10 -12 години и това в ярка разлика с ред други страни от бившия изт. блок. Преживяхме го всички.
                              България беше превърната условно 1989 - 2000 г. - сива, буферна, опустошена и изоставена, санитарна зона между Европа (тогава границата на Европа беше примерно някъде на запад от Белрад) и Бл. Изток.

                              В по-късен етап влязохме в нови геополитически планове.

                              Да, нашата територия може да бъде изоставена отново без особени емоционални или други скрупули . Може отново да се превърне в това, което вече беше и вярвам, ме никой не е забравил през какво минахме.

                              Много се затруднявам да изкажа твърдения, в какво отношение би могло да се намира към тези процеси едно бъдещо президентстване точно на Тръмп.

                              Коментар


                              • Тези американски избори за президент ще бъдат исторически.
                                Ако бъде избран Тед Круз, това ще е първият латино президент на САЩ.
                                Ако Бърни Сандърс спечели, ще е първият евреин президент.
                                Ако Хилари Клинтън стане, ще е първата жена президент.
                                Ако Доналд Тръмп спечели, ще е последният президент на САЩ.

                                Коментар

                                Working...
                                X