IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
    Не се извинявай , един и същи е... той не помни вече с колко ника играе.
    Ха,ха,хаааааааааааааа
    Ай бегай в ТР и си направи разликата между Миранди и Маранди :-)
    Аз не се притеснявам да изляза от ананимност :-)
    Ама ти....едно анонимно "извинявай" ще кажеш ли после :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Адаш, тоя верно е ултра фрост - не спира да дрънка за "доосигуряване" - хаха

От колко страни да му го сметка като сметка за фонд безработица, за здравни услуги, за пенционни, че сметка не излиза?

Визираме хубав, прав БГ импер между 20-50 години
      Вземи млъкни щото изобщо не разбираш за какво става дума.....става дума за по-изгодно за задълженото лице , тоест сумарно по малко плащане към бюджета / общо данъци и осигуровки /
      Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Ставаше въпрос за маранди не за теб.Извинявай
        Не се извинявай , един и същи е... той не помни вече с колко ника играе.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнение
          Не бре адаш, не си ме разбрал и ти :-)
          Юркам го щото от няколко години зарязах имотите и ся съм магарето в счетоводната кантора на жената :-)
          Ма явно съм се понаучил на основни нещица, щом се нервя, кога някой колега пише простотии :-)
          Адаш, тоя верно е ултра фрост - не спира да дрънка за "доосигуряване" - хаха

От колко страни да му го сметна като сметка за фонд безработица, за здравни услуги, за пенционни, че сметка не излиза?

Визираме хубав, прав БГ импер между 20-50 години

Коментар

Май ме бъркаш с някой друг :-)
            Ама ще изтичам да хвърля едно око на спалнята, може па наистина да ме е зарязала :-)
            Ставаше въпрос за маранди не за теб.Извинявай

Коментар

Глупост е да твърдиш, че е по-изгодно да получаваш доходи като физическо лице, а не чрез разпределяне на дивидент. Даваш ми пример с някакви смешни суми не съвместими с форума, в който се намираме. Да, глупаво е....
              Глупост е да пишеш без да си вникнал по въпроса.

Става дума за следното.
              - Имаш ООД длъжен си да си осигуряваш като СОЛ на минимум 420.
              - Бачкаш допълнително някъде или си член си на управителен орган или консултираш нещо си като физическо лице било по гр. или трудов договор , получаваш 1500 , съответно си осигурен на 1500 лева. Това е друго основание различно от СОЛ.

Та в тоя случая ако искаш по малък данък , се доосигуряваш за разликата от 680 лева / 2600 - 1920 примерно / и данъка ти като физическо лице за прихода слиза под 10 % щото можеш да ползваш нормативно признати разходи в зависимост то дейността си - 10%, 25 %, 40 % .....кое не е вярно ?
              Last edited by markoci; 14.11.2015, 22:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
                На девойки никога не отказвам консултация....ма на теб къв ти е проблема с високото ти ниво ....е па не разбрах. Кое точно е глупост ?
                Е, като видиш някой, който има още 20-30 години до държ. пенциониране - можеше да предложиш 5 годишен варинат през животозастаховка с гарантирана доходност към днешна дата около 5.5% ( предните години беше повече, но греда! - дефлация е ).

Капитализирано за 5 години за неговата възраст = +25% доходност.

П.П. Ти го юркаш да внася кат' балък на макс. осиг. доход, че да има откъде да се плати пенцията на предателя Гигов?

Бе, ти вярно ли мислиш, че БГ сме идиоти и ще плащаме на комунета пенциите, бре ...

Коментар

На девойки никога не отказвам консултация....ма на теб къв ти е проблема с високото ти ниво ....е па не разбрах. Кое точно е глупост ?

Мъничък си още , ДУК на 10 000 не излиза сметката, виж кат изкараш 20 000 на ДУК ще ти е по -изгодно...
                  Глупост е да твърдиш, че е по-изгодно да получаваш доходи като физическо лице, а не чрез разпределяне на дивидент. Даваш ми пример с някакви смешни суми не съвместими с форума, в който се намираме. Да, глупаво е....

Коментар

Юркам го щото от няколко години зарязах имотите и ся съм магарето в счетоводната кантора на жената :-)
                    Ма явно съм се понаучил на основни нещица, щом се нервя, кога някой колега пише простотии :-)
                    кое е простотия точно ме светни ?

Коментар

... щот' мИня ме трият
                      Хм...триели го , на тебе от десет глупости дето шляпаш тука , от хорски срам ти трият една и то само ако се развикам...казват че си на заплатка към Инвестора , клакьорче платено , да баламосваш абдалите.

Коментар

Бе, фросто счетоводе ...

човек те пита за пенционно осигуряване как висят нещата - ти не му казваш най-важното, че тия "осигуровки" се гледат само за срок 3 години.

Той е млад, бре - що го юркаш да киха за червените кордели?

Коментар

Не го гавря бре, просто мразя да се говорят глупости. Не го познавам тоя пич, не знам и к'во делите, ама щом девойките от БГ Мама са му клиентки....ми т'ва са колегите, т'ва е нивото :-(

Мъничък си още , ДУК на 10 000 не излиза сметката, виж кат изкараш 20 000 на ДУК ще ти е по -изгодно...

Коментар

Адаш,

виждал съм го случай, но обикновено се прави, когато ще пенционират някое комуне. Тогава точно това правят, записват на го на 100 места, за да стигне максимален осигурителен доход и да лепне най-висока пенция - но това важи за последните 3 години.

И в двата случая нямате право на обезщетение при безработица после - логичния въпрос за какво ще внасяте тогава?

Радвам си, че си добре и го гавриш тоя, щот' мИня ме трият

П.П. Обади се да сръбнем по нещо - кефи ме, че се обади!
                            Не го гавря бре, просто мразя да се говорят глупости. Не го познавам тоя пич, не знам и к'во делите, ама щом девойките от БГ Мама са му клиентки....ми т'ва са колегите, т'ва е нивото :-(

Коментар

mirandi ,

в случая по изгодно ще ти е СОЛ - 420 и печалбата дивидент с данъци 10% + 5 %

Ако обаче примерно си осигурен на друго основание по гр. или трудов договор примерно на 1500 лева , ще ти излезе по изгодно да се доосигуриш до максималния доход 2600 и да получиш дохода като физическо лице по гр.договор щото там данъка е 10 % , няма останалите 5 % за дивидента, в зависимост от дейността ще можеш да приспаднеш и процент необходимо присъщи разходи преди облагането.....тоест данъка реално ще е под 10%
                              Бе, фросто счетоводе ...

човек те пита за пенционно осигуряване как висят нещата - ти не му казваш най-важното, че тия "осигуровки" се гледат само за срок 3 години.

Той е млад, бре - що го юркаш да киха за червените кордели?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Ти нали твърдеше че жена ти те е зарязала?Сега ква жена?
                                А Лясковския през живота си жена не е бутал бе...не го обиждаи чиляка.

Коментар

Working...
                                X