Първоначално изпратено от mirandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (Архив до 21.11.2015)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТи нали твърдеше че жена ти те е зарязала?Сега ква жена?
Ама ще изтичам да хвърля едно око на спалнята, може па наистина да ме е зарязала :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнениеКолега, ако може една консултацийка да ми направиш, щото нещо с тия 5% не го разбрах...
Кое викаш е по изгодно, да си останем СОЛ-ве с жената на 420 лева и да си разпределяме дивидент по 120к на година или да минем на ДУК-ве по 10К месечно :-)
Предварително ти благодаря :-)
виждал съм го случай, но обикновено се прави, когато ще пенционират някое комуне. Тогава точно това правят, записват на го на 100 места, за да стигне максимален осигурителен доход и да лепне най-висока пенция - но това важи за последните 3 години.
И в двата случая нямате право на обезщетение при безработица после - логичния въпрос за какво ще внасяте тогава?
Радвам си, че си добре и го гавриш тоя, щот' мИня ме трият
П.П. Обади се да сръбнем по нещо - кефи ме, че се обади!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениев случая по изгодно ще ти е СОЛ - 420 и печалбата дивидент с данъци 10% + 5 %
Ако обаче примерно си осигурен на друго основание по гр. или трудов договор примерно на 1500 лева , ще ти излезе по изгодно да да се доосигуриш до максималния доход 2600 и да получиш дохода като физическо лице по гр.договор щото там данъка е 10 % , няма останалите 5 % за дивидента, в зависимост от дейността ще можеш да приспаднеш и процент необходимо присъщи разходи преди облагането.....тоест данъка реално ще е под 10%
Щото доходи от нивата, които си описал по-подхождат на девойките от БГ Мама :-)
Ама....карай, важно е моа'бет да става :-)
Коментар
-
mirandi ,
в случая по изгодно ще ти е СОЛ - 420 и печалбата дивидент с данъци 10% + 5 %
Ако обаче примерно си осигурен на друго основание по гр. или трудов договор примерно на 1500 лева , ще ти излезе по изгодно да се доосигуриш до максималния доход 2600 и да получиш дохода като физическо лице по гр.договор щото там данъка е 10 % , няма останалите 5 % за дивидента, в зависимост от дейността ще можеш да приспаднеш и процент необходимо присъщи разходи преди облагането.....тоест данъка реално ще е под 10%Last edited by markoci; 14.11.2015, 22:06.Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнениеКолега, ако може една консултацийка да ми направиш, щото нещо с тия 5% не го разбрах...
Кое викаш е по изгодно, да си останем СОЛ-ве с жената на 420 лева и да си разпределяме дивидент по 120к на година или да минем на ДУК-ве по 10К месечно :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениеМа Лясковския де да знае че човек може да има доход от много неща не само от ЕООД , ма дали тоя преди не е имал ЕТ или друга фирма, ма дали няма доходи по граждански договори , ма дали няма доходи по трудови договори ..... щот кат се замислиш като си осигурен на осигурителния масимум излиза че по ти е изгодно да получаваш доход като физическо лице , не като фирма щото има едни 5 % разлика в данъка.
Ма той Лясковския нъл е специалист вече и по данъчно облагане включително и по Датското
Ма Лясковския само на социални помощи чака , та си мисли че всички са кат него
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеПлащат се данъци в цел свят вярно, още докато стане продажба. В държава, където е купена книга и после в БГ още веднъж, ама ти откъде да го знаеш, дет' се праскаш за счетоводител
Не съм ползвал заеми, но да кажем личния ми ресурс по проект дотук е над 4к левас. Благодарен съм, че имаше хора, които подкрепиха с по-малки суми.
Точно в момента не искам ресурс, въпреки че се предложи, защото работя по продължението и ще ми трябват около 8 месеца, преди да вляза в зоната на платените услуги: редакция, корекция, дизайн и так далее ...
П.П. Не живея в Лясковец и не е в панелка, но щом те кефи тая легенда - няма фрублем. Селяните от дрянуфу требе да си мислят, че са 'ногу "вперьод"
Коментар
-
Малей имал си 4 хиляди лева спестени и си ги изхарчил ......да не повярва човек че си виждал толкова пари на куп.
Ма я ни светни колко изкара , че аз истински се съмнявам че някои ще купи тая хумореска дет си написалНе спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнениеНема да се съмняваш у Лясковския бе , живурка у панелката на баща си , събира хиляда кинта от всякакви хориза на заем за да издаде книга , ма инак е голем бос ........плащал данъци из целия свят ша ме скъса от смех тоя
Не съм ползвал заеми, но да кажем личния ми ресурс по проект дотук е над 4к левас. Благодарен съм, че имаше хора, които подкрепиха с по-малки суми.
Точно в момента не искам ресурс, въпреки че се предложи, защото работя по продължението и ще ми трябват около 8 месеца, преди да вляза в зоната на платените услуги: редакция, корекция, дизайн и так далее ...
П.П. Не живея в Лясковец и не е в панелка, но щом те кефи тая легенда - няма фрублем. Селяните от дрянуфу требе да си мислят, че са 'ногу "вперьод"
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеНе се излагай
100 К печалба за една счетоводна къща, означава поне 300 К реално.....
Явно никога не си се занимавал с бизнес и не си потулвал печалбата......
Той е концентриран да управлява БГ империята си, нема време за губене с прозаични неща кат изкарване на париНе спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнениеА живуркаш у Ляскоиц...верно няма подобна глупост !Last edited by markoci; 14.11.2015, 21:14.Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеТи си мнооого нормално момче!!!Земи да работиш нещо бе !!!Last edited by mibova; 14.11.2015, 21:08.Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеГоворим за данни от ТР
Декларирал е, че получава малко повече от 5-6 кордели, дето е взел в кантората си, за да може някой да напише поне един документ грамотно и да не го върне НАП или Съда.
Ма Лясковския де да знае че човек може да има доход от много неща не само от ЕООД , ма дали тоя преди не е имал ЕТ или друга фирма, ма дали няма доходи по граждански договори , ма дали няма доходи по трудови договори ..... щот кат се замислиш като си осигурен на осигурителния масимум излиза че по ти е изгодно да получаваш доход като физическо лице , не като фирма щото има едни 5 % разлика в данъка.
Ма той Лясковския нъл е специалист вече и по данъчно облагане включително и по Датското
Ма Лясковския само на социални помощи чака , та си мисли че всички са кат негоНе спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Ще дам пример как е в Дания да кажем и навсякъде в ЕС!
-------------
Комшията вижда, че някой бачка сервитьор/счетоводна къща и в същото време пазарува активи, които не отговарят на доходите му.
Подава сигнал и веднага пристига честитка от НАП в стил: Рожбо, публично се фукаш с придобити 3 имота за 5 години + жип за 70 хил. левас.
За да може да го купиш т'ва нящу са ти трябвали приходи от Х сума, която ти не декларираш, а доста по-малко.
Затова пълен блокаж на сметките и си внеси данъка за въпросния приход. Ако не го направиш - тогава влиза процедура за пране на пари и затвор.
Коментар
Коментар