IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Виждате ли до къде ще падне петрола. До под 40 долара. Там само близкия изток печели, а Русия реално ще бачка на загуба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rainman Разгледай мнение
      Когато се отчита индекс на производство на храни и напитки, към тях се включват и тютюневи изделия и мисля че това е ясно на всички. Ако някой не вярва, че тези производства през ноември 2014г. са отбелязали спад с 1,8 % спрямо ноември 2013г. нека види официалните данни на Росстат. Оттам са ми данните. Готов съм да се хвана на бас с всеки, че информацията ми е точна.
      Посочвай линк, ако обичаш.

Коментар

През ноември 2014г. производството на храни и напитки в Русия е спаднало в сравнение с ноември 2013г. с 1,8 %. Дали става страшно когато хората ядат и пият по-малко?
        Когато се отчита индекс на производство на храни и напитки, към тях се включват и тютюневи изделия и мисля че това е ясно на всички. Ако някой не вярва, че тези производства през ноември 2014г. са отбелязали спад с 1,8 % спрямо ноември 2013г. нека види официалните данни на Росстат. Оттам са ми данните. Готов съм да се хвана на бас с всеки, че информацията ми е точна.

Коментар

През ноември 2014г. производството на храни и напитки в Русия е спаднало в сравнение с ноември 2013г. с 1,8 %. ...
          През януари 1944 г. цените на ДМА в Царство България, са спаднали с над 30% в сравнение за същия период спрямо предходната 1943г.
          Причини - ами умниците продавали тогава са били твърде малко! За сметка на това тарикатите, година и половина по-късно са разбрали,че са се набутали за поколения напред!

Източник: Статистиката на Царство България,която я няма в нета - за разлика от отчетите на бфб-"компаниите",нали така мънки-менкар!

Извод за непросветените:Когато Червената армия настъпва, лучше быть циником, и стоять в стороне....
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Между другото протекционизма и увеличаването на ролята на държавата след втората световна и в Европа и в САЩ не идва защото е икономечиски изгоден или защото са вярвали че ще доведе по-бързо развитие. Реално с тази си икономическа политика са целели да намалят шанса за проникване на влияние на СССР в страните им. Тъй като най-лесното проникване на марксизъм става през синдикати на големи предприятия с много работници. За това и протекционизма е налаган почти единствено към отрасли в които има заети голямо количество относително слабо квалифициран труд. Мини, стоманодобив предимно, и в по-малка степен автомобило строене и корабостроене.

същото нещо което в същност се правеше и в България до 1996 година, в аналогичните отрасли само че тук БСП искаше да си запази влиянието.
            Именно и затова сега Европа изглежда като соц държава!!!Огромни дългове и протестиращи синдикати!!!Но ще им мине!!!Но не либерализма е виновен за това а социализма!!!Време е за истински капитализъм!!!На много хора ще им е трудно но "Се ла ви"!!!
            Такава е реалността!!!Всичко друго е утопия!!!Аз казах!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Това го говори Инвестор не тоя.Ти вярвай на Инвестор.Кога говориш с тоя ти лично и ти каже това ела ми се обади
              Ще ядеш още бан!!!

Коментар

Според проучване, направено през декември 2014г. в Русия, на въпрос дали във връзка със сегашното положение в Русия ви се налага да правите икономии, 37 % от запитаните посочват че им се налага да правят икономии на храната и всекидневните разходи.
                Източник?

Коментар

През ноември 2014г. производството на храни и напитки в Русия е спаднало в сравнение с ноември 2013г. с 1,8 %. Дали става страшно когато хората ядат и пият по-малко?
                  Според проучване, направено през декември 2014г. в Русия, на въпрос дали във връзка със сегашното положение в Русия ви се налага да правите икономии, 37 % от запитаните посочват че им се налага да правят икономии на храната и всекидневните разходи.

Коментар

• Между другото протекционизма и увеличаването на ролята на държавата след втората световна и в Европа и в САЩ не идва защото е икономечиски изгоден или защото са вярвали че ще доведе по-бързо развитие. Реално с тази си икономическа политика са целели да намалят шанса за проникване на влияние на СССР в страните им. Тъй като най-лесното проникване на марксизъм става през синдикати на големи предприятия с много работници. За това и протекционизма е налаган почти единствено към отрасли в които има заети голямо количество относително слабо квалифициран труд. Мини, стоманодобив предимно, и в по-малка степен автомобило строене и корабостроене.

същото нещо което в същност се правеше и в България до 1996 година, в аналогичните отрасли само че тук БСП искаше да си запази влиянието.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                      http://www.investor.bg/drugi/338/a/h...a-iran-186618/
                      Пешка,виж го тоя какви глупости говори!!!
                      Това го говори Инвестор не тоя.Ти вярвай на Инвестор.Кога говориш с тоя ти лично и ти каже това ела ми се обади

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
                        Източник?
                        Гласовете в главата му го говорят
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                          Точно икономическия либерализъм е проблема, не политическия.
                          Я обясни на простолюдието като срец, защо Англия години наред води протекционистична политика относно икономиката си и чак след като става световна икономическа сила и империя развява флага на либералната икономика?
                          То е много лесно да си за отворена либерална глобална и т.н. икономика като световните ТНК са твои.
                          Да му мислят туземците....
                          Ами като си срещу либертарианството така кажи. А не да подкрепяш руска пропаганда целяща унищожаване на политическия либерализъм. Русия няма нищо против либертарианството. Реално руската икономика е изградена от два слоя. Горния слой - на който държавата пряко помага и дори ръководи пряко - където влизат енергийните компании, ресурсните компании и големите банки. където реално властва държавен капитализъм и втория слой - всички останали фирми, където правилата са откровено либертариански.

Протекционизма е вреден. Англия се отказва от него не защото английските големи корпорации са станали много големи. Те от 17 век до първата световна война винаги са били най-големите фирми в света. Англия се отказва от протекционизма защото е вреден. Защото реално води икономиката на Великобритания към бедност. За това и след като Татчър постепенно почва либерализацията на британската икономика и след първите години на трудности Великобритания се превръща в най-динамично развиващата се голяма европейска икономика. либертарианството обаче пък няма нищо общо със степента на отвореност на дадена икономика.

Но както казах вече между либертарианството и политическия либерализъм няма нищо общо. И не мисля че това е темата, пък и форума, къде да се обсъжда либертарианството. Още повече че след като и аз го смятам за вредно и нямам никакво намерение да го защитавам. А и подобна дискусия изисква доста сериозни знания и от двете страни, а честно казано не мисля че тема в която ще пишат двама трима човека по същество ще е особено интересна.

Коментар

• http://www.investor.bg/drugi/338/a/h...a-iran-186618/
                            Пешка,виж го тоя какви глупости говори!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Струва ми се че има някакво смесване между икономическия либерализъм или либертарианството и политическата концепция за либерализъм.

Двете неща са тотално различни. Едни от най-либералните политически държави са скандинавските. Може би дори най-либералните. Но техния начин на водене на икономика са изключително далеч от либертариантството.

Аз не подкрепям либертарианството. Смятам че е вредно, опасно и потенциално води до катастрофа. Но подкрепям силно политическия либерализъм.

Руската пропаганда обаче се цели в политическия либерализъм. Не в либертарианството. И поради масовото неразбиране на либерализма като философия, очевидно това може да бъде прокарвано като го прави Макс. С кухи лозунги без никакво съдържание зад тях. Защото хората са срещу либертарианството и го асоциират и с политическия либерализъм. Без реално да има такава връзка.
                              Много хубав пост! Ако има Руска пропаганда в медийното пространство у нас, то тя е незначителна. Мисля че появата на ефирен РТ ще бъде едно положително нещо в България.

Представи си, че имаш опоненти, които ти се появяват по няколко пъти на ден със следното ниво:
                              -Бананите преди 89г.
                              -Жигулите преди 89г.
                              -Дънките, с които са ходили децата на комунистите
                              -Прасетата дето са яли хора в Белене
                              -Тоалетната хартия във Венецуела
                              -Ким Чен Ун и Фидел Кастро
                              -Защо капитализма гние и още не е изгнил

Е можеш ли на всеки идиот да отговориш персонално, уникално и смислено... ного ясно че требе да им слезеш на нивото и да им отговориш с простотия

Коментар

• Нещата стават интересни...

Rafale in storm clouds, Parrikar says IAF can make do with Sukhoi-30s
                                Parrikar said that additional Sukhoi-30MKI fighters, which HAL builds in Nashik, were adequate for the IAF in case it was decided not to procure the Rafale
                                Ajai Shukla | New Delhi January 1, 2015 Last Updated at 00:33 IST

http://www.business-standard.com/art...3100706_1.html

Коментар

Working...
                                X