Първоначално изпратено от 77
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Русия
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Rainman Разгледай мнениеПрез ноември 2014г. производството на храни и напитки в Русия е спаднало в сравнение с ноември 2013г. с 1,8 %. Дали става страшно когато хората ядат и пият по-малко?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСтрува ми се че има някакво смесване между икономическия либерализъм или либертарианството и политическата концепция за либерализъм.
Двете неща са тотално различни. Едни от най-либералните политически държави са скандинавските. Може би дори най-либералните. Но техния начин на водене на икономика са изключително далеч от либертариантството.
Аз не подкрепям либертарианството. Смятам че е вредно, опасно и потенциално води до катастрофа. Но подкрепям силно политическия либерализъм.
Руската пропаганда обаче се цели в политическия либерализъм. Не в либертарианството. И поради масовото неразбиране на либерализма като философия, очевидно това може да бъде прокарвано като го прави Макс. С кухи лозунги без никакво съдържание зад тях. Защото хората са срещу либертарианството и го асоциират и с политическия либерализъм. Без реално да има такава връзка.
Я обясни на простолюдието като срец, защо Англия години наред води протекционистична политика относно икономиката си и чак след като става световна икономическа сила и империя развява флага на либералната икономика?
То е много лесно да си за отворена либерална глобална и т.н. икономика като световните ТНК са твои.
Да му мислят туземците....Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеИ малко по темата. Нека плюенето започне... веднага!
"Германски вицеканцлер: Ще стане страшно, ако някой иска да постави Русия на колене"
http://www.blitz.bg/news/article/311737
По-надолу в статията се разбира, че човекът казва, че целта на санкциите е да върнат Русия на масата за преговори, а не да я хвърлят в хаос. Което е правилно.
Коментар
-
Струва ми се че има някакво смесване между икономическия либерализъм или либертарианството и политическата концепция за либерализъм.
Двете неща са тотално различни. Едни от най-либералните политически държави са скандинавските. Може би дори най-либералните. Но техния начин на водене на икономика са изключително далеч от либертариантството.
Аз не подкрепям либертарианството. Смятам че е вредно, опасно и потенциално води до катастрофа. Но подкрепям силно политическия либерализъм.
Руската пропаганда обаче се цели в политическия либерализъм. Не в либертарианството. И поради масовото неразбиране на либерализма като философия, очевидно това може да бъде прокарвано като го прави Макс. С кухи лозунги без никакво съдържание зад тях. Защото хората са срещу либертарианството и го асоциират и с политическия либерализъм. Без реално да има такава връзка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеИ малко по темата. Нека плюенето започне... веднага!
"Германски вицеканцлер: Ще стане страшно, ако някой иска да постави Русия на колене"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМисля че наблюдавам развитието на Русия достатъчно отблизо, за да мога да преценя какво прави Путин.
А за вдигането на заплатата. Ами то либерализма не казва че само един човек може да си преследва мечтите. Постулира че това е право на всеки. И това че на някой желанията му са да дава мизерна заплата за да прави печалба, не означава че тези които ще получават тази залтата ще се навият. Защото техните желания може ама изобщо да не съвпадат. И ако регулярно някой вижда само кофти материал да му отговаря на обявите на работа очевидно има ясна тенденция че неговите разбирания за заплащане не отговарят на реалността.
Коментар
-
И малко по темата. Нека плюенето започне... веднага!
Коментар
-
Ами аз пък за либерализма искам да кажа следното, чрез един пример:
Свалянето на Б777 над Украйна
1. Позицията на РФ, беше уравновесена достойна почтена
2. Позицията на Западния свят жалка, срамна, обидна за интелекта на хората, унизителна.
3. Моето мнение е че истината ще се разкрие, но лъжата ще си е свършила работата
Медийния Давид срещу медийния Голиат, Русия срещу Либерализъм = 1:0 или
Бог е в истината не в силата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеАлександър Дугин? А от Жириновски нещо? Или най-добре Болен Лидеров - той е най-големия.
Всъщност ако нормален българин или източноевропеец прочете книгата на Бжежински "Голямата шахматна дъска", ще разбере доста бързо от коя страна на барикадата трябва да застане:-)Last edited by 77; 04.01.2015, 18:33.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТука няма емоции.Просто коментирай това което съм написал.Особено за ползването на държавата за лична изгода.Една шепа тарикати ограбили цялата планета ще ми проповядват либерализъм!!!!????Я като либерал ми кажи какво става с цените на нефта?Според теорията ти за пазаря
Икономическата теория няма нищо общо с либерализма. Либерализма е философска концепция. Да ме питаш какво според либерализма ще се случи с някакви цени е все едно да ме питаш какво би казал Спиноза за пазара на недвижими имоти в Плевен.
Коментар
-
Amsterdamm, Абе, много си наясно ти, кое е в и кое-извън темата. Уникално церберче си ти.
"По темата": Модераторите се стремят да заглушат простата истина, че не са в час.
А Русия - въпреки своите проблеми - е прекрасен пример за много, ама много дълбокото неразбиране на всякакви "про-европейски" умници /да не ги изброявам/, които, в последствие, се чудят "Как така" е успяла да свърши това, да постигне онова и как продължава да запазва своята идентичност. Голям мерак да бъде вкарана в поредните ви схеми. Голям.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеДа гледаш и да виждаш са МНОГО РАЗЛИЧНИ неща. Обобщил съм го в подписа си.
Относно поста ти към 77 за вдигане на заплатата:
- Нали проповядваш "личната изгода на индивида"? човекът е преценил, че нито са подготвени, нито са производителни...за какво да се ръси? Аз, за 4 места по своя си проект, пресях 39 кандидата. Идея си нямаш, колко нахакани, колко некомпетентни и с какви , ама изобщо, претенции хора срещнах...а най-качествените и подготвени, ама изобщо, не шумяха, не вдигаха гири от вратата, и преценката им за собствена значимост бе в пъти по-адекватна, както и разбирането за добро заплащане и условия на работа. Ала отношението беше 4:1 за първите.
Иди разправяй на други своите либерални възгледи. Не, че са лоши. Ала приложимостта на всяко нещо е конкретно, по условия, обстоятелства, с отчитане даденостите на средата, пазара и т.н. Тези прости работи като забравяш, сам се насаждаш в8у пачи яйца.
А за вдигането на заплатата. Ами то либерализма не казва че само един човек може да си преследва мечтите. Постулира че това е право на всеки. И това че на някой желанията му са да дава мизерна заплата за да прави печалба, не означава че тези които ще получават тази залтата ще се навият. Защото техните желания може ама изобщо да не съвпадат. И ако регулярно някой вижда само кофти материал да му отговаря на обявите на работа очевидно има ясна тенденция че неговите разбирания за заплащане не отговарят на реалността.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ то коментара ти е един абзац хейт. Реших че просто си изливаш личните емоции.
Коментар
Коментар