IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    маранди, аз съм същият "онзи" начефф, когото много добре познаваш, тъй че няма необходимост от официалности.
    Апропо, начефф съм, защото на другото мясно по едно време влязох в остър конфликт със собствениците на сайта и поставих двете "ФФ" накрая като знак на протест, но това е друга история. Иначе си бях начев.

Разбрах, че Цивилизацията изповядва парадигма на изобилието. Не разбрах, кой е субектът на втората парадигма?

Не ми се вярва президент Путин да иска нещо коренно различно от президент Обама. Вероятно дори е по-скромен?
    Радвам се да те видя, приятелю!

П.П. Относно Путин не е само до искане, а и до възможности.

Кратка дефиниция за криза, която лично аз съм извел за себе си гласи: Че когато желанията се разминат реалностите .... следва криза.

Ако проследиш нещата от избирането му до наши дни, то със сигурност могат да се забележат моментите, когато желанията на Путин доста изпревариха възможностите.

Оттам започна и терора срещу инакомислещите и серията убийства.

Това е накратко като фактология, като динамика е друго.

Поздрави!

Коментар

• Някой надминаха по злокачествен нарцисизъм и самия Бойко!
      Говорят си сами, за разнообразие под различни имена!
      Last edited by Сините камъни; 05.03.2015, 18:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        Демонстрираш емоция по въпроси, които не търпят емоция.

Техническата страна бих я оставил на човек, който разбира.
        Нямам претенции.
        Напротив - демонстрирам липса на емоция по въпроса. Големите потребители на газ в България са ясни. Нищо няма да и стане на икономиката ако се вземе решение да се спре вноса на газ от Русия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Не ми пука за газа.
          Демонстрираш емоция по въпроси, които не търпят емоция.

Техническата страна бих я оставил на човек, който разбира.
          Нямам претенции.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Начефф,

аз внимателно чета какво пишете, но тук говорим за 2 парадигми, които се сблъскват.

Цивилизацията изповядва парадигма на изобилието.

Или Вселената е безкрайна и хляб ще има за всички. Затова те не спират да развиват технологиите и иновациите.

Парадигма 2 е на нищетата.

Или мащаб е ограничен и ако не заколя, окрада другарчето си, то за мен няма да има достатъчно.
            -----------------------------------

Според теб коя парадигма изповядва Хаяско ( в частност Русия в наши дни )?
            маранди, аз съм същият "онзи" начефф, когото много добре познаваш, тъй че няма необходимост от официалности.
            Апропо, начефф съм, защото на другото мясно по едно време влязох в остър конфликт със собствениците на сайта и поставих двете "ФФ" накрая като знак на протест, но това е друга история. Иначе си бях начев.

Разбрах, че Цивилизацията изповядва парадигма на изобилието. Не разбрах, кой е субектът на втората парадигма?

Не ми се вярва президент Путин да иска нещо коренно различно от президент Обама. Вероятно дори е по-скромен?

Коментар

• В САЩ имат закон срещу корупцията на американски компании в чужбина. Ако смяташ че някоя американска компания корумпира кажи ги на посолството. Може да им създадеш огромни проблеми. В Русия корупцията е част от играта - на правителствено ниво. И то не само в България а навсякъде, както се вижда и от бившия германски канцлер на заплата в Газпром, украински президенти като кукли на конци, български политици целуващи ръка на руснак включен в забранителни списъци.

Намирам за съвсем нормално при липса на достатъчно информация и при скапана съдебна система проектите на всяка държава която подържа корупция да бъдат спирани в България. По стечение на обстоятелствата за България това е Русия

Не ми пука за газа. Както съм го казвал много пъти. Смятам че реално нямаме зависимост към газ. Истерията покрай газа е само за да може машите на Кремъл в България да крадат от българите с една от най-високите цени в Европа и да наливат парите в посредниците по газовите сделки - все приятелчета на Путин.

Да я спрем тази газ за пет години всеки ще се убеди че никакъв апокалипсис няма да настане. Топлофикациите ще минат на друго гориво. Два три завода дето и сега берат душа ще издъхнат - ама то те са между живота и смърта вече 20 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Нищо не са написали..обиждат се поради липса на аргументи.
                supertrader, не сме говорили много, но при споменаване на твоето име, асоциирам за човек, който има нестандартен поглед и се занимава с нови технолигии, изкушен е и от техника.
                Имаш ли някакво виждане за решаване на газовите проблеми?
                Може и да не се намесва Русия. Но решението следва да е реалистично и да не остава някаква неопределена дупка от време след евентуално спиране на украйнското трасе.

Коментар

• Начефф,

аз внимателно чета какво пишете, но тук говорим за 2 парадигми, които се сблъскват.

Цивилизацията изповядва парадигма на изобилието.

Или Вселената е безкрайна и хляб ще има за всички. Затова те не спират да развиват технологиите и иновациите.

Парадигма 2 е на нищетата.

Или мащаб е ограничен и ако не заколя, окрада другарчето си, то за мен няма да има достатъчно.
                  -----------------------------------

Според теб коя парадигма изповядва Хаяско ( в частност Русия в наши дни )?

Коментар

• Получих остра забележка и макар да не се възприемам като спамер, осъзнавам напълно, че всяка моя контратеза няма никакви изгледи за убедително налагане, поради простата причина, че нямам бухалка.

Доказателство? Руснаците и американците имат бухалки и тях ги слушат.

Е, взимам си бележка и почвам по същество.
                    След като стана прекалено късно, всички (без американците) започнаха да дават сигнали, че развитието на нещата по "Южен поток" е неизгодно за Европа и в частност за Бг. Обаче, късно е либе за китка.
                    Равновесие, когато резменихме някакви мнения по газовата тема, аз набързо представих някаква възможна сглобка на модела на сътрудничество, но ти отговори нещо, което звучеше примерно така: Нито педя българска земя не трабва да се използва за руски проект, дори и само заради това, че е руски. Естествено, не те цитирам дословно.

Аз не съм съгласен чрез корупционни практики да се краде и развращава обществото ни. Няма значение, откъде идат. А те могат да дойдат отвсякъде. Заради едната истина, руснаците са рисков фактор в това отношение, но при добро желание и здрав разум, това може да се тушира в зародиш.
                    Не съм съгласен и чужди държави да реализират свои икономически проекти в Бг, без да са си платили дължимото.

От днешна гледна точка, Бг е на течение по отношение на газа. Този момент ще дойде скоро. Реални проекти за решаване на този проблем още не съм видял, само лозунги и удобни приказки по брюкселски.

В ситуации като тази русофобията и пожелателното мислене работа не вършат.

Коментар

• Долното са само приблизителни сметки за ел. енергия.

Ако добавим дефицитите в топлофикациите и булгаргаз, картинката става потресаваща.

П.П. Затова заплатите и пенсиите стоят все на ръба на оцеляването, а реалната цена за ел. енергия в БГ не е тази, която се обявява, а 60% по-висока.

Или на всеки българин му бият към цената едни 5000 кват/ч към сметката, които той не е ползвал, ама си ги плаща през данъците към НЕК.

По-коректно е да се каже, че цена на 1 кват/ч в БГ е около 40 стотинки към днешна дата. А, това не е конкурентна цена. Тия сметки са условни при консумация 100 лв/месечна сметка.
                      - при по-ниска сметка цена скача още нагоре;
                      - при по-ниска сметка цена леко пада надолу.

По-добре си внасяйте на 3.5-5 цента. Колкото и да е надценката, пак ще е по-добре.
                      Last edited by marandi; 05.03.2015, 18:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Проблема с енергията ще се реши по съвсем друг път, потреблението на енергия добита по известните за момента начини ще пада и за това се грижат китайците. Обречени са на успех както се казва и те най яко мътят водата на енергийния диктатор Путин, но той не смее дума да обели против тях Наказва украинците..
                        По-рано съм пускал в УСА как движи себестойност на ел.енергия придобита по различни технологии. По памет беше нещо от типа:

- от атомни централи - 13.5 цента
                        - от въглища - 8.5 цента
                        - от газ - 5.5 цента
                        ----------------------------------------------------

Мисълта ми е дали:

1. В БГ се краде твърде много в енергетиката.
                        2. Или са просто смотани нашите инженери и не могат да произведат конкурентна цена спрямо останалите.

Няма значение. И в двата случая да се закрива този отрасъл и да се къпи на внос, понеже е по-евтино в момента.

Поздрави!

П.П. Четири млрд. дефицит в НЕК делено на 7 млн население = 570 лв да нагласи всеки българин. И след една година пак ще ревнат, че имало дефицит с поредния милиард.

Като са смотани и не могат - да ги закриват.

Коментар

• nacheff

Нищо не са написали..обиждат се поради липса на аргументи.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• marandi

Проблема с енергията ще се реши по съвсем друг път, потреблението на енергия добита по известните за момента начини ще пада и за това се грижат китайците. Обречени са на успех както се казва и те най яко мътят водата на енергийния диктатор Путин, но той не смее дума да обели против тях Наказва украинците..
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Когато нашите строяха белене , румънците гледаха , когато нашите спряха белене ,румънците почнаха да строят френската черна вода ,когато нашите пак почнаха да строят се намериха стотици платени да я спрат пак... ... и сега се получи ...от ползватели румънците станаха износители..... а ние от износители станахме ползватели...
                              И то благодарение на сервилното управление от такива като теб ....който работят за чужда кауза...
                              Ти в момента работиш за румънска кауза...
                              Ами, като не можете да имате енергетика я закривайте и си внасяйте. По-еФтино ще излиза.

Цените ще са същите, но няма да я има редовната дупка НЕК и през 1 година да търсим поредния милиад за "запушване".

За КТБ ревахте с нейните 4 млрд., а сега за НЕК не ревете - пак са 4 млрд.?

Ха, сега сметни колко ти струва ел.енергия в БГ реално?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
                                Да бе да 82%. Обади се някой по телефона и пита какво е отношението ви към Русия и човека казва "добро" и бам руското посолство поръчало анкетата го обявява за русофил

Колко хора искат да емигрират в Русия. Що не питат това. Щото знаят резултата - никой не е толкова луд.
                                Е те не питат имигриралите в Русия и Щатите а питат живеещите в България.....
                                понимаеш ли.....

Според Колев образът на Русия като агресор, а САЩ и НАТО като радетели на мира, справедливостта и демокрацията не издържа критиката на общественото мнение. Отговорността за събитията в Украйна се открива в много по-голяма степен в САЩ, отколкото в Русия - без последната да е оневинена изцяло, посочи социологът. Съответно нагнетяването на напрежение в отношенията с Русия засилва анти НАТО настроенията, посочи Колев.

Според 33 на сто при евентуален конфликт НАТО-Русия България трябва да напусне блока, а според 9 на сто - че страната ни трябва да остане в алианса. За бази на НАТО в страната се обявяват 14 на сто, против са 52%...

Коментар

Working...
                                X