IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (4) презареждане

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Бундесвера вероятно е в топ пет на въоръжени сили на тази планета...като бойна подготовка и техническа обезпеченост...
    Казваш в топ пет ...я даи сега статистиката или пак звездите ти го говорят , щото е далеч назад по численост...за въоръжение доста може да се спори но и там са далеч назад щото нямат право да имат нападателни оръжия, ракетки и т.н.....за ядрени да не говорим.


    Според гуглето са 19 -ти по численост

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...B8%D0%BB%D0%B8
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Имате неправилно разбиране за това как работи света. Към момента САЩ са беспорно най-силната страна в света по абсолютно всички критерии без брой население. Тази ситуация ще се запази за доста продължителен период. Единствените, които биха имали шанс да изместят САЩ от първото място са Китай. От своя страна те осъзнават, че им трябват минумум петнадесет години и си кротуват. Конфлик на Китай със САЩ би бил пагубен за тях. Те осъзнават, че тяхното време ще дойде и не искат да го промпрометират с преждевременни действия. Затова китайците са толкова премериени в поведението си. За разлика от Русия те успяват да дефинират точно националния си интерес.
      Същевременно въпреки своето беспорно превъзходство САЩ нямат ресурса да управляват самостоятелно света. Глобализацията доведе до засилване на държавите в третия свят и на компаниите в западна Европа. В резултат относителната тежест на САЩ в света леко намаля. В момента могат да осъществяват глобално лидерства само чрез система от съюзи. Без ЕС, Япония и Южна Корея САЩ са просто най-голямата сила за всички времена, но не и достатъно голяма да осъществява ефективна глобална политика. Така погледнато запазването на сигурността на Европа е от стратегическо значение за САЩ. Те не могат да си позволят да се случи нещо с ЕС. От своя страна те имат предимствата да са една държава и да могат да вземат бързи и ефективни решения. Отделно имат и по-голям административен и военен капацитет. Затова не е изненадващо, че САЩ успяха да реагират доста преди ЕС в украинската криза.
      Така погледнато Меркел и Обама гледат стратегически в една посока, но имат и дребни различия. Докато САЩ нямат икономически контакти с Русия, то Европа има такива. Затова в ЕС непрекъснато търсят вариант как да запазят сигурността си без да платят цена за това. За съжаление няма таъв вариант. Спирането на Хитлер през 1938 година щеше да намали цената. Същото е и в момента. При провал в Украйна Европа може да загуби всичко а САЩ само глобалното си превъзходство. България ще бъде изправена веднага пред големи проблеми. Ще бъде притисната между две фашистки диктатури тези в Русия и в Турция. Има огромно идейно сходство между двата режима. Отделно и двата са агресивни и враждебни към България. Не само Германия и САЩ имат какво да губят в Украйна. Интересно е, че само те успяват да дефинират точно интересите си.
      Тук идва време да напомня за думите на Петко Каравелов от преди 130 години. След преврата срещу Батемберг го поканили да стане миснистър председател. Той отговорил, че не може да участва в дело където се чува да живей Русия, но не и да живей България.
      Гледам същото и тук. Мога да направя списък от поне десет ника, които обичат Русия много повече от България.
      ...
      Интересна гледна точка.
      Харесва ми, че не е копи-фейс, а е кратичко изложение...
      Почти навсякъде не съм съгласен, но не ми се пише отговор, а за най-голямо мое удоволствие отивам да пия бира...
      Приятна вечер на всички свободни хора и на комунистите-рубладжии, също !!!
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        За съжаление реалността е такава , Германците почти нямат армия и на нейна територия има бази на САЩ ......реално си е окупирана страна от втората световна война като Япония......
        Бундесвера вероятно е в топ пет на въоръжени сили на тази планета...като бойна подготовка и техническа обезпеченост...

        Коментар


        • Руската българофобия заслужава своята (люта) чушка



          ИВО ИНДЖЕВ
          http://ivo.bg

          Я другой такой страны не знаю
          Где так вольно дышит человек
          .”

          Този цитат, според който най-свободно се диша в съветската родина, е вероятно най-известната съветска патриотична песен, където в най-концентриран вид се оглежда лъжливостта на болшевишката пропаганда. Песента е писана през 1936 г. в разгара на масовия терор на режима срещу собствения му народ и първоначално е замислена като музика за филма …”Цирк”.

          Продължава циркът със смайващите (контра)санкции на Путин уж срещу Запада, а всъщност срещу интересите на собствения му народ (защото има бумерангов ефект върху Русия с предвидими последици, като черна борса, контрабанда, повишаване на цените, инфлация и т.н.).

          Това са санкции заради самите санкции, санкции срещу други санкции, пише лондонския „Индипендънт”, който възкликва, че решението на Кремъл показва готовност за страдание само и само да се навреди на друг. Иначе казано- става дума за мазохизъм.

          Най-новото хрумване на Кремъл е да наказва с по-високи данъци руснаците, които почиват в чужбина, което означава вероятно също и отлив от руски туристи от българското Черноморие.

          Руските законодателни мъдреци вече измъдриха забрана да се използват нецензурни думи в руската литература, киното и театъра. Най-сериозно предлагат и да се забрани носенето на обувки и сандали без чорапи…

          Междувременно вече е забранено в Русия ползването на безжичен интернет без предявяване на личен документ. Нали Путин вече заяви, че самият интернет бил творение на ЦРУ (т.е. на дявола)!

          За българите, дори и да са русофили, добрата новина е, че все пак не живеят в Русия.

          Сега е моментът българските телевизии да излъчат пропагандната отврат, с която „братушките” заливат образа на България, за да убеждават други народи да не кандидатстват за членство в ЕС. Например чрез филма „Българска чушка”, който обяснява колко страда съвременна България (изоставяйки своя съветски патрон) под европейското иго, доказателство за което било изчезването на българската чушка от българския (и руския) пазар.

          Руската българофобия, демонстрирана от медии и политици, нито веднъж не получи отпор тук нито медийно, нито на държавно ниво.

          Друга държава щеше да се подлюти по повод гаврата с чушката, но у нас медиите и държавата продължават да живеят в епохата на гостоприемството спрямо задължителните съветски лъжи. Според тях окупацията на България от СССР е освобождение, за което е благодарен българският народ.






          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Имате ....е от стратегическо значение за САЩ. Те не могат да си позволят да се случи нещо с ЕС. От своя страна те имат предимствата да са една държава и да могат да вземат бързи .
            Тук идва време да .....та срещу Батемберг го поканили да стане миснистър председател. Той отговорил, че не може да участва в дело където се чува да живей Русия, но не и да живей България.
            Гледам същото и тук. Мога да направя списък от поне десет ника, които обичат Русия много повече от България.
            Брееее че много написано. Човек си казва че може и нещо смислено да прочете, пък то пак се опитват да ти кажат че бялото не е бяло, а руско кърваво червено.
            Last edited by chronos; 08.08.2014, 16:39.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
              А защо се чувствате длъжни нещо да ИМ (на подкрепящите, каквото и да включва това) кажете...
              Айде, Стамболова и Кандидко, поне за хляба се мъчат, ама другите що толкова се напъвате ?
              Те руснаците, така и така са заминали. Хубаво. Майната им.
              Що не ги игнорирате и не анализирате пазара на труда в Испания примерно ?
              Мине се, не мине и цъфне некой спецялис, да ОБЯСНИ, за какво иде реч в Украйна. (без въобще да се споменава самата Украйна, разбира сА)...
              защо се занимавате ?
              Това не разбирам...
              Аз за кеф, да дразня червените, иначе темата тук е безсмислена.
              Всеки отворко пуснал треторазрядна новина счита себе си за експерт.
              Някакви такива правилца тъпи установени - пускаш линк за убийствата в Украйна - разбирател си...
              Коментираш без линк - необразован си...
              Детска градина. Като соцбригада от цех за непотребни изделия.
              Като се чуе нещо различно - "оле колко си зле".....

              Е, аз приключих, лек уийкенд на едните и приятен съботник на другите желая!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
                Червенееш отвсякъде батка.. нищо лично!
                Е, няма как ...
                Както ме разкриха подобни Вам пишещи тук "лица", аз не просто червенея, а съм комунист, рубладжия и руски агент ...
                И това, само щото съм на друго мнение относно "правдата" ???
                Примитивничко ми седи...
                разбира се, - нищо лично
                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                  Аз на никъде не бия.
                  Щом смятате Германия към днешна дата за независима държава, която води самостоятелна, независима политика, аз нямам какво да Ви кажа ...
                  За съжаление реалността е такава , Германците почти нямат армия и на нейна територия има бази на САЩ ......реално си е окупирана страна от втората световна война като Япония......
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
                    То и на подкрепящите Русия няма какво особено да им се каже.
                    А защо се чувствате длъжни нещо да ИМ (на подкрепящите, каквото и да включва това) кажете...
                    Айде, Стамболова и Кандидко, поне за хляба се мъчат, ама другите що толкова се напъвате ?
                    Те руснаците, така и така са заминали. Хубаво. Майната им.
                    Що не ги игнорирате и не анализирате пазара на труда в Испания примерно ?
                    Мине се, не мине и цъфне некой спецялис, да ОБЯСНИ, за какво иде реч в Украйна. (без въобще да се споменава самата Украйна, разбира сА)...
                    защо се занимавате ?
                    Това не разбирам...
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от robert Разгледай мнение
                      Бие натам , че Меркел много слушка Обама!
                      Защо?
                      Германия се грижи повече за интересите на САЩ .
                      И т.н.
                      Имате неправилно разбиране за това как работи света. Към момента САЩ са беспорно най-силната страна в света по абсолютно всички критерии без брой население. Тази ситуация ще се запази за доста продължителен период. Единствените, които биха имали шанс да изместят САЩ от първото място са Китай. От своя страна те осъзнават, че им трябват минумум петнадесет години и си кротуват. Конфлик на Китай със САЩ би бил пагубен за тях. Те осъзнават, че тяхното време ще дойде и не искат да го промпрометират с преждевременни действия. Затова китайците са толкова премериени в поведението си. За разлика от Русия те успяват да дефинират точно националния си интерес.
                      Същевременно въпреки своето беспорно превъзходство САЩ нямат ресурса да управляват самостоятелно света. Глобализацията доведе до засилване на държавите в третия свят и на компаниите в западна Европа. В резултат относителната тежест на САЩ в света леко намаля. В момента могат да осъществяват глобално лидерства само чрез система от съюзи. Без ЕС, Япония и Южна Корея САЩ са просто най-голямата сила за всички времена, но не и достатъно голяма да осъществява ефективна глобална политика. Така погледнато запазването на сигурността на Европа е от стратегическо значение за САЩ. Те не могат да си позволят да се случи нещо с ЕС. От своя страна те имат предимствата да са една държава и да могат да вземат бързи и ефективни решения. Отделно имат и по-голям административен и военен капацитет. Затова не е изненадващо, че САЩ успяха да реагират доста преди ЕС в украинската криза.
                      Така погледнато Меркел и Обама гледат стратегически в една посока, но имат и дребни различия. Докато САЩ нямат икономически контакти с Русия, то Европа има такива. Затова в ЕС непрекъснато търсят вариант как да запазят сигурността си без да платят цена за това. За съжаление няма таъв вариант. Спирането на Хитлер през 1938 година щеше да намали цената. Същото е и в момента. При провал в Украйна Европа може да загуби всичко а САЩ само глобалното си превъзходство. България ще бъде изправена веднага пред големи проблеми. Ще бъде притисната между две фашистки диктатури тези в Русия и в Турция. Има огромно идейно сходство между двата режима. Отделно и двата са агресивни и враждебни към България. Не само Германия и САЩ имат какво да губят в Украйна. Интересно е, че само те успяват да дефинират точно интересите си.
                      Тук идва време да напомня за думите на Петко Каравелов от преди 130 години. След преврата срещу Батемберг го поканили да стане миснистър председател. Той отговорил, че не може да участва в дело където се чува да живей Русия, но не и да живей България.
                      Гледам същото и тук. Мога да направя списък от поне десет ника, които обичат Русия много повече от България.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                        Интересно твърдение ...
                        На какво ли се базира, а и какво ли значи ?
                        ща прощавате за въпроса ..
                        налЕ ..
                        Червенееш отвсякъде батка.. нищо лично!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
                          Той така се е закачил за сърпа, че чак се е счукал...
                          ...
                          Интересно твърдение ...
                          На какво ли се базира, а и какво ли значи ?
                          ща прощавате за въпроса ..
                          налЕ ..
                          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                            Интересно какво ще кажат немците за такива санкции срещу Русия:

                            Яценюк предложил приостановить транзит газа через Украину в качестве санкции против РФ

                            http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1369069
                            Първа страница на Investor.bg горе ляво, на български език...

                            Почваме да си късаме дрехите и ридаем...
                            Last edited by kandid; 08.08.2014, 16:25.

                            Коментар


                            • То и на подкрепящите Русия няма какво особено да им се каже.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
                                Германия е пример в това отношение, накъде биеш?
                                Аз на никъде не бия.
                                Щом смятате Германия към днешна дата за независима държава, която води самостоятелна, независима политика, аз нямам какво да Ви кажа ...
                                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

                                Коментар

                                Working...
                                X