Първоначално изпратено от Дон Карлос
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 04.03.2015 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Бате Пешо
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМи примерно един пенсионер и един мангал какви данъци плащат освен ДДС?Да не би да плащат ДОД осигуровки печалби
Впрочем, благодаря ти за това, че ме сравняваш с мангал.
Сега запомни от мене:
Колкото и голяма осигуровка да плащаш, не можеш да ме настигнеш по внесени осигуровки и данъци и за шест живота. Защото аз плащах също огромни осигуровки и пр. данъци за моите 40 години трудов стаж. Защото аз плащах при друга покупателна способност на парите. Твои бяха думите, че си обядвал навремето пребогато за 11 ст., нали? И че студентското общежитие е струвало 3 кинта и че парното тока, водата и телефона са били почти безплатни пак са твои думи, нали? Хайде сега се опитай да сметнеш колко кебапчета, ток, вода, парно, телефон и наеми са могли да бъдат платени с едномесечни мои осигуровки, данъци и такси върху солидна заплата /над 500 лв. с класовете и премиалните/ + всевъзможни хонорари м/у 15 и 20 000 годишно. Сметни и колко от същите "благинки" можеш да покриеш ти с твоите ДОД и осигуровки към днешна дата. Ще се стреснеш от огромната разлика.
Битието определя съзнанието, чувал си, нали? След всичко да ми подхвърлят като на куче мизерна пенсия и като капак някой си да философства, че не съм бил плащал данъци, това ми идва в повече.
Коментар
-
Бе това някаква шега ли е ??Диана Ковачева получи почетния Орден на Британската империя от посланика на Великобритания Джонатан Алън.
Високото отличие и се присъжда заради неуморните си усилия в борбата срещу корупцията и създаване на прозрачна съдебна система.
http://www.faktor.bg/novini/balgariy...-imperiya.htmlВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Дон Карлос
Гледам, този въпрос още се върти из форума.
И не само из форума. Оня ден журналисти зададоха за N-ти път въпроса и на Орешарски.
Не стана ли вече повече от ясно кой предложи Пеевски?
ПРЕДЛОЖИ ГО ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ.Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПредложи го СтанишевВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеМногократно си изтъквал, че плащаш данъци. Можеш ли да ми посочиш поне един българин, който не плаща данъци?
Коментар
-
Бате Пешо
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДоне аз плащам данъци.И то не малки.Осигуровките ми са на 2400кинта.Няма значение дали гласувам.Мисля си че хора които не плащат данъци не бива да гласуват.Не съм искал да те обидя ти явно си от заблудените наши сънародници.ДПС то са ми безразлични и н е се интересувам от тях.Те и комунистите са безсмъртни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеГледам, този въпрос още се върти из форума.
И не само из форума. Оня ден журналисти зададоха за N-ти път въпроса и на Орешарски.
Не стана ли вече повече от ясно кой предложи Пеевски?
ПРЕДЛОЖИ ГО ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеИзумен съм Батка. Намекваш, че негласуването е умно дело?!
Съжалявам, че трябва да го кажа: След като не гласуваш нямаш морално право да недоволстваш. Формално право имаш, но морално - едва ли.
И още нещо трябва да кажа, с още по-голямо съжаление. С негласуването си навяваш мисли за симпатии към ДПС. И за пасивна подкрепа за тях. Твоят глас се разпределя между всички партии, прескочили бариерата. Не се заблуждавай, че не гласуваш. Освен за ДПС и БСП, ти гласуваш за ГЕРБ и то най-вече. Така че, недей да хулиш ГЕРБ и Бойко Борисов. Най-силната ти подкрепа е именно за тях. И да наречеш това "умно"?!
А изречението ".На изборите гласуват предимно цигани държавни служители и нискоинтелигентно население" е направо феноменално! На косвената обида въобще не обръщам внимание.
Поздрави и умната! Сериозно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеСпоред мен компанията е на мустака
Но, ако на практика беше негова, щяха още да му говорят на г-н Василев, всичките
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеЗдравей! В най-общи линии съм съгласен с разсъжденията ти.
НО! Едно на ум с ДПС. Може да получат и значително повече гласове /дано да не се случва!/. Основания:
1. Датата на изборите 5 октомври. Тогава е празникът Курбан Байрям и по традиция около 200 000 български турци изселници идват от Турция по родните места. Това са потенциални гласове. Първоначално се смяташе, че тази дата ще затрудни ДПС. Чуха се дори гласове, че все едно изборите да са на Великден. После се оказа, че Аллах и Анкара не забранявали на мюсюлманите да гласуват на този ден. И досега се чудя, защо останалите партии приеха тази дата. Политическо късогледство или тънки сметки? Каквото и да е фактът си е факт.
2. На евроизборите ДПС изкупи значителна част от традиционните гласоподаватели на БСП - цигани и селяни. Това стана и една от основните причини, макар и неафиширана, за разрива между БСП и ДПС. Кучетата се сджафкаха за кокала. Допускам, че на предстоящите избори ДПС ще удвои покупките на цигански и селски гласове, още повече, че селяните /и не само те/ са силно разочаровани от "тяхната си" партия.
И още. ББЦ едва ли ще играе съществена роля, дори и да мине бариерата, което може и да не се случи. Не зная кой до колко следи какво се случва, но преди няколко дни Бареков, уж между другото подхвърли, че ако еди какво си, той може и да се откаже от политиката. Това не ме изненадва, защото той вече постигна основната си цел - получи евроимунитет за костинбродското престъпление в деня за размисъл. За какво му е вече политика? Освен това парите в КТБ са блокирани до 23 септември.
И още. Твърде вероятно е АБВ да мине бариерата, все пак доста от разочарованите ще потърсят "убежище" там.
И още. Трябва внимателно да се следи развитието на ситуацията в "Движение 22" и особено в НФСБ.
Поздрави!
ДПС си дават сметка каква нетърпимост имат хората към тях, затова и гласуваха за актуализацията на бюджета – едва ли ги е грижа как ще работи следващото правителство, не искат още омраза. Техни хора заемат ключови позиции и ако бъдат нападнати ще пропеят високо за партийните обвързаности и обръчи. Затова ДПС си спасява кожата и се предпазва от тотален колапс. Борисов е наясно с това, отдавна го говори, но не разбирам защо толкова хора залитат в погрешни тълкувания на думите му. Тук изключвам педантично повтарящите опорни точки.
БСП намират в тези движения пролука – използват съвпадението на мнения между ДПС и Герб, за да натресат на обществото внушението, че Борисов се е подхлъзнал към сараите … И пак има хора, които се хващат на стари номера.
Всички знаем вече какво може да спре попълзновението на ДПС. Четох някъде, че се предвижда висока избирателна активност. А дано! Още се потрисам от спомена за неграмотния и нагъл м@@гал в Ленкница, сипещ подигравки към сънародниците ни … Парадоксът е, че последните пък се гордо бият в гърдите как не гласуват и някак встрани им остава усещането за национална идентичност.
И още нещо - на пръв поглед дребно, но с потенциал , ако не за следващите, за по-следващите избори. Герб имат мюсюлмански електорат. Няма друга партия, която да е увлякла с идеите си до болка лоялните на ДПС българомохамедани. Заслугата за това е основно на Цветанов. Както и на факта, че хората се развиват и проглеждат.
Прав си, че един сериозен анализ изисква задълбочена подготовка и наблюдение на всички участници в политическия живот. Обаче неам никакви нерви за Барека, Волен, Гоце … и ще направя като мечката с дренките /”ще има дренки наесен, щот ми се ядат”/, като кажа, че не ги виждам в следващото НС.
Поздрави!Yeah
Коментар
-
Има ли бъдеще България?
23 Юли 2014 | 12:00
/КРОСС/ Като гражданин на Република България без колебание заявявам, че парламентът, президентството и Министерският съвет стигнаха дъното на апогея си и гарантираха напълно унищожения си авторитет за години напред.
Не виждам какво може да се очаква от хора, които мислят само за собственото си политическо оцеляване и търсят начини за укриване на ограбените от народа милиони?
Не виждам и какво различно избирателите очакват от представителството на трите институции вбъдеще. Какво изобщо избирателите си въобразяват, че би могло да се промени от хора, които сринаха със земята престижа на институциите в държавата. Дори за малките деца обитателите на тези сгради по-скоро са близо до образа на мистър Бийн, отколкото до смислени политици със сериозни идеи за бъдещето на страната и народа ни. Тази демонстрация трябва да ни даде окончателен сигнал, че политическите боричкания за кокала не са в полза на народа на улицата. Привилегиите са единствено за участниците в подривната дейност и насърчителите на разпада на държавността.
Управлението е на автопилот. Не виждам как похабеният капацитет на политици, лежали 25 години на гърба на данъкоплатеца, без да оправдаят този комфорт с икономически прогрес, качествено образование и по-висок жизнен стандарт, утре ще направят нещо ново и различно в полза на народа и демокрацията в България.
На избирателите вече им досади политически партии да им отнемат конституционното право да формират властта в държавата. А избирателите освен да я формират, трябва и да я разформироват, нали така?
Веднъж сме нужни да осигурим удобството им в парламента, Министерския съвет и президентството, но после няма механизъм, който да ни позволи да ги изхвърлим моментално навън, когато усетим мръснишкото, измекярското хитруване, довело до тотална съсипия на обществото ни. Общество, градило с десетилетия живота си тук, в надежди, очакване, в трепет и вълнение, в тъга, несправедливости и измама, че новото предстои и че животът не си е отишъл напразно, по дяволите! Трагично, комично, цинично, еуфорично, психично.
Недоверието на обществото в институциите до такава степен е нараснало, че не зная дали участниците в цирка осъзнават до къде са се докарали. Преди време изпитвах носталгия и мъка по опожарения цирк в столицата, после тъгувах защо не е построен нов, но днес вече виждам че българският цирк заслужено е получил възмездие.
След всяко зло идва добро, нали така? Ето че мястото на новия български цирк се намира в центъра на София.
Слоганът е съединението прави силата на животинския свят видимо. Избирайки личността, която да ме управлява, според нейните качества и достойнство, зная, че моделирам бъдещето си. Искам да избирам личности персонално и не желая някой да ми натрапва похабени политически образи от миналото. Време е да избираме нормалността и да изпратим в тези институции най-качествените хора, намиращи се около нас, без да имам нужда някои да ми ги подбира. Това мога да направя и сама. Това може да направи всеки образован, възпитан и морален човек, с ясна представа какво иска от бъдещето и политиката в България.
Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари"
http://www.cross.bg/naroda-izbiratel...#ixzz38Vckpo4hВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Бате Пешо
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДоне не мога да се съглася с теб.На изборите гласуват предимно цигани държавни служители и нискоинтелигентно население.Както и хора заплашени от работодателя си.Умните не гласуваме.А тези дето идват от Турция не е необходимо изобщо да гласуват просто ще подправят протоколите и ще кажат висока избирателна активност в тези райони...И ДПС няма нищо общо с Анкара това е продукт на ДС и служи на Русия
Съжалявам, че трябва да го кажа: След като не гласуваш нямаш морално право да недоволстваш. Формално право имаш, но морално - едва ли.
И още нещо трябва да кажа, с още по-голямо съжаление. С негласуването си навяваш мисли за симпатии към ДПС. И за пасивна подкрепа за тях. Твоят глас се разпределя между всички партии, прескочили бариерата. Не се заблуждавай, че не гласуваш. Освен за ДПС и БСП, ти гласуваш за ГЕРБ и то най-вече. Така че, недей да хулиш ГЕРБ и Бойко Борисов. Най-силната ти подкрепа е именно за тях. И да наречеш това "умно"?!
А изречението ".На изборите гласуват предимно цигани държавни служители и нискоинтелигентно население" е направо феноменално! На косвената обида въобще не обръщам внимание.
Поздрави и умната! Сериозно!
Коментар
-
коки
,, Пеевски отговори на въпроса КОЙ:"Булгартабак" не е мой. Тази публична компания си има собственици, твърди ПеевскиПървоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеИма четири варианта: лъже, дружеството е на ББ, или е на АД и вариант 4, най-вероятният, че е ООД от гореспоменатите.
Ако Орешарски не лъже, че се е изкушил от бързи резултати с контрабандата, за да го предложи, очевадно Булгартабак играе ключова роля в тази сфера. С него лесно се заобикалят разходи свързани с разни турски и български пристанищни власти, физически пренос на стоката с тирове и после китайско карго, пари за регионални началници в МВР и т.н. ,
Оценявам оптимизацията от бизнес гледна точка, но и не ми е гот като нормален данъкоплатец, та на КОЙ е Булгартабак, да каже, щом се е разприказвал, със сигурност ще е от полза за обществото и ще му пасва на катарзисаВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение[B][SIZE="4"] Пеевски отговори на въпроса КОЙ:"Булгартабак" не е мой. Тази публична компания си има собственици, твърди Пеевски.
Ако Орешарски не лъже, че се е изкушил от бързи резултати с контрабандата, за да го предложи, очевадно Булгартабак играе ключова роля в тази сфера. С него лесно се заобикалят разходи свързани с разни турски и български пристанищни власти, физически пренос на стоката с тирове и после китайско карго, пари за регионални началници в МВР и т.н. ,
Оценявам оптимизацията от бизнес гледна точка, но и не ми е гот като нормален данъкоплатец, та на КОЙ е Булгартабак, да каже, щом се е разприказвал, със сигурност ще е от полза за обществото и ще му пасва на катарзиса
Коментар
Коментар