IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Милият лъжец

"За първи път след промените реализирахме успешен мандат за БСП – 2005-2009 г" - завява Станишев на днешния конгрес. Това е грандиозния , но единствен успех на БСП за 13 годишното му царуване.
    Но Станишев лъже за 1001-ви път, разчитайки на невероятно късата памет на българите. Този "успешен" мандат беше на ДПС. Поради много малкия брой депутати, които Станишев вкара в НС - 82, БСП не успя да състави правителство, после се завъртя парламентарната рулетка. НДСВ също не можа да състави правителство, след което президентът Първанов връчи мандат на ДПС и инициира създаването на тройната коалиция..
    Тъй че, другарю Станишев, отново /след промените/ БСП няма успешен мандат, тъй като мандатоносител беше ДПС.
    Дай да излъжем, пък ако мине! За съжаление минава, защото българите трудно помнят, еле пък електоратът на БСП, в значителна част неграмотен или поуграмотен.
    Това самохвалство на лидерите на БКП/БСП не е от вчера. Ето един мой спомен:
    През първата половина на 60-те години на миналия век, Първи секретар на Окръжния Комитет на БКП в Пловдив беше Костадин Гяуров. В отчетен доклад той зави самохвално, че 50% от всички жени, председатели на ТКЗС в България живеят и работят в Пловдивски окръг. Хората си казваха: "Ей, гледай го ти пустият му Кочо какви големи успехи има!' После се оказа, че в цяла България има две жени председателки на ТКЗС, едната от които е в Пловдивски окръг. Получи се конфузна ситуация и само името на брат му - световно известният бас Николай Гяуров го спаси от тежко наказание. Естествено не беше преизбран за Първи секретар на ОК в Пловдив и го изтеглиха на работа в София. Това беше на практика понижение, тъй като Първи секретар на окръжен комитет беше изключително висока позиция тогава. Това означаваше местен велможа с неограничена власт. По-късно му намериха цаката и го изпратиха посланик в страни от третия свят. Назначението като посланик в ония времена се считаше за наказание.

Коментар

• Обаче колко ли противен трябва да е Дудука, щом даже и боклуци като Ангел Чегеварата и агентът от ДС Каракачанов се отвратиха от него?
      Don't work hard, work smart!

Коментар

• Ами хайде де . Вади ги на показа тия документи ...

Николай Бареков за Бойко Борисов :„Готвен е повече от 30 години да заеме важни постове в държавата и да изпълни определена мисия. Имам документи за това, ще ги дам на съда, но в цялата работа са замесени и други ключови фигури на прехода, затова ще ги дам и на прокуратурата” Видео на : http://novanews.bg/news/view/2014/07...ampaign=accent

..................
        Ами сега ....дали им стиска на ,, Протестната мрежа ''?Бареков закова „Протестна мрежа”:Готови ли сте да дойдете с мен при главния прокурор, за да стигнете до истината КОЙ и ЗАЩО?! http://afera.bg/pozitsia/65764.html
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Разбирам шегата.За мен е.И като имаш в предвид че той ме е направил.....
          Не беше шега! Потресен съм от падението на българския дух, които смята за нещо похвално честността. За мен тя е обикновено състояние на духа и морала, тя е нещо естествено като дишането. Не заслужава похвала, а само констатация на нормалността. Да си честен, това е просто да си човек!

ПП Бате Пешо, не се обиждай. Споделям само принципи. Нищо лично.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
            Че това повод за хвалба ли е?
            Разбирам шегата.За мен е.И като имаш в предвид че той ме е направил.....

Коментар

....Човек който не донесе от завода дори една гайка у дома.
              Че това повод за хвалба ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                За да получава баща ти такава висока пенсия ,оно време явно е бил важна клечка или е бил шапкар .Майка ми с четиридесет и кусур години стаж набор почти като Дона е с пенсия от 220лв .Работила е в ТРЗ към,, Здрава храна '/'по -късно преименувано на ,,Обществено хранене ''/
                Е хе баща ми важна клечка.Стига бе не ме разсмивай.Баща ми е със средно специално образование.Старши оператор в нефтохимически завод.Един невероятно работлив човек.Човек който не донесе от завода дори една гайка у дома.

Коментар

• Бате Пешо
                  Доне не се заяждам просто питам.Как така си плащал големи осигуровки а пенсията ти е 181.44 кинти?Баща ми незнам какво е плащал но неговата е може би вече 840 кинта.
                  Първоначално изпратено от diletant
                  Баща ти - да бе, да! Такива пенсии вземат само летците и ченгетата!
                  Не всички летци .Тия де са били в селскостопанската авиация, не са с толкова високи пенсии.

Коментар

• Я гледай?!?!
                    http://www.ekip7.bg/index.php?option...=5578&catid=14

Коментар

Доне не се заяждам просто питам.Как така си плащал големи осигуровки а пенсията ти е 181.44 кинти?Баща ми незнам какво е плащал но неговата е може би вече 840 кинта.
                      За да получава баща ти такава висока пенсия ,оно време явно е бил важна клечка или е бил шапкар .Майка ми с четиридесет и кусур години стаж набор почти като Дона е с пенсия от 220лв .Работила е в ТРЗ към,, Здрава храна '/'по -късно преименувано на ,,Обществено хранене ''/
                      Last edited by коки; 26.07.2014, 21:38.

Коментар

• Доне, или си на 100 години или лъжеш колкото си искаш, извинявай ама не всички са идиоти. Тези ги разправяй на друго място.

Коментар

Той е работил племеннен вожд!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                            И 20% + акцизи и всевъзможни такси върху мизерната ми пенсия от 181,44 лв. ти се струват малко?! Винаги се съм удивлявал от завидната неспособност на милите ми сънародници да мислят.
                            Впрочем, благодаря ти за това, че ме сравняваш с мангал.
                            Сега запомни от мене:
                            Колкото и голяма осигуровка да плащаш, не можеш да ме настигнеш по внесени осигуровки и данъци и за шест живота. Защото аз плащах също огромни осигуровки и пр. данъци за моите 40 години трудов стаж. Защото аз плащах при друга покупателна способност на парите. Твои бяха думите, че си обядвал навремето пребогато за 11 ст., нали? И че студентското общежитие е струвало 3 кинта и че парното тока, водата и телефона са били почти безплатни пак са твои думи, нали? Хайде сега се опитай да сметнеш колко кебапчета, ток, вода, парно, телефон и наеми са могли да бъдат платени с едномесечни мои осигуровки, данъци и такси върху солидна заплата /над 500 лв. с класовете и премиалните/ + всевъзможни хонорари м/у 15 и 20 000 годишно. Сметни и колко от същите "благинки" можеш да покриеш ти с твоите ДОД и осигуровки към днешна дата. Ще се стреснеш от огромната разлика.
                            Битието определя съзнанието, чувал си, нали? След всичко да ми подхвърлят като на куче мизерна пенсия и като капак някой си да философства, че не съм бил плащал данъци, това ми идва в повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                              Батка, не е ли по-добре да не се опитваш да продаваш на краставичар краставици? По време на Преврата аз бях навършил 48 години и всичко ми е повече от ясно. Навярно майка ти и баща ти са били на държавна работа, затова във фишовете е нямало удръжки за ДОО. Съгласно действащите тогава закони ДОО се внасяше от работодателя. Ето защо не се отразяваше във фишовете. Ела да видиш обаче кой плащаше осигуровките на работещите частно. Баща ми почти винаги е работил частно, най-вече по прословутото 23-то ПМС от началото на 60-те години. Той сам си внасяше осигуровките, освен това имаше задължението да внесе в Републиканския бюджет осигуровките и данъците на работниците си. Лично аз доста често съм правил изчисления за справките, тогава, когато счетоводителят, нает на гр. договор отсъстваше или беше прекалено зает в държавната си работа.

И тъй, новият закон за общественото осигуряване е приет още през 1948 г:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...B5%D0%BC%D0%B0

ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД И ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ ЗА ДОО
                              (за периода 01.10.1979 г. – 31.12.2001 г.)

І. Нормативни актове, определящи размера на осигурителните вноски за всички осигурителни случаи

ПМС № 36 от 30.07.1979 г. (ДВ, бр. 71/1979) – 01.10.1979 – 31.12.1979
                              30 % върху сумите, изплащани по трудови правоотношения на работниците и служителите от стопанските организации в отрасъл „Промишленост”;
                              20 % върху сумите, изплащани по трудови правоотношения на работниците и служителите от стопанските организации от другите отрасли на стопанството, частните предприятия, стопанства, домакинства и лица, както и за дейците на културата и адвокатите.

ПМС № 56 от 22.12.1979 г. (ДВ, бр. 3/1980) – 01.01.1980 – 01.03.1991
                              30 % върху сумите, изплащани по трудови правоотношения на работниците и служителите във всички отрасли на стопанството;
                              20 % върху сумите, изплащани по трудови правоотношения на работниците и служителите в частните предприятия, стопанства, домакинства и лица, както и за дейците на културата и адвокатите.

http://alexanderbtodorov.com/pension...959-1999/ppzp/

виж чл 2 ал 1 б и чл. 4 ал 1 а и пр.

Истината е следната: вместо да си играе на излишно счетоводство и да раздува излишно щата, Държавата удържаше директно ДОО, вместо да го плаща на работника или служителя и после да си го удържа. Така освен, че беше по-ефективно, беше и далеч по-коректно и честно от това да се лъже, че заплатата е по-висока.
                              Виж, Батка, мисля че е редно да имаш повече доверие на човек с опит, знания и отлична памет, който на всичкото отгоре няма никакво намерение или интерес да те лъже.
                              Поздрави!

ПП. Освен това ДОД съм плащал на общо основание, а само той по покупателна способност със сигурност надхвърля далече всички твои удръжки и плащания.
                              Не споря щом така казваш така е било.През комунизма частниците бяха малко и не се гледаше с добро око на тях.Доверие ти имам.Но има неща с които не съм съгласен и мнението ми е различно.

Коментар

• Бате Пешо

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Доне дай да не се лъжем.Ако целия ти стаж е бил през комунизма нищо не си плащал.Нямаше лични осигуровки.Виждал съм фишове на майка ми и баща ми дори още се мотаят у нас.Там такова чудо осигуровка няма и има чл внос ОФ но осигуровки няма
                                Батка, не е ли по-добре да не се опитваш да продаваш на краставичар краставици? По време на Преврата аз бях навършил 48 години и всичко ми е повече от ясно. Навярно майка ти и баща ти са били на държавна работа, затова във фишовете е нямало удръжки за ДОО. Съгласно действащите тогава закони ДОО се внасяше от работодателя. Ето защо не се отразяваше във фишовете. Ела да видиш обаче кой плащаше осигуровките на работещите частно. Баща ми почти винаги е работил частно, най-вече по прословутото 23-то ПМС от началото на 60-те години. Той сам си внасяше осигуровките, освен това имаше задължението да внесе в Републиканския бюджет осигуровките и данъците на работниците си. Лично аз доста често съм правил изчисления за справките, тогава, когато счетоводителят, нает на гр. договор отсъстваше или беше прекалено зает в държавната си работа.

И тъй, новият закон за общественото осигуряване е приет още през 1948 г:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...B5%D0%BC%D0%B0

ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД И ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ ЗА ДОО
                                (за периода 01.10.1979 г. – 31.12.2001 г.)

І. Нормативни актове, определящи размера на осигурителните вноски за всички осигурителни случаи

ПМС № 36 от 30.07.1979 г. (ДВ, бр. 71/1979) – 01.10.1979 – 31.12.1979
                                30 % върху сумите, изплащани по трудови правоотношения на работниците и служителите от стопанските организации в отрасъл „Промишленост”;
                                20 % върху сумите, изплащани по трудови правоотношения на работниците и служителите от стопанските организации от другите отрасли на стопанството, частните предприятия, стопанства, домакинства и лица, както и за дейците на културата и адвокатите.

ПМС № 56 от 22.12.1979 г. (ДВ, бр. 3/1980) – 01.01.1980 – 01.03.1991
                                30 % върху сумите, изплащани по трудови правоотношения на работниците и служителите във всички отрасли на стопанството;
                                20 % върху сумите, изплащани по трудови правоотношения на работниците и служителите в частните предприятия, стопанства, домакинства и лица, както и за дейците на културата и адвокатите.

http://alexanderbtodorov.com/pension...959-1999/ppzp/

виж чл 2 ал 1 б и чл. 4 ал 1 а и пр.

Истината е следната: вместо да си играе на излишно счетоводство и да раздува излишно щата, Държавата удържаше директно ДОО, вместо да го плаща на работника или служителя и после да си го удържа. Така освен, че беше по-ефективно, беше и далеч по-коректно и честно от това да се лъже, че заплатата е по-висока.
                                Виж, Батка, мисля че е редно да имаш повече доверие на човек с опит, знания и отлична памет, който на всичкото отгоре няма никакво намерение или интерес да те лъже.
                                Поздрави!

ПП. Освен това ДОД съм плащал на общо основание, а само той по покупателна способност със сигурност надхвърля далече всички твои удръжки и плащания.
                                Last edited by Дон Карлос; 26.07.2014, 02:48.

Коментар

Working...
                                X