IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
    Добре де, знам ти мнението за бб. Не ми отговори на въпроса какво си очаквал от него преди 5 години ... и преди 2 години, когато му се възхищаваше все още.

Пак ти казвам, че омг не са ми инициали, стига си ме опростачавал с теа руски имена - в здравето ми бъркаш
    Най-общо казано очаквах да се пребори с икономическата криза, а той я задълбочи. Обещаваше незабавни реформи в администрацията и правосъдието. Обещаваше да подобри бизнес средата, а той я влоши в пъти и много други.........

Ето една статийка по въпроса:
    http://e-vestnik.bg/8690

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
      Какви лустрации те гонят след 25 години Олга Михайловна
      Иначе , всичко което си изброила което и да било правителство да захване, ще си отиде на втория месец от управлението. Стабилност и Борисов в едно са словосъчетание от мръсни думи! При неговата стабилност се самозапалиха от глад и безнадеждност 13 човека. Да гласувал съм за него, но никога не бих повторил подобна грешка! Той се оказа един лаладжия, самовлюбен нарцисист , който не вижда как живеят хората, а се фука с асфалт и бистришки тигри. Какви граждани за европейско развитие , какви пет лева? Този тип управлява партията си еднолично като паша, така мисли отново да управлява и държавата. Дай Бог българина да е поне малко по-дългопаметен и да не допусне никога подобна грешка! Няма да направи нито една реформа-сутрин ще почне нещо, след това ще бие отбой, ще обвини за положението станишев и те така.
      Добре де, знам ти мнението за бб. Не ми отговори на въпроса какво си очаквал от него преди 5 години ... и преди 2 години, когато му се възхищаваше все още.

Пак ти казвам, че омг не са ми инициали, стига си ме опростачавал с теа руски имена - в здравето ми бъркаш
      Yeah

Коментар

Добър ден, Ваша милост!
        Моля първо да споделиш какви, аджеба, облаги си очаквал от тях, когато им гласува доверието си в периода на управление или на изборите през 2009 /ако си гласувал за тях, разбира се/.

Надявам се да не си използвал „облаги” в смисъла им на материален личен интерес. Но ако си, ми се иска да отговоря – никви облаги да не се очакват!. Ето това имам предвид, увлекателно и истинско е, не вярвам да те отегчи:

В случай, че под „облаги” имаш предвид перспективите за страната, аз очаквам стабилност, елегантна /няма нужда от фанфари/ лустрация в службите и сигурността /на първо време/, постигане на национален консенсус по приоритетни ресори, свързани с категорични реформи – енергетика, здравеопазване, вътрешна сигурност и ред, съдебна система, образование, пенсионна система, инфраструктура /Санирането! Панелките да грейнат! Писна ми да я гледам тая отврат встрани от бул. Брюксел /. Подготовка за читава конституция. Електронно правителство. Не го очаквам, защото ми се иска, правя заключения на база изтекло инфо от интервюта и събития. Ще обявят програмата си след десетина дни с повече конкретика, още е рано.
        Какви лустрации те гонят след 25 години Олга Михайловна
        Иначе , всичко което си изброила което и да било правителство да захване, ще си отиде на втория месец от управлението. Стабилност и Борисов в едно са словосъчетание от мръсни думи! При неговата стабилност се самозапалиха от глад и безнадеждност 13 човека. Да гласувал съм за него, но никога не бих повторил подобна грешка! Той се оказа един лаладжия, самовлюбен нарцисист , който не вижда как живеят хората, а се фука с асфалт и бистришки тигри. Какви граждани за европейско развитие , какви пет лева? Този тип управлява партията си еднолично като паша, така мисли отново да управлява и държавата. Дай Бог българина да е поне малко по-дългопаметен и да не допусне никога подобна грешка! Няма да направи нито една реформа-сутрин ще почне нещо, след това ще бие отбой, ще обвини за положението станишев и те така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
          Сподели човече какви облаги да очакваме от ГЕРБ!?
          Много ще ми е интересно твоето мнение
          Добър ден, Ваша милост!
          Моля първо да споделиш какви, аджеба, облаги си очаквал от тях, когато им гласува доверието си в периода на управление или на изборите през 2009 /ако си гласувал за тях, разбира се/.

Надявам се да не си използвал „облаги” в смисъла им на материален личен интерес. Но ако си, ми се иска да отговоря – никви облаги да не се очакват!. Ето това имам предвид, увлекателно и истинско е, не вярвам да те отегчи:
          http://kerkenez.blog.bg/politika/201...a-mene.1239272
          В разговор с познати от Свищов, по повод напускането на местния депутат от ГЕРБ Георги Марков преди време, стана дума за "лошия Цветанов", по чието настояване местната структура трябвало да предложи и гласува смяната на предишния, много кадърен депутат от ГЕРБ, с нискочелото недоразумение Марков, в чиято тъпота всички се убедихме от телевизионните репортажи. Въпросният имбецил бил протеже на отявления местен феодал Величко Адамов - несменяем от години шеф на свищовската икономическа академия "Д. А. Ценов", който коли и беси из региона.

Това като предистория. Като част от същинската история - местни "величия", набутали се в тамошната структура на ГЕРБ за келепирец, ходят между редовите членове на ГЕРБ и им шъпнат на ушенце, че трябвало да гласуват за "новия", щото бил "човек на Цветанов". Познатите ми били отвратени от партийните функционери, които по нищо не се различават от тези на БСП, СДС или която си изберете друга партия, които чакат "да им спуснат отгоре" правилния човек, понеже самите те са глупави и не могат да мислят. Познатите ми категорично отказали да гласуват за обсъждания олигофрен, но вече "подкованата" членска маса, естествено, надделяла и ей ти го наш Жорко мамин - кривоуст илитерат с висящи дела и купища далавери зад гърба си, като роден депутатин. Ама досущ като по Алеко бе, сякаш не сме мръднали от порядките на деветнадесетото столетие. А сме ли?

Тук въпросът изобщо не е дали някой си бил човек на зам. шефа на партията или не. Що трябва да ми пука от това? За мен трябва да е важно моето собствено мнение за съответния човек, изградено на базата на информация за него в града, в който живея. Ако е замесен в далавери, ако е показал, че не може да му се вярва, не Цветанов, не Борисов, ами и Барозу ако ще да ми го е "спуснал", пак няма да гласувам за него. Ако робуваме на комунистическия манталитет, как ще я градим тая демокрация бе, дами и господа?

А сега и най-същественото - как можем да се преборим с това, което наричаме "статукво"? Аз бих го нарекъл - заварено положение. То си е така от соца още - разочарованите от БКП станаха членове на СДС по места, след това се разроиха по нови партии и партийки, но като цяло мат'ряла и манталитета не са мръднали и на йота. Всеки чака да му "спуснат", любимото му упражнение е да угоди на съответния вожд, че да извлече някаква лична облага заради послушание и овчедушие. Но вече се появи и нов фактор - местният "феодалитет" - това са шефовете на фирми и организации, гравитиращи около някоя партия. Ако чисто хипотетично приемем, че Величко Адамов "държи" гласовете на 5 000 избиратели - преподаватели, студенти, местни бизнесмени, шефове на учреждения и персоналът им - и същият Адамов е твърд симпатизант на БСП, то ГЕРБ никога не може да пробие там, с почтени или непочтени средства. Когато обаче въпросният човек не е явно и тясно партийно обвързан, начинът да получиш подкрепата му е ТВЪРДО НЕПОЧТЕН. Щото самият той си е продажно копеленце, щом може да "държи" 5000 или повече вота като бащиния.

И ето ви сега въпросчето за домашно - как може да се пробие подобна порочна, мръсна, вулгарна и най-лошото - работеща срещу хората система, с помощта на почтени, демократични средства? Сиреч, Цветанов казва на наш Величка - "абе тъй и тъй, ние ще ви водим към светлото европейско бъдеще, та вземи да ни подкрепиш"? Дали въпросният Величко няма да каже - нямате проблем, издигнете ми тоя и тоя за депутат, гарантирайте ми това и това парче от бизнеса и аз ви оигурявам 5 000 гласа? Май си става баш така, а? И тогава ГЕРБ или която и да било друга партия няма голям избор - или се съгласява да играе мръснишката игра на БСП, или губи изборите в съответния град и бетонира статуквото. Ще ми е любопитно да споделите вашето виждане - как се разбива този вид порочни практики? Аз ще ви обясня как - НИКАК. Единственият шанс е "мат'ряла" да поумнее и да започне да се държи като гражданин, а не като комунистически боклук. Обаче именно това не се получава. И казвате, политиците били виновни, а ние сме цвекье за мирисанье? Я не на мене тия!

В случай, че под „облаги” имаш предвид перспективите за страната, аз очаквам стабилност, елегантна /няма нужда от фанфари/ лустрация в службите и сигурността /на първо време/, постигане на национален консенсус по приоритетни ресори, свързани с категорични реформи – енергетика, здравеопазване, вътрешна сигурност и ред, съдебна система, образование, пенсионна система, инфраструктура /Санирането! Панелките да грейнат! Писна ми да я гледам тая отврат встрани от бул. Брюксел /. Подготовка за читава конституция. Електронно правителство. Не го очаквам, защото ми се иска, правя заключения на база изтекло инфо от интервюта и събития. Ще обявят програмата си след десетина дни с повече конкретика, още е рано.
          Yeah

Коментар

• Мега скандал! Спортът източен в 12 без 5

От Topsport.bg
            Търговското дружество Академика 2011 раздало апетитни обекти за жълти стотинки
            ------------------------------------------------------------------------------
            След скандалната поръчка за ремонт на Зимния дворец в София, лъснаха нови далавера на уволненото от служебния министър на младежта и спорта Евгения Раданова ръководство на Академика 2011.

Буквално в последните часове на правителството „Орешарски" Цветко Начев, Марин Маринов (състудент със сина на бившия спортен министър Мариан Георгиева) и Тодор Трифонов са раздали най-апетитните имоти на държавното търговско дружество за жълти стотинки.

„Сключени са много неизгодни за Академика 2011 дългосрочни договори с неизгодни параметри", заяви пред bulgariautre.bg новият изпълнителен директор на дружеството Борис Тодоров.

Като пример той посочи договора за кортовете „Мир и дружба". Неустойката, която дължи Академика 2011 при прекратяване на контракта, е за 1 640 000 лева, а неустойките за фирмата, получила обекта, са в размер на 8,4 лева на месец при неплащане на наема. Този договор е сключен на 6 август - деня, в който служебното правителство встъпи в длъжност.

Наемът за над 12 декара територия, която включва 9 тенис-корта, 3 футболни игрища, административна сграда със съблекални и кафене, е едва 2800 лв. на месец. Наемател е "Юниверс 14" ЕООД, която е учредена на 3 юни с уставен капитал от 2 лева.

Друга скандална сделка е тази за плажа между Равда и Несебър. Създадената в края на 2013 г. с уставен капитал също 2 лева филма "Лили спорт 74" е подписала на 23 юли четиригодишен договор, по силата на който от 1 октомври получава управлението на морската ивица. Академика й възлага и то срещу възнаграждение за срок от 4 години, да предоставя чадъри, шезлонги, маси, спортни услуги, водни услуги, експлоатация на съществуващи търговски обекти, масажи, разносна търговия на храни. Всичко това става от името на дружеството, в качеството на концесионер на морски плаж Равда-Академика, община Несебър. В същото време фирмата ще събира приходите от дейността, като има задължение да осигурява сезонна печалба, преди данъчно облагане, в размер минимум 40 000 лева, а Академика 2011 е задължена да плаща за своя сметка за спасители и медицински пункт с персонал, както и да заплаща сезонно възнаграждение от 10 000 лева с ДДС за осъществяването на тази дейност. Ако отчетената печалба е над 40 000, тогава дружеството трябва да преведе на "Лили спорт 74"ЕООД 40% от сумата над този размер. Освен това, Академика трябва да поеме и разходите за охрана и поддръжка на всички активи и вещи и то на осигурен от "Лили спорт 74"ЕООД изпълнител.

Така на практика, дружеството не само е лишено от възможност да управлява плажа и да събира приходите, които само за сравнение през миналия сезон са в размер на 220 000 лева, но и ще заплаща възнаграждение за това. По този начин Академика 2011 вместо да печели по 120-130 000 лева годишно, ще бъде на загуба от 70-80 000 лв. на сезон в продължение на 4 години, защото ако се опита да прекрати този договор предсрочно, ще дължи неустойка в размер на 400 000 лева.

В случай на неизпълнение на някое от задълженията на изълнителя, Академика е лишена от възможност да прекрати договора, а в случай, че не предаде обекта в срок 01.10.2014 и не осигури безпрепятствено осъществяване на дейността Академика дължи 2 000 лева за всеки ден. Подобна неустойка е в прекомерно висок размер, още повече ако бъде сравнена с неустойката, която "Лили спорт 74"ЕООД ще дължи ако забави плащането - 0,01% за всеки ден забава, но не повече от 10%.

Същата фирма е получила срещу символични наеми още тенис кортове и футболни игрища на стадион „Академик" София. Там отново неустойките за дружеството са за стотици левове при прекратяване на договора и по 3-4 лева на месец при неплащане на наем от страна на "Лили спорт 74"ЕООД.
            --------------------------------------------------------

Ей, така се прави. Учете се ....

Коментар

Разни писания.
              Сподели човече какви облаги да очакваме от ГЕРБ!?
              Много ще ми е интересно твоето мнение

Коментар

• Искам да благодаря на кметицата Фъндъкова за новите автобуси. Радвам се че парите, които плащам за карта се инвестират както трябва. Сега циганите се возят гратис в по-по хубави и модерни автобуси.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                  Синята коалиция подаде ръка,но какво отговори вашия лидер
                  АЗ от тия с 2% акъл не ща! и се хвана с атака и яне
                  и... ИКОНОМИКАТА НИ ЗАСПА! 400 хил. фирми затвориха врати, а възхитените от Борисов си обърнаха празните джобове на борсата!
                  Подаде ръка с искания за министерски кресла. Предложиха им меморандум за сътрудничество, защото по волята на избирателя трябваше да опитат първо самостоятелно управление. СК можеха да работят от парламента и да помагат с експерти – ако това се окажеше добра формула, какво по-хубаво – щяха да влязат в управлението като ценен партньор, а не по милост.

Фирмите затвориха заради пререгистрацията и кризата. И аз се чудех като как точно ГЕРБ били съсипали бизнеса, а то било много просто – Дайнов го казва, на мен едва ли вярваш
                  30.09.2013Досега поне всички замесени спазваха правилата за смяна, конституиране и легитимиране на властта. Изпълняваха минималното изискване на демокрацията, която според Карл Попър е просто "начин за смяна на властта без насилие". Тази смяна се случва във и по повод на парламента и това е най-важната негова функция.

Пращали им проверки и им правели ревизии! Който спазва закона, страх ли го е от проверка? Нали се оплакваха, че държавата не упражнявала контрол?

Лично аз нямам съмнения, че на някакво местно ниво дерибеи с герберски параван са надвишавали правомощията си. Такива се знаят от местните хора и при едни здрави институции и безкомпромисно спазване на закона могат да бъдат отстранени. Едногодишната опозиция на герб носи пречистване, освен опит. Надявам се да даде и практически резултат с драматични последици за крадци и продажници без оглед на политическата им принадлежност и лични контакти.
                  Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                    ......................
                    защото българина трябва два пъти да настъпи мотиката
                    един му е малко
                    Така се получава, във всяко отношение.....
                    И това ще мине ...

Коментар

Та не сме толкова различни, Миломе. Но докато с реформите трябваше рамо до рамо да закопаваме национал социализма, те извадиха лакти да ръгат по нас. Понеже тяхната борба "не е с БСП, а с Герб". Като минат изборите Радан сигурно ще иска три министерства, както ги искаше Костов. Това в случай, че ББ може да формира самостоятелно правителство. Ако не може и са му нужни няколко депутата, Радан ще чака молби и салтанати. Но вече не очаквам от РБ да направят или поне да искат да направят нещо за България.
                      Синята коалиция подаде ръка,но какво отговори вашия лидер
                      АЗ от тия с 2% акъл не ща! и се хвана с атака и яне
                      и... ИКОНОМИКАТА НИ ЗАСПА! 400 хил. фирми затвориха врати, а възхитените от Борисов си обърнаха празните джобове на борсата!
                      Защото с рязане на ленти не се управлява държава,а с акъл и смели реформи
                      а герб не направи ни една-защото нито знаеше как,нито имаше подготвени хора
                      да ги направят.
                      Ей затова паднахте от власт-а не заради тайнствени международни заговори
                      Затова ви пожелавам още един път да вземете властта
                      защото българина трябва два пъти да настъпи мотиката
                      един му е малко
                      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Странни хора влизат в листите на ДПС
                        Тоя ... духача ... от протестите, нещо са го махнали, Но има други интересни - как ли се вписват идеологии и ценностни системи. Бившата спортна министърка тук вече ще изпадне в "ИНТРУВЕРТНОСТ /дори не знам дали пиша правилно тая дума/ НА ДУХА"

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                          Кемализмът е дълбоко вкоренен само в градските среди, Европейската част и средиземноморското крайбрежие. Останалото е една тъмна черна маса, която се надига и иска ислямска държава. Трябва Мустафа Кемал да възкръсне и да поизбеси малко ходжи за назидание и ще се оправят.

И за едно си прав - да, простотията в Турция гласува за Ердоган, а у нас - за Боко Тиквата.
                          Ердоган е доказал класа и има кураж, колкото и да не го харесвам, иначе са доста сходни типажи.
                          Днес четох, че действащ митрополит -Галактион е подухвал юнашки на вожда, та явно и с духовенството процедира, както Ердоган го прави.
                          Мани, скапан чип по тези земи! На пръв поглед няма смяна и това си е.
                          Ама, то няма и как иначе – журналята са на къс повод (на практика няма влиятелни независими медии), народа се държи гладен и прост и за капак много често няма адекватно правосъдие.
                          Да не звуча съвсем минорно, ще споделя личното ми убеждение - това не значи, че не са останали свестни сънародници, все ще се намери начин този театър на абсурда да не определя дневният ред в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                            Добрите отношения с Турция са важни...ето един добър пример от историята...

Почетната рота на Българската армия за погребението на Кемал Ататюрк 1938 г.
                            lol
                            Благодарско за това напомняне, че Българската армия не е била и не е представена само от тъпи русофили и шапкари.
                            Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              Кемализма е много дълбоко вкоренен и вече е част от народопсихологията им (или поне на преобладаващата част), а иначе за Ердоган се гласува по същите причини, по които тук се гласува за Боко...дълбоко компрометирани либерални и ляво-центристки партии (в Турция по традиция отсъствуват дясно-център партии, дясното е винаги крайно и няма особено влияние, за разлика от крайно лявото)...

Не зная доколко работи аналогията с християндемокрацията, когато говорим за Бялата партия и прокламирания й ислямизъм...
                              Кемализмът е дълбоко вкоренен само в градските среди, Европейската част и средиземноморското крайбрежие. Останалото е една тъмна черна маса, която се надига и иска ислямска държава. Трябва Мустафа Кемал да възкръсне и да поизбеси малко ходжи за назидание и ще се оправят.

И за едно си прав - да, простотията в Турция гласува за Ердоган, а у нас - за Боко Тиквата.
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                                Така е .... Но в случая нещата не стоят така. Днес сигурно Мустафа Кемал се обръща в гроба - цялото дело на живота му е съсипано от този ислямист. Не останаха ли достойни турски офицери с топки в тая Турция бе!
                                Кемализма е много дълбоко вкоренен и вече е част от народопсихологията им (или поне на преобладаващата част), а иначе за Ердоган се гласува по същите причини, по които тук се гласува за Боко...дълбоко компрометирани либерални и ляво-центристки партии (в Турция по традиция отсъствуват дясно-център партии, дясното е винаги крайно и няма особено влияние, за разлика от крайно лявото)...

Не зная доколко работи аналогията с християндемокрацията, когато говорим за Бялата партия и прокламирания й ислямизъм...

Коментар

Working...
                                X