IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вероятна ли е 3-та световна война при американско нападение над Сирия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако наистина е имало проверка на ПВО-то на Израел, защо тогава не е съобщено предварително, за да не стане съкатлък?
    По тази логика, сега е ред на Русия и Сирия за един тест на ПВО, ама без предупреждение.
    Направо да вземем ние да пуснем една ракета към Сирия за проба на ПВО-то им, а?

Коментар

• Фиксираните от руската система за предупреждение за ракетни нападения изстрелвания на две балистични ракети в Средиземно море са били, по всяка вероятност, т.н. балистични „имитатори”, съобщи в Москва осведомен източник.

0Според него, това може и да е част от подготовката за бомбардиране на Сирия.

0„Напълно е възможно, че за проверка на оперативността на откриването на въздушни цели от средствата за противовъздушна отбрана на Сирия, както и системите на руските кораби в Средиземно море, есминци на 6-ти флот на САЩ са пуснали тези балистични „имитатори” – каза източникът.
      Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2013_0...apadenie-7143/

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
        А по твое време ли "Гвоздиките " получиха танкови шасита? Щото и тфа си писал надолЕ!
        Не е задължително да разбирам от шасита. Може и да съм сбъркал.
        Въпроса е, че за да добър разузнавач, който целеуказва трябваше да разпознава чужда от своя машина. Затова се изучаваха въоръженията на чуждите и нашите.
        Всъщност, този продължителен спор се развихри, защото подценяват съфорумниците мощта на запада, и аз написах, че те имат 203,2 мм самоходна, а ние само 122. Дори и да са гърмели тези 152 САУ са били само 15, но въпроса беше в калибъра.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Аз не се бутам между шамарите. Прост редник За протокола, бях известно време ефрейтор, ама ме разжалваха
          колега
          ей таковинка камионче управлявах.първия път,като излязох на пистата стария едва не ме преби.абе казвам ,как може да светя с това нещо,като излита самолета.вътрешностите ми ЗАВРЯХА.абе не виждаш ли казва, жълтата светлина,другия щял да кацне след малко и почна една гоненка, около камиончето
          разминах се само с шутове.боя го отнесох ,като се прибрахме

http://www.youtube.com/watch?v=KATQ1QmIZC8
          Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение
            Стреляхте ли с тях или само ги наглеждахте?
            Стреляхме.
            През февруари 1988г правихме преподготовка на личния състав от запаса. Защото всичките машини бяха НЗ. По време на преподготовката (бяха извикани всички командири, механик-водачи и други имаше , общо стотина човека) се проведоха и бойни стрелби. Както естествено с механик-водачите имаше кормуване.
            Така че съм карал такава машина, но аз не съм стрелял, не съм артилерист.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Освен това, виж много надолу в коментарите - аз пиша по мое време - 1994 година.
              И все пак - стреляно ли е с тях? Къде? Кога?
              А по твое време ли "Гвоздиките " получиха танкови шасита? Щото и тфа си писал надолЕ!

Коментар

Не знам в Шумен, ама в Ямбол през 1984-1985 съм ги виждал много пъти да стрелят на бойни учения. Много им се радвахме и ги заглеждахме - все пак изглеждаха като оръжие от друга вселена на фона на добрата стара М-30 обр.38г.
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Точно така.
                  Аз лично ги получих 15 бр САУ от артполка на ямболската дивизия 1987г. Заедно с 6 бр командно-щабни машини на база МТЛБУ. Аз съм подписал документите за получаване.
                  После три години машините бяха в мое разпореждане. Аз съм им отделил повече време да се грижа за тях отколкото за децата си, а някакъв малоумник продължава да се пъне, че не сме имали.
                  През 1991 ги предадохме на поляците. И какво е станало с тях по-нататък не зная. Има слухове, че са се опитали да ги продадат на Саддам, ама американците са арестували кораба.
                  Освен това, виж много надолу в коментарите - аз пиша по мое време - 1994 година.
                  И все пак - стреляно ли е с тях? Къде? Кога?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Точно така.
                    Аз лично ги получих 15 бр САУ от артполка на ямболската дивизия 1987г. Заедно с 6 бр командно-щабни машини на база МТЛБУ. Аз съм подписал документите за получаване.
                    После три години машините бяха в мое разпореждане. Аз съм им отделил повече време да се грижа за тях отколкото за децата си, а някакъв малоумник продължава да се пъне, че не сме имали.
                    През 1991 ги предадохме на поляците. И какво е станало с тях по-нататък не зная. Има слухове, че са се опитали да ги продадат на Саддам, ама американците са арестували кораба.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      Момче, не се бъркай като не разбираш. И един съвет от мен - не ползвай Уикипедия като достоверен източник на информация, олекваш ... Най-малкото включването в списъка на добрата стара М-30, образец 1938 г., е смешно. Сигурно я има по складовете, но със сигурност не е на въоръжение. А тя ми е голямата любов - желязна машина, такива вече не ги правят. Командвал съм батарея такива.

Конкретно за Дана и Акация - Дана никога не е имало в България, а Акация имаше един дивизион в ямболския артилерийски полк. Аз бях на буксирните М-30 във 2-ри дивизион, щото съм голям и не влизам в САУ-то, но 3-ти дивизион беше от "Акации". Бяха забележителността на поделението, всички се изредихме да ги разглеждаме, докосваме и да се возим на тях. Бяха първите в България, оборудвани в компютъризирана система за топографско самопривързване и за управление на стрелбата. После не знам какво стана с тях - питай Гигов, май при него завършиха жизнения си път.
                      Точно така.
                      През 1990 мисля ги предадохме на поляците. И какво е станало с тях по-нататък не зная. Има слухове, че са се опитали да ги продадат на Саддам, ама американците са арестували кораба.
                      Last edited by gigow; 03.09.2013, 15:51.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                        Ето с такива специалисти, непобедими и неустрашими, нашата армия е непобедима.
                        Сериозно, има ли новини по това какво прави армията ни докато другите се подготвят?
                        Нали трябва някой да защитава страната ни, всички вече се подготвят от дни, тук при нас какво става?
                        Пази да няма набези от берящи желязо братя

Коментар

• Май цялата работа ще се окаже вътрешнярска игра. Само не е ясно дали руснаците, евреите или американците са топнали пръст в медеца .... А може и трите страни ....

Как един слух изплаши пазарите
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнение
                            Днес в блока който съм отседнал във Варна, сутринта имаше военни и проверяхава бомбо убежищата! Да не би да сме нападнали САЩ или Русия вече и ние във форума последни да разберем?!

"В блока който съм отседнал"

Коментар

• Днес в блока който съм отседнал във Варна, сутринта имаше военни и проверяхава бомбо убежищата! Да не би да сме нападнали САЩ или Русия вече и ние във форума последни да разберем?!
                              НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
                                аре замълчи, става ли?

Коментар

Working...
                                X