Първоначално изпратено от rozova pantera
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чужди с/у български инвестиции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от emomarina Разгледай мнениеВ България инвестиции няма и няма да има
Кога се регистрира във форума ? И най-вече - защо ? хаха
- 2 Харесвания
Коментар
-
За да се реинвестира печалбата трябва държавата да има гъвкава данъчна политика и тези печалби да не се облагат или с минимален %. Това се прави в съседни на нас страни, но тук по-важно е популистки закони да се коват. Скорошен пример от вчера за сериозна инвестиция в съседна на нас държава:
Коментар
-
Чувам, напоследък, и новите управляващи са се юрнали след чужди инвеститори. Нови ТЕЦ-ове /хамерикански/, 7-ми блок в Козлодуй - отново, хамерикански...
Е, добре де, а вече вложените пари? Пак въците ги яли ? А печалбите - те, какво, пак навън да изтичат, а после, да подсмърчаме, че страната ни била ...БЕДНА?
Ами бедна ще е. Щом стратегическа цел № 1 на всяко управление е крадене, каква друга да е? В Китай, ежегодно, НА ПЛОЩАДА, очистват от 5 до 10 и повече корумпирани тарикати и сами виждате, как трупа страната им ТРИЛИОНИ долари.
Де у нас такъв подход, де?
...Ама това, парламент, това големи предприятия - ами те, всичките, ще осиротеят бе !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anton Ker4ev Разгледай мнениеПарите освен че нямат мирис, нямат и религия. Те са средство.
Какво ми се правиш на ощипана мома?
Утре ако някой арабин ти каже давам ти 10 милиона евро субсидия да разработиш великото си "изобретение", но условието е да станеш мохамеданин, ти ще се замислиш ли изобщо ? Предполагам като бонус ще му предложиш и забулване на съпругата
Идеше реч за друго, обаче. Мислим и сме движени от различни мотиви и, ако на моменти и да съм груб, за чак толкова циничен като теб, никога не съм се имал.
-Никой не казва докога, обаче. Ей нА, не подкрепям протестите последните месеци - ще рече, нито съм умен, нито съм убаффф.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЗащо си въобразяваш, Антоне, че сме еднакви?
Какво ми се правиш на ощипана мома?
Утре ако някой арабин ти каже давам ти 10 милиона евро субсидия да разработиш великото си "изобретение", но условието е да станеш мохамеданин, ти ще се замислиш ли изобщо ? Предполагам като бонус ще му предложиш и забулване на съпругатаНЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение...и какви са тези пастори? Още малко, и в някоя секта ще ми предложите да вляза.
https://www.facebook.com/svetoslav.petrov.752 Пиши му още сега.НЕ СЪМ САМО ПЛОЧКИ, УМА МИ Е НЕОБЯТЕН, ВСЕПРОНИКВАЩ И НЕПОДПВЛАСТЕН НА ИЛЮЗОРНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дан Разгледай мнениеСпоко бе колеги! Никой с нищо не е и не може да ме обиди в този форум. Просто исках да накарам Пирамид сам да напише логичния извод - като не могат българските инвеститори да са равностойни на световни компании, то правилната позиция може би е да предразположим тези компании поне да произвеждат стоките на българска територия!!! Иначе не само няма да изнасяме, ами и ще внасяме до пълен банкрут на държавата.
Пак казвам - българските инвестиции се подразбират, но за чуждите сериозно трябва да се работи в страшно много посоки. Това е мойто мнение и няма лошо, ако се различаваме във възгледите си!
Snipe
Цитат:
Първоначално изпратено от Pyramid
Наистина, отскоро си тук и ... и не четеш ВНИМАТЕЛНО.
Цитат:
Първо, не те осмивам, а споделям гледна точка.
Отделно, че, уважението към някого се базира на неговите действия, поведение, решения, поемане на отговорност и т.н. Пак, ако настояваш, ще подскажа, какво наблюдавам и ти , после, сам съди, колко тези решения са били правилни, умни и т.н. Само кажи.
Дали да се навлиза в конкурентен пазар или да се разработва нов е въпрос на личен избор. Мога да те поздравя за смелостта, но не и за грубостта към потенциалните партньори.
Да, ама не би.
А ничии задни части няма да ближа в /не/уловимата надежда, някога да ме огрее от един или друг объркан човечец. Той, ако досега не си е дал сметка, какви ги е надробил мислиш ли, още, ако аз си изгубя достойнството пред него, че ще се коригира? Съмнявам се.
Цитат:
Ако си спечелил повече пари от мен, искрено се радвам за теб.
Невъзможността да вземеш банков кредит в комбинация с напреднал проект е още една причина да се държиш възпитано с хората и да се въздържаш от обиди, иронични подмятания и неуместни цитати от Бъфет.
Виж, Иронията /от която не мога да се сдържа, някои направо си го просят / се крие във фактите:
Дори и без моето присъствие, нечия глупост си остава глупост, нали така? Било неуместно? Да бе. Ако беше неуместно, първо, Бъфет /човек с много високи критерии/ не би си го позволил, аз какво общо имам? Цитирам го, защото е показателно, човекът има камбанария, много нещо вижда. Та, това, дето те тревожи, той го казва по отношение на такива едни граждани, които ти, като Матросов, си се хърлил да защитаваш. Неблагодарна работа, казвам ти. Няма да го оценят.Last edited by Pyramid; 06.08.2013, 23:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНаистина, отскоро си тук и ... и не четеш ВНИМАТЕЛНО.
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеПърво, не те осмивам, а споделям гледна точка.
Дали да се навлиза в конкурентен пазар или да се разработва нов е въпрос на личен избор. Мога да те поздравя за смелостта, но не и за грубостта към потенциалните партньори.
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеАко си спечелил повече пари от мен, искрено се радвам за теб.
Невъзможността да вземеш банков кредит в комбинация с напреднал проект е още една причина да се държиш възпитано с хората и да се въздържаш от обиди, иронични подмятания и неуместни цитати от Бъфет.
@Дан - ситуацията в момента е такава, че чуждия инвеститор не го привличаме, а българския по-скоро го гоним и това май е целенасочена политика. Инвестициите ми в чужбина никога преди не са били толкова големи, колкото в момента. И като процент, и като абсолютна стойност.Last edited by Snipe; 06.08.2013, 21:14.
Коментар
-
Споко бе колеги! Никой с нищо не е и не може да ме обиди в този форум. Просто исках да накарам Пирамид сам да напише логичния извод - като не могат българските инвеститори да са равностойни на световни компании, то правилната позиция може би е да предразположим тези компании поне да произвеждат стоките на българска територия!!! Иначе не само няма да изнасяме, ами и ще внасяме до пълен банкрут на държавата.
Пак казвам - българските инвестиции се подразбират, но за чуждите сериозно трябва да се работи в страшно много посоки. Това е мойто мнение и няма лошо, ако се различаваме във възгледите си!
Коментар
Коментар