IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да изберем представител на Форума за Обществения съвет при Президента

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе Вие замисляте ли се , с колко процента ще се повиши безработицата, ако мерките предлагани от улицата почнат да се изпълняват ? Поне 200 000 души ще останат без работа и то без нито едно ново работно място .... Гаранция .... и то все добре платени и охранени герберасти сорт "калинка" . Ами вие давате ли си сметка , че ако Борисов отиде на борсата никой не би го наел дори за охранител ? Ами кой би взел Цветанов или Янев ? Ами Фидосова ? Абе как може да сте такива садисти ? Ми тези хора са раними и чувствителни ...ми те може да се самозапалят примерно . Давате ли си сметка пари от здравната каса би глътнало лечението на една Фидосова примерно ? Вие нямате сърца . Никой от вас няма право да ме представлява пред президента - аз ще отида сам !

Коментар

• onakilev

Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
      Охладете малко - има си праг, който трябва да достигнеш като сметка, за да тръгне някой да те съди и да му се изплаща... Иначе и аз като акционер предпочитам да се опростят сега тези сметки назад (което автоматично ще заложи искането всички занапред да си плащат), но да не попадам в ръцете нелегални на търговци на цигари (това не е ли по Наказателния кодекс, така и не проверих...)
      Има праг, разбира се! Но инстинктът за самосъхранение диктува най-напред да се купят лекарства /при възрастните хора обикновено те ндтхвърлят 100 лева/ и ако остане някой лев, да си купят хляб и кисело мляко. И то отвреме навреме, за всеки ден не достигат стотинките. А тъй наречените "социални подпомагания" са пълна подигравка.
      При това положение прагът, за който говориш, настъпва много бързо.

ПП. Странно, изглежда твърде много хора на знаят какво е истинското деридже на обикновения народ, докаран на десет нива под просешка тояга...

Коментар

• +1

Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        ЗАЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ПОВЕЧЕТО ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ЗАЩО МИСЛЯ, ЧЕ ТЕ ЛЪХАТ НА КОМУНИЗЪМ

1. Да не се разпуска Народното събрание.
        Та да продължат некадърниците от ГЕРБ и лудото Яне да управляват. ИСКАМ ИЗБОРИ!

2.Създаване на програмен кабинет.
        Та да се размие отговорността. ИСКАМ ИЗБОРИ! ИСКАМ ДА Е ЯСНО КОЙ НОСИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ!

3.Промяна на изборния закон. Преминаване от пропорционална към мажоритарна изборна система.
        Видяхме докъде ни докара мажоритарната система с този парламент. Докара на милиционерите почти абсолютно мнозинство. Мажоритарната система е непригодна за България. По-добре е да ни управляват коалиции.

4 Право на гражданите да отзовават народни представители.
        И как точно ще стане?

5. Носене на съдебна и наказателна отговорност от страна на депутати и министри.
        Те и сега си я носят, ако става въпрос за икономически престъпления. Защо няма и един осъден? Ако става въпрос да носят отговрност за ПОЛИТИКА, това означава нов "народен съд".

6. 50% граждански квоти във всички държавни регулаторни органи.
        Това е най-голямата глупост. НЕ ИСКАМ някакви си "граждани", издигнати от масите да се разпореждат в Агенцията по лекарствата, в Държавната агенция за технически надзор, в Агенцията за безопасност на храните и в Агенцията за ядрено регулиране! Животът ми, и този на на семейството и приятелите все още ми е мил!

7.Незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу клиентите на ЕРП-та, Топлофикация и ВиК, до установяване легитимността на сметките.
        Та да минат метър тези, които не си плащат сметките. Писнало ми е от такива хора! И не са само мангалите, има и много българи, които си мислят, че водата, тока и парното са "божия благодат" за която не дължат нищо!

8.Намаляване на квотите за производство на скъпа ел.енергия. 100% от евтиния ток, произвеждан от АЕЦ Козлодуй, да се ползва за задоволяване нуждите на вътрешния пазар.
        В това има някакъв смисъл и частично може да се реализира, но искането за 100% от АЕЦ е нереално. Но определено може да се разкарат псевдоекологичните производства. Вятърните централи са първият кандидат за премахване. Който не вярва, да иде в Каварна и да се разходи върху труповете на птиците във ветропарка!

9.Преминаване на ЕРП-тата в ръцете на държавата, в съответствие с европейските норми и директиви.
        И как по-точно ще стане? Кой ще плати масрафа? Ако ще правим национализация, съм категорично против. Аз не съм комунист!

10.Премахване на всички посредници. НЕК да поеме техните функции.
        Това може, но не там е проблема.

11.Разсекретяване на всички договори на производители на ел.енергия за вътрешния пазар.
        И това може.

12.Разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и българските граждани.
        Виж по-горе за национализацията.

13.Търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени вреди на държавата от лицата, подписали съответните договори.
        Че сега кой пречи на това? Защо не им е търсена?

14.Сключване на индивидуални договори с топлофикационните дружества. Всеки клиент на дружествата с право да прекрати своя договор с едномесечно предизвестие.
        Тук съм съгласен.

15.Индивидуален уред за измерване на изразходваната топлоенергия /в Мвтч/ така, че по всяко време да се знае колко е реалната консумация.
        Тук съм съгласен по принцип. Но по чисто технически причини, във всички стари жилища, строени преди средата на 90-те години, ще струва страшно много пари. Кой ще ги плати?

16. Премахване на понятието „прогнозно количество“.
        Тук съм съгласен. Макар че точно така се плаща в западна Европа, включително и за тока и водата.

17. Ежемесечно отчитане на реално изразходваната топлоенергия.
        И тук съм съгласен, но виж горната забележка за практиката в Европа.

18. Премахване на дружествата за топлинно счетводство.
        Тук съм съгласен.

19.Разтрогване на всички концесии, касаещи доставката на Вода до гражданите на България.
        Виж по-горе за национализацията.

20.Държавата да поеме функциите на концесионните дружества.
        Това зависи от резултата по предната точка.
        При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• Вече го казах няколко пъти и пак ще го повторя - Да се повиши значението на понятието човек! Щом една фирма може да се спаси от дълговете си чрез фалит, същото да бъде и разрешено и за "обикновен" човек. Нека и банките си поемат своя риск - дават му заем и той гарантира със заплатата си , но ако загуби работата си и остане без заплата ...обявява фалит и не дължи нищо. Не стига драмата , че е гладува и мизерства , ами и психическият тормоз от някакви ЧСИ , които са си лихвари и мутри , които закона им дава право да ползват полиция и всякакви други екстри .... Определено това е свинщина и трявва да се прекрати. И още нещо - всички в политиката да нямат заплащаме и екстри. Да е като в САЩ - тези които са богати те да управляват , но и да се следи всяка тяхна стъпка , за да не крадат все пак. А не сега идват разни голтаци жадни за власт , тарикати за делавери или нарцистични психари да се показват по телевизията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
            ЧОВЕЧЕ, ТОВА, КОЕТО СИ НАПИСАЛ Е ГОЛЯМ РЕЗИЛ ЗА ТЕБЕ!..
            Охладете малко - има си праг, който трябва да достигнеш като сметка, за да тръгне някой да те съди и да му се изплаща... Иначе и аз като акционер предпочитам да се опростят сега тези сметки назад (което автоматично ще заложи искането всички занапред да си плащат), но да не попадам в ръцете нелегални на търговци на цигари (това не е ли по Наказателния кодекс, така и не проверих...)
            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• netware5

Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              ЗАЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ПОВЕЧЕТО ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ЗАЩО МИСЛЯ, ЧЕ ТЕ ЛЪХАТ НА КОМУНИЗЪМ

7.Незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу клиентите на ЕРП-та, Топлофикация и ВиК, до установяване легитимността на сметките.
              [B]Та да минат метър тези, които не си плащат сметките. Писнало ми е от такива хора! И не са само мангалите, има и много българи, които си мислят, че водата, тока и парното са "божия благодат" за която не дължат нищо!
              [/B
              ЧОВЕЧЕ, ТОВА, КОЕТО СИ НАПИСАЛ Е ГОЛЯМ РЕЗИЛ ЗА ТЕБЕ! БЪЛГАРСКИЯТ РОД ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВА, ЧЕ ОТ НЕГО СЕ РАЖДАТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ. ТИ С НИЩО НЕ СИ ПО-ДОБЪР ОТ ЛЕШОЯДИТЕ, КОИТО ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТ ВЕК КЪСАТ ЖИВО МЕСО ОТ ХОРАТА.
              НЕ СЕ ЛИ ЗАМИСЛЯШ, ЧЕ ИМА НАД ЕДИН МИЛИОН ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО ЖИВЕЯТ С ПЕНСИИ ОТ 100 ДО 250 ЛЕВА, БЕЗ НИТО СТОТИНКА ДРУГ ДОХОД? ОТДЕЛНО ИМА АРМИЯ ОТ БЕЗРАБОТНИ НЕ ПО ТЯХНА ВОЛЯ И ДРУГА АРМИЯ ОТ ХОРА НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА, КОИТО ХРАНЯТ ПО ЧЕТИРИ ГЪРЛА С ОСКЪДНИТЕ СИ ДОХОДИ. ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА, КОИТО СА ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ПРИ НАЙ-ДОБРО ЖЕЛАНИЕ, СА В ПЪЛНА НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ ПЛАТЯТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ВОДА И ПАРНО, КОИТО СА ОГРОМНИ - СТОТИЦИ ЛЕВОВЕ.
              А ПРИ ХИЕНИТЕ, НАРЕЧЕНИ ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ИМА ОКОЛО ЕДИН МИЛИОН ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДЕЛА И ТЕЗИ ХИЕНИ СМЪКВАТ ПО ДЕСЕТ КОЖИ ОТ ГЪРБА НА НЕСРЕНИЦИТЕ. ХОРАТА ЖИВЕЯТ ПОД НЕПРЕКЪСНАТАТА УГРОЗА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ НА УЛИЦАТА.
              А КОЛКОТО ДО МАНГАЛИТЕ, ТЕ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ НЕ ДЪЛЖАТ НИЩО И НИКОЙ НЕ ГИ ТЪРСИ ЗА НИЩО.
              НА ТЕБЕ ТИ Е ПИСНАЛО? И НА МЕНЕ МИ Е ПИСНАЛО ОТ ЛЕШОЯДИ КАТО ТЕБЕ, КОИТО СИ ЖИВУРКАТ БЕЗПРОБЛЕМНО НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА. НО ОГРОМНАТА ЗАПЛАТА, КОЯТО ПОЛУЧАВАШ, Е ГРАБЕНА ИМЕНО ОТ ХОРАТА, ОТ КОИТО ТИ Е ПИСНАЛО. НО БЪДИ РАХАТ, ЩЕ ДОЙДЕ И ТВОЯТ РЕД!
              СРАМ И ПОЗОР! СКРИЙ СЕ НЯКЪДЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ ПОВЕЧЕ МЕЖДУ ХОРАТА!

ПП. ОТДЕЛНО ОТ ТОВА ИМА АРМИЯ ОТ ХОРА, НА КОИТО ДЪРЖАВАТА НЕ ПЛАЩА ЗАПЛАТИ ПО ЦЕЛИ МЕСЕЦИ. ТЕ КАК ДА СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ, ЗА ДА НЕ Й ПИСВА НА ТВОЙТА МИЛОСТ? А ТИ СИ ПОЛУЧАВАШ СКАНДАЛНО ОГРОМНАТА ЗАПЛАТА РЕДОВНО, НАЛИ? ВМЕСТО ДА ТИ ПИСВА, ПОМОГНИ НА НЯКОЙ БЕДЕН ДА СИ ПОСРЕЩНЕ НАЙ-НАСЪЩНИТЕ НУЖДИ.
              НО НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНЯТ - МОЖЕ И НА ТЕБЕ ДА ТИ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ РЕДИШ ПРЕД КОФИТЕ ЗА БОКЛУК ЗА КЪШЕЙ СУХ ХЛЯБ. ГОСПОД ВИЖДА ВСИЧКО!
              Last edited by Дон Карлос; 25.02.2013, 01:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от dim11 Разгледай мнение
                Oт 5 дена следя кой какво иска по протестите, сега гледрам и по ТВ тата са пуснали представители на гражданите и написали някви прокламации с по 20 - 30 искания.
                Не мога да разбера защо не се поставя един от най важните въпроси за запазване на БГ то като държава изобщо , и това е циганизацията която е налагана тука незнайно от кого. За мен една от най важните теми е какво да се прави с тая пасмина.
                Бих гласувал за всеки който предложи някаква разумна реалност за тяхното по нататъшно развитие.
                Това цени на ток, парно и нам си кво, лихви, педали в парламента, корупция и какво ли още не, вече му претръпнах , манговците са нещо страшно поне за мен.
                + 3411

Неслучайно соча като най-важна мярка не просто за просперитетът, но въобще за оцеляването на Отечеството ни ДЕХЪХРИЗАЦИЯТА. И е много ясно какво да се прави с гъгнивата пасмина - да се прилагат законите. Това е достатъчно, за да бъдат озаптени, а ако към това и просто им се спрат помощите, само след 4-5 години хъхряците ще престанат да бъдат фактор - или ще изпукат, или ще се изметат.

Какво означава да се приложат законите?
                - Премахване на незаконните хъхряшки развъдници;
                - Спиране на всякакви незаконни мангалски привилегии - безплатни ток, вода, здравеопазване;
                - Ефективни присъди за мангалските крадци, мародери, бандити и убийци - както е написано в Наказателният кодекс. Тук е нужна добавка в законите - принудителен труд за осъдените престъпници.

Да напомним - според НК углавни престъпления са незаконното присъединяване към електроразпределителната и ВиК мрежа, незаконното строителство върху обработваема земя, като добавим и кражбите - това означава мнозинствато от мангалската популация да получи ефективни присъди... е тогава, най-малкото няма да могат да се размножават, защото няма на света смесени затвори.

Ако законите се прилагаха досега, мангалите нямаше въобще да се размножат в тоя брой.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• dim11

Правораздаването е деликатна материя , съдът като институция задължително трябва да е независим от другите власти в държавата. Проблема тук е неговото претоварване и раздуване на неговия състав - численост. Очевидно трябва съда да се натовари с решаването на по малко проблеми, да се повиши конкуренцията между магистратите и тези от тях, които се справят с работата си да станат забележими. Т.е. проблема може да се обобщи и да се заключи, че се свежда до това че в момента имаме невидими работещи магистрати и трябва да станат видими за обществото.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Fiscalist

Да се хващат да четат, като не знаят да питат и ще се намери кой да им обясни и отговори ..в края на краищата има интернет вече. Как може по телевизията да внушават на хората, че договорите с монополистите нямат разваляне и задължително държавата, ще попадне в ситуация в която да се принуди да национализира и да изплати - купи монополите..само забравят да обяснят на каква цена и как тя ще се определи. И от двете дискутиращи страни стоят уж образовани хора и говорят глупости. Няма договор, който да може да задължи на 100%- во изпълнение, която и да било от страните които са го сключили.
                    Договорът всъщност е един план, който като се напише в договор не става изпълним т.е. това не означава че той вече е изпълним, защото може да се напише всичко и включително и неизпълними неща.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Другият най сериозен проблем в БГ то е "независимата " съдебна система, но как може нещо да се промени там за мен е деяние непонятно!!!
                      Но това със съда е от хиляди години и едва ли нашето поколение ще го реши.
                      Ако ние решим тези два проблема - цигани и съд, мисля , за сметките за тока няма да ни пука толкова.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Исканията са малоумни, още като почнеш от това че искат да им пада цената на тока , а не да имат пари да си го плащат. Всичките им искания са или ретроградни или малоумни. Проблема с циганите е най сериозния за България, но за жалост виждам че имаме проблем и със самите българи и това се случва при положение че всички са грамотни и образованието задължително.
                        Ко да го прайш, Шанс - някои хора се раждат тъпички
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• dim11

Исканията са малоумни, още като почнеш от това че искат да им пада цената на тока , а не да имат пари да си го плащат. Всичките им искания са или ретроградни или малоумни. Проблема с циганите е най сериозния за България, но за жалост виждам че имаме проблем и със самите българи и това се случва при положение че всички са грамотни и образованието задължително.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от goldy Разгледай мнение
                            Netware5 - Разбира се че не си ги виждал тези договори (както и аз не съм разбира се) - НО Е ВРЕМЕ ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДАТ!!!
                            Не ти говоря - ЗА РАЗВАЛЯНЕ НА ДОГОВОРИ - А за ПРЕДОГОВАРЯНЕ!!!
                            Особено тези за Металите (не само благородните а и за медта)
                            Значи - никой не казва да им вземем цялата печалба - но нещо което е в границите на разумното - да им остане - 15 - 20% рентабилност, което си е много добре за концесионера. Но да остава само 0,9% (или в този порядък) за БЪЛГАРИЯ - Това е нещо с КОЕТО НЕ ТРЯБВА ДА СМЕ СЪГЛАСНИ!!!
                            И да - тези фирми (концесионерите) със сигурност са платили комисионни за тези договори!!! И това им влошава финансовите резултати - Ами да си ги търсят от тези на които са платили комисионите и да си оправят финансовия резултат след ПРЕДОГОВАРЯНЕТО!!!
                            Goldy, ПРЕДОГОВАРЯНЕ означава двете страни да седнат и да се споразумеят наново. За тази цел е необходимо желание и от двете страни. А за да има желание, трябва всяка от страните или да има изгода от предоговарянето или да бъде притисната, но по законен начин. Давам ти елементарен пример:

Имаш договор за ипотечен кредит с банка при някаква лихва (фиксирана или плаваща, няма значение). В един момент лихвите на пазара падат, обаче твоята лихва е фиксирана или пък договорената формула за плаващата не е адекватна на пазарните промени. Естествено, че ТИ имаш желание да предоговориш лихвата по кредита (т.е. условията по договора), а банката няма такова желание. Тогава ти ПРИТИСКАШ банката, като им казваш: "Доволен съм от вашите услуги, искам да остана ваш клиент, но лихвата вече не ме задоволява, защото е неадекватна на пазарната ситуация. Дайте да предоговорим лихвата на по-ниска, или аз ще рефинансирам кредита от друга банка с по-ниска лихва!" И банката кляка и си стискате ръцете. Я сега си представи обаче, че в договора ти за кредит има жестока наказателна лихва за предсрочно погасяване, която на практика ще направи рефинансирането неизгодно. Тогава рефинансирането на кредита въобще няма да ти е изгодно и ПРЕДОГОВАРЯНЕТО няма да стане, защото банката не е луда да го прави след като те дълржи с такъв договор. Да си гледал като си го сключвал! Можеш за утешение да набиеш жена си, защото тя го е подписала например (еквивалент на да вкараш в затвора подписалите концесиите), но от това няма да ти олекне, освен ао не си готов да платиш наказателната лихва (неустойката). Това е.

ЗА ПРЕДОГОВАРЯНЕ Е НЕОБХОДИМО СЪГЛАСИЕТО И НА ДВЕТЕ СТРАНИ. АКО НЯМАШ ИНСТРУМЕНТ ДА ПРИНУДИШ ДРУГАТА СТРАНА ДА ПРЕДОГОВАРЯ, СИ ОБРЕЧЕН.

П.С. Това горе съм го правил с моя ипотечен кредит, но в моя случай наказателната лихва беше поносима и сметката излизаше. И банката клекна.
                            Last edited by netware5; 24.02.2013, 23:16.
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Oт 5 дена следя кой какво иска по протестите, сега гледрам и по ТВ тата са пуснали представители на гражданите и написали някви прокламации с по 20 - 30 искания.
                              Не мога да разбера защо не се поставя един от най важните въпроси за запазване на БГ то като държава изобщо , и това е циганизацията която е налагана тука незнайно от кого. За мен една от най важните теми е какво да се прави с тая пасмина.
                              Бих гласувал за всеки който предложи някаква разумна реалност за тяхното по нататъшно развитие.
                              Това цени на ток, парно и нам си кво, лихви, педали в парламента, корупция и какво ли още не, вече му претръпнах , манговците са нещо страшно поне за мен.

Коментар

• Императорът

Импе няма нужда от съд за подкупните, това струва пари..нека от тях да си търсят парите тези които са им ги дали да ги подкупват или да се нажабуркват със студена вода и повече и наум няма да им дойде да корумпират.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X