IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да изберем представител на Форума за Обществения съвет при Президента

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Всички договори могат да паднат, няма проблем да се обявят за недействителни при положение, че може да се докаже в международен съд че са крайнонесправедливи. Та какви неустойки, напротив можем да съдим ако има облагадетелствани и да им се отнемат пари и оборудване. Не се заблуждавай по този начин, няма несправедливи договори които да не могат да се развалят ..
    + 438

Златко - може, може... ако тия, дето са взели подкупите, си изпеят всичко и ако разследване докаже незаконното им обогатяване.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ДА е Жив и Здрав новият ни патриарх, но и той е с големи искания още първия ден: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/0...atriarh.181030
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• netware5

Всички договори могат да паднат, няма проблем да се обявят за недействителни при положение, че може да се докаже в международен съд че са крайнонесправедливи. Та какви неустойки, напротив можем да съдим ако има облагадетелствани и да им се отнемат пари и оборудване. Не се заблуждавай по този начин, няма несправедливи договори които да не могат да се развалят ..
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Златко, ти без да се усетиш може би, каза нещо ного умно !!! Та нима, ако те са бутнали комисионче някому, не означава, че те са си осигурили неправомерно и нереално изгодни условия (равняващи се де факто на кражба), подкупвайки длъжностни лица ??? Нима това не е реална причина не само да ги прогоним без никакви компенсации но и да ги преследваме съдебно... разбира се и тези, приели подкупите и подписали концесиите от наша страна?
          Импе - Комисионата - няма как да се докаже освен в момента на предаването с белязани пари
          Примерно - ако е след време - аз казвам дадох - ти казваш не съм взел и така .......
          Така че това е - КАУЗА ПЕРДУТА
          не е там ЗАРОВЕНО КУЧЕТО по въпроса с концесиите
          Другаде е!
          Аре лека нощ - че жената е сготвила много хубаво агнешко първото за сезона

Коментар

• Първоначално изпратено от goldy Разгледай мнение
            Netware5 - Разбира се че не си ги виждал тези договори (както и аз не съм разбира се) - НО Е ВРЕМЕ ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДАТ!!!
            Не ти говоря - ЗА РАЗВАЛЯНЕ НА ДОГОВОРИ - А за ПРЕДОГОВАРЯНЕ!!!
            Особено тези за Металите (не само благородните а и за медта)
            Значи - никой не казва да им вземем цялата печалба - но нещо което е в границите на разумното - да им остане - 15 - 20% рентабилност, което си е много добре за концесионера. Но да остава само 0,9% (или в този порядък) за БЪЛГАРИЯ - Това е нещо с КОЕТО НЕ ТРЯБВА ДА СМЕ СЪГЛАСНИ!!!
            И да - тези фирми (концесионерите) със сигурност са платили комисионни за тези договори!!! И това им влошава финансовите резултати - Ами да си ги търсят от тези на които са платили комисионите и да си оправят финансовия резултат след ПРЕДОГОВАРЯНЕТО!!!
            Златко, ти без да се усетиш може би, каза нещо ного умно !!! Та нима, ако те са бутнали комисионче някому, не означава, че те са си осигурили неправомерно и нереално изгодни условия (равняващи се де факто на кражба), подкупвайки длъжностни лица ??? Нима това не е реална причина не само да ги прогоним без никакви компенсации но и да ги преследваме съдебно... разбира се и тези, приели подкупите и подписали концесиите от наша страна?

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              Приемам извиненията Но по същество - говорехме за разваляне на договори. Не съм ги гледал тия концесии, работата ми е доста далеч от това. Но всеки договор си има неустойки. Тия канадци (златото), Веолия (водата) и т.н. ще си търсят правата. Пак казвам - ако има начин да се разтрогнат концесиите без държавата да плаща луди неустойки, то аз съм съгласен. Щото парите за неустойките ще излязат от бюджета, т.е. от твоя и от моя джоб.

Що се отнася до администрацията, там нещата са дебели. Не искам да обсъждам въпроса, щото преди години се опитах тук в тоя форум да внеса малко разум по въпроса, но в отплата получих омраза и обиди. Само ще кажа, че Дянков се провали с административната реформа, защото постъпи като всички предишни - еднакви съкращения навсякъде и дори по-лошо - циментиране на статуквото. Най-нереформираните структури - тези на МВР, останаха непипнати, а тези, които се нуждаят от укрепване, бяха задушени. Тук не мога да не изкажа благодарност на Бащицата, защото той поне направи публично щатното разписание на МВР. До преди него нямаше да имам възможност да направя горното изявление за МВР. Като дългогодишен държавен служител, разбиращ от администрация и административни структури, останах потресен от щатното разписание и структурата на МВР, когато ББ ги направи публични през 2009 г. Няма такова безумие другаде в държавната администрация!
              Netware5 - Разбира се че не си ги виждал тези договори (както и аз не съм разбира се) - НО Е ВРЕМЕ ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДАТ!!!
              Не ти говоря - ЗА РАЗВАЛЯНЕ НА ДОГОВОРИ - А за ПРЕДОГОВАРЯНЕ!!!
              Особено тези за Металите (не само благородните а и за медта)
              Значи - никой не казва да им вземем цялата печалба - но нещо което е в границите на разумното - да им остане - 15 - 20% рентабилност, което си е много добре за концесионера. Но да остава само 0,9% (или в този порядък) за БЪЛГАРИЯ - Това е нещо с КОЕТО НЕ ТРЯБВА ДА СМЕ СЪГЛАСНИ!!!
              И да - тези фирми (концесионерите) със сигурност са платили комисионни за тези договори!!! И това им влошава финансовите резултати - Ами да си ги търсят от тези на които са платили комисионите и да си оправят финансовия резултат след ПРЕДОГОВАРЯНЕТО!!!
              Last edited by goldy; 24.02.2013, 22:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                ще ме направиш ли поне началник на кабинета ти?
                Ще те туря министър на благоустройствените работи

Коментар

• Ако купя едни бири....

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Пипбелов - и това съм го говорил. Не само Ковачки - винаги съм се гневял как може мангали, извършили 50-80 тежки криминални престъпления, да са на свобода, за да вършат нови? Виновни са и ушевите - със странната "санкция", наричана "регистрация". Точно вчера - изродът трепал с чук и удушил една старица в Летница - на 19-ий февруари го фащат за кражба, "регистрират" го и го пускат. На 20-ий - пак гепи - пак го "регистрират" и пак го пускат. На 21-ий намират убитата зверски от него старица.... "упорит апаш" бил, но на свобода... е, не са ли виновни наравно с него и тия, дато след всяко престъпление са го пускали отново и отново?
                  Гигов - така съм чувал, не зная доколко е вярно... ама дори да утроим тия 60 000, пак е малко - та Германия - могъща страна с огромно спрямо нас население.
                  ще ме направиш ли поне началник на кабинета ти?

Коментар

• Пипбелов - и това съм го говорил. Не само Ковачки - винаги съм се гневял как може мангали, извършили 50-80 тежки криминални престъпления, да са на свобода, за да вършат нови? Виновни са и ушевите - със странната "санкция", наричана "регистрация". Точно вчера - изродът трепал с чук и удушил една старица в Летница - на 19-ий февруари го фащат за кражба, "регистрират" го и го пускат. На 20-ий - пак гепи - пак го "регистрират" и пак го пускат. На 21-ий намират убитата зверски от него старица.... "упорит апаш" бил, но на свобода... е, не са ли виновни наравно с него и тия, дато след всяко престъпление са го пускали отново и отново?
                    Гигов - така съм чувал, не зная доколко е вярно... ама дори да утроим тия 60 000, пак е малко - та Германия - могъща страна с огромно спрямо нас население.

Нетуеър, мисля че всеки договор може да се развали, ако интересите на едната страна не са защитени, да не говорим, че доколкото знам Майните вършат чудовищни нарушения - например че крадат добитите редки и разсеяни метали. Ще ги прогоним - и туй-то - никакви неустойки - да се оплачат на армейският поп.
                    Last edited by Императорът; 24.02.2013, 22:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от goldy Разгледай мнение
                      Извинявай ако съм прозвучал губо - не ми е това целта и въобще не съм искал да те уязвя!
                      Уважавам Теб и Мненията ти - като Държавен Служител!
                      Жена ми също е Държавен Служител (т.е. ние с теб сме си Обърнали семейставата - жена частник и мъж държавник при теб, при мен обратното ) и днес жена ми вика - сл. седмица трябва да ни преведат заплатите
                      А аз и викам - сигурна ли си че ще има Заплати???
                      Та това може и да доведе до Исканото от мен намаление на Персонала на Администрацията
                      Ще Видим
                      Приемам извиненията Но по същество - говорехме за разваляне на договори. Не съм ги гледал тия концесии, работата ми е доста далеч от това. Но всеки договор си има неустойки. Тия канадци (златото), Веолия (водата) и т.н. ще си търсят правата. Пак казвам - ако има начин да се разтрогнат концесиите без държавата да плаща луди неустойки, то аз съм съгласен. Щото парите за неустойките ще излязат от бюджета, т.е. от твоя и от моя джоб.

Що се отнася до администрацията, там нещата са дебели. Не искам да обсъждам въпроса, щото преди години се опитах тук в тоя форум да внеса малко разум по въпроса, но в отплата получих омраза и обиди. Само ще кажа, че Дянков се провали с административната реформа, защото постъпи като всички предишни - еднакви съкращения навсякъде и дори по-лошо - циментиране на статуквото. Най-нереформираните структури - тези на МВР, останаха непипнати, а тези, които се нуждаят от укрепване, бяха задушени. Тук не мога да не изкажа благодарност на Бащицата, защото той поне направи публично щатното разписание на МВР. До преди него нямаше да имам възможност да направя горното изявление за МВР. Като дългогодишен държавен служител, разбиращ от администрация и административни структури, останах потресен от щатното разписание и структурата на МВР, когато ББ ги направи публични през 2009 г. Няма такова безумие другаде в държавната администрация!
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Златко - и това е така, Германия 60 000 държавни чиновници, ний - 160 000. Най-ного чиновници, ушеви, мангали спрямо броя на населението, а после се чудим защо сме бедни !!!

Владо - защо да съм популист? Посочвам конкретните проблеми и казвам как да бъдат решени - това е. Дори напротив - популистите се правят на слепи пред същите тия реални и най-мащабни проблеми - да не би да ги изкарат расисти, фашисти и не знам какви още... а аз не затварям своите дзъркели нито своята морда...
                        Това не може да е вярно. Просто НЕ МОЖЕ.
                        Германия е федерална република. Възможно е 60 000 да са само федералните служители, ама всяка провинция си има своя администрация.
                        Все пак Германия е най-многобройната държава в ЕС.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• А защо никой никъде не споменава може би най важния приоритет.
                          Че ни трябва Съдебен БОРД и това е най корумпираната и мафиотска с/ма у нас..
                          И трябва да се изчисти из корен, всичко друго не работи.
                          Може би трябва да почнем с опандизването на тези дето дадоха 3 години условно на Ковачки за 17млн. доказано откраднати
                          А доколкото си спомням на друга инстанция даже го оправдаха после.
                          Тези оправдатели пък само публичен линч и бой с пръчки на голо заслужават докато си кажат и майчиното мляко.

А то само това дело да е.....

Коментар

• Златко - и това е така, Германия 60 000 държавни чиновници, ний - 160 000. Най-ного чиновници, ушеви, мангали спрямо броя на населението, а после се чудим защо сме бедни !!!

Владо - защо да съм популист? Посочвам конкретните проблеми и казвам как да бъдат решени - това е. Дори напротив - популистите се правят на слепи пред същите тия реални и най-мащабни проблеми - да не би да ги изкарат расисти, фашисти и не знам какви още... а аз не затварям своите дзъркели нито своята морда...

Коментар

Не разбирам какво общо има с факта, че съм държавен служител. Стига с приказки на едро. Ако целта ти е да ме уязвиш и да ме караш да се чувствам виновен - няма да стане. А и всеки от нас се случва и от другата страна. Например точно сега ми се е запалила главата, щото консултирам жена ми (мажоритарен собственик и управител на ООД) как да се оправи с една проверка от инспекцията по труда.

Но да се върнем на темата - договорите за концесия така или иначе са сключени. Ако са неизгодни и престъпни - нека "уважаемата" прокуратура да се заеме с виновните. Но като и ти каза - НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА е невъзможна. Как иначе да върнем контрол ана държавата? Би ли ми обяснил? Или трябва да плащаме неустойки или да плюем на правото. Знаеш ли какво се случва с държави, в които няма върховенство на правото? Ще ни смажат!
                              Извинявай ако съм прозвучал губо - не ми е това целта и въобще не съм искал да те уязвя!
                              Уважавам Теб и Мненията ти - като Държавен Служител!
                              Жена ми също е Държавен Служител (т.е. ние с теб сме си Обърнали семейставата - жена частник и мъж държавник при теб, при мен обратното ) и днес жена ми вика - сл. седмица трябва да ни преведат заплатите
                              А аз и викам - сигурна ли си че ще има Заплати???
                              Та това може и да доведе до Исканото от мен намаление на Персонала на Администрацията
                              Ще Видим

Коментар

Но да се върнем на темата - договорите за концесия така или иначе са сключени. Ако са неизгодни и престъпни - нека "уважаемата" прокуратура да се заеме с виновните. Но като и ти каза - НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА е невъзможна. Как иначе да върнем контрол ана държавата? Би ли ми обяснил? Или трябва да плащаме неустойки или да плюем на правото. Знаеш ли какво се случва с държави, в които няма върховенство на правото? Ще ни смажат!
                                Ба - ще смажат - канадските майни война ли ще ни обявят, ще ни бомбардират ли?

Залогът е прекалено висок, за да се правим на девствени калинки.

Коментар

Working...
                                X