IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да изберем представител на Форума за Обществения съвет при Президента

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДРУГО

5. НЕЗАБАВНО СЪКРАЩАВАНЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ С ПОНЕ 50%. ОПТИМИЗИРАНЕ НА РАБОТАТА ИМ (и с 25% от наличния персонал могат да се справят)
    5.1. а за Минист. на Външните Работи - с 90%!!!
    Малко хора знаят - но ако се разтърсите за техния БЮДЖЕТ - трудно ще намерите данни И как иначе нали това е "пристана" за НУМЕНКЛАТУРАТА в Пенсия
    За какво са ни на нас (Българите) посолства в Швеция и Дания например
    Отдавна тези държави закриха своите в България!!! Какво е свършило за последните 10-20 -30 -50 год. Търговското ни Аташе (за Военото такова да не питаме) примерно в Германия
    Колко договора са подписани с негова помощ
    А колко ни е струвало такова Аташе за последните 10 - 20 - 30 год. ????
    А колко ни е струвала жена му
    Децата му
    ??? Любовницата
    да не преодължавам за шофьора и икономката

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Нетуеъров мъдро говори, ама и Златко е прав.

Какви неустойки, Нет - концесионерите са откраднали толкова много, че те на нас трябва да ни плащат стотици милиони, да не кажа и по-голяма дума !!!

Просто им казваме - след 24 часа да ви няма от нашето златце - и - толкова !!! И всички, подписали тези престъпни концесии - оковите на кунките - и - на съд за противодържавна дейност. Не можем да ги осъдим на смърт, както заслужават, но можем да ги турим до живот в затворът и да даваме на техните съкилийници мангали ракия, за да ги шибат денонощно, докато ги уморят.

Апропо - това за концесиите аз го говоря още отпреди отдавна - съответната статия в блогът ми е от 11-а година.

Но проблемът е, че национализация на златните находища нищо няма да промени - ако ще 1000 тона златце да се изкопат, политиците пак ще го крадат и ще го използват, за да развъждат мангалите. Българското златце трябва да стане собственост на Българският народ.
      Голем популист си.Готов си за депутат

Коментар

• Първоначално изпратено от goldy Разгледай мнение
        Netwere5 - ти май беше държавен служител - нали?
        Държавата е най-голямия "рекетьор" - както знаеш предполагам
        ами че каквото каже тя - ТОВА ЩЕ Е!!!
        Защо аз като управител на ЕООД трябва да треперя да не ми дойдат от исп. по труда, данъчни, пожарни, ДВСК, ......................, Метрология, .............., и всичко което те кажат трябва да се изпълни
        .................. а Болканс Мининг енд Минералс няма да им ПУКА - сигурно щото са спонсор на нац. отбор по Художествена гимнастика
        АМИ КАКВОТО КАЖЕ ДЪРЖАВАТА - ТОВА ЩЕ Е!!!
        Не разбирам какво общо има с факта, че съм държавен служител. Стига с приказки на едро. Ако целта ти е да ме уязвиш и да ме караш да се чувствам виновен - няма да стане. А и всеки от нас се случва и от другата страна. Например точно сега ми се е запалила главата, щото консултирам жена ми (мажоритарен собственик и управител на ООД) как да се оправи с една проверка от инспекцията по труда.

Но да се върнем на темата - договорите за концесия така или иначе са сключени. Ако са неизгодни и престъпни - нека "уважаемата" прокуратура да се заеме с виновните. Но като и ти каза - НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА е невъзможна. Как иначе да върнем контрол ана държавата? Би ли ми обяснил? Или трябва да плащаме неустойки или да плюем на правото. Знаеш ли какво се случва с държави, в които няма върховенство на правото? Ще ни смажат!
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
          Нямам нищо против, ако някой може да ми докаже, че няма да плащам неустойките по договорите!
          Netwere5 - ти май беше държавен служител - нали?
          Държавата е най-голямия "рекетьор" - както знаеш предполагам
          ами че каквото каже тя - ТОВА ЩЕ Е!!!
          Защо аз като управител на ЕООД трябва да треперя да не ми дойдат от исп. по труда, данъчни, пожарни, ДВСК, ......................, Метрология, .............., и всичко което те кажат трябва да се изпълни
          .................. а Болканс Мининг енд Минералс няма да им ПУКА - сигурно щото са спонсор на нац. отбор по Художествена гимнастика
          АМИ КАКВОТО КАЖЕ ДЪРЖАВАТА - ТОВА ЩЕ Е!!!

Коментар

• Нетуеъров мъдро говори, ама и Златко е прав.

Какви неустойки, Нет - концесионерите са откраднали толкова много, че те на нас трябва да ни плащат стотици милиони, да не кажа и по-голяма дума !!!

Просто им казваме - след 24 часа да ви няма от нашето златце - и - толкова !!! И всички, подписали тези престъпни концесии - оковите на кунките - и - на съд за противодържавна дейност. Не можем да ги осъдим на смърт, както заслужават, но можем да ги турим до живот в затворът и да даваме на техните съкилийници мангали ракия, за да ги шибат денонощно, докато ги уморят.

Апропо - това за концесиите аз го говоря още отпреди отдавна - съответната статия в блогът ми е от 11-а година.

Но проблемът е, че национализация на златните находища нищо няма да промени - ако ще 1000 тона златце да се изкопат, политиците пак ще го крадат и ще го използват, за да развъждат мангалите. Българското златце трябва да стане собственост на Българският народ.
            Last edited by Императорът; 24.02.2013, 21:43.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от goldy Разгледай мнение
              Ще си позволя да взема отношение само по Въпроса за Национализацията и Концесиите:
              1. Разбира се че не ТРЯБВА да има НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!!!
              2. Но преразглеждане на ДОГОВОРИТЕ с ЕРП-тата, Софийска Вода (ВЕОЛИА) и всички останали Фирми обслужващи Обществения сектор - като оператори на мобилни услуги, БАНКИ (та и те са фирми - за бога), ВиК дружества със смесено участие (Общинско, Държавно и т.н.)
              3. ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ на ВСИЧКИ концесионни договори!!! Тези които използват минералните, подземни и надземни блага на БЪЛГАРИЯ!!! Челопеч, Крумовград и др. ЗЛАТНИ НАХОДИЩА - ПРЕДНАДЛЕЖАТ НА БЪЛГАРИТЕ!!!
              Спокойно тези "ЛЕШОЯДИ" могат да ОСТАВЯТ по 50% от ДОБИТОТО на Българите!!! И пак ще са доволни.
              За горните 3 точки - не ми казвайте че няма възможност от правна гледна точка - БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОПРЕДЕЛЯ КОЕ Е ПРАВИЛНО ИЛИ НЕ!!!
              На който не му отърва - спокойно може да си ходи!!! Със сигурност ще се намери кой да го замести
              Нямам нищо против, ако някой може да ми докаже, че няма да плащам неустойките по договорите!

Коментар

ЗАЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ПОВЕЧЕТО ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ЗАЩО МИСЛЯ, ЧЕ ТЕ ЛЪХАТ НА КОМУНИЗЪМ
                Ще си позволя да взема отношение само по Въпроса за Национализацията и Концесиите:
                1. Разбира се че не ТРЯБВА да има НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!!!
                2. Но преразглеждане на ДОГОВОРИТЕ с ЕРП-тата, Софийска Вода (ВЕОЛИА) и всички останали Фирми обслужващи Обществения сектор - като оператори на мобилни услуги, БАНКИ (та и те са фирми - за бога), ВиК дружества със смесено участие (Общинско, Държавно и т.н.)
                3. ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ на ВСИЧКИ концесионни договори!!! Тези които използват минералните, подземни и надземни блага на БЪЛГАРИЯ!!! Челопеч, Крумовград и др. ЗЛАТНИ НАХОДИЩА - ПРЕДНАДЛЕЖАТ НА БЪЛГАРИТЕ!!!
                Спокойно тези "ЛЕШОЯДИ" могат да ОСТАВЯТ по 50% от ДОБИТОТО на Българите!!! И пак ще са доволни.
                За горните 3 точки - не ми казвайте че няма възможност от правна гледна точка - БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОПРЕДЕЛЯ КОЕ Е ПРАВИЛНО ИЛИ НЕ!!!
                На който не му отърва - спокойно може да си ходи!!! Със сигурност ще се намери кой да го замести
                Корекция :
                4. НЕЗАБАВНО ПРИЕМАНЕ НА ЗАКОН ЗА ФИНАНСИРАНЕ ЧРЕЗ КООПЕРАЦИИ И ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНИ КАСИ (БРАНШОВИ И ГРАЖДАНСКИ) - да видите как за отрицателно време и баМките ще свалят лихвите на 1,5 - 2% годишно
                Такъв проекто-закон отлежава в НС от 90-те години .........
                и как иначе - нали г-н Хампарцумян иначе няма да взима по ХХХ х 1000 лв. на месец
                Last edited by goldy; 24.02.2013, 21:34.

Коментар

ЗАЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ПОВЕЧЕТО ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ЗАЩО МИСЛЯ, ЧЕ ТЕ ЛЪХАТ НА КОМУНИЗЪМ

1. Да не се разпуска Народното събрание.
                  Та да продължат некадърниците от ГЕРБ и лудото Яне да управляват. ИСКАМ ИЗБОРИ!

2.Създаване на програмен кабинет.
                  Та да се размие отговорността. ИСКАМ ИЗБОРИ! ИСКАМ ДА Е ЯСНО КОЙ НОСИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ!

3.Промяна на изборния закон. Преминаване от пропорционална към мажоритарна изборна система.
                  Видяхме докъде ни докара мажоритарната система с този парламент. Докара на милиционерите почти абсолютно мнозинство. Мажоритарната система е непригодна за България. По-добре е да ни управляват коалиции.

4 Право на гражданите да отзовават народни представители.
                  И как точно ще стане?

5. Носене на съдебна и наказателна отговорност от страна на депутати и министри.
                  Те и сега си я носят, ако става въпрос за икономически престъпления. Защо няма и един осъден? Ако става въпрос да носят отговрност за ПОЛИТИКА, това означава нов "народен съд".

6. 50% граждански квоти във всички държавни регулаторни органи.
                  Това е най-голямата глупост. НЕ ИСКАМ някакви си "граждани", издигнати от масите да се разпореждат в Агенцията по лекарствата, в Държавната агенция за технически надзор, в Агенцията за безопасност на храните и в Агенцията за ядрено регулиране! Животът ми, и този на на семейството и приятелите все още ми е мил!

7.Незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу клиентите на ЕРП-та, Топлофикация и ВиК, до установяване легитимността на сметките.
                  Та да минат метър тези, които не си плащат сметките. Писнало ми е от такива хора! И не са само мангалите, има и много българи, които си мислят, че водата, тока и парното са "божия благодат" за която не дължат нищо!

8.Намаляване на квотите за производство на скъпа ел.енергия. 100% от евтиния ток, произвеждан от АЕЦ Козлодуй, да се ползва за задоволяване нуждите на вътрешния пазар.
                  В това има някакъв смисъл и частично може да се реализира, но искането за 100% от АЕЦ е нереално. Но определено може да се разкарат псевдоекологичните производства. Вятърните централи са първият кандидат за премахване. Който не вярва, да иде в Каварна и да се разходи върху труповете на птиците във ветропарка!

9.Преминаване на ЕРП-тата в ръцете на държавата, в съответствие с европейските норми и директиви.
                  И как по-точно ще стане? Кой ще плати масрафа? Ако ще правим национализация, съм категорично против. Аз не съм комунист!

10.Премахване на всички посредници. НЕК да поеме техните функции.
                  Това може, но не там е проблема.

11.Разсекретяване на всички договори на производители на ел.енергия за вътрешния пазар.
                  И това може.

12.Разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и българските граждани.
                  Виж по-горе за национализацията.

13.Търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени вреди на държавата от лицата, подписали съответните договори.
                  Че сега кой пречи на това? Защо не им е търсена?

14.Сключване на индивидуални договори с топлофикационните дружества. Всеки клиент на дружествата с право да прекрати своя договор с едномесечно предизвестие.
                  Тук съм съгласен.

15.Индивидуален уред за измерване на изразходваната топлоенергия /в Мвтч/ така, че по всяко време да се знае колко е реалната консумация.
                  Тук съм съгласен по принцип. Но по чисто технически причини, във всички стари жилища, строени преди средата на 90-те години, ще струва страшно много пари. Кой ще ги плати?

16. Премахване на понятието „прогнозно количество“.
                  Тук съм съгласен. Макар че точно така се плаща в западна Европа, включително и за тока и водата.

17. Ежемесечно отчитане на реално изразходваната топлоенергия.
                  И тук съм съгласен, но виж горната забележка за практиката в Европа.

18. Премахване на дружествата за топлинно счетводство.
                  Тук съм съгласен.

19.Разтрогване на всички концесии, касаещи доставката на Вода до гражданите на България.

20.Държавата да поеме функциите на концесионните дружества.
                  Това зависи от резултата по предната точка.
                  +++++++
                  Държавата да поеме функциите - как звучи само . Няма ли най после да си отворим очите и прогледнем?

Коментар

• ЗАЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ПОВЕЧЕТО ИСКАНИЯ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ И ЗАЩО МИСЛЯ, ЧЕ ТЕ ЛЪХАТ НА КОМУНИЗЪМ

1. Да не се разпуска Народното събрание.
                    Та да продължат некадърниците от ГЕРБ и лудото Яне да управляват. ИСКАМ ИЗБОРИ!

2.Създаване на програмен кабинет.
                    Та да се размие отговорността. ИСКАМ ИЗБОРИ! ИСКАМ ДА Е ЯСНО КОЙ НОСИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ!

3.Промяна на изборния закон. Преминаване от пропорционална към мажоритарна изборна система.
                    Видяхме докъде ни докара мажоритарната система с този парламент. Докара на милиционерите почти абсолютно мнозинство. Мажоритарната система е непригодна за България. По-добре е да ни управляват коалиции.

4 Право на гражданите да отзовават народни представители.
                    И как точно ще стане?

5. Носене на съдебна и наказателна отговорност от страна на депутати и министри.
                    Те и сега си я носят, ако става въпрос за икономически престъпления. Защо няма и един осъден? Ако става въпрос да носят отговрност за ПОЛИТИКА, това означава нов "народен съд".

6. 50% граждански квоти във всички държавни регулаторни органи.
                    Това е най-голямата глупост. НЕ ИСКАМ някакви си "граждани", издигнати от масите да се разпореждат в Агенцията по лекарствата, в Държавната агенция за технически надзор, в Агенцията за безопасност на храните и в Агенцията за ядрено регулиране! Животът ми, и този на на семейството и приятелите все още ми е мил!

7.Незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу клиентите на ЕРП-та, Топлофикация и ВиК, до установяване легитимността на сметките.
                    Та да минат метър тези, които не си плащат сметките. Писнало ми е от такива хора! И не са само мангалите, има и много българи, които си мислят, че водата, тока и парното са "божия благодат" за която не дължат нищо!

8.Намаляване на квотите за производство на скъпа ел.енергия. 100% от евтиния ток, произвеждан от АЕЦ Козлодуй, да се ползва за задоволяване нуждите на вътрешния пазар.
                    В това има някакъв смисъл и частично може да се реализира, но искането за 100% от АЕЦ е нереално. Но определено може да се разкарат псевдоекологичните производства. Вятърните централи са първият кандидат за премахване. Който не вярва, да иде в Каварна и да се разходи върху труповете на птиците във ветропарка!

9.Преминаване на ЕРП-тата в ръцете на държавата, в съответствие с европейските норми и директиви.
                    И как по-точно ще стане? Кой ще плати масрафа? Ако ще правим национализация, съм категорично против. Аз не съм комунист!

10.Премахване на всички посредници. НЕК да поеме техните функции.
                    Това може, но не там е проблема.

11.Разсекретяване на всички договори на производители на ел.енергия за вътрешния пазар.
                    И това може.

12.Разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и българските граждани.

13.Търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени вреди на държавата от лицата, подписали съответните договори.
                    Че сега кой пречи на това? Защо не им е търсена?

14.Сключване на индивидуални договори с топлофикационните дружества. Всеки клиент на дружествата с право да прекрати своя договор с едномесечно предизвестие.
                    Тук съм съгласен.

15.Индивидуален уред за измерване на изразходваната топлоенергия /в Мвтч/ така, че по всяко време да се знае колко е реалната консумация.
                    Тук съм съгласен по принцип. Но по чисто технически причини, във всички стари жилища, строени преди средата на 90-те години, ще струва страшно много пари. Кой ще ги плати?

16. Премахване на понятието „прогнозно количество“.
                    Тук съм съгласен. Макар че точно така се плаща в западна Европа, включително и за тока и водата.

17. Ежемесечно отчитане на реално изразходваната топлоенергия.
                    И тук съм съгласен, но виж горната забележка за практиката в Европа.

18. Премахване на дружествата за топлинно счетводство.
                    Тук съм съгласен.

19.Разтрогване на всички концесии, касаещи доставката на Вода до гражданите на България.

20.Държавата да поеме функциите на концесионните дружества.
                    Това зависи от резултата по предната точка.

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
                      От тези искания направо лъха на комунизъм.Ако се изпълнят не ми се мисли.Що не викнат севернокорейците за подкрепа.
                      Кое е комунизъм индивидуалните договори с топлофикациите ли, премахването на прогнозните дялове ли или прозрачността на договорите. Ако концесионерите или частниците придобили регионален монопол са правили множество нарушения в този си комфорт да бъдат разтрогнати договорите. Това изисква лоялността между контрагентите.

Коментар

• От феодален строи в социализам нестава.........все едно от 4 клас в 9
                        Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• ЗА съжаление.....Императоре........робско племе.....Още 25 години......линиата на подкрепа идва тогава.....две поколениа....преход.....До узряване на зриало мислеща нациа.....
                          Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

Сега видях ИСКАНИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. С голяма част от тях съм категорично несъгласен. Ако т.нар. "обществен съвет" ще дискутира как точно да се изпълнят горните "искания", аз нямам място в него. Моля Натрий да ме извади от списъка с номинациите.

P.S. Тези "искания" сериозно намирисват.
                            Някои са си читави. Ми нормално е да има и доза популизъм. Обаче за мажоритарната и някои други са си ОК.

Коментар

Сега видях ИСКАНИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. С голяма част от тях съм категорично несъгласен. Ако т.нар. "обществен съвет" ще дискутира как точно да се изпълнят горните "искания", аз нямам място в него. Моля Натрий да ме извади от списъка с номинациите.

P.S. Тези "искания" сериозно намирисват.
                              От тези искания направо лъха на комунизъм.Ако се изпълнят не ми се мисли.Що не викнат севернокорейците за подкрепа.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                Колеги, искам да ви поздравя с избора на Патриарх и да му пожелая успех и много сили, за да помага на доброто от позицията и силата която има.
                                Колкото до призивите за анархия, дайте да дадем и т.н., каквото вероятно целят кръглите маси, за да седнат на софрата, мене не ме бройте за „каузата“.
                                От години мрънкам, че нямаме гражданско общество и това е единствената причина властта да се държи с хората като с роби. Дано този път да сме осъзнали силата си и да не е просто стаден еднократен акт, а начало на нов начин на мислене, с което сюзеренът, като провоимащ, да изисква постоянен отчет.
                                Апропо, журналята и позавехнали и настоящи политици упорито бъркат сюзерен със суверен..., нормално, първото да ги обърква.
                                Наздраве Проди!

Коментар

Working...
                                X