IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да изберем представител на Форума за Обществения съвет при Президента

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    Предлагам Лорда и Космонавта - хора патриоти,ерудити и заможни! А също и големи пияници от тия дето пият но не повръщат ....

С яки връзки и сред ъндърграунда,и сред официалните мутро-милиционерски среди....

Смятам,че ще защитят всички ни в трудната борба за запазване на Статуквото!
    Ходи си наглеждай ремонта на крайцера Аврора, тъкмо го почнаха..Само Аз съм простака тука да сме наясно....
    Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Сигурен ли си в това , което казваш ? Не ги разбираш нещата явно . Тези , които нямат надежда си стоиме в къщи и тихо псуваме. На протестите ходят "службогонците" и тарикатите ... като оная Пеловска примерно . Ами ето Андрей Слабаков - нима той няма работа или пари ? Нищо лично , дори ми е симпатичен пича ...просто като пишеш нещо помисли добре. Предполагам , че си фен на Бойко или Станишеф .... така ми лъха
      Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Глупости! Хората са там, защото НЯМАТ работа, НЯМАТ пари, НЯМАТ надежда!

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
        ....Един от нас.....
        Предлагам Лорда и Космонавта - хора патриоти,ерудити и заможни! А също и големи пияници от тия дето пият но не повръщат ....

С яки връзки и сред ъндърграунда,и сред официалните мутро-милиционерски среди....

Смятам,че ще защитят всички ни в трудната борба за запазване на Статуквото!
        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
          Здравейте,

Изчетох с интерес темата и ИДЕЯТА е много ДОБРА /макар да не проверих какви са изискванията да изпратиш представител/!

Няколко СЪВЕТА на база професионалния и обществения ми опит:
          1. Трябва да се разработи писмен документ, ОФИЦИАЛНА позиция, който да бъде обсъден, анализиран и подготвен за приемане.
          ТРЯБВА да бъде ПРИНЦИПЕН и да включва две части - ПОЛИТИЧЕСКА и ИКОНОМИЧЕСКА, формата ще бъде такъв и освен финансовите интереси пречупени през ПРИЗМАТА на интересите ни ТРЯБВА да поемем ангажимент и за БЪДЕЩЕТО на родината ни;
          2. Трябва да се даде срок за НОМИНАЦИИ и да се изготви ПРОЦЕДУРА по избирането на наш ПРЕДСТАВИТЕЛ. СМЯТАМ, че би било добре да е повече от един, ПРИМЕРНО двама или трима;
          3. МНЕНИЕТО ми е, че абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва избора да стане на ЖИВО с участието на всеки, който има интерес и възможност!

Поздрави!
          Konsultant,

Няма да правим партия. Ако затънем в бюрокрация и до Нова година няма да се разберем. Познаваме се задочно. Какво е значението? На митингите и толкова не се познават.

Един от нас. Той ще е гласът на да кажем 0,2% от гражданите или 0,002% не знам на колко. Въпросът е в организацията. Защото бай Иван, за когото споменахме никой няма да го избере. А като него са 99% от хората. Никой няма да ги избере. Така че избраният с 500 гласа от нас има някой зад себе си. Защото всички ще му помагаме после. Можем ли да бъдем единни? Точно ние тук в този форум. Можем ли да изберем представител, който да отиде на Обществения съвет, да споделя какво става и да предава исканията ни? Като граждани, не като инвеститори.

Коментар

• подкрепям BigBear за представител на индивидуалните инвеститори на БФБ при Президента

още веднъж се изправяме пред нуждата да имаме организация която да защитава интересите ни...

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
              Имам 2 молби към бъдещия представител:
              1. 100% от Сребърния Фонд на БФБ!
              2. Данъчни облекчения за купени акции на БФБ!

Е тва е!
              Скромно припомням на бъдещия Народен Представител.
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Ами ет нещо от бай ви Факи.
                Всяка област избира по петима представителя мажоритарно - горна камара за по 5 години. Всяка община избира брой представители съобразно населението за две години. По-малките общини се обединяват за избора, така че в крайна сметка да няма повече от 120 - 150 представителя. Това е долната камара.
                За премиер се гласува мажоритарно, с мандат 4 години. При това положение не ни трябва президент.
                Съдиите се из ират мажоритарно за по 4 години. Районния полицай се избира мажоритарно с мандат 4 години.
                Всички закони се гледат първо в долната камара и ако преминат, отиват в горната камара която има срок от двамесеца да се произнесе.

ПП
                Прилича ли ви на някои изключително добре развити държави?

Коментар

• Благодарности и от мен за номинацията, незнам по какъв критерий е, но все пак съм горд, че с някои сме в група.
                  По темата - АКО да има такъв - следва да е граждански ориентиран. В смисъл вся и всьо като гражданско общество и елементи такива в главата му, отколкото финансово-икономически. Изразител на всеобщата воля. Ясно е, че национализация - 1. Няма как да има, 2. Не мисля, че читав човек тук я иска.
                  По въпроса за цените на тока - Плевнята сам зададе въпросите, че 6 ст. отиват в Енерго про да речем от левче, а останалите по веригата. Тук Мрежовика смятам ще е достатъчно полезно с познания. За хъхряците - колкото и да се ще на Импа, няма как да ги заличим, но поне да се върви в посоката за пълното им отритване от обществото, в което те не са и с нищо не са допринесли. Образователен ценз за гласуване. Активна регистрация за избори и т.н. не са нужни - подава се електронно списъка в 6 сутринта във всяка секция от ГД "Гранична полиция", абе който в МВР с достъп до масивите. Там Информационно обслужване ще направи елементарното приложение на Давидов да речем, засичащо всички български граждани, без значение от етноса им, които са били в страната 180 дни в последната година да речем. Аналогично отиваме и на нещо сходно с регистрите на МОН за средно образование. Не искаме повече, едно средно. На тези, на които им липсва - остава да лъжат купувачите на гласове, че са учени, барем намажат някой лев, но в секцията да ги няма в списъка. Също така списъка НЕ СЕ ДОПИСВА. Има си системи, регистри, разпечатки - кой нали, кака се ожени. Така също и частните здравни каси. Да видим кой как ще осигурява лемуровците, фалита на НЗОК бетер ще е ясен.
                  Добре ще да е всичко де що има за приватизация, както и медиите да са с ясни собственици, а не поредната офшорка. Я вижте как се купи Кремиковци - знае се, това е човека, има 2 лв., 5 000 лв. капитал зад гърба си и никой не го и закачи. Говори се за 120 депутати. Редукция до 2 (двама) от област, общо 56 на брой. Покривало за осиротелите столове и само за ВНС да са повече, както и ако доживеем на двуразови сесии - пролетна и есенна. Не е нужно да пътуват до Силистра да речем, отваря един офис примерно, прави сайт - качват се там актуални въпроси на населението. Що пара има да се спести оттам. И без това активните политици у нас са толкова. Другото е плявата, снимаща се за спомен от парламентарната трибуна.
                  Ефективно да се проучи кой как забогатя през годините, първо висшия властови ешелон, след което надолу по веригата, стигайки до редовия катаджия и митничар. Поголовни проверки с реални резултати. Де факто народа затова отрича системата сега, но проблема са изпълнителите в системата - Костов не закача Виденов, Царя - Костов, Станишев - Царя, но там друго беше, Борисов-Станишев, никой - Доган.Фрапантната разлика в богатството на едни елементарни политици и оскотелия по села и паланки народ води до справедлив гняв. Игнорирам сегашната режисура...референдум, рейтинги, значителни решения, бягство от отговорност, мобилизация и сериозен процент в нов парламент.
                  Недоумение буди у мен факта, че се говори открито за монополи. Във всяка нормална държава такова нещо няма как да има, тук се елиминира всичко с остатъчните 33 %. Недоумение буди и факта, че знаем кой, кога и как е забогатял, знаем всички престъпници, знаем кой какво заслужава, но виждаме кой къде е. Рано или късно беше ясно - глада вика сопата. Как не го разбраха и тия незнам. Какво му трябва на тоя търпелив народ - среден доход, някой лев да има настрана и си гледа като кон с капаци. Вместо да се работи балансирано и магистрали, със съответната лапачка, и повишение на доходите, за следващ мандат, давай сега тук и на момента. Е няма как да стане, затова и режисурка с 20 келеша, мятащи боя и вар, 5 счупени глави, негодувание, сякаш не са на протест, а на концерт и воала - човека взе парите, казай чакай малко, до следващите избори.
                  Интересни са ми и обществените съвети - как ще работят, кой ще им плаща, къде ще се помещават. И днес, преди да се качи закон - има 2 седмици обществено обсъждане. Реват за Нона и Банско - първия лифт без оценки и т.н., които били по закон - еми има съд, пускаш го, има си мрежи, обсъжда се и се кляка от властта. Като се увеличат тия прояви, както и гражданската нетърпимост към подобни явления - ще секнат. Но същевременно министъра си отива, сега тук и на мига. А не Мирко да е абониран за поста си. Е не може човек, със 75 (седемдесет и пет) тона фосилно месо да го правиш министър. После втори, пети, десети скандал и да го държиш. Неясно кой кого с какво държи, но при такива неща загазилия си пали джапанките и поема към прокуратурата.
                  Та такива ми ти работи, идеи много, приложими същевременно, политическа воля нулева. Гражданско общество там някъде. Последното не може да движи по исландски модел, понеже не е дорасло. Видно, то не може да излъчи лидерите си, цепи се, обществената енергия намалява и дейността отшумява. Измамените камилчета обаче остават.

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                    netware5,

Не мисля, че от нашият представител трябва да се очаква да е Супермен. Ние сме просто граждани.

Въпросът е такъв: Президентът говори за обществен съвет, това ще си останат само приказки, ако не кажем „ето на този е нашият представител”. На митингите не става, да се изберат представители. Поне засега. Явно има твърде много провокатори и ни водят за носа. Пак.
                    Във фейсбук да не говорим. Там за едно и също правим по 5 групи и се разпокъсваме.
                    Та понеже няма процедура за избор, за да придадем легитимност някаква на избора предложих тази тема. Кой ще отиде иначе? Не знам. Може да става може да не става. Кое е по-добре да те изберат на митинг или да гласуват за теб във форум? Просто можем да опитаме. Колкото повече гласуват толкова по-легитимен ще бъде нашият кандидат.

Идеята е да защитаваме граждански, а не само на инвестиционната общност интереси.
                    Юридическите форуми също могат да си изберат представител. Колкото по-различни специалисти толкова по-добре.

Осъзнавам, че ако стане ще е сериозен ангажимент.
                    ти пое първи инициативата във форума така че аз предлагам теб
                    Last edited by GoldBear; 23.02.2013, 19:23.

Коментар

• netware5,

Не мисля, че от нашият представител трябва да се очаква да е Супермен. Ние сме просто граждани.

Въпросът е такъв: Президентът говори за обществен съвет, това ще си останат само приказки, ако не кажем „ето на този е нашият представител”. На митингите не става, да се изберат представители. Поне засега. Явно има твърде много провокатори и ни водят за носа. Пак.
                      Във фейсбук да не говорим. Там за едно и също правим по 5 групи и се разпокъсваме.
                      Та понеже няма процедура за избор, за да придадем легитимност някаква на избора предложих тази тема. Кой ще отиде иначе? Не знам. Може да става може да не става. Кое е по-добре да те изберат на митинг или да гласуват за теб във форум? Просто можем да опитаме. Колкото повече гласуват толкова по-легитимен ще бъде нашият кандидат.

Идеята е да защитаваме граждански, а не само на инвестиционната общност интереси.
                      Юридическите форуми също могат да си изберат представител. Колкото по-различни специалисти толкова по-добре.

Осъзнавам, че ако стане ще е сериозен ангажимент.

Коментар

• Здравейте,

Изчетох с интерес темата и ИДЕЯТА е много ДОБРА /макар да не проверих какви са изискванията да изпратиш представител/!

Няколко СЪВЕТА на база професионалния и обществения ми опит:
                        1. Трябва да се разработи писмен документ, ОФИЦИАЛНА позиция, който да бъде обсъден, анализиран и подготвен за приемане.
                        ТРЯБВА да бъде ПРИНЦИПЕН и да включва две части - ПОЛИТИЧЕСКА и ИКОНОМИЧЕСКА, формата ще бъде такъв и освен финансовите интереси пречупени през ПРИЗМАТА на интересите ни ТРЯБВА да поемем ангажимент и за БЪДЕЩЕТО на родината ни;
                        2. Трябва да се даде срок за НОМИНАЦИИ и да се изготви ПРОЦЕДУРА по избирането на наш ПРЕДСТАВИТЕЛ. СМЯТАМ, че би било добре да е повече от един, ПРИМЕРНО двама или трима;
                        3. МНЕНИЕТО ми е, че абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва избора да стане на ЖИВО с участието на всеки, който има интерес и възможност!

Поздрави!

Коментар

• Смятам че няма голямо значение кой ще е представител, тъй като ще представи
                          предварително съгласувани искания и предложения.
                          Първо сме граждани, а после инвеститори.
                          Предлагайте.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Нали и аз казвам туй.

По-голям граждански контрол от това, здраве !!! Аз на практика предлагам връщане към пряката демокрация - за пръв път от Древен Рим насам !!! Съвременните технологии позволяват това.
                            Един е вървял до Цезар и му е надувал в махмурлийската глава, че и той е смъртен...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              ..............................
                              Според мен, този който отиде там, следва да представи само и единствено исканията на тези които го изпращат, желанията и идеите им, без излишни самодейности и отклоняване от това за което е делегиран. Има поставена задача, върши я колкото се може по-добре и толкова. Ако се налагат на място някакви импровизации, но пак без да се излиза от желанията на инвеститорите, които са го изпратили. Важното е да се представи гилдията и нейните желания, а не желанията на отделните индивиди. Не би било зле и докато е там, да има няколко човека "в тила", като консултанти, които ако се налага, от името на всички да дават насоки, ако трябва и по телефона, ако се налагат някакви по-големи отклонения от темата, срещи и дела които не са обсъдени предварително. Импровизирането е нож с две остриета, а изпратения там, трябва да мисли преди всичко от името на тия които са го пратили, не толкова от свое. .................
                              Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                              Ето какво мисля: "Представител", Импе, е този който представлява някого - в случая Форума. Който, казва какви са му идеите и търси последователи е Лидер. ..............
                              Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                              ................................
                              Ето моите предложения за представител на Форума, по азбучен ред:

BigBear
                              EquityPrivate
                              Jay Gould
                              Jekata
                              melon
                              MILOM
                              netware5
                              Nikola
                              prodigal
                              ravnovesie
                              SubZero
                              ..................
                              Колеги, току що видях интересната идея на Натрий и съм поласкан, че ме е номинирал. Напълно подкрепям и коментара по-горе, направен от Jay Gould, както и мнението на Натрий, че се търси ПРЕДСТАВИТЕЛ, а не ЛИДЕР. Ще добавя следното от себе си:

Имам известен опит в представянето и защитаването на колективни интереси. Най-общо този опит може да се се раздели на два периода. Първият е 1990-1991 г., когато бях член на НКС на СДС. Тогава, ако си спомняте, СДС беше съюз на двайсетина партии и всяка от тях имаше равен глас в НКС. Мисля, че си изпълнявах честно и почтено задълженията, но тогава стигнах до извода, че политиката не е за мен. Бях твърде млад, твърде емоционален, твърде праволинеен, неспособен на компромиси и честен до глупост. По време на процеса на т.нар. "отлюспване" отхвърлих директно крайно непочтената оферта на силните на деня да предам партията, която ме е упълномощила, като и да предам собствените си убеждения, и да оглавя партия-клонинг, както беше модерно тогава. Останах още две две години в политиката, но през 1993 предпочетох да напусна, защото установих, че лидерът с който предпочетох да остана и когото не предадох, не се различава по нищо от тези, чиято оферта отхвърлих. Просто видях, че за политик не ставам. Предпочетох да се върна към професията си и да се развивам професионално. Вторият период са последните 12-13 г., в които многократно съм представлявал интересите на България в различни форуми и комисии в рамките на международни организации и структури на ЕС. Бил съм и председател на някои такива съвещания. В тези години се научих какво значи да седиш зад табелката "България", да отстояваш интереси и политики, с които не винаги си напълно съгласен, да търсиш консенсус с представителите на други държави, които също имат своите интереси и право да ги защитават. Мисля, че съм се справял добре, щом има отзиви от други държави, че съм бил "твърде рязък" .

Споделих всичко това по-горе, за да покажа, че имам някакъв опит и това, което ще кажа по-долу е резултат на този опит, а не изсмукани от пръстите разсъждения. В този смисъл бих казал следното:

1. В какъв смисъл Представителят ще представлява интересите на форума? Кои по-точно интереси? Само като на инвестиционна общност или като на граждани? Моето мнение е, че трябва да се ограничим до интересите ни на инвеститори, което очевидно ще ограничи областите в които ще се стремим да влияем и поставя определени изисквания към професионалните знания на Представителя.

2. Представителят трябва да притежава определени качества, за част от които не може да се определи дали ги притежава, на базата само на впечатленията, които е оставил тук във форума.

3. Ако не се намери човек, който да съчетава тези качества с професионални знания, ще се наложи да изпратим екип, както казва по-горе Jay Gould, за да има експертен гръб за "устатото момче/момиче" по време на дискусията.

4. Поласкан съм от номинацията на Натрий, но не мисля, че имам необходимите професионални знания за да бъда самостоятелен Представител. Вярно е че съм във форума от десет години и че съм инвеститор на БФБ от осем години, но все пак аз съм само един ядрен физик, който се мъчи да изкара къде успешно, къде не, някой лев на борсата. Всичките ми знания в тази област са плод на самообучение.

5. Според мен част от номинираните са на моето дередже, друга част често са застъпвали тези, които някак не отиват на инвеститори с либерално икономическо мислене, а трета част са твърде емоционални за да бъдат преставители в един Обществен съвет, който ако въобще се осъществи, вервайте ми, ще бъде истински зверилник.

6. Моето мнение е, че BigBear, EquityPrivate, melon или SubZero биха се справили по-добре от мен.
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Императорът ще си направи самоотвод.
                                Не може. Не се сещам за прецедент. Набеден си да си носиш короната, каквото и да означава това.

Коментар

Working...
                                X