IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да изберем представител на Форума за Обществения съвет при Президента

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нова партия Република БГ

Със заглъхването на протестите заглъхнаха и дебатите в тази тема. Жалко, защото тук имаше и добри идеи. За осъществяването на политически идеи единствения начин е да се оформят в програма на партия.

Ето и една нововъзникнала интернет партия с отворена програма: http://republica.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Че то тогава всички трябва да се отрежат от социални плащания !!! Циганите, които работят, спазват законите и образоват децата си, също както и Българите не получават помощи и детски.

Ама ако това е твоят метод - нейсе - съгласен съм - като спрем помощите на хъхряците и те сами ще си измрат.

А разходите трябва да се режат... неслучайно в началото на кризата могъщата и силна Германия зверски оряза държавната си администрация... тук байкоборисов отказа да направи това, защото, видиш ли "уволените ще останат без работа". Смешник. Все едно ти да имаш малко цехченце за производство на клечки за уши, за което са достатъчни осмина работници, но ти да назначиш още 38 и да не смееш да ги уволниш, за да не останат без работа, и да им плащаш заплати, за да садят цветенца пред фабричната сграда и да метат тротоарът отпред - а в краят на годината да се чудиш какво става и защо си на загуба.

Един държавник трябва да разсъждава като бизнесмен - и не само да търси начин да увеличи приходите, но и да ограничава разходите... ама не за сметка на полезните си работници, а за сметка на ненужният баласт.

Импе, аз нямам методи, нито лансирам тук платформи. Има си законотворци. Щом има работещ закон, той се спазва. Ако законът не работи и има достатъчно депутати, които са убедени в това - той ще бъде променен, за да служи на хората.

Не за това ми е думата, а отново искам да те попитам, отказа ли се от драпането си за властта на "Дуче"-то в полза на идеите, които нахвърля Бертрам - като достатъчно добра основа за бъдещ просперитет на тая страна?

Импе, поеми дълбоко въздух, преодолей тоя свой ламтеж за власт, па кажи едно: "Да бъде, в интерес на страната ни, се отказвам от идеята да вляза във властта и всички, които ме подкрепят, нека насочат усилията си към моят приятел - Бертрам!"

Ето, ако кажеш това, автоматично получаваш моите суперлативи.

Споко, ще се развиваш и в бъдеще, а и ще поокастриш някои свои тъпи идеи и току виж - след 5-6 /със сигурност - до 10/ години почнеш да учиш инвеститорите - и с основание!
      If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
        Напротив, нека се приемат законите, които ще ги режат от социални плащания, ако някои от тях се опитват да вървят срещу законите и не съдействат на постигане на образователния минимум в страната.
        Че то тогава всички трябва да се отрежат от социални плащания !!! Циганите, които работят, спазват законите и образоват децата си, също както и Българите не получават помощи и детски.

Ама ако това е твоят метод - нейсе - съгласен съм - като спрем помощите на хъхряците и те сами ще си измрат.

А разходите трябва да се режат... неслучайно в началото на кризата могъщата и силна Германия зверски оряза държавната си администрация... тук байкоборисов отказа да направи това, защото, видиш ли "уволените ще останат без работа". Смешник. Все едно ти да имаш малко цехченце за производство на клечки за уши, за което са достатъчни осмина работници, но ти да назначиш още 38 и да не смееш да ги уволниш, за да не останат без работа, и да им плащаш заплати, за да садят цветенца пред фабричната сграда и да метат тротоарът отпред - а в краят на годината да се чудиш какво става и защо си на загуба.

Един държавник трябва да разсъждава като бизнесмен - и не само да търси начин да увеличи приходите, но и да ограничава разходите... ама не за сметка на полезните си работници, а за сметка на ненужният баласт.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Жалко и глупаво е, че дори ний не можем да се обединим - около една идея или един човек.... Това е ного непатриотическо... а тук мнозина сме хасъл патриоти и още по-мнозина - умни и мислещи хора.

Ето, тук съм съгласен с теб, Импе: няма нищо трагично в това - да се откажеш от тъпите си идеи, които започват и завършват с т. нар. от теб "хъхряци" и до нищо градивно не водят. Така ще се обединим около много по-реалистичните моменти, заложени в поста на Бертрам: не как да се орязват разходи /най-общо/, а как акцентът да се постави върху производството, ако ще това да се извършва с чужди капитали. Оттам и ще се започне: от обединяването около една идея, нещо повече - и около един човек, стига леко да преодолееш идеята за собствената си незаменимост...

Ето - в това се състои невъзможността в тая страна да се постигне нещо: самоизтъкването и желанието за високи постове, със задължителния келепир като бонус към постовете - това трудно преглъщат днешните кандидати за "лидери", които опитват да яхнат т.нар. "гражданско общество", докато разчитат на 5-6 клакьори, които също очакват адекватни постове "когато спечелят"...

Та, не в самоизтъкването е номера, за да ти вярват хората, ако разбираш какво ти казвам, импе. Номерът е хората да видят рационалното, около което могат да градят. Решинелно - крайният национализъм ни отдалечава от онова, което искаме в дългосрочен план, а това не е един мандат, към който се стремят самоизтъкващите се..., ако ще да са се титулували дори "императори"...

Коментар

Моите уважения към Бертрам (мой добър приятел) но аз смятам, че трабва да заложим на наши инвестиции. Абсурдно е държавата да инвестира милиарди в развъждането на твоите любимци, хората да държат на свой ред други милиарди в бамките и под дюшеците, а ние работещите да робуваме на чужди компании и парите да изтичат от държавата ни с техните печалби. Става въпрос къде да се сложи инвестиционното ударение - не съм против чуждите инвестиции, но нашите сит рябва да са на пръво място.

Импе, като чета какво пишеш, не може да не ми направи впечатление твоята демагогия. Хайде, моля, припомни ни къде ти сам поставяш "инвестиционното си ударение". Да припомня ли: златЦЕ, елмазЧЕТА....

И защо тогава учиш инвеститорите, къде точно да си заложеЛИ "НАШИТЕ" инвестиции?

Значи, какъв е изводът: моето - си е мое а вашето - НАШЕ!

Супер-платформа градиш...

Освен това, ако не си забелязал до сега - държавата отдавна не инвестира милиарди, било то и за поддържане раждаемостта на малцинства /наричани от теб хъхряци или нещо подобно/. Напротив, нека се приемат законите, които ще ги режат от социални плащания, ако някои от тях се опитват да вървят срещу законите и не съдействат на постигане на образователния минимум в страната.

Все пак, не забравяй, че именно тия ще продължават да строят и да изпълняват инфраструктурни проекти, които могат да си позволят много малко физически и юридически лица в тая страна, колкото и добре да се опитваш да ги мотивираш как да си инвестирали парите и как е било патриотично да залоЖИМ на нашите инвестиции пред чуждите.

Дали някой ще залоЖИ свои инвестиции, ако ги ИМА - той сам ще реши: къде и при какъв риск и доходност - той си решава. Пък и едва ли този човек чака точно никът "императора" да му каже какво да прави парите си...

Коментар

• Внимание непосредствено след изказването на Бен Бернанке такова и ще направи кандидата за народен трибун многоуважаемият Схема който ще изложи своята програма . Нека подкрепиме тази светла личност която се е доказала през времето като човек способен да управлява успешно финансовите потоци

Абе тая тема що не я заключите толкова е

Коментар

• Жалко и глупаво е, че дори ний не можем да се обединим - около една идя или един човек.... Това е ного непатриотическо... а тук мнозина сме хасъл патриоти и още по-мнозина - умни и мислещи хора.

Коментар

Позволих си да пренеса тук основата за платформа от друга тема. Гласувам "за" това, тя да стои в основата на работата на всяко следващо правителство. Нещо повече - нямаме друга алтернатива в тая страна, ако не почнем от тук.

И, в унисон с темата, бих предложил авторът й - ако няма против - да представлява като наша кандидатура - форумното общество в служебното правителство /ако изобщо може да се приеме такава хипотеза - да бъде наложен експерт от анонимен форум/, което - ако се осъществи, би могло да постави някакви сериозни основи за бъдеща работа, колкото и неразбираеми да са функциите на Програмния кабинет според тълкуванията в страната на база и тълкуванията на Конституционния съд.
                  Моите уважения към Бертрам (мой добър приятел) но аз смятам, че трабва да заложим на наши инвестиции. Абсурдно е държавата да инвестира милиарди в развъждането на твоите любимци, хората да държат на свой ред други милиарди в бамките и под дюшеците, а ние работещите да робуваме на чужди компании и парите да изтичат от държавата ни с техните печалби. Става въпрос къде да се сложи инвестиционното ударение - не съм против чуждите инвестиции, но нашите сит рябва да са на пръво място.

Коментар

Напротив, пич /прочети надолу "платформата" на крайният националист - Импа/... много точно съм схванал конкретиката в т.нар. "програма" на Импа, а тя е физическо унищожение на хората от малцинствата - и то - не само на престъпилите закона, а тотално на всички..., защото те не стимулирали раждаемостта на коренното население в страната... Това е "платформа", която четем винаги, когато наближат избори.

Импа е тук, нека потвърди, дали не съм схванал конкретиката...
                    Ти луд ли си ??? Къде по дяволите съм написал подобно нещо... и кога съм говорил за "малцинстваТА" ??? Кога съм казал да изправим пред стената и да застреляме турците, арменците, евреините, китайците, негърите, какви безумия говориш?

Единственото, което искам е престъпниците да се наказват според действащите закони, а паразитната част от кафявото племе (т.е. 90% от тях) да започнат да се трудят честно и да си изкарват сами прехраната, както правят горепосочените арменци, евреини, турци и т.н., плюс 10% от техният собствен етнос... а ако не желаят да се трудят и да спазват законите - да се махат от страната ни !!! Аз не желая цял живот да храня някакъв мангал и ордата му сополиви чаавета, само за да се правя на толерантен и не ме интересува дали ще ме нарекат националист, фашист или както и да е - защото аз искам само справедливост !!!!

А щом тебе толкова ти е жал за гъгнивите - вземи си едно семейство с около 8 чаавета у вас и си ги отглеждай, това си е твое право.

И не съм националист - аз съм Българин родолюбец - обичам своето отечество и своят народ, нямам и нищо против обитаващите земята ни други народи и етноси... стига те да спазват Българските закони и да си изкарват прехраната с честен труд.
                    Last edited by Императорът; 27.02.2013, 14:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      седя и си мисля "как може да се вдигнат доходите" .. колкото и да го мисля единственото, което ми идва на ум е следното :

Доходите в малка и бедна държава като България може да се повишат стабилно само при поток на Преки Чуждестранни Инвестиции в сектори, които генерират добавена стойност и наемат достатъчно работна ръка. Макар и държава с ниски данъци и що годе спокойна среда...сме на опашката по привличане на ПЧИ. Това е така, защото за съжаление България е страната на ДС и техните уродливи отрочета - Мутрите. Това комбинирано с ориенталската шуробаджанащина , която цари повсеместно е доказана рецепта за гонене на нормалните инвеститори.

За мен приоритет на всяко едно следващо правителство трябва да бъде не повишаване на доходите, защото това звучи абсолютно популистко, когато се хвърля просто така на медиите. Приоритет трябва да бъде привличането на ПЧИ едва ли не на всяка цена. ПЧИ, които обаче да не са магазини за боклуци тип Лидл, а в сферата на производството.

ето няклко прости стъпки, които ако се реализират и промотират според мен ще имат ефект.

1. Максимално либерализиране и опростяване на процедурите по пуск и строеж на мощности (в момента е един кошмар)

2. Освобождаване от данък печалба за първите 3 години , инвестиции над 100 работни места в сектор производство!!! (защо не в търговия - ами защото ако някой отвори 100 в търговия най-вероятно ще изяде 200 места на други търговци)

3. Създаване на Министерство на ПЧИ - към всеки един инвеститор се зачислява персонален отговорник, който да следи и се грижи за гладката работа с администрацията. Където трябва да се ускоряват процеси.

4. Максимално опростяване и внедряване на електронни услуги

5. Създаване на отдел в съда, който да обслужва искове и дела от чуждестранни инвеститори без да бави и мотае!!

ето такива работи ми се въртят

За съжаление ГЕРБ (а също така и предните) ще бъдат запомнени като управляващи, които работят за

ТИМ, ПИБ, КТБ, Главболгарстрой, Трейс и тн....

на практика за тях се изпълняват горните точки и затова просперираха доволно в условия на криза...

за мен енергията на улицата трябва да се насочи към нетърпимост към мутрите и шуробаджанащината

с малки изключения законите са ок.

Позволих си да пренеса тук основата за платформа от друга тема. Гласувам "за" това, тя да стои в основата на работата на всяко следващо правителство. Нещо повече - нямаме друга алтернатива в тая страна, ако не почнем от тук.

И, в унисон с темата, бих предложил авторът й - ако няма против - да представлява като наша кандидатура - форумното общество в служебното правителство /ако изобщо може да се приеме такава хипотеза - да бъде наложен експерт от анонимен форум/, което - ако се осъществи, би могло да постави някакви сериозни основи за бъдеща работа, колкото и неразбираеми да са функциите на Програмния кабинет според тълкуванията в страната на база и тълкуванията на Конституционния съд.

Коментар

Напротив, пич /прочети надолу "платформата" на крайният националист - Импа/... много точно съм схванал конкретиката в т.нар. "програма" на Импа, а тя е физическо унищожение на хората от малцинствата - и то - не само на престъпилите закона, а тотално на всички..., защото те не стимулирали раждаемостта на коренното население в страната... Това е "платформа", която четем винаги, когато наближат избори.

Той каза, че няма нищо против работещите.
                        Това е факт, можеш да го прочетеш в неговите коментари

Коментар

• Първоначално изпратено от tarantulata Разгледай мнение
                          Пич идеята е да се спре хранилката, никой няма нищо против работещите от който и етнос да са. Не си схванал конкретиката.

Коментар

Пич, може и смешен да ти се вижда доводът с "чистенето на улиците". Така ще да е, разбира се, ако не отчитаме и голямата мизерия със сметоизвозването. С тоя довод пък направо си падаме от смях, нали? /Нека отворя МАЛКА скоба с мизерията по софийските улици - МЕСЕЦИ наред - при смяна на фирмите за извозване на боклука и е много чудно как не избухна епидемия в тия няколко седмици, съвсем да се омажем пред света.../

За източването на общинските бюджети - това е наистина сериозен въпрос. Ето това - АКО присъстваше в платформата на Импа - бих подкрепил!

Все пак - не разбрах колко точно представители на форумната общност, вкл. Импа - дали биха се качили на сметоизвозваща кола до бунищата за съхранение на отпадъци?

За останалите ми доводи - май не виждам сериозно опониране, а именно - участие на голяма част от представители на малцинствата в тежките, мръсни, но достатъчно квалифицирани професии, насищащи строителство, комуникационни съоръжения, пътни артерии, канализация... И, разбира се - именно тия ангажирани хора от малцинствата са сериозен пример за колебаещите се техни близки - с някакви средни доходи, достатъчни за издържане на семействата им.

Императорът, стига си плямпал празни приказки, а иди да поработиш няколко месеца в строителството, с ватенката и ушанката - тогава ще запееш друга песен, защото -предвид променливите метеорологични условия - на палатка не е възможно да се живее в тая страна. Все някой трябва да строи и да се рови в мизерията срещу някакво т.нар. трудово възнаграждение. Без стимул няма такъв, ако ще и от малцинствата да е.

Нямаш шанс да залагаш на картата на КРАЙНИЯТ национализъм, импе - "чисти" нации не съществуват по света, т.е. - все някой трябва да извозва мизериите, които сам произвеждаш...... офффф, забравих, че ти си Императорът-слънце - ти само фотосинтезираш и отпадъци не произвеждаш никакви...

Като цяло - да повторя - престъпленията към хората в нашето общество - не се делят на такива, извършени от представители на коренното население и на такива - от малцинства. Пред закона всички ТРЯБВА да носят отговорност за престъпната си дейност, друг е въпросът, дали Темида има еднакво отношение към поданиците на тая страна.

В края на краищата - Императорът си лае, керванът си върви..., но все пак се топи изгубеното време в простотии, наречени "Програма, с която ще ви управлявам"...
                            5-6 съмишленици пролет не правят, но поне мизерията вън не е тотална.
                            Пич идеята е да се спре хранилката, никой няма нищо против работещите от който и етнос да са. Не си схванал конкретиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Филю Разгледай мнение

Тоя довод с чистенето на улиците е направо смешен, имаш ли представа кви пари се дават за тия ненужни неща, нали ги гледам всяка сутрин пред нас премита за 2 мин. и бяга, след 10мин се едно не е минал никой. Това е още една схема за източване на общински бюджети, освен това си мисля , че за статистиката ги наемат само от махалата, да се каже , че мислят за тяхната заетост и също така си купуват гласовете им за изборите, като ги облъчват, че паднат ли от власт ще останат без работа.

Пич, може и смешен да ти се вижда доводът с "чистенето на улиците". Така ще да е, разбира се, ако не отчитаме и голямата мизерия със сметоизвозването. С тоя довод пък направо си падаме от смях, нали? /Нека отворя МАЛКА скоба с мизерията по софийските улици - МЕСЕЦИ наред - при смяна на фирмите за извозване на боклука и е много чудно как не избухна епидемия в тия няколко седмици, съвсем да се омажем пред света.../

За източването на общинските бюджети - това е наистина сериозен въпрос. Ето това - АКО присъстваше в платформата на Импа - бих подкрепил!

Все пак - не разбрах колко точно представители на форумната общност, вкл. Импа - дали биха се качили на сметоизвозваща кола до бунищата за съхранение на отпадъци?

За останалите ми доводи - май не виждам сериозно опониране, а именно - участие на голяма част от представители на малцинствата в тежките, мръсни, но достатъчно квалифицирани професии, насищащи строителство, комуникационни съоръжения, пътни артерии, канализация... И, разбира се - именно тия ангажирани хора от малцинствата са сериозен пример за колебаещите се техни близки - с някакви средни доходи, достатъчни за издържане на семействата им.

Императорът, стига си плямпал празни приказки, а иди да поработиш няколко месеца в строителството, с ватенката и ушанката - тогава ще запееш друга песен, защото -предвид променливите метеорологични условия - на палатка не е възможно да се живее в тая страна. Все някой трябва да строи и да се рови в мизерията срещу някакво т.нар. трудово възнаграждение. Без стимул няма такъв, ако ще и от малцинствата да е.

Нямаш шанс да залагаш на картата на КРАЙНИЯТ национализъм, импе - "чисти" нации не съществуват по света, т.е. - все някой трябва да извозва мизериите, които сам произвеждаш...... офффф, забравих, че ти си Императорът-слънце - ти само фотосинтезираш и отпадъци не произвеждаш никакви...

Като цяло - да повторя - престъпленията към хората в нашето общество - не се делят на такива, извършени от представители на коренното население и на такива - от малцинства. Пред закона всички ТРЯБВА да носят отговорност за престъпната си дейност, друг е въпросът, дали Темида има еднакво отношение към поданиците на тая страна.

В края на краищата - Императорът си лае, керванът си върви..., но все пак се топи изгубеното време в простотии, наречени "Програма, с която ще ви управлявам"...
                              5-6 съмишленици пролет не правят, но поне мизерията вън не е тотална.

Коментар

• [QUOTE=tarantulata;1059402800]
                                Първоначално изпратено от Филю Разгледай мнение

Тоя довод с чистенето на улиците е направо смешен, имаш ли представа кви пари се дават за тия ненужни неща, нали ги гледам всяка сутрин пред нас премита за 2 мин. и бяга, след 10мин се едно не е минал никой. Това е още една схема за източване на общински бюджети, освен това си мисля , че за статистиката ги наемат само от махалата, да се каже , че мислят за тяхната заетост и също така си купуват гласовете им за изборите, като ги облъчват, че паднат ли от власт ще останат без работа.
                                Точно - кретеноидът тотю пилее стотици милиони за тия "програми" и дори се хвали с това !!! В нашият квартал им знам сборният пункт - има една улица дето я метат по около 4 пъти на ден... а в нормалните страни това се върши с машини.

Зарата да помисли - когато Мангау си изкарва хлябът с метене по разни програми - той е безполезно същество, бръкащо в джобът на поне трима от нас... и то ако не броим социалният работник, дето го обгрижва.
                                Ама ако Мангау бъде пратен да бачка истински - напримерно да отглежда декар лозенце? Тогава той ще стане, не само полезно, но и необходимо същество, защото ще даде работа на поне още трима - които от това грозде ще направят вино и ще го доставят до трапезата на потребителят !!! А това отчасти е възможно, аз съм виждал цигани, които и в простото метене се стараят !!!

Коментар

Working...
                                X