IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои са най-важните качества за един държавник?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Зарата, можеш да си я харесваш Кунева- симпатична, крехка и образована жена е, НО категорично НЕ Е държавник. Човек, който жертва интересите на страната си в името на чиновническа длъжност, няма място в политиката.
    Попрочети хронологията по затваряне на блоковете на АЕЦ Козлодуй. В грешка си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Малко за Меглена Кунева и нейната рола в затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, въпреки че са признати за безопасни и годни за употреба от МААЕ - единственият международен орган, оторизиран да взема подобни решения !!!

http://afera.bg/pozitsia/34497.html

Защо ни е да сваляме бойкоборисов, само за да сложим нов бойкоборисов - тоя път с фуста?

Е, импе, виждаш ли в какви лай.а искаш да се забъркваш, за да влезеш в една мътна сфера? Но си я имаш оная Ботева жертвоготовност, нали? Тя те води като пътеводна звезда. Е, ти като бъдещ държавник, не ти ли е гадно да вземаш страна в спор с опоненти? Не е ли по-добре за твоята кандидатура, ако оставаш на висотата на убедеността в собствената си незаменимост, вместо да плюеш по разни конкуренти и така да привличаш гласовете на поддържниците им? Къде е между качествата в анкетата "жертвоготовността" , с която ни орева вчера, че ти е в кръвта и какво ли означава за един политик да е готов на жертва днес,...... или нея си оставил на заден план - от скромност? Ама то и качество "скромност" липсва в анкетата.
      Очевидно човешки качества не присъстват в арсенала от приоритети на съвременния политик, ама ти си ги изброяваш все пак в анкетата? Нещо не те разбирам, въпреки че ще получа някакви 2-3 изречения от теб по силата на инерцията да ми отговориш. Това именно ще подкрепи тезата ми, че съвременният политик НЕ МОЖЕ да остане на нивото си, а винаги активно се включва в оплюването, дори когато не говорят за него, а само споменават качества на негов конкурент.

И едно друго качество не виждам между изброените горе, а то е важно за теб, Импе. Това е очевидно качеството, което всеки съвременен политик трябва да има, а именно - къса памет.

Защо го казвам, ли? Защото е очевидно. Помня /можеш да се убедиш в това/, че затварянето на блоковете в Козлодуй - тръгна от Надежда Михайлова - Нейнски, или както сега се казва с подписване на разни меморандуми за Козлодуй /няма да търся сега документите/, Хубавото Наде САМО Седна на един голям Ферхойген...

Ето защо казвам, че политиката е голямо мазало: едни правят едно, идват други, които няма как да задраскат правеното преди тях, нооооо.........идва Императорът-слънце и изведнъж нещата се оправят...

Това го вярвам, но все пак не разбрах, защо толкова плоско слизаш до нивото на оплюващите опонентите си?

Отново стигнах до последното изречение от предния си пост: "Иначе, всички си имаме недостатъци и правим грешки. Лошо става, когато грешките се трансформират в престъпления, по които се носи наказателна отговорност."

Гласувам с две ръце - виновните да се дават на прокуратурата, защото политиката не е лапане, а си е ПРЕДИ ВСИЧКО една огромна отговорност!
      If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Малко за Меглена Кунева и нейната рола в затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, въпреки че са признати за безопасни и годни за употреба от МААЕ - единственият международен орган, оторизиран да взема подобни решения !!!

http://afera.bg/pozitsia/34497.html

Защо ни е да сваляме бойкоборисов, само за да сложим нов бойкоборисов - тоя път с фуста?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Зарата, по-добро от политическите партии не е измислено. За съжаление приказките за червено-синята мъгла ни докараха Симеон Борисов и Бойко Борисов. Вероятно, същата тази нагласа, че не партиите, а "личности- независими" (пък от кого ли са независими?!) ще върне отново във властта и Миглена Кунева ( която има лична вина за несгодите на бг бизнеса и в частност- енергетиката).
          Това не е темата за политика, поради което се извинявам за спама.

Изобщо не се интересувам от коментари на тема "червено-синя" или друг тип оцветяване на "мъглата", нито търся алтернатива на партии, които някои хора смятат за утвърдени.

Но, ако някой се интересува от неангажиращото ми мислене по отношение на Меглена Кунева - то тя наистина е един силен политик, който може да излезе с чест от всеки диспут с който и да е съвременен политик, ако са поставени при равни други условия /например еднакво време за защита на тезите/.

И изобщо не ме интересуват някакви компромати, които се предават като слухове, защото ако е попречила на нещо, то има съдебна власт, към която може да се обърне всеки действително ощетен. Ама, кой пък бил съпругът й, виж ти още как тръгнаха "компроматите"..."Преходът" се оказа неочаквано труден, а на места се правят смели импровизации. Много действия и бездействия не могат да се предвидят.

Моите впечатления са, че като Европейски комисар Меглена Кунева представи страната ни на ниво в Европа, като работеше с Барозу. Това й прави чест и ще се помни, защото показа на Европейската комисия за защита на потребителите, че България не е случайна страна.

Давам си сметка, че темата трябва да съдържа качествата, които трябва да притежават държавниците. Като ми напомни за Кунева - val/she - ме накара да потърся качествата на държавника у Меглена Кунева. Ми, какво й е на Кунева - има си доста качества /най-общо/.
          Иначе, всички си имаме недостатъци и грешки. Лошо става, когато грешките се трансформират в престъпления, по които се носи наказателна отговорност.

Коментар

• Да не мислиш, че много ми се ще да се бутам в политиката?
            Хич не ми се ще, честно казано - аз - обикновен и дори малко ленив човек.
            Но болно ми е да гледам как един душевноболен кретен съсипва моята родина...

Коментар

Драги приятелю - бих жертвал и много повече за Отечеството си. Ти шегуваш, аз - не.
              Не се шегувам, грешно си ме разбрал. Изобщо не подлагам на съмнение твоята жертвоготовност, но не мога да разбера, как ще се разделиш с динамиката на форума, за да се мотаеш в толкова скучната работа на "държавник"?
              Както и да е, де - ти си знаеш за какво си дошъл на тоя свят и не всички са така сериозно ориентирани към тъпата /според мен/ идея "да служиш на обществото" като държавник /политик/.

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                Нима би слязъл до толкова ниско ниво - от ниво "уважаван император" на форум - да паднеш до едно просто "дуче"??? Аве, това е голяма саможертва ще знаеш и трябва да я оценим някак! Почти си достигнал нивото на Ботев, аз така мисля.
                Драги приятелю - бих жертвал и много повече за Отечеството си. Ти шегуваш, аз - не.

Коментар

.....

Апропо - като ви гледам как гласувате, още веднъж се убеждавам, че аз бих бил перфектният Дуче.

Нима би слязъл до толкова ниско ниво - от ниво "уважаван император" на форум - да паднеш до едно просто "дуче"??? Аве, това е голяма саможертва ще знаеш и трябва да я оценим някак! Почти си достигнал нивото на Ботев, аз така мисля.

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                    Убеден съм, че на тоя въпрос трябва да отговаря всеки "държавник", който предстои да встъпи в длъжност.
                    В тоя случай "малко повече хляб" е алегория на облагите в следващият период.

За много от избирателите изобщо не стои алтернативата "малко повече хляб", а някои от тях разполагат с близки до нулевото количество и са пред прага на друг девиз: "Свобода И смърт". За съжаление.
                    Да, всеки нормален политик, по някакъв начин пита хората - "Какво предпочитате вие, шебеци ококорени - аз ли да ви давам хляба, а вие да си седите на куйруците - или да ви оставя сами да си го печелите както дойде?"

Само че бойкоборисов индиректно казва 3.5 години - "Нито хляб ще ви давам, овце, нито ще ви оставя да си го изкарвате и плюскате сами, защото искам всичко за мене си !!!" - и точнои затуй трябва да му се търси сметка - че нито хляб, нито свобода при него !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ChromaX Разгледай мнение
                      ..... готов ли си да дадеш свобода за малко повече хляб?
                      Убеден съм, че на тоя въпрос трябва да отговаря всеки "държавник", който предстои да встъпи в длъжност.
                      В тоя случай "малко повече хляб" е алегория на облагите в следващият период.

За много от избирателите изобщо не стои алтернативата "малко повече хляб", а някои от тях разполагат с близки до нулевото количество и са пред прага на друг девиз: "Свобода И смърт". За съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от ChromaX Разгледай мнение
                        Добър държавник сам по себе си не значи нищо, нека оставим културата на вождизма (характерна за българите) зад нас.

По-важния въпрос е как да построим ефективни институции. Тези зъбни колела на държавната машина, трябва да работят добре. Висока ефективност, устойчивост и откритост това е, което носи усещането за стабилност, това е, което печели доверието на хората, съответно и на бизнеса. Това разбира се не е лесно..нататък пътищата са много. Дали една държава ще застъпва социалния сектор, но ще изисква големи данъци, както в Скандинавия или пък ще тръгне по пътя на авторитарния просперитет като азиатските тигри? Това зависи и от хората, готов ли си да дадеш свобода за малко повече хляб?
                        За институциите си прав на 100% - но тук всичко зависи от обществото. Докато данъкоплатците се свиват уплашени пред чиновниците, вместо да ги бият по мордите, така ще е.

Ама стига с тоя "социален сектор" - именно заради фаворизирането му стигнахме до тука - основен финансов приоритет на управляващите да е издръжката на циганите. Защо азиатският просперитет да е авторитарен априори? Има ли по-просперираща на света страна от Хонконг?

Коментар

• Жей, така е - и точно това ме плаши - на бъдещите избори - за още един, гибелен мандат на извергът бойкоборисов.

Зарата - затуй рекох държавник, а не политик.

Вал - ако хората подплашени от "синьо-червената мъгла" малко се позамислят, ще видят, че всъщност последните две правителства на сини и червени бяха доста добри.

Апропо - като ви гледам как гласувате, още веднъж се убеждавам, че аз бих бил перфектният Дуче.

Коментар

• Добър държавник сам по себе си не значи нищо, нека оставим културата на вождизма (характерна за българите) зад нас.

По-важния въпрос е как да построим ефективни институции. Тези зъбни колела на държавната машина, трябва да работят добре. Висока ефективност, устойчивост и откритост това е, което носи усещането за стабилност, това е, което печели доверието на хората, съответно и на бизнеса. Това разбира се не е лесно..нататък пътищата са много. Дали една държава ще застъпва социалния сектор, но ще изисква големи данъци, както в Скандинавия или пък ще тръгне по пътя на авторитарния просперитет като азиатските тигри? Това зависи и от хората, готов ли си да дадеш свобода за малко повече хляб?

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                              Политикът по презумция трябва да бъде лъжец!В момента в който кажеш истината на хората си аут!!!Кебапчета,кюфтета,звезди от небето и си най гоемия!!!
                              Бъркаш темата! Въпросът е за ДЪРЖАВНИК. Между политик и държавник има голяма разлика, най-вече в наличните количества. Политици много, държавници малко. В най-новата ни история на практика няма държавници. Един двама политически боклука имаха отделни държавнически проблясъци и това е .....
                              Last edited by netware5; 26.01.2013, 19:05.
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Политикът по презумция трябва да бъде лъжец!В момента в който кажеш истината на хората си аут!!!Кебапчета,кюфтета,звезди от небето и си най гоемия!!!

Коментар

Working...
                                X