IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои са най-важните качества за един държавник?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    Е,да - ама я измисли друг начин, който да узакони комисионна върху 1 млрд.евро ....Щото аз не се сещам :

От миналата година - да припомним :

"Росатом" готов забрать болгарские ГЭС
    в виде компенсации за АЭС "Белене"

.......: http://www.kommersant.ru/doc/2025454
    Алчното копеле наистина искаше да открадне колосална сума, ако все пък народът го натисне да строи. Отдавна казах и това.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      .... бойкоборисов, който днес бе изобличен от представителя на Росатом като мошшшеник и лъжец.
      Е,да - ама я измисли друг начин, който да узакони комисионна върху 1 млрд.евро ....Щото аз не се сещам :

От миналата година - да припомним :

"Росатом" готов забрать болгарские ГЭС
      в виде компенсации за АЭС "Белене"

.......: http://www.kommersant.ru/doc/2025454
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Заров - интелектуалният потенциал на кунева не ме интересува, защото не я оправдава, ако с действията си е накърнила държавните интереси. И щом ти е фаворит, това е лично твоя работа, аз и имам доверие точно колкото на бойкоборисов, който днес бе изобличен от представителя на Росатом като мошшшеник и лъжец.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Зарко, линковете които съм пуснала не са компромати ако и да ти е удобно да ги привиждаш като такива. В този - към "Капитал"- си е гореща за времето си- 2002 г. новина. Този- от 2013 г.- опровержение на легендите разпространявани в пространството (включително и от теб).

Хубав ти уикенд!

Гласувай за когото си искаш- все още сме в някаква форма на демокрация.

Най-малко внимание обръщам на политически анализи от днешно време, с които ни заливат таблоидите, особено, когато предстоят някакви избори. Имам база данни, на които съм бил съвременник и това ми е достатъчно, за да е необходимо да препрочитам отново тълкувания на сегашни писачи, които така изкарват хляба си.

Наистина, разбираш ли какво означава да изкарваш хляба си? Не се съмнявам в това!

Разбираш ли, тогава какво означава да изкарваш хляба си с писане на политически анализи и тълкуване на исторически събития при определена политическа конюнктура? Това - сигурен съм - не го разбираш.

Хайде да не се учим сега на политика, нали, нито пък да даваме квалификации от типа "В грешка си!". Дори не те питам защо пропускаш фактите от "битието" на Надежда Михайлова - когато обикаляше Европа като външен министър и смело подписваше важни документи за ликвидиране на нашата енергетика.

Казвам ли за теб "Ти си в грешка!" ? Не си го позволявам. Значи - карай си натам по задачите, без да опитваш да ме манипулираш и омаловажаваш мнението ми с изказвания от вида: "Кунева- симпатична, крехка и образована жена е..."

Та, не схванах връзката със същността на въпроса и физиката или образованието на някаква жена...

Както и да е, а изразът "Гласувай за когото си искаш" според мен е идентичен на "Прави каквото искаш", а последният израз, разтълкуван като скрит начин за изразяване на жената, обикновено се тълкува като: "Прави каквото искаш = Ще си платиш за това по-късно."

Виртуалните ни отношения ме правят щастлив! Недосегаем съм!
          If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Зарко, линковете които съм пуснала не са компромати ако и да ти е удобно да ги привиждаш като такива. В този - към "Капитал"- си е гореща за времето си- 2002 г. новина. Този- от 2013 г.- опровержение на легендите разпространявани в пространството (включително и от теб).

Хубав ти уикенд!

Гласувай за когото си искаш- все още сме в някаква форма на демокрация.

Коментар

Ми ето - ти явно - неразбрал.

И аз (за разлика от Тимберицата) мисля, че държавникът трябва да бъде съден по делата - а не по приказките. Щото ако беше обратното - горепосоченият щеше да е най-великият държавник на светът, а не леке.

Импе, допускаш двойна грешка - за пореден път да ми обясняваш, че не мога да чета между редовете.

Очевидно не ставаш за "дуче"-то, което бленуваш.

Това е личното ми мнение.

Освен това - нямаш интелектуалният потенциал на Кунева, която наричаш "фуста", ако ще да е доказано, че е сгрешила някъде. А това към днешна дата не е доказал никой правораздавателен орган, основно защото политическите й опоненти нямат основания да й търсят съдебна отговорност, а лафят по разни форуми.

Ще кажа и друго - компроматите не винаги могат да донесат дивиденти. Точно това си дават сметка търсещите "грешки", които не подвеждат виновника под наказателна отговорност. Палачинката знаем - има две страни: иск от ищец и обратен иск от ответник в същото дело!

Мисля, че на много хора това не им е ясно. Това е причината да си лаааафим, но никой да не предприема съдебни действия: никой не рискува да "натопи" някого, ако сам може да се набута между шамарите.

Това е в отговор и на val/she: щом има основания да предяви иск - нека си търси правата на правилното място. Аз не представлявам такава институция.

Извън горното, до сега не бях мислил за Меглена Кунева като мой фаворит, но вече мога сериозно да мисля в тая посока. Благодаря, че така добре ме насочвате - и Импа, и val/she.
              Last edited by зарата; 27.01.2013, 16:47.

Коментар

• Зарата , моята теза е: "..и все пак, Тя се върти..".
                Долното категорично не обслужва твоите виждания и съм абсолютно сигурна, че ще кажеш на бялото- черно, но все пак:

Годината е 2002- на власт са НДСВ и Кунева е "преговарящ".

Хлътнахме с АЕЦ “Козлодуй”
                http://www.capital.bg/politika_i_iko..._aec_kozlodui/

Първата реакция на политиците

дойде от бившия външен министър и лидер на парламентарната група на СДС Надежда Михайлова. Тя обяви, че ще иска обяснения от правителството какво е наложило промяната в сроковете за затваряне на реакторите. “Това е изключително тревожна позиция и отнема възможността България да договаря по-добри срокове за затварянето на блоковете”, коментира Михайлова. Веднага последваха и изявления на останалите парламентарни групи. “Никой не е упълномощавал министър-председателя да поема отговорности за затварянето на 3 и 4 реактор. България трябва да има ясна позиция за съдбата на централата”, заяви зам.-председателят на ПГ на “Коалиция за България” Румен Овчаров. Безуспешен опит да замаже гафа на премиера направи председателят на ПГ на НДСВ Веселин Близнаков. “Въпросът за затварянето на 3 и 4 блок не е предрешен, тепърва предстои

Коментар

• Ми ето - ти явно - неразбрал.

И аз (за разлика от Тимберицата) мисля, че държавникът трябва да бъде съден по делата - а не по приказките. Щото ако беше обратното - горепосоченият щеше да е най-великият държавник на светът, а не леке.

Коментар

Заров - това което демонстрирах, не е сексизъм, а антитимберицовизъм. Полът не е определящ за кадърност в държавничеството или където и да е, макар примерът с малоумницата Редингова да е показателен. Все пак има и мъжки политици-идиоти - и то в изобилие. И не е противоестествено жените да носят фусти - напротив.
                    Иначе аз съм, то се знае, хетеросексуален - и харесвам жените и девойките - а не пърчове.

Да.

Импе, не е необходимо да се обясняваш и най-вече да се оправдаваш за това, какво точно си искал да кажеш. Това, което си казал - всеки може да разбере и хората /избиратели/ имат ПОНЕ твоите интелектуални способности, за да тълкуват думите ти. Т.е. - ти подценяваш хората около теб...

Т.е. - всеки политик /държавник/ първо трябва да мисли какво казва и второ - ако е казал вече нещо - не прави повече пояснения, какво аджеба е искал да каже.
                    Ми - казва се само това, което искаш да кажеш.

Коментар

• Заров - това което демонстрирах, не е сексизъм, а антитимберицовизъм. Полът не е определящ за кадърност в държавничеството или където и да е, макар примерът с малоумницата Редингова да е показателен. Все пак има и мъжки политици-идиоти - и то в изобилие. И не е противоестествено жените да носят фусти - напротив.
                      Иначе аз съм, то се знае, хетеросексуален - и харесвам жените и девойките - а не пърчове.

Да.

Коментар

• ЦИТАТ: "На 16 юни 1993г. правителството на Любен Беров поема ангажимента да затвори четирите малки блока на АЕЦ Козлодуй до 1997г., за което получава финансова помощ от 24 милиона екю. Договорът не се изпълнява, но парите са похарчени от правителството на Жан Виденов за други цели.

http://www.komentator.bg/-и-V-блок-н... "

В конкретната информация никъде не видях името на Надежда Михайлова, нито на Гюнтер с неговият Ферхойген.

Изводи:

1. Не съм в грешка.

2. Никой не може във виртуален форум да ми налага мисленето си.

Коментар

...
                          Защо ни е да сваляме бойкоборисов, само за да сложим нов бойкоборисов - тоя път с фуста?

Императоре, слаб ти е PR-а на теб, а дамите няма на кого друг да казват "В грешка си!", освен на мен, разбира се...

Кажи ми сЯ, импе, ти сексизъм ли демонстрираш с тоя израз "фуста", и наистина ли държиш да изгубиш привърженичките-гласоподавателКИ, които би трябвало да са около 50% от гласоподавателите?

Ако държиш на качеството "сексизъм" като характеристика на "държавника" в твое лице - защо това качество не фигурира в така добре изпипаната от теб анкета за качествата, които би трябвало да притежава съвременният държавник?

Не се отмятай сега от сексизма си, щот ако го направиш, ще трябва да се съгласиш с друго качество, което трябва да поставиш в анкетата си. Сещаш ли се? Ако не си сексист, но не обичаш жените, какво тогава остава да обичаш?

Не съм казал нищо, но определено май се налага да добавиш в анкетата си - сексизъм и педерастия.

Затова именно споменах за PR-а ти...

Коментар

• На 16 юни 1993г. правителството на Любен Беров поема ангажимента да затвори четирите малки блока на АЕЦ Козлодуй до 1997г., за което получава финансова помощ от 24 милиона екю. Договорът не се изпълнява, но парите са похарчени от правителството на Жан Виденов за други цели.

http://www.komentator.bg/-и-V-блок-н...

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              Зарата, можеш да си я харесваш Кунева- симпатична, крехка и образована жена е, НО категорично НЕ Е държавник. Човек, който жертва интересите на страната си в името на чиновническа длъжност, няма място в политиката.
                              Попрочети хронологията по затваряне на блоковете на АЕЦ Козлодуй. В грешка си.

Не ме интересува какво е твоето мнение за моето мислене. Още повече, не съм съгласен някой да преценява вместо мен елементарни неща, като индиректно ми противоречи на тезата, която е следната:

2001 година е по-назад във времето от 2006...

Което обяснява, че външният министър "Хубавото Наде" /Надежда Михайлова-Нейнски/ - първа си позволи да седне в скута на Ферхойген. Тя подписа, без да се замисли меморандума за затваряне блокове в Козлодуй /дори не правя предположения, дали Ферхойген е защитавал нечии финансови интереси в същият момент и къде в схемата от стимули се е намирала Надето, за да затваря В БЪДЕЩЕ блокове в Козлодуй/. Обясних моята позиция достатъчно ясно.

Не приемам критика в стил: "В грешка си!" и нищо повече.

Коментар

• Заров - не казвам, че Пръмова е единствената виновница за спиране на годни реактори, но носи огромна вина.
                                И как да уважавам опоненти-негодяи? Какво хубаво да река напримерно за животни като бойкоборисов и Маймуната и цялата им клика?

Коментар

Working...
                                X