IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ще гласувате на Референдума?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
    Както забеляаваш колега, аз не коментирам реално кое колко СТРУВА, а колко ЩЕ НИ струва... просто първото няма абсолютни никаква значка. Използвам цифри от правителствени калкулации /бившия министър на икономиката и др./
    Ако някой вярва и една дума на Боко, без да е минал през детектора на лъжата е много наивен...... Аз предлагам да не коментираме глупостите на тази банда от Калинки... Министъра на прашните кашони утре може и да намери некоя друга цена по кашоните

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      Ами руснаците дадоха 6.3 млрд цена на централата ако се не лъжа. А парите ги дават големи банки, като hsbc, които оценяват риска чрезлихвите. По спомен беше 6.5%. Ако си направиш труда да ги пресметнеш ще установиш, че средата лихва е 3.25 годишно върху цялата сума. Което за 20 години е 65%. Само за централата, без инфраструктура. Добави 4 смени на горивото за този период, (тук пирамид може много да помогне за цената ), която е. 30-35% от цената на тока и воала!
      Ся ако искаш и за инфраструктура може нещо да сложиш...
      и това без да отчитаме какво ще се случи научно-технически по света през това време и стреляме яко в бъдещето с МНОО пари на заем ... които някак си ми се иска даже да приема че ще се харчат по най-добрия възможен начин.
      Last edited by iivanoff; 27.01.2013, 19:22.
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
        лихвата се капитализира, Само до въвеждането в експлоятация, след това влиза в сметките, като разход... а инфраструктурата е две подстанции и 400 КВолтов електропровод, който ще продадеш на изплащане на ЕВН...

100 кВолтов провод е 300-400 хиляди лева на Километър
        Както забеляаваш колега, аз не коментирам реално кое колко СТРУВА, а колко ЩЕ НИ струва... просто първото няма абсолютно никаква значка. Използвам цифри от правителствени калкулации /бившия министър на икономиката и др./
        Last edited by iivanoff; 27.01.2013, 19:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          ако Референдумът имаше някакво значение, циганските орди щяха да са под строй

Факушка, анализи и ала-бала приказки, а най-елементарното нещо беше - двете страни да поискат краен вариант от този, който ,уж, е заложено да Я строи - днешна оценка за проекта и ако тя е ....еди-каква си - да се приема или отхвърли.
          Днес, продължават да се плащат пари по централата...
          Реакцията на 2те страни по референдума, показаха ясно, че Истината няма значение И за ДВАТА основни "опонента"
          Ами руснаците дадоха 6.3 млрд цена на централата ако се не лъжа. А парите ги дават големи банки, като hsbc, които оценяват риска чрезлихвите. По спомен беше 6.5%. Ако си направиш труда да ги пресметнеш ще установиш, че средата лихва е 3.25 годишно върху цялата сума. Което за 20 години е 65%. Само за централата, без инфраструктура. Добави 4 смени на горивото за този период, (тук пирамид може много да помогне за цената ), която е. 30-35% от цената на тока и воала!
          Ся ако искаш и за инфраструктура може нещо да сложиш...

Коментар

• Първоначално изпратено от market Разгледай мнение
            Преди време някой цитира Богомилът : " Аз да ги накарам да похарчат един милиард, па да видим как ще спрат" , е ще спрем, лошото е че за милиардът що е похарчен, никой няма да пита. Макар че от него, колко ли в джобове некой влезе?
            200млн никак не е зле-поне знае защо го иска
            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
              НЕ, защото ние ще платим поне 10

- лихва (>2), инфраструктура (>1,5), ДРУГИ
              лихвата се капитализира, Само до въвеждането в експлоятация, след това влиза в сметките, като разход... а инфраструктурата е две подстанции и 400 КВолтов електропровод, който ще продадеш на изплащане на ЕВН...

100 кВолтов провод е 300-400 хиляди лева на Километър

Коментар

• Преди време някой цитира Богомилът : " Аз да ги накарам да похарчат един милиард, па да видим как ще спрат" , е ще спрем, лошото е че за милиардът що е похарчен, никой няма да пита. Макар че от него, колко ли в джобове некой влезе?

Коментар

Трябва ли да строим, ако АЕЦ-а струва 5 млрд евра?
                  НЕ, защото ние ще платим поне 10

- лихва (>2), инфраструктура (>1,5), ДРУГИ

Коментар

Не!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      това му е кофтито на "ако-то"
                      и аз си мисля, че ако не беше водена тази политика днес, икономиката нямаше да е в точка на замръзване, ама.....
                      Моме, не ти зная образованието, ама ако прочетеш малко стопанска история на България, може би ще понаучиш нещо. Виж по-специално периода 1934-1945 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                        Aми има разминаване доклада на HSBC казва 10млрд, бивш риски министър казва същото, преди дни отново руски експерт каза същото, но Р.овч. и другарите не са съгласни. Императора също.
                        От росатом казват 6 и нещо млрд, но не казват нищо за лихвите.
                        Е - това което се чува, е 6.5%. Не се чува обаче колко ще са лихвите за 20 години?
                        Всичко това го предъвквахме по много пъти за последната година. Но - какво значение има това за някои дебили.
                        А дори и да не е 10млрд, самото разминаване не поражда ли поне някакво съмнение, например - ами ако наистина излезе накрая 10 млрд и повече, кой ще ги плаща? Р.овч, хамстера, бесепе, или пак вие?
                        Но разбира се, това е маловажен въпрос...

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Че аз не искам да е валиден. Това е цирк
                          ако Референдумът имаше някакво значение, циганските орди щяха да са под строй

Факушка, анализи и ала-бала приказки, а най-елементарното нещо беше - двете страни да поискат краен вариант от този, който ,уж, е заложено да Я строи - днешна оценка за проекта и ако тя е ....еди-каква си - да се приема или отхвърли.
                          Днес, продължават да се плащат пари по централата...
                          Реакцията на 2те страни по референдума, показаха ясно, че Истината няма значение И за ДВАТА основни "опонента"

Коментар

• Добре де, Турция иска да построи 12000 МВтЧ. ... АЕЦ Белене е Гъол, Продаваме Гъола на Турците......... Дон Корлеоне, като приятел на ЕрДоган лапва един комисион от порядъка на 1-1,5 млрд евро.... Криеме Турските собственици в една офшорка, която ще я представим, като Стратегически Инвестор......... Идват некакви гащници тука Дет се правят на Хамерикански инфеститури........

Всичко това дали няма да се случи след някои друг месец, А.... Всяка прилика е случайна

Коментар

• Минавах в близост до избирателни секции в Захарна фабрика ,Люлин,Западен парк.
                              По улиците няколко старчета и бабички потропваха с бастунчета подтичвайки към урните за да дадат глас за светлото си бъдеще!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                + 11111111111111111

A какви хубави гъбки намерих под снега...мммм, муци са
                                Този пък лъже.
                                Гъби растат от пролетта натам, докъм късна есен.
                                Аахх тииии.

Коментар

Working...
                                X