IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Начин за финансиране за АЕЦ Белене

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
    Що така бре, какво е това нещастие. Аз например веднага мога да сменя ББ и да съм и по юнак от него.
    А да ми додат джурналистите , хартията им няма да им стигне да ма описват и ще ги вкарам в криза !!!
    Не бе. Даже е щастие, че не са ме поканили. От каквото не разбирам, не разбирам. Пък и не ме блазни подобна кариера. Бюрокрацията ме хвърля в отчаяние.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Не се обиждам. Споко. Даже забележката ми хареса
      Обаче, министърът не може да е само политическо лице в своя ресор. Трябва да е по-подготвен. Ето нА, аз приникакви обстоятелства, не бих се съгласил - дори и да ме молеха - за министър нито на културата, нито на здравеопазването, нито на правосъдието или на земеделието и храните. Опазил Господ, за шеф на МВР или на спорта.
      - Не, че ме викат, де
      Що така бре, какво е това нещастие. Аз например веднага мога да сменя ББ и да съм и по юнак от него.
      А да ми додат джурналистите , хартията им няма да им стигне да ма описват и ще ги вкарам в криза !!!
      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
        Артист в театъра, ако играе инженер, трябва ли да е завършил МЕИ (ТУ) ?
        Артист в театъра е друго. Този тук ТРЯБВА да е експерт, поне на ниво средно специално образование, в сферата, за която отговаря. Този тук трябва да е компетентен.
        А момчето, единствено, е добронамерено.

- Смяташ ли, че е достатъчно, при отговорността, която трябва да носи? Или и него са го нагласили за бушон при определени ситуации? На негово място, бих бил много огорчен, ако така ме използваха.

Коментар

Ами той отговаря на широката публика и на медиите а не на теб, мен и други които разбират, щот сме една шепа хора. И да, не съм го гледал ама ми е ясно кво е било, щото е поредна серия от тъпия ни сериал. Нещо ново да си очаквал? Или се обиждаш, че се майтапя с "матрряла""ко речи" ?
          Не се обиждам. Споко. Даже забележката ми хареса
          Обаче, министърът не може да е само политическо лице в своя ресор. Трябва да е по-подготвен. Ето нА, аз приникакви обстоятелства, не бих се съгласил - дори и да ме молеха - за министър нито на културата, нито на здравеопазването, нито на правосъдието или на земеделието и храните. Опазил Господ, за шеф на МВР или на спорта.
          - Не, че ме викат, де

Коментар

Ко рекУх ли? Ами това, че очаквах доста по-висок професионализъм. Дори при подготовката на речите и отговорите на въпроси на широка публика, един министър би трябвало поне да звучи като професионалист. Признаци за последното не открих нито по терминологията, нито по езика. Ако бе говорил за ... биология, да речем, не бих се докачил. Но, на инженерна територия, министър на енергетиката, да взема такива важни решения за нещо, което не му е ясно и да го дава толкова рехаво - не знам, разочарова. Съответно, се усъмних и в изводите, които опитват да ни внушат. Да впечатляват с "големи" и "важни" приказки невежите. Дали има, поне, електротехникум този човек?

А, да: Излъчиха го тази вечер, по BTV...
            Артист в театъра, ако играе инженер, трябва ли да е завършил МЕИ (ТУ) ?
            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Ко рекУх ли? Ами това, че очаквах доста по-висок професионализъм. Дори при подготовката на речите и отговорите на въпроси на широка публика, един министър би трябвало поне да звучи като професионалист. Признаци за последното не открих нито по терминологията, нито по езика. Ако бе говорил за ... биология, да речем, не бих се докачил. Но, на инженерна територия, министър на енергетиката, да взема такива важни решения за нещо, което не му е ясно и да го дава толкова рехаво - не знам, разочарова. Съответно, се усъмних и в изводите, които опитват да ни внушат. Да впечатляват с "големи" и "важни" приказки невежите. Дали има, поне, електротехникум този човек?

Ами той отговаря на широката публика и на медиите а не на теб, мен и други които разбират, щот сме една шепа хора. И да, не съм го гледал ама ми е ясно кво е било, щото е поредна серия от тъпия ни сериал. Нещо ново да си очаквал? Или се обиждаш, че се майтапя с "матрряла""ко речи" ?

Коментар

• Ко рекУх ли? Ами това, че очаквах доста по-висок професионализъм. Дори при подготовката на речите и отговорите на въпроси на широка публика, един министър би трябвало поне да звучи като професионалист. Признаци за последното не открих нито по терминологията, нито по езика. Ако бе говорил за ... биология, да речем, не бих се докачил. Но, на инженерна територия, министър на енергетиката, да взема такива важни решения за нещо, което не му е ясно и да го дава толкова рехаво - не знам, разочарова. Съответно, се усъмних и в изводите, които опитват да ни внушат. Да впечатляват с "големи" и "важни" приказки невежите. Дали има, поне, електротехникум този човек?

А, да: Излъчиха го тази вечер, по BTV...
                Last edited by Pyramid; 24.01.2013, 21:00.

Коментар

Ами, ако внимателно го беше слушал, трябваше да ти направи впечатление, как взе да ги изброява момъкът. Само дето аз не разбрах: Как така, той постави подстанцията "извън проекта". И кой е този проектант, дето ще проектира 2000 MW централа БЕЗ тази прилежаща и неотменима част. Как оцениха "и инфраструктура за около 4 милиарда лв". Този човек, някога, правил ли е курсов проект на енергетична система, например?
                  Вярно, въпросите са все неудобни - да видим, има ли удобни отговори.
                  Виж ся, не че не ги разбирам ама ся съм вече на 6 бирички и ми е в другия крачол ако ясно са изразявам. Но 90% от "матрряла" казват без да ги обиждам "ко речи?" и отиват да гласуват или да не гласуват.

А да, и въобще не знам за какво говориш и кога е станало.
                  Last edited by KMETA; 24.01.2013, 20:49.

Коментар

ко речи ?
                    Ами, ако внимателно го беше слушал, трябваше да ти направи впечатление, как взе да ги изброява момъкът. Само дето аз не разбрах: Как така, той постави подстанцията "извън проекта". И кой е този проектант, дето ще проектира 2000 MW централа БЕЗ тази прилежаща и неотменима част. Как оцениха "и инфраструктура за около 4 милиарда лв". Този човек, някога, правил ли е курсов проект на енергетична система, например?
                    Вярно, въпросите са все неудобни - да видим, има ли удобни отговори.

Коментар

Преди малко слушах, как министърът на енергетиката започна да изброява колко далекопровода ВН трябвало да има към Белене. Според мен, като крайна точка на ЕСО, РУ ВН е достатъчно да се построи за една стандартна стойност /220 - 400kV или, хайде, и двете / но, младежът, както се беше засилил, още малко, и на 10 kV да я бе докарал в изброяването. Затова, се запитах, що за капацитет е този млад човек и кой му дава данните. като /външен/ за системата човек, простичко, предполагах, тези повишаващи трансформатори и цялата уредба ВН да са включени в проекта а, г-н Добрев ахА да обясни, че такива изобщо не са предвидени. Дали пък, в крайна сметка, и на 380/220 V не трябва да изнася Белене, ако го построят ?
                      Тъй де
                      ко речи ?

Коментар

• Преди малко слушах, как министърът на енергетиката започна да изброява колко далекопровода ВН трябвало да има към Белене. Според мен, като крайна точка на ЕСО, РУ ВН е достатъчно да се построи за една стандартна стойност /220 - 400kV или, хайде, и двете / но, младежът, както се беше засилил, още малко, и на 10 kV да я бе докарал в изброяването. Затова, се запитах, що за капацитет е този млад човек и кой му дава данните. като /външен/ за системата човек, простичко, предполагах, тези повишаващи трансформатори и цялата уредба ВН да са включени в проекта а, г-н Добрев ахА да обясни, че такива изобщо не са предвидени. Дали пък, в крайна сметка, и на 380/220 V не трябва да изнася Белене, ако го построят ?
                        Тъй де

Коментар

И тука моля за аплодисменти:
                          http://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E
                          Тигре тигрее...
                          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• И тука моля за аплодисменти:
                            http://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E

Коментар

Най-лесно щеше да ми бъде, ако опонентите нямаха право по много точки. Да, ама не. Прави са, и още как. Не виждам, как /да речем, проработила 60 години и произвела 900 милиарда kWh/, Белене би могла да реализира /като самостоятелен субект/ печалба от 200 милиарда лева. Не и при днешните цени. Виж, при една стабилна инфлация от 3%...Но, дори и така да е: Тя се прави не толкова сама да прави "печалби", колкото да осигурява вътрешното потребление на конкурентни цени, и да не се налага /по-скъп/ внос. Дори и при цена 10 /нека са 12 до 15/ евроцента, това ще се случи. Ако не знае някой /за стотен път/ цените се менят, парите поевтиняват, а, от 1/3 от живота си насетне /а, възможно, и по-рано/ централата ще изпрати инвестицията. Дайте да не предъвкваме едно и също, няма смисъл. Сега, по-скоро, нека балансирано да отговорим на въпроса, както ГЕРБ са го задали: Нова централа в България - да или не. И нека получат, каквото си поръчаха: СЪВСЕМ КОНКРЕТЕН ОТГОВОР НА ОБЩ ВЪПРОС.
                              200 МБ трудно ще направи, освен ако не продава точецът на фотоволтаическа цена. Според мене, драги - важното е да се изплати за най-ного 18 години. А после да продава на цени, осигуряващи и печалба, според това кои са и собствениците. Ако е държавата собственик, да продава на цени, носещи 40-50 КБ годишна печалба, заради социалният и икономически ефект от евтиното, ако Българският народ е собственик на едни 20-30%, то нека продава 20-30% по-скъпо. Все пак между 8 стинки и 10 стинки - не ного разлика - ама нека и хората, инвестирали някой кинт, да печелят.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Най-лесно щеше да ми бъде, ако опонентите нямаха право по много точки. Да, ама не. Прави са, и още как. Не виждам, как /да речем, проработила 60 години и произвела 900 милиарда kWh/, Белене би могла да реализира /като самостоятелен субект/ печалба от 200 милиарда лева. Не и при днешните цени. Виж, при една стабилна инфлация от 3%...Но, дори и така да е: Тя се прави не толкова сама да прави "печалби", колкото да осигурява вътрешното потребление на конкурентни цени, и да не се налага /по-скъп/ внос. Дори и при цена 10 /нека са 12 до 15/ евроцента, това ще се случи. Ако не знае някой /за стотен път/ цените се менят, парите поевтиняват, а, от 1/3 от живота си насетне /а, възможно, и по-рано/ централата ще изпрати инвестицията. Дайте да не предъвкваме едно и също, няма смисъл. Сега, по-скоро, нека балансирано да отговорим на въпроса, както ГЕРБ са го задали: Нова централа в България - да или не. И нека получат, каквото си поръчаха: СЪВСЕМ КОНКРЕТЕН ОТГОВОР НА ОБЩ ВЪПРОС.
                                Last edited by Pyramid; 24.01.2013, 19:06.

Коментар

Working...
                                X