IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Начин за финансиране за АЕЦ Белене

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Eто, настана веч денонощието за размисъл и няма да ви кандардисвам.
    Аз отивам да мисля: какво, все пак, да облека, в деня на референдума.
    Иначе, решението ми е ясно.

С рогата... НАПРЕ-Е-Е-ЕД ! ! !

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Аз нямам намерение да ви зомбирам и утре, в денят за разсъждение, затова искам да река последните си думи по въпросът сега.
      Пръво, ние трябва да гласуваме на всяка цена - просто за да покажем недвусмислено на политиците, че ние сме тия, дето вземат решения в тая държава - и че и за в бъдеще ще трябва да са готови за това и да се съобразяват с нас.
      Второ - утре не се решава само въпросът дали ще се строи някаква атомна централа. Неделя се решава какви са държавните приоритети. Дали занапред в тази страна ще се развиват някакви технологии, индустрия - и оттам - дали младите, образованите ще имат бъдеще тук - и то не като овчари и компиропроизводители, както им предлага лицето, чийто череп прилича на картоф, - или обратното - дали все така парите ни ще бъдат пропилявани за мръсномургавият платен електорат и все повече ще се превръщаме в територия без бъдеще и закони, в хъхряшкото гето на Европа. Други ден се определя накъде ще върви тази държава - ще се опита ли да се върне по пътя към бъдещето, накъдето вярвахме че вървим дори през епохата на комунизъмът, или ще продължи да потъва към мрачните дори не средновековни времена (защото всички знаем какво сме правили НИЕ през Средновековието), а към неандерталските безисторически епохи, накъдето ни тласкат Тиквата и неговата любима сган... и това, за пръв път го определяме ние. Ние избираме какво да спонсорираме с данъците си - строежът на нещо - повече или по-малко икономически изгодно - или безконтролното развъждане на тези, които разрушават всичко, построено от родителите ни.
      За мен изборът е ясен. Аз ще гласувам за благото на моето Отечество. Аз искам младите Българи да остават тук - да виждат смисъл да учат, да се развиват и създават деца в България. А това няма как да стане без икономика, технологии, производство, без енергия. Ние трябва да бъдем господари в своята страна, а не обслужващ персонал в територия без държава - и това също се решава в неделя.

Затова се събудете. Покажете, че сте граждани, за да не се обиждате утре, когато с право ви нарекат стадо.

Императорът.
      Болен мозък!

Коментар

• Аз нямам намерение да ви зомбирам и утре, в денят за разсъждение, затова искам да река последните си думи по въпросът сега.
        Пръво, ние трябва да гласуваме на всяка цена - просто за да покажем недвусмислено на политиците, че ние сме тия, дето вземат решения в тая държава - и че и за в бъдеще ще трябва да са готови за това и да се съобразяват с нас.
        Второ - утре не се решава само въпросът дали ще се строи някаква атомна централа. Неделя се решава какви са държавните приоритети. Дали занапред в тази страна ще се развиват някакви технологии, индустрия - и оттам - дали младите, образованите ще имат бъдеще тук - и то не като овчари и компиропроизводители, както им предлага лицето, чийто череп прилича на картоф, - или обратното - дали все така парите ни ще бъдат пропилявани за мръсномургавият платен електорат и все повече ще се превръщаме в територия без бъдеще и закони, в хъхряшкото гето на Европа. Други ден се определя накъде ще върви тази държава - ще се опита ли да се върне по пътя към бъдещето, накъдето вярвахме че вървим дори през епохата на комунизъмът, или ще продължи да потъва към мрачните дори не средновековни времена (защото всички знаем какво сме правили НИЕ през Средновековието), а към неандерталските безисторически епохи, накъдето ни тласкат Тиквата и неговата любима сган... и това, за пръв път го определяме ние. Ние избираме какво да спонсорираме с данъците си - строежът на нещо - повече или по-малко икономически изгодно - или безконтролното развъждане на тези, които разрушават всичко, построено от родителите ни.
        За мен изборът е ясен. Аз ще гласувам за благото на моето Отечество. Аз искам младите Българи да остават тук - да виждат смисъл да учат, да се развиват и създават деца в България. А това няма как да стане без икономика, технологии, производство, без енергия. Ние трябва да бъдем господари в своята страна, а не обслужващ персонал в територия без държава - и това също се решава в неделя.

Затова се събудете. Покажете, че сте граждани, за да не се обиждате утре, когато с право ви нарекат стадо.

Императорът.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• А,сетих се още нещо. Понеже,в следващите петнайсетина години се очаква населението на България да нарасне с 50%-минимум,и икономиката с минимум 100%,-Не една,пет атомни централи ,минимум,трябва да построим....

П.С.Сетих се и още нещо!Българските политици в следващите години ще спрат да крадат и с гъза си,а и от бъдещата АЕЦ Белене,няма да има "дребни" комисионни......

И още нещо се сетих!Т"ва е най-безсмисленият референдум ,за който съм чувал......

Коментар

• Ха,е"ати и рекламката,цитирам по памет: "В момента,в света се строят четиринадесет ядрени централи и евентуалната АЕЦ Белене ще е с най-ниска цена"
            Брех,много сме надобряли бре......

Мамка му,защо ли съм свидетел на случилото се в последните 23 години(БГА "Балкан",БТК,ОЦК,Кремиковци.......и още хиляди знайни и незнайни сделки донесли реки от изобилие на държавицата ни.....)
            Ако не бях живял последните 23 години,чувайки за рекламата по-горе,вече щях да плача от умиление......

П.С. А,наскоро прочетох в няк"ва немска медия(немския ми е слабост,и немците,като хора,също...),че "закриването" на подобна на АЕЦ Белене,ще им струва между 3 и 5 милиарда евро.Винаги съм знаел,че немците са абсолютни тъпаци,-да не могат да заковат една цена.Я,земете пример от нас бе,барсали!!!! 6,3 милиарда и нито евро цент повече!!!К"ви са тия вариации,ха ма ха?!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Така е, Импи, извинявам се. Плагиатът беше неволен и случаен. Ти си Авторът.
              Бльъмчх..

Радвам се, че мислиш като мене. Така трябва да се процедира не само с АЕЦ-ът, но и с колкото се може повече други работи. Нека пущиняците се учат да инвестират парите си, а не да ги кътат в бамките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                Пирамиде, сле като даваш предложение, трябва да си готов да ипотекираш апартамента в Горна Оряховица и да дадеш пример на българите. Така е честно.
                Както казах и по-долу. Нека бойкоборисов да ми върне обратно данъците, които съм платил откак той заграби властта досега - защото не помня да съм му разрешавал да ги инвестира в цигански помощи. Да ми ги върне и веднага ще ги инвестирам в АЕЦ-ът, дори ще дублирам сумата с равна вноска от мене си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Ха-ха - аз говоря това от около 3 години.
                  Така е, Импи, извинявам се. Плагиатът беше неволен и случаен. Ти си Авторът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                    Пирамидата моля те спри.Става ми мъчно. Мислех че този техникум в Г.Оряховица е добър.Или в твоя случай фуражката е причинила уврежданията.
                    А на мен още ми става лесно, Пеци. Не се тревожи. А техникумът...той беше добър. Някога. Сега, СЕГА да видиш, какви чудеса стават там и какви малки гении излизат - бедна ти е фантазията. За някои дребни пропуски, иначе, може и да ме съдиш но, минали са 28 години, все пак, а се занимавах, последния четвърт век, само със слаботокова техника. Фуражката...както и да е, добре, все пак, че я хвърлих. Останалото са подробности. Засякох колегата, щото такива ги носи, та се не трае.

Коментар

Днес се сетих нещо, прочее. Ако се създаде специално АД и се пуснат през борсата негови акции и, вместо да се търси един монолитен стратегически инвеститор, се допусне даже от България ще се намери основното финансиране - наби ББ разнасяше някакви 33 ии повече милиарди, спестени "от българите"? Е, 5 да дойдат от там, са 5 милиарда вътрешни инвестиции.
                      За кой дявол са ни /само/ външни инвеститори, като остава толкова сериозен замразен вътрешен капитал под формата на депозити?
                      - Нещо такова.
                      Ха-ха - аз говоря това от около 3 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
                        Не разбираш защото нямаш реални познания.
                        Електроразпределението е реализирано като звездно-кръгова мрежа. Подстанции в смисъла който влагаш в електроцентралите няма. Има един основен траф и един резервен. Тях ги управляват (кой работи, кой резерва) електричарите в командната зала на съответния блок. Има подстанции които се управляват от централино диспечерско управление (диспечерите ни ги показват по Нова година и журналята ги питат токът ще спира, а пред тях една огромна стена и визуализации какво колко дава/черпи от мрежата). Та тез диспечери могат да изключат или включат всяка една централа или основен консуматор от мрежата. Отделно че централите имат по два независими далекопровода до две отделни подстанции, АЕЦ е с три.
                        Отделно има и далекопроводи за захранване, ако по някаква причина дадена електроцентрала няма ток за собствени нужди и това не са далекопроводите по които изнасят ток. Това няма как да се проектира от проктанта на централата, а и за изграждане на далекопроводи и подстанции трябва очуждавания на земя и т.н.
                        Преди няколко години американците така се нахакаха, като при отпадане на далекопровод се опитаха да прехвърлят потребните мощности по други, в резултат и те отпадаха и накрая и централите спряха. И им трябваше доста време докато пуснат централите, защото нямаха ток дори да тръгнат. При нас направо спират тока на цели градове и села, за да пазят мрежата работоспособна.
                        Младеж ти си шегобиец.Не е за вярване как може толко бисери да се измислят в няколко изречения.Гений си пробвай се в комедийния бизнес.А звездно кръговите мрежи са нещо ново и непознато в световната енергетика.

Коментар

Реални познания - откъде? Завърших ел.мрежи и централи в ТЕТ, преди 28 години - но, ако броят трансформатори и да ми е ясен, как ще обясниш "400, 220 и 110 kV"? Освен това, електропроводите са друпосочни. По същия, по който изнасяш, може да теглиш за собствени нужди, в случай на изключване-също. Дори и да разтовариш турбогенератора, и да го изключиш - и него, и реактора - помпите спокойно, по същите /дори многократно дублирани/ електропроводи, може да се захранват отвън. Генераторите са на 6,3 kV, максимум, на 10, но, експортът е според близките подстанции. В Търново, на Леденика, са 400 kV, в Г.О.- 220, а 110, като сравнително по-високотоково натоварване, е само за доста по-къси разстояния, максимум, Свищов да почерпят...И , пак не може да ме убедиш, че проектът на Белене не е правен и калкулиран в комплекната си хубост. Просто, няма как да го одобрят нито от ЕСО, нито от НЕК...
                          В допълнение, като изключиш генератор, самият електропровод, изчеслен, например, за 500 WM, без да се разединява /изключваш само прекъсвачите СН/ много по-лесно ще вкарва и от много места потребните 50-100MW за собствени нужди. Включително на помпите за вода от Дунава. Ако се построи Белене, Плевен, Търново, Русе дори - Свищов е ясен - може да се захранят с топла вода по "онази" схема, при това, доста по-евтино от шопия, щото и разстоянията са по-малки, и денивелацията, и теренът е по-прост...
                          Пирамидата моля те спри.Става ми мъчно.Мислех че този техникум в Г.Оряховица е добър.Или в твоя случай фуражката е причинила уврежданията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                            Пирамиде, сле като даваш предложение, трябва да си готов да ипотекираш апартамента в Горна Оряховица и да дадеш пример на българите. Така е честно.
                            Точно с това се занимавам в момента.
                            Първоначално изпратено от 4ervenasgan
                            Ехх Пирамида, ето че най-сетне стигна до правилния извод!

А той е частно АД с акционери мераклиите да станат милионери/милиардери.
                            И за спестяванията си прав. Даже по-прав, отколкото си мислиш. Щото тия 34-5 милиарда не са разпределени по равно в населението, а едно 30 от тях са в червените комунокапиталисти, членове на ВС на БСП - това Герговци, Овчаровци, Божковци, Баневци и ква ли не друга сган.
                            Та ако беше РЕНТАБИЛНО, досега да са си счупили краката да инвестират заграбените милиарди без да вдигат какъвто и да е шум. Ама неее, те искат АЕЦ с народна пара, и частни (разбирай на фирмите на Кутевци) печалби. така разбират те капитализма.
                            Изводите за икономическата съобразност на АЕЦа, можеш да си направиш много лесно от горното.
                            Единствено последните ти две изречения не са съвсем точни: Ако не беше така постановена задачата, както досега се тълкува, поне 1/3 от тези, които смятат обекта за атрактивен, щяха да са налели няколко милиарда. За жалост, "Десните" целят олевяване на системата, за да си формират олигархия /малко началници/ и да дърпат конците в цялата страна - нещо, което, при якото неодържавяване /из основи, преди да се е формирал активът/ не им влиза в сметките. Включително, и на сивите кардинали на "лявата столетница". То и затова нещата не са се случили: от лакомия.
                            ГГЗ, както казват хората. Та, пак тия, да ми се правят още и на спасители на нацията...най-малкото, не им вярвам. Гласувам с "ДА" по съображенията, които вече съм изложил.
                            Last edited by Pyramid; 25.01.2013, 22:57.

Коментар

• Ехх Пирамида, ето че най-сетне стигна до правилния извод!

А той е частно АД с акционери мераклиите да станат милионери/милиардери.
                              И за спестяванията си прав. Даже по-прав, отколкото си мислиш. Щото тия 34-5 милиарда не са разпределени по равно в населението, а едно 30 от тях са в червените комунокапиталисти, членове на ВС на БСП - това Герговци, Овчаровци, Божковци, Баневци и ква ли не друга сган.
                              Та ако беше РЕНТАБИЛНО, досега да са си счупили краката да инвестират заграбените милиарди без да вдигат какъвто и да е шум. Ама неее, те искат АЕЦ с народна пара, и частни (разбирай на фирмите на Кутевци) печалби. така разбират те капитализма.
                              Изводите за икономическата съобразност на АЕЦа, можеш да си направиш много лесно от горното.

Коментар

• Първоначално изпратено от OTTOMAN GROUP Разгледай мнение
                                Арабски инвеститори инвестират у вас слънчеви централи и е най евтин ток ше идва до 3 години. Не требва Аец.
                                Нещо ми напомняш на Факушка. А че не си турчин е ясно.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X