IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Начин за финансиране за АЕЦ Белене

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от drehite Разгледай мнение
    Е то идеята не е да се реализира някаква голяма частна печалба, а да се добие евтин ток, който да не замърсява въздуха.
    Идеално чист и прозрачен въздух, красива природа а и аиде стига толкова лъжи:

http://www.youtube.com/watch?v=pnMSozuGeaE
    Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
      Чета форума редовно ,но рядко пиша.Тук засегнахте болезнена според мен тема.Лично аз съм "ЗА" за нови ядрени мощности.Като се дистанцирам от всякакви партии и техните решения относно референдума.Според мен най лесно финансирането да стане с вътрешен облигационен заем.Като отделните облигации да се котират на борсата и да могат да се купуват и продават от отделният човек дори от банково гише.Какви са предимствата.Лихвите остават ТУК.Всеки трезвомислещ ще предпочете да си закупи дивидентоснясяща (по импето) облигация отколкото да внася парички в така наречените пирамиди НОИ и пенсионните фондове.
      Голям плюс е че обема на облигации няма да позволи резки колебания нагоре и надолу.Лично аз бих отделял всяка година за по няколко облигации.Помислете върху това и смятам че е най-прагматично.Има достатъчно свободни средства в страната.
      С простички думи предлагаш да засмучем от вътрешния пазар ликвидност за 4-5 млрд. евро и да я платим на въшни доставчици ? Даваш ли си сметка до какво ще доведе това ? За справка : МЗ - 60355702 хил.лв. към ноември 2012
      Last edited by data; 23.01.2013, 09:53.

Коментар

• Няма смисъл да даваме 49% на някой друг пи положениче, че чрез облигации може да се добият средствата за цялата централа
        Модата се променя, стилът остава!
        Карта на магазините за дрехи

Коментар

• Решението е държавно участие мин 51%, финансирано със заем, обезпечен със парични потоци от АЕЦ Белене. Заема и лихвите по заема се изплащат от печалбата на централата... Извънбюджетно финансиране, възможни са най различни варианти и комбинации за постигане на най еФтина цена на капитала...

Най- екологично чистата, Най-независимата, Най евтината енергия!

Мислете и не падайте на нивото на Кратуната и Калинчо Добрев!

Коментар

• Финансиране на Белене

Чета форума редовно ,но рядко пиша.Тук засегнахте болезнена според мен тема.Лично аз съм "ЗА" за нови ядрени мощности.Като се дистанцирам от всякакви партии и техните решения относно референдума.Според мен най лесно финансирането да стане с вътрешен облигационен заем.Като отделните облигации да се котират на борсата и да могат да се купуват и продават от отделният човек дори от банково гише.Какви са предимствата.Лихвите остават ТУК.Всеки трезвомислещ ще предпочете да си закупи дивидентоснясяща (по импето) облигация отколкото да внася парички в така наречените пирамиди НОИ и пенсионните фондове.
            Голям плюс е че обема на облигации няма да позволи резки колебания нагоре и надолу.Лично аз бих отделял всяка година за по няколко облигации.Помислете върху това и смятам че е най-прагматично.Има достатъчно свободни средства в страната.

Коментар

Е то идеята не е да се реализира някаква голяма частна печалба, а да се добие евтин ток, който да не замърсява въздуха.
              Казваш - за Родину, за Сталину Абе още ли вярвате в Дядо Коледа?

Коментар

• Е то идеята не е да се реализира някаква голяма частна печалба, а да се добие евтин ток, който да не замърсява въздуха.

Коментар

АЕЦ Белене ще бъде построена с кредит и с помощта на стратегически инвеститор.
                  Така половината от печалбата на централата ще се взима от инвеститора, който червените са намерили.

Какво мислите за идеята половината от стойността на АЕЦ Белене да се добие чрез отпускане на държавни ценни книжа?
                  Ако решат да си го строят, да си правят частно дружество и да си го листват. Аз искам безупречна сигурност на евентуална нова централа. Ако пък е голяма далавера - винаги мога да си купя акции

Коментар

• Начин за финансиране за АЕЦ Белене

АЕЦ Белене ще бъде построена с кредит и с помощта на стратегически инвеститор.
                    Така половината от печалбата на централата ще се взима от инвеститора, който червените са намерили.

Какво мислите за идеята половината от стойността на АЕЦ Белене да се добие чрез отпускане на държавни ценни книжа?
                  Working...
                  X