IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Начин за финансиране за АЕЦ Белене

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Давам един пример:

1. АЕЦ Белене е най-евтиния проект за Атомна мощност в света.
    2. АЕЦ Белене първи ще бъде въведен в експлоатация в региона, изпреварвайки останалите проекти от 3 до 10 години.

Боко е близък с Ердоган, турците искат да строят да кажем над 10 000ГВ мощност. Не се ли замисляте за варианта че срещу приличен ОТКАТ, Кратуната може да продаде АЕЦ Белене, като Гъол на Турски съмнителни капитали.... Обществото няма да приеме АЕЦ Белене, построен с турски капитали, НО какво пречи зад една офшорка да стоят Турски капитали.

АЕЦ Белене с мажоритар държавата ДА!
    АЕЦ собственост на Офшорка НЕ!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
      Идея си нямаш колко съм строил, не за държавата (не само) - с чужденци и за чужденци.
      Имам чувство, че ти сега навлизаш в проблемите на строителството, но то не е крайно различно по света..
      спор няма... проблемът го гледаме ежедневно около нас... цялата политическа класа смята държавното като нещо, на което трябва да сложи ръка... затова казвам коне с капаци.

иначе ако дойде частен капитал и наеме наши изпълнители за 99% от нещата - ще се справят, но това което ни куца е липсата на почтеност, липсата на държава...(съд, регулатор, одит)

вижте какво става с всички обществени поръчки за солидни хапки ...без изключение се играе театрото пазарно нагласен търг... и печелившите са известни предварително

понякога се пускат няколко играча , но договорени условия... демек вин-вин стратегия за организатора.

20 милиарда лева = всички мутри със строителни фирми ще цакат да строят...накрая ще има огромни неразплатени средства на подизпълнители и в резултат някои хора ще станат милиардери, а реално частният бизнес изпълни централата ше фалира
      ще излезе, че вмсесто ефект за дребния бизнес ще останат едни пари да си ги чака...

вижте какво става с магистралите .. колко подизпълнители фалираха заради забавени плащания, но банките не чакат.
      Last edited by bertram; 23.01.2013, 10:29.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Идея си нямаш колко съм строил, не за държавата (не само) - с чужденци и за чужденци.
        Имам чувство, че ти сега навлизаш в проблемите на строителството, но то не е крайно различно по света..
        Съгласен, прави се една количествена сметка и стойността на централата може да се сметне с точност до стотинка!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          само дето дядото (бъфет) никога нямада да даде пари на ББ или Р.Овч да строят...

аман вече.. имам чуството, че в този форум е пълно с коне с капаци. научете се да правите разлика между добри намерения и реални резултати, добър проект и добро изпълнение, желания и възможности.

в момента детска градина да се построи ще останат 100 неуредени въпроса и плащания
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• не можах да разбера вчера Р.Овч дето не подписал щото нямал разрешение от ЕС комисията (чакал го), но в същото време натиснал НЕК да поръчва оборудване за новата централа ...

и вие иската да съберем пари в една шапка (голяма) и да ги дадем на подобни индивиди или на пожарникаря дето забравя преди 5 миниути какво е казал и казва наобратното...

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
              От над 10г. нямаме Централна банка, което е добре .... Вече стигам до извода че е добре някакъв Държавен борд да Управлява.......
              Не ми излиза поста, това е коментар на поста на Берт

амислете се кой трезвомислещ човек с пари ще ги даде (облигационна) на доказано некадърни и корумпирани политици да ги 'усвояват'-без значение дали са мутри,милиционери,'комунис

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                АД, разбира се. 51% държавни, останалите - който иска да купи. Широка разяснителна кампания, с точни разчети за възвращаемостта. Пенсионните компании ще се изкечат за акции, които ще носят бъдещи дивиденти в продължение на половин век.
                Като допълнение:
                А/ облизвации;
                Б/ книжа по схемата плащаш токът сега, почваш да го получаваш след 5 години на преференциални цени. Както частни лица, така и енергоемки предприятия (от родът на М+С напримерно) ще имат интерес.
                Остава да отговорим на въпроса на в стил RWЕ- от къде ще намерите вашите държавни 51 %

Коментар

• ...при цена 12.5 МБ, акциите могат да бъдат 600 000 000 - номинал 1 кинт, цена - един Политик. Просто и ясно.

Ако бях Дуче - така щях да го направя.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
                    Чета форума редовно ,но рядко пиша.Тук засегнахте болезнена според мен тема.Лично аз съм "ЗА" за нови ядрени мощности.Като се дистанцирам от всякакви партии и техните решения относно референдума.Според мен най лесно финансирането да стане с вътрешен облигационен заем.
                    Основният въпрос не е дали да се строи, а КОГА да се строи АЕЦ!
                    И отговора е елементарен - когато има необходимост от електроенергия (към момента няма необходимост) или когато наближи края на живота на козлодуйските реактори.
                    А това е след около 20 (двадесет!) години!
                    Какви технологии ще има тогава - един Господ знае!
                    "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Хората инвестират от Гърция до Куба (този, на който си сложил снимката инвестира в железница, която казва, че ще се изплаща след 100 години -дали ще е на въглища или на ток?).
                      След вчерашното изпълнение на Руснаците е ясно, че след шистовата революция, за тях най-изгодно е Росатом да осъди България, а ние да сме зависими от тях (И ОТ ГАЗПРОМ) още дълги години. Ще се окаже, че точно Боко изпълнява техни желания!
                      само дето дядото (бъфет) никога нямада да даде пари на ББ или Р.Овч да строят...

аман вече.. имам чуството, че в този форум е пълно с коне с капаци. научете се да правите разлика между добри намерения и реални резултати, добър проект и добро изпълнение, желания и възможности.

в момента детска градина да се построи ще останат 100 неуредени въпроса и плащания и ще се откраднат пари колкото за още 1 градина... представете си да се строи централа за 10 милиарда

и няма значени дали герб , бкп, сдс, атака ще строи - всички са се доказали като некадърни и корумпирани... мислете реално, а не пожелателно.

единственият начин е ако някой дойде и каже аз ще построя централата до ключ с частни капитали. Участието на държавата ще бъде 50% (мажоритар ще е сребърния фонд, а не НЕК) искам да продавам тока и да делим...без значение колко съм продал..сметката си е моя работа...

само така може да се държат настрана Р.Овч и компания.

но това знаем , че няма как да стане - нерентабилно е за инвеститора. ако някой се навие то той ще използва корумпираните политици да постави така нещата, че да се включат заробващи държавата клаузи - като минимално потребление, минимална цена и тн.

поздрави

Коментар

замислете се кой трезвомислещ човек с пари ще ги даде (облигационна) на доказано некадърни и корумпирани политици да ги 'усвояват'-без значение дали са мутри,милиционери,'комунисти'

а даже и да успеят да я потроят - кой ще ви гарантира липсата на мафиоти на входа и изхода на централта

мислете трезво....
                        От над 10г. нямаме Централна банка, което е добре .... Вече стигам до извода че е добре някакъв Държавен борд да Управлява.......

Коментар

• АД, разбира се. 51% държавни, останалите - който иска да купи. Широка разяснителна кампания, с точни разчети за възвращаемостта. Пенсионните компании ще се изкечат за акции, които ще носят бъдещи дивиденти в продължение на половин век.
                          Като допълнение:
                          А/ облизвации;
                          Б/ книжа по схемата плащаш токът сега, почваш да го получаваш след 5 години на преференциални цени. Както частни лица, така и енергоемки предприятия (от родът на М+С напримерно) ще имат интерес.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

замислете се кой трезвомислещ човек с пари ще ги даде (облигацинна) ....
                            Хората инвестират от Гърция до Куба (този, на който си сложил снимката инвестира в железница, която казва, че ще се изплаща след 100 години -дали ще е на въглища или на ток?).
                            След вчерашното изпълнение на Руснаците е ясно, че след шистовата революция, за тях най-изгодно е Росатом да осъди България, а ние да сме зависими от тях (И ОТ ГАЗПРОМ) още дълги години. Ще се окаже, че точно Боко изпълнява техни желания!
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от drehite Разгледай мнение
                              Няма смисъл да даваме 49% на някой друг пи положениче, че чрез облигации може да се добият средствата за цялата централа
                              Има няма смисъл, едно магаре да беше Премиер щеше да беше по-малка гавра с тоя измъчен народ, дето се топи, като Сняг...

Значи проекта е печеливш, Държавата е собственик, единия въпрос е да се осигури най евтино финансиране, другия въпроса е какъв дял да си запази над 51%...

Коментар

• замислете се кой трезвомислещ човек с пари ще ги даде (облигационна) на доказано некадърни и корумпирани политици да ги 'усвояват'-без значение дали са мутри,милиционери,'комунисти'

а даже и да успеят да я потроят - кой ще ви гарантира липсата на мафиоти на входа и изхода на централта

мислете трезво....

Коментар

Working...
                                X