IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Митници, НАП, Морска администрация, Рибарство, Туризъм - извън София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• между другото, при електронното
    правителство, нема да е нужно ,
    министерствата да са у Софето,
    нема да е зле и те да се децентрализират
    муахахаха
    ефектът ще е поразителен-намаляване на трафика
    и...чист въздух
    пп А бе защо тея дето ще ги местят
    трябва да са по областните градове

марш бързо по селата,
    да се завърнат по родните си къщи
    муахаахх

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Това е най-дъртата лъжа, че гражданите щели да пътуват до три града.
      И митниците и морска администрация си имат регионални дирекции, където се обслужват клиентите. Клиентите не се обслужват в централите, освен ако не е за рушвет, натиск или нещо друго.
      Е, ако съм сбъркал, не го наричай лъжа.

Но...
      При това почерненото още повече не разбирам предлаганата реформа.
      Навсякъде си има регионални дирекции и сега, работата върви, защо да се местят централите?

Лично на мен, като живеещ в София, ми е по-добре да се разтовари града от жители и гости.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Бобане, не мисля, че й е работа на администрацията да гледа морето, но все пак има логика, ок

Но тук говорим за разместване на цялата машина, а само който си е нямал работа с държавни институции, няма идея какво прехвърляне на топката играе там или....разходките могат да станат ежедневие...за някои фирми, или пък, ще се отворят нови агенции, които да поемат част от задачите на министерствата...в София.
        При голямата концентрация на фирми в София, наистина не проумявам защо НАП трябва да се мести.

Може и да има полза от това да опознаеш родината си, но преди това трябва да има работещо електронно правителство - програма, стартирала точно преди 12 години.
        Само дето и до днес, дори не можеш да си провериш местните данъци в повечето общини....в София, май е факт от тази година

Специално НАП и аз смятам, че мястото и е в София.

А иначе който си има работа с Морска администрация не се разхожда до София - има си дирекции в Варна и Бургас, където се обслужват клиенти и фирми.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
          Концентрацията на администрацията има своите предимства (докато не се създаде електронно правителство, но скоро не го виждам това).

Дали ще е в София, Търнова града голяма, Пловдив, Варна или туй ми ти Русе - човекът с проблеми при някаква сделка, включваща, да кажем, морски транспорт, ще си оправи проблема с едно пътуване до града.
          Но при сегашните предложения той ще пътува най-малко до три града. Няколко пъти. Опознай родината, за да я обикнеш

От друга страна, самите административни единици имат много връзки, осъществявани чрез куриери или поща . Тези връзки (докато не се създаде ... ама ...) отнемат много по-малко време, ако са в чертите на един град.

Куриерските фирми ще се развият яко при тази децентрализакция.
          Това е най-дъртата лъжа, че гражданите щели да пътуват до три града.
          И митниците и морска администрация си имат регионални дирекции, където се обслужват клиентите. Клиентите не се обслужват в централите, освен ако не е за рушвет, натиск или нещо друго.

Коментар

• Бобане, не мисля, че й е работа на администрацията да гледа морето, но все пак има логика, ок

Но тук говорим за разместване на цялата машина, а само който си е нямал работа с държавни институции, няма идея какво прехвърляне на топката играе там или....разходките могат да станат ежедневие...за някои фирми, или пък, ще се отворят нови агенции, които да поемат част от задачите на министерствата...в София.
            При голямата концентрация на фирми в София, наистина не проумявам защо НАП трябва да се мести.

Може и да има полза от това да опознаеш родината си, но преди това трябва да има работещо електронно правителство - програма, стартирала точно преди 12 години.
            Само дето и до днес, дори не можеш да си провериш местните данъци в повечето общини....в София, май е факт от тази година

Коментар

Тъй като митниците са на дневен ред дискусията очевидно се ограничава само около митниците.

Но ако се погледне в по мащабен план, вчера четох, че около 20 агенции ще се местят в цялата страна, тогава голямата картинка е друга - да се намали тежката държавна централизация.

Големия въпрос е не конкретно митници или морска администрация, а като цяло администрацията.
              Моето мнение е за всички администрации.
              И това, че е тежка държавната администрация, едва ли ще се реши с преместване...
              Естествено, в столицата не е необходимо да има инспектори по морско право, специалисти и инспектори по зърното, по ябълките, по рибарството и т.н.
              Специално за митниците... според мен си е баш да бъде до г...а на министъра.
              И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                Мчи туй нйей ут гръдъ, туй ут хорътъ. И Айтус дъ бйеши, пак същътъ дъ бйеши.
                Хахахаххахахахахахахах

Коментар

Някой може ли да ми обясни логиката на това упражнение
                  засега виждам на преден план само засилване на автомобилния/автобусен...и ж.п./ трафик
                  Концентрацията на администрацията има своите предимства (докато не се създаде електронно правителство, но скоро не го виждам това).

Дали ще е в София, Търнова града голяма, Пловдив, Варна или туй ми ти Русе - човекът с проблеми при някаква сделка, включваща, да кажем, морски транспорт, ще си оправи проблема с едно пътуване до града.
                  Но при сегашните предложения той ще пътува най-малко до три града. Няколко пъти. Опознай родината, за да я обикнеш

От друга страна, самите административни единици имат много връзки, осъществявани чрез куриери или поща . Тези връзки (докато не се създаде ... ама ...) отнемат много по-малко време, ако са в чертите на един град.

Куриерските фирми ще се развият яко при тази децентрализакция.

Коментар

ммм, приходите няма да остават в Бургас или Русе, а в агенция митници и оттам към бюджета
                    Та къде е логиката?
                    Значи Варна, Русе и Бургас да дават безприкословно на София, а когато стане дума за малко администрация от София навън - сакън.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                      Логиката, според мен, е в разбутването на системата, с което от една страна ще се пресекат някои канали, но от друга страна ще се загубят (архивират, преместят и подобни форми) следите на не едно и две извършени нарушения.
                      Но дивотията е, че вместо да се отива към електронизация на стотиците режими и регистрации, ще се забави решителното преустройство на ред държавни системи.
                      Тъй като митниците са на дневен ред дискусията очевидно се ограничава само около митниците.

Но ако се погледне в по мащабен план, вчера четох, че около 20 агенции ще се местят в цялата страна, тогава голямата картинка е друга - да се намали тежката държавна централизация.

Големия въпрос е не конкретно митници или морска администрация, а като цяло администрацията.

Коментар

Някой може ли да ми обясни логиката на това упражнение
                        засега виждам на преден план само засилване на автомобилния/автобусен...и ж.п./ трафик
                        Ами логиката е проста....Морска администрация да е в град до Морето.ИАРА пак до морето ,където се лови най-много риба.Нали не смяташ,е Морска администрация трябва да е в...Смолян например.....Вие софиянци ,на колко време виждате морето.....аз всяка сутрин на терасата ми.

Коментар

И аз не виждам логика приходите от митниците в Русе, Варна, Бургас да идват в София.

Защо приходите не останат в тези региони за да се развиват?
                          ммм, приходите няма да остават в Бургас или Русе, а в агенция митници и оттам към бюджета

Коментар

И аз не виждам логика приходите от митниците в Русе, Варна, Бургас да идват в София.

Защо приходите не останат в тези региони за да се развиват?
                            Те идват в правителството, не в София. И са само едни електронни цифрички, хвърчащи из банковата мрежа.

За развитието на регионите питай правителството, не София.

Коментар

• Логиката, според мен, е в разбутването на системата, с което от една страна ще се пресекат някои канали, но от друга страна ще се загубят (архивират, преместят и подобни форми) следите на не едно и две извършени нарушения.
                              Но дивотията е, че вместо да се отива към електронизация на стотиците режими и регистрации, ще се забави решителното преустройство на ред държавни системи.
                              И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Колкото по бързо този град бъде разбит и унищожен толкова по добре за всички българи.От тук злото задушава целия народ.
                                Мчи туй нйей ут гръдъ, туй ут хорътъ. И Айтус дъ бйеши, пак същътъ дъ бйеши.

Коментар

Working...
                                X