IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Митници, НАП, Морска администрация, Рибарство, Туризъм - извън София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Факта че само някои софиянци и то такива, свързани или симпатизиращи на партии, са против местенето, говори, че то е правилно В цял свят (поне цивилизования) администрацията е разместена, само тук не е! Време е и ако тоя кабинет не го направи, толкова по-зле за него. В случая хода и е популистки, но необходим повече от много други. Както казах в Австралия дори - полиция и митници на всеки 2 г. се местят в нов град което и е най-добрия вариант. Ако погледнем и повечето европейските държави, столицата е едно, седалището на правителството понякога е съвсем друг град, върховния съд в трети, разни агенции в четвърти, служби в пети - Само тук всичко е на едно място, като в столицата на Свазиленд!

На който не му харесва пък от служителите - да мине в частния сектор. И нека някой не ми обяснява, че Жоро Пурата е голям специалист и не може да се лишим от такива като него
    Last edited by Jay Gould; 25.07.2012, 20:31.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Едни от най-силните оръжия за едно управление са митническата и данъчната му администрация и не разбирам отдалечаването им от централната власт...
      Местенето на митниците е поредният безсмислен и разрушителен акт срещу тях

Не знам, но Борисов, може би, не се е сетил за Сливен, може и Видин - циганската престъпност е на ниво и е идеално място за МВР да вирее в средата на професионалните си задължения - предизвикателство от класа

А самата идея, предполагам е от някои от разработките на Дянков още в СБ за развитието на изостанали райони ) тук му се отваря парашута да я изпълни )

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        всъщност, аз помолих, хора като Вас, ако могат да ми обяснят кое е доброто, а не дали разбирам или не, аз и тези като нас

Това по-долу, което е казал Борисов, че ще се използват местни квалифицирани кадри е добро(мисля), но устройването на останалите, които не отидат по различните места с друга работа по министерства И Агенции...не знам, лошо ли е или добро
        Всичко, което може да се изнесе от София и изнасянето няма да пречи на бизнеса трябва да се изнесе. София малко да се облекчи.

Коментар

А, това наистина е нещо, което не знаех. Вальо Найденов в Пловдив.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение

Ето защо хората като вас не разбират какво става и защо е за добро...
            всъщност, аз помолих, хора като Вас, ако могат да ми обяснят кое е доброто, а не дали разбирам или не, аз и тези като нас

Това по-долу, което е казал Борисов, че ще се използват местни квалифицирани кадри е добро(мисля), но устройването на останалите, които не отидат по различните места с друга работа по министерства И Агенции...не знам, лошо ли е или добро

Коментар

• Това е главният проблем на управлението, че важни неща се правят на крак, в движение, неясно и ежедневно променящи се намерения.
              Стабилна срада за бизнеса....му се вика.

Сектор „Туризъм” на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и зам.-министър Иво Маринов се местят в Пловдив.
              ....
              Предвижда се отделни дейности от Министерството на земеделието и храните също да бъдат преместени в Пловдив, съобщи премиерът Бойко Борисов. В града има пет института, свързани със земеделието – по тютюн, овощарство, лозарство, Стопанска академия, хранителен университет.” В Пловдив е банката с кадри за селското стопанство, уточни премиерът. Затова в София остават Фонд „Земеделие” със зам.-министъра по земеделието, който отговаря за фондовете, а министърът на земеделието с дейностите му ще ги изместим, каза Борисов.

Коментар

има разрешителни и един куп документи, които се получават от министерства ...
                тогава каква е идеята министерствата да се местят?
                За първи път чувам, че щели да местят министерства. Това ще да е нещо ново.

Ето защо хората като вас не разбират какво става и защо е за добро. Не искам да ви обидя, просто малко така си говоря и понякога хората си мислят че им се карам, пък то не е така

Хората бъркат министерства с агенции, кой какви правомощия има и за какво са създадени.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение

За това си има регионални дирекции. Какви са тези обстоятелства, че да ходиш в управлението, а не в регионалната дирекция? - рушвет, натиск, нещо незаконно да мине, далавера?
                  има разрешителни и един куп документи, които се получават от министерства
                  Сигурно, повечето могат да бъдат получени и от местните дирекции, но обикновено след излишно забавяне
                  Да не говорим и за компетентността на някои регионални бюра, например по европроекти

Добре, цялата работа може да се върши от местните структури на държавната администрация, тогава каква е идеята министерствата да се местят?
                  Виждам...създаване на такива и за София, нови дирекции на изместени министерства
                  И като се има предвид, че по тия министерства работят хора с някакви социални контакти и ангажименти, едва ли е толкова лесно бързо да направят промяна.
                  А дали има достатъчно подготвени кадри за новите места...за тези които не могат да сменят мястото.
                  Само се чудя....сама са себе си не мога да видя плюсовете на това мероприятие и не твърдя, че е лошо, защото не знам целите му - вчера чух Дянков да говори за облагородяване ...но, в такъв случай нека да е по селата, поне ще се вдъхне живот и ще има чист въздух за чиновниците

Коментар

• [QUOTE=съни(тя);1059287494]Идеята на "Големи данъкоплатци..." е съвсем друга, което например, не пречи на Сосиете дженерал да си открие централата във Варна.

И какво прави един вносител ...при някои обстоятелства - отскача първо до Русе до агенция митници, после до нап В.Търново и евентуално...може да се наложи и до мин. на здравето( в Пловдив ли щяха да са)...[/QUOTE]

За това си има регионални дирекции. Какви са тези обстоятелства, че да ходиш в управлението, а не в регионалната дирекция? - рушвет, натиск, нещо незаконно да мине, далавера?

Коментар

Идеята на "Големи данъкоплатци..." е съвсем друга, което например, не пречи на Сосиете дженерал да си открие централата във Варна.

И какво прави един вносител ...при някои обстоятелства - отскача първо до Русе до агенция митници, после до нап В.Търново и евентуално...може да се наложи и до мин. на здравето( в Пловдив ли щяха да са)...
                      Това тепърва ще се види като разхвърлят агенциите. Сега поне положението е ясно, ако фирмата е средна или голяма по размер, като дейността ѝ е в провинцията, тя почти винаги отаваря офис и в столицата, дори само 5 човека да има в този офис, които следва да уреждат тези отношения. Сега ще пада обикаляне за нищо ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Голямата концентрация е само защото ЗАДЪЛЖИХА всички големи данъкоплатци да се пререгистрират в София. И току през някоя година погват фирмите да се местят в столицата, че да има какво да ядат местните. Иначе преди да направят това преди 10-12 г., заплатите в столицата бяха точно колкото у Шуменско, а безработицата им гонеше 15 % и нагоре.

1429 дружества от цялата страна ще бъдат регистрирани в дирекцията „Големи данъкоплатци и осигурители” в София Една от последните хайки за лов на работодатели и по местенето им в столицата, че да може някоя кифла да си чопли носа и да люпи семки по 8 часа на ден за да и дават заплата.
                        Идеята на "Големи данъкоплатци..." е съвсем друга, което например, не пречи на Сосиете дженерал да си открие централата във Варна.

И какво прави един вносител ...при някои обстоятелства - отскача първо до Русе до агенция митници, после до нап В.Търново и евентуално...може да се наложи и до мин. на здравето( в Пловдив ли щяха да са)...

Коментар

• Първоначално изпратено от par Разгледай мнение
                          Според мен нещо което е доказано и е работило много години не трябва да се бута.
                          След като е възприет модел на централизираното управление и с годините са изградени агенциите в столицата на страната ни, сега не трябва с лека ръка да се разхвърлят из страната. Затова имаме СТОЛИЦА, за да бъде разположено в нея държавното управление, което да ръководи и управлява провинцията. Много от агенциите имат СТОЛИЧНИ дирекции, казват се столични за да се знае че те следва да управляват провинциалните агенции. Имаме и СТОЛИЧНА община, а не софийска например. Друго е да си СТОЛИЧАНИН, а различно е да си гражданин от провинцията.
                          Ето това следва да обяснят на народа протестиращите митничари, за да се разбере че те не искат да бъдат захвърлени в провинцията.
                          Аз пък искам всички кметове да дойдат в София и от тук да управляват провинциалните си градове. Може и областните управи също да дойдат тук. Колкото повече навалица - толкова по-добре.

Коментар

• Според мен нещо което е доказано и е работило много години не трябва да се бута.
                            След като е възприет модел на централизираното управление и с годините са изградени агенциите в столицата на страната ни, сега не трябва с лека ръка да се разхвърлят из страната. Затова имаме СТОЛИЦА, за да бъде разположено в нея държавното управление, което да ръководи и управлява провинцията. Много от агенциите имат СТОЛИЧНИ дирекции, казват се столични за да се знае че те следва да управляват провинциалните агенции. Имаме и СТОЛИЧНА община, а не софийска например. Друго е да си СТОЛИЧАНИН, а различно е да си гражданин от провинцията.
                            Ето това следва да обяснят на народа протестиращите митничари, за да се разбере че те не искат да бъдат захвърлени в провинцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                              Е, ако съм сбъркал, не го наричай лъжа.

Но...
                              При това почерненото още повече не разбирам предлаганата реформа.
                              Навсякъде си има регионални дирекции и сега, работата върви, защо да се местят централите?

Лично на мен, като живеещ в София, ми е по-добре да се разтовари града от жители и гости.
                              Извинявай, ако съм те обидил, не съм искал.

Това почерненото е и за мен меродавно.

Налага ми се от време на време да ходя до Букурещ от София и минавам през един район - Ябланица-Луковит - мъка, скръб, тъга, недоумение - не знам как да опиша какво ми става като минавам оттам. Ако не се променят нещата, нашата хубава държавица отива като цяло натам.

Иначе София с 20 или без 20 агенции ще продължи да се развива. Въпросът е как - и аз искам София да се поразтовари и да стане по-привлекателна.

Коментар

..
                                При голямата концентрация на фирми в София, наистина не проумявам защо НАП трябва да се мести...
                                Голямата концентрация е само защото ЗАДЪЛЖИХА всички големи данъкоплатци да се пререгистрират в София. И току през някоя година погват фирмите да се местят в столицата, че да има какво да ядат местните. Иначе преди да направят това преди 10-12 г., заплатите в столицата бяха точно колкото у Шуменско, а безработицата им гонеше 15 % и нагоре.

1429 дружества от цялата страна ще бъдат регистрирани в дирекцията „Големи данъкоплатци и осигурители” в София Една от последните хайки за лов на работодатели и по местенето им в столицата, че да може някоя кифла да си чопли носа и да люпи семки по 8 часа на ден за да и дават заплата.
                                Last edited by Jay Gould; 25.07.2012, 14:45.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X