Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Митници, НАП, Морска администрация, Рибарство, Туризъм - извън София
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСъни айде престани с простотийте щото станаха много.У София най големите специалисти айде стига бе.Вие освен едни големи усти и едно кухо самочувствие друго не притежавате.В който и град да се преместят митниците подходящи хора ще се намерят за седмица.И не само с митниците е така.Ние дето сме извън София не пикаем срещу вятъра и не си трием гъзо с потнико.
Иначе и ти си един дърдорко-мърморко
Да те питам - в твоята сфера, дори и да не си доволен напълно, би ли си сменил и доставчика( на семена и суровини) и пласмента(купувача) едновременно без да имаш идея от възможностите за нови такива???
А тук говорим за Митници и НАП и ...пари в бюджета.
И както се вижда, намаляването на приходите не влияе върху разходите на администрацията, а само на разходите за обществото.
И браво на умниците, дето си мислят, че централизацията на властта се променя с промяна на мястото на 4-5 агенции и министерства.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеАз бях против, но вече съм съгласен яко да ви застроят морската градина. Ама яЯКО!http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЗа това си има регионални дирекции. Какви са тези обстоятелства, че да ходиш в управлението, а не в регионалната дирекция? - рушвет, натиск, нещо незаконно да мине, далавера?Last edited by SEBULBA; 26.07.2012, 00:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеУдри Бат Пеше!!!Едно време искаха да ме пращат по разпределение на места ,на които трябваше да отидат кестени-софиянци,уредили се в министерството!!!Бой с черпака!!!
Софиянци са най- голямата напаст за България!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеАз бях против, но вече съм съгласен яко да ви застроят морската градина. Ама яЯКО!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеФакта че само някои софиянци и то такива, свързани или симпатизиращи на партии, са против местенето, говори, че то е правилно В цял свят (поне цивилизования) администрацията е разместена, само тук не е! Време е и ако тоя кабинет не го направи, толкова по-зле за него. В случая хода и е популистки, но необходим повече от много други. Както казах в Австралия дори - полиция и митници на всеки 2 г. се местят в нов град което и е най-добрия вариант. Ако погледнем и повечето европейските държави, столицата е едно, седалището на правителството понякога е съвсем друг град, върховния съд в трети, разни агенции в четвърти, служби в пети - Само тук всичко е на едно място, като в столицата на Свазиленд!
На който не му харесва пък от служителите - да мине в частния сектор. И нека някой не ми обяснява, че Жоро Пурата е голям специалист и не може да се лишим от такива като него
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСъни айде престани с простотийте щото станаха много.У София най големите специалисти айде стига бе.Вие освен едни големи усти и едно кухо самочувствие друго не притежавате.В който и град да се преместят митниците подходящи хора ще се намерят за седмица.И не само с митниците е така.Ние дето сме извън София не пикаем срещу вятъра и не си трием гъзо с потнико.
Софиянци са най- голямата напаст за България!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеима разрешителни и един куп документи, които се получават от министерства
Сигурно, повечето могат да бъдат получени и от местните дирекции, но обикновено след излишно забавяне
Да не говорим и за компетентността на някои регионални бюра, например по европроекти
Добре, цялата работа може да се върши от местните структури на държавната администрация, тогава каква е идеята министерствата да се местят?
Виждам...създаване на такива и за София, нови дирекции на изместени министерства
И като се има предвид, че по тия министерства работят хора с някакви социални контакти и ангажименти, едва ли е толкова лесно бързо да направят промяна.
А дали има достатъчно подготвени кадри за новите места...за тези които не могат да сменят мястото.
Само се чудя....сама са себе си не мога да видя плюсовете на това мероприятие и не твърдя, че е лошо, защото не знам целите му - вчера чух Дянков да говори за облагородяване ...но, в такъв случай нека да е по селата, поне ще се вдъхне живот и ще има чист въздух за чиновниците
Коментар
-
Дори на Румънците Морската им администрация е в Констанца.
http://www.rna.ro/ENGLEZA/OrganizationChart.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеТака си мислиш ти.
Но, моля, дай доказателства, понеже мен ми се струва, че не си прав.
В СЕЩ, например, федералната власт е изключително у Вашингтона града голема.
Всъщност, България е най-централизираната държава в Европа в момента и това е пагубно както за бизнеса, така и за политиката - защото в провинцията вярвайте ми назрява все по-голямо недоволство което рано или късно ще избие в сепаратизъм чиито наченки вече са налице поне във Варна където дори местните политици яхат тази вълна защото усещат настроенията на гражданите. Без децентрализация тая държава е обречена до 10 г.Last edited by Jay Gould; 25.07.2012, 20:59.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеВ цял свят (поне цивилизования) администрацията е разместена,
Но, моля, дай доказателства, понеже мен ми се струва, че не си прав.
В СЕЩ, например, федералната власт е изключително у Вашингтона града голема.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеТвоята работа - гузен - негонен бяга
преди 2-3 дни ме нарече комунистка и яростно защитаваше някакви идеи, че бялото е черно, да не си станал и ти гербер
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение..Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение.. Както казах, в Австралия, полиция и митници на всеки 2 г. се местят в нов град, което и е най-добрия вариант. Ако погледнем и повечето европейските държави, столицата е едно, седалището на правителството понякога е съвсем друг град, върховния съд в трети, разни агенции в четвърти, служби в пети - Само тук всичко е на едно място, като в столицата на Свазиленд!Last edited by Jay Gould; 25.07.2012, 20:45.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеФакта че само софиянци и то такива свързани или симпатизиращи на партии са против местенето говори, че то е правилно! :) В цял свят (поне цивилизования) администрацията е разместена, само тук не е! Време е и ако тоя кабинет не го направи, толкова по-зле за него. В случая хода и е популистки, но необходим повече от много други. Както казах в Австралия дори - полиция и митници на всеки 2 г. се местят в нов град. Ако погледнем и европейските държави, столицата е едно, седалището на правителството понякога е съвсем друг град, върховния съд в трети, разни агенции в четвърти - Само тук всичко е на едно място като в столицата на Свазиленд
На който не му харесва - да мине в частния сектор. И нека някой не ми обяснява, че Жоро Пурата е голям специалист и не може да се лишим от такива като него
Я кажи, на коя партия симпатизирам и как го установи?
Коментар
Коментар