IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Митници, НАП, Морска администрация, Рибарство, Туризъм - извън София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    има разрешителни и един куп документи, които се получават от министерства
    Сигурно, повечето могат да бъдат получени и от местните дирекции, но обикновено след излишно забавяне
    Да не говорим и за компетентността на някои регионални бюра, например по европроекти

Добре, цялата работа може да се върши от местните структури на държавната администрация, тогава каква е идеята министерствата да се местят?
    Виждам...създаване на такива и за София, нови дирекции на изместени министерства
    И като се има предвид, че по тия министерства работят хора с някакви социални контакти и ангажименти, едва ли е толкова лесно бързо да направят промяна.
    А дали има достатъчно подготвени кадри за новите места...за тези които не могат да сменят мястото.
    Само се чудя....сама са себе си не мога да видя плюсовете на това мероприятие и не твърдя, че е лошо, защото не знам целите му - вчера чух Дянков да говори за облагородяване ...но, в такъв случай нека да е по селата, поне ще се вдъхне живот и ще има чист въздух за чиновниците
    Я прочети внимателно какво си написала?Моята сфера няма никакво значение аз не харча държавни пари с моите си аз решавам от къде и какво да купувам?Ти в частна фирма работила ли си?Иди там и кажи на шефа какво да прави и къде да си мести офиса!!!!!Какви са тея цървули да ги гледам всяка вечер по телевизията че били недоволни!!!!Ми честно казано боли ме кура за тая крадлива и арогантна паплач.Преди много години на връщане от Румъния един въшльо ми каза че не съм могъл да се явявам пред митничар по къси гащи нищо че навън беше 40 градуса а във влака 50.И трябвало да стоя мирно.Казах му да отиде на лекар и да си пие хаповете редовно.Направих го на бъзе и поисках да си викне началника.Ебати кирльовците.Когато мои съселяни протестираха в София преди години за да си запазят фабриката и работните места софиянци им викаха мръсни комунисти.Сега аз връщам жеста.Мръсните софийски кому нисти да духат супата.Дреме ми на кура че нямало какво да работят.На околовръстното има работа.Ако ще свирки на промоция да правят.В Англия и Германия може да гледат възрастни хора и да чистят къщи.Да опитат и те да видят какво е.Когато си нямал съчувствие към сънародниците си когато си ги хокал и наричал комунисти сега не искай съчувствие.А вожда на софиянците драгалевския циганин ако има смелостта да дойде у село сигурно ще си го приберете в ковчег.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Съни айде престани с простотийте щото станаха много.У София най големите специалисти айде стига бе.Вие освен едни големи усти и едно кухо самочувствие друго не притежавате.В който и град да се преместят митниците подходящи хора ще се намерят за седмица.И не само с митниците е така.Ние дето сме извън София не пикаем срещу вятъра и не си трием гъзо с потнико.
      Бате Пешо, хайде прочети какво съм писала и посочи къде казвам, че в София са най-големите специалисти???
      Иначе и ти си един дърдорко-мърморко

Да те питам - в твоята сфера, дори и да не си доволен напълно, би ли си сменил и доставчика( на семена и суровини) и пласмента(купувача) едновременно без да имаш идея от възможностите за нови такива???

А тук говорим за Митници и НАП и ...пари в бюджета.
      И както се вижда, намаляването на приходите не влияе върху разходите на администрацията, а само на разходите за обществото.

И браво на умниците, дето си мислят, че централизацията на властта се променя с промяна на мястото на 4-5 агенции и министерства.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Аз бях против, но вече съм съгласен яко да ви застроят морската градина. Ама яЯКО!
        Аз ти казвам как по света, ти се цупиш. За самата София е малко по-добре да се разтовари. Защото ако не го направи такава криза ще я отнесе до 1,6 - 1,9 години, че фантазия ти е бедна. А и да се изнесе част от администрацията към провинцията, това само ще увеличи постъпленията в бюджета. Самия град - София няма да пострада, защото за разлика от 90 те г. си е стъпил на краката и вече има частен сектор.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          За това си има регионални дирекции. Какви са тези обстоятелства, че да ходиш в управлението, а не в регионалната дирекция? - рушвет, натиск, нещо незаконно да мине, далавера?
          Да обикаляш с куфар пари е твърде неудобно. Трябва да се регламентира изпращането на рушвети по Western Union
          Last edited by SEBULBA; 26.07.2012, 00:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
            Удри Бат Пеше!!!Едно време искаха да ме пращат по разпределение на места ,на които трябваше да отидат кестени-софиянци,уредили се в министерството!!!Бой с черпака!!!
            Софиянци са най- голямата напаст за България!!!
            Това не са софиянци това са някакви комплексари отишли на 20-30 години в София и повярвали че са нещо над другите.Простотия.И веднага си сменят личните карти и номерата на колите повярвали си че така се става гулемъ работъ.При положение че най много туристи идват от Румъния и имаме износ 3,5милиарда лева за там за чии уй Поразяващата уста ми строи магистрали за Бургас и фалирала Гърция??!!!!!!!!Май е време източна Румелия да се остави на произвола а Севера да минаваме към Румъния или Сърбия.На хората им писна разни крадливи боклуци в София да им решават съдбините.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Аз бях против, но вече съм съгласен яко да ви застроят морската градина. Ама яЯКО!
              Щото кимизарника ти ще остане без наематели, ли? И цената му ще се срине ЯКО!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Факта че само някои софиянци и то такива, свързани или симпатизиращи на партии, са против местенето, говори, че то е правилно В цял свят (поне цивилизования) администрацията е разместена, само тук не е! Време е и ако тоя кабинет не го направи, толкова по-зле за него. В случая хода и е популистки, но необходим повече от много други. Както казах в Австралия дори - полиция и митници на всеки 2 г. се местят в нов град което и е най-добрия вариант. Ако погледнем и повечето европейските държави, столицата е едно, седалището на правителството понякога е съвсем друг град, върховния съд в трети, разни агенции в четвърти, служби в пети - Само тук всичко е на едно място, като в столицата на Свазиленд!

На който не му харесва пък от служителите - да мине в частния сектор. И нека някой не ми обяснява, че Жоро Пурата е голям специалист и не може да се лишим от такива като него

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Съни айде престани с простотийте щото станаха много.У София най големите специалисти айде стига бе.Вие освен едни големи усти и едно кухо самочувствие друго не притежавате.В който и град да се преместят митниците подходящи хора ще се намерят за седмица.И не само с митниците е така.Ние дето сме извън София не пикаем срещу вятъра и не си трием гъзо с потнико.
                  Удри Бат Пеше!!!Едно време искаха да ме пращат по разпределение на места ,на които трябваше да отидат кестени-софиянци,уредили се в министерството!!!Бой с черпака!!!
                  Софиянци са най- голямата напаст за България!!!

Коментар

има разрешителни и един куп документи, които се получават от министерства
                    Сигурно, повечето могат да бъдат получени и от местните дирекции, но обикновено след излишно забавяне
                    Да не говорим и за компетентността на някои регионални бюра, например по европроекти

Добре, цялата работа може да се върши от местните структури на държавната администрация, тогава каква е идеята министерствата да се местят?
                    Виждам...създаване на такива и за София, нови дирекции на изместени министерства
                    И като се има предвид, че по тия министерства работят хора с някакви социални контакти и ангажименти, едва ли е толкова лесно бързо да направят промяна.
                    А дали има достатъчно подготвени кадри за новите места...за тези които не могат да сменят мястото.
                    Само се чудя....сама са себе си не мога да видя плюсовете на това мероприятие и не твърдя, че е лошо, защото не знам целите му - вчера чух Дянков да говори за облагородяване ...но, в такъв случай нека да е по селата, поне ще се вдъхне живот и ще има чист въздух за чиновниците

Коментар

• Дори на Румънците Морската им администрация е в Констанца.

http://www.rna.ro/ENGLEZA/OrganizationChart.html

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                        Така си мислиш ти.
                        Но, моля, дай доказателства, понеже мен ми се струва, че не си прав.
                        В СЕЩ, например, федералната власт е изключително у Вашингтона града голема.
                        Като станем ФЕДЕРАЦИЯ - като САЩ, може цялата ФЕДЕРАЛНА власт да си я държите. Явно въобще си нямаш и представа какво е държавното устройство в САЩ какви служби има, къде се плащат данъци, какво е законодателството. САЩ не са централизирана държава и на повечето места дори ФБР не може да влезе без разрешение на местните власти, освен ако няма ФЕДЕРАЛНО престъпление, или такова извършено в няколко щата, а повечето големи компании дори не са чували къде е столицата и са с регистрация по села и паланки

Всъщност, България е най-централизираната държава в Европа в момента и това е пагубно както за бизнеса, така и за политиката - защото в провинцията вярвайте ми назрява все по-голямо недоволство което рано или късно ще избие в сепаратизъм чиито наченки вече са налице поне във Варна където дори местните политици яхат тази вълна защото усещат настроенията на гражданите. Без децентрализация тая държава е обречена до 10 г.
                        Last edited by Jay Gould; 25.07.2012, 20:59.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

В цял свят (поне цивилизования) администрацията е разместена,
                          Така си мислиш ти.

Но, моля, дай доказателства, понеже мен ми се струва, че не си прав.

В СЕЩ, например, федералната власт е изключително у Вашингтона града голема.
                          Свободен във виелицата.
                          http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Твоята работа - гузен - негонен бяга
                            а твоята - ще я цензурирам
                            преди 2-3 дни ме нарече комунистка и яростно защитаваше някакви идеи, че бялото е черно, да не си станал и ти гербер

Коментар

..
                              Твоята работа - гузен - негонен бяга
                              Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              .. Както казах, в Австралия, полиция и митници на всеки 2 г. се местят в нов град, което и е най-добрия вариант. Ако погледнем и повечето европейските държави, столицата е едно, седалището на правителството понякога е съвсем друг град, върховния съд в трети, разни агенции в четвърти, служби в пети - Само тук всичко е на едно място, като в столицата на Свазиленд!
                              В Холандия ли са по-глупави от тебе? Или в Швейцария и Белгия, Германия, Австрия, САЩ, Канада или ти си върха на сладоледа, откъм интелект, че защитаваш тази досегашна африканска концепция на централизация - каквато не сме имали дори по времето на социализма. Самото изречение - Морска администрация в София, бе смешно и смайва всеки и чужденец и българин който го чуе. Това е все едно планинска спасителна служба да е във Варна или Русе.
                              Last edited by Jay Gould; 25.07.2012, 20:45.

Коментар

Факта че само софиянци и то такива свързани или симпатизиращи на партии са против местенето говори, че то е правилно! :) В цял свят (поне цивилизования) администрацията е разместена, само тук не е! Време е и ако тоя кабинет не го направи, толкова по-зле за него. В случая хода и е популистки, но необходим повече от много други. Както казах в Австралия дори - полиция и митници на всеки 2 г. се местят в нов град. Ако погледнем и европейските държави, столицата е едно, седалището на правителството понякога е съвсем друг град, върховния съд в трети, разни агенции в четвърти - Само тук всичко е на едно място като в столицата на Свазиленд

На който не му харесва - да мине в частния сектор. И нека някой не ми обяснява, че Жоро Пурата е голям специалист и не може да се лишим от такива като него
                                май те тресе някакъв провинциален комплекс, което, особено за човек от Варна, която беше и можеше да бъде по-столица от столицата ) е необяснимо за мен
                                Я кажи, на коя партия симпатизирам и как го установи?

Коментар

Working...
                                X