IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои хора са богати

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stani Разгледай мнение
    Лорде,я кажи аз за камионетката ли съм като осигурявах 6 години една моя работничка на 500 лева/долу горе толкова заработва средно на норма е жената/Има 42 години трудов стаж,знаеш ли каква пенсия получи?Цели 231 лева.И продължавам да я осигурявам но на 4 часа вече-работи по-малко сега.Според теб откупил ли съм се от камионетката или трябва да осигурявам всички върху 2000 лева за да могат да лапат такива като теб и мангалите?
    ТЯЛОТО иска да ги осигуряваш на 2000лв. Аз просто искам да не лъжеш държавата осигурявайки я на мин. заплата, а тя да взема 500. Поздравления, че я държиш след пенсия! Но хайде обясни ми как точно мен издържаш, да се наредя да ми дадеш и на мен заплата този месец, става ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
      Шефе, измий си малко очите и пий едно кафе. Моята категория е за покупателна способност, не за номенклатура.
      Нямам идея какво е в държавната администрация. но мениджър под 1500лв не съм виждал, не познавам човек над 25 години който би се хванал на такава работа, освен ако не е касиер/продаваш, охрана, или нещо подобно дето не изисква умения и образование.
      А това да не работиш не мога да го разбера, май само в БГ има такова заболяване. Работя без прекъсване от 17 годишен и ми доставя огромно удовлетворение което не бих заменил с каквото и да е хоби.
      И какво точно работиш? Да не би работата ти да се състои в социологическа анкета за покупателната способност?
      Аз не съм казал, че не работя. Но тука като вземете да ми се изхвърляте имам чувството , че само с абитуриенти общувам. В държавната администрация има хиляди мениджъри под 1500лв. заплата. Хващаш ли бас?
      Виж колко е и средната заплата за страната. Влез в сайта на НСИ. След това малко се приземи. Имам двама шурея единия на 31, другия на 22. И двамата работят за по-малко от 1500лв., без естествено да са мениджъри. Нормални професии имат.
      А, на тебе може да ти се ще да вземаш и 20 бона заплата, щото такава ти била покупателната способност.
      И аз мога да смятам така като тебе на обратно- харесал съм си имот с вноска по ипотечен кредит от 3000лв. Значи никога няма да се хвана на работа под 5000лв. заплата. Страотна логика нали.
      Не е зле да поогледаш и работодателите около теб какви смешни заплати даватна хора от най-различни възрастови категории. Да не говорим на какво ги осигуряват.
      Често виждам в големите магазини хора от опашките да вадят някакви купони. Не кеш. Това ли са ти богатите млади хора дето заради двата бона разходи не биха се хванали за нищо на света на под 3 бона заплата, щото си оставали лузъри - работническа класа?

Коментар

• Лорде,я кажи аз за камионетката ли съм като осигурявах 6 години една моя работничка на 500 лева/долу горе толкова заработва средно на норма е жената/Има 42 години трудов стаж,знаеш ли каква пенсия получи?Цели 231 лева.И продължавам да я осигурявам но на 4 часа вече-работи по-малко сега.Според теб откупил ли съм се от камионетката или трябва да осигурявам всички върху 2000 лева за да могат да лапат такива като теб и мангалите?

Коментар

• Шефе, измий си малко очите и пий едно кафе. Моята категория е за покупателна способност, не за номенклатура.
          Нямам идея какво е в държавната администрация. но мениджър под 1500лв не съм виждал, не познавам човек над 25 години който би се хванал на такава работа, освен ако не е касиер/продаваш, охрана, или нещо подобно дето не изисква умения и образование.
          А това да не работиш не мога да го разбера, май само в БГ има такова заболяване. Работя без прекъсване от 17 годишен и ми доставя огромно удовлетворение което не бих заменил с каквото и да е хоби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
            Лендлорда гледам пак си мери с двоен аршин. Значи ти като храниш жена ти е патриархално семейство, аз като джентълменствам съм баламурник
            Да си жив и здрав с твойте разбирания, но не се приемай за нещо висше. За теб семейството е най-важно, за мен да обикалям света и да се срещам с нови хора (и жени).
            Не знам какво ядете, но аз си готвя всичко сам и пак немога да слезна под 30лв. Зеленчуци, половинка месо, ядки и няколко дреболии и си ги изхарчил. Всяко сядане навън е поне 15 за обяд, даже и кетъринга дето е по всички молове и големи офиси е толкова поне.
            @nedev75 - Аймакса го дадох като пример за излизане. Има 1000, други опции. Тенис, фитнес, билярд (моето хоби -15лв за 2 часа) и прочее. Винаги може да минеш с някое по-евтино хоби, но това не е основно перо от бюджета. Храна, жилище, сметки, това са.

Да се върнем към основния въпрос. НЯМА значени колко човека взимат 1000, колко 10 000. Въпроса е какви са цените в магазина и колко му трябват на човек за да се определи за богат. Всеки е от впечатления от неговия си ареал. Познавам поне дузина човека в най-горната категория (над 100К) и ако ги питаш такива като тях с лопата да ги ринеш, защото с такива предимно общуват.
            Няма нужда да се правим на детективи кой колко взима. Има си хора във всички категории.
            Аз лично смятам че до 3000лв си оставаш горна категория работник. За висок стандарт с лукс жилище и автомобил трябват доста повече. За разточителни хобита и пътувания още повече.
            Ама това за работника е много смешно твърдение бе човек! Има хора които изкарват по 3000 от хазарт. Те работници ли са. Има и директори с по 500лв. заплати. Примерно в общинската администрация в АСП. Те работници ли са? Какви са тия глупости според прага на доходност да определяш кой е работник??????????
            Аз ако си заработвам само дохода от наеми, който е доста под 3000лв. работник ли съм като единственото ми задължение е да си прибера наема или някой козметичен ремонт. Ами ако цяла година не барна нищо, какво ми е работническото?
            Може да се нарека безделник, шляещ се гащник, но не и работник.
            Last edited by LANDLORD 31; 30.04.2012, 14:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
              Въх, жив да та оплачем, ами социални помощи не са ли сещат за теб, на едни кожички да я караш само срамота
              Aбe нe го мисли Сахиба, той и салата Цeзар с марули ядe

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Ееех Куба.. Бе то от една страна е хубаво да се види човек с кинти, ама от друга - "Живее ми се бре, майка му *тара"
                По тия места един път са живее, а като са прибера с кинти ще ми ги вземат я Дянковци я Тотювци. Да на са ми "танцували" те, че да им ги давам
                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Лендлорда гледам пак си мери с двоен аршин. Значи ти като храниш жена ти е патриархално семейство, аз като джентълменствам съм баламурник
                  Да си жив и здрав с твойте разбирания, но не се приемай за нещо висше. За теб семейството е най-важно, за мен да обикалям света и да се срещам с нови хора (и жени).
                  Не знам какво ядете, но аз си готвя всичко сам и пак немога да слезна под 30лв. Зеленчуци, половинка месо, ядки и няколко дреболии и си ги изхарчил. Всяко сядане навън е поне 15 за обяд, даже и кетъринга дето е по всички молове и големи офиси е толкова поне.
                  @nedev75 - Аймакса го дадох като пример за излизане. Има 1000, други опции. Тенис, фитнес, билярд (моето хоби -15лв за 2 часа) и прочее. Винаги може да минеш с някое по-евтино хоби, но това не е основно перо от бюджета. Храна, жилище, сметки, това са.

Да се върнем към основния въпрос. НЯМА значени колко човека взимат 1000, колко 10 000. Въпроса е какви са цените в магазина и колко му трябват на човек за да се определи за богат. Всеки е от впечатления от неговия си ареал. Познавам поне дузина човека в най-горната категория (над 100К) и ако ги питаш такива като тях с лопата да ги ринеш, защото с такива предимно общуват.
                  Няма нужда да се правим на детективи кой колко взима. Има си хора във всички категории.
                  Аз лично смятам че до 3000лв си оставаш горна категория работник. За висок стандарт с лукс жилище и автомобил трябват доста повече. За разточителни хобита и пътувания още повече.

Коментар

За Доминиканската само съм чувал хубави спомени и от там имам оферта ама ме кандардисват за Кения. Все едни "капиталови" с разтрупване дестинации..
                    Ееех Куба.. Бе то от една страна е хубаво да се види човек с кинти, ама от друга - "Живее ми се бре, майка му *тара"
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

Коментар

То и аз ся бая кинти изпотроших в Тайланд, и из оня ден като се върнах ми забиха оферта за карибите. Отказах. Ей тука, тихо, кротко, та цяло лято.
                      За Доминиканската само съм чувал хубави спомени и от там имам оферта ама ме кандардисват за Кения. Все едни "капиталови" с разтрупване дестинации..

Коментар

Колко пъти съм се прибирал от китай или бразилия без пари ако знаеш, а сега ми пускат оферти пак с подобна дестинация
                        То и аз ся бая кинти изпотроших в Тайланд, и из оня ден като се върнах ми забиха оферта за карибите. Отказах. Ей тука, тихо, кротко, та цяло лято.
                        tnm

Коментар

Кмете, я кажи ся като те изберат, ще трошиш ли народна пара по чалготеките
                          Колко пъти съм се прибирал от китай или бразилия без пари ако знаеш, а сега ми пускат оферти пак с подобна дестинация

Коментар

Въх, жив да та оплачем, ами социални помощи не са ли сещат за теб, на едни кожички да я караш само срамота
                            Кмете, я кажи ся като те изберат, ще трошиш ли народна пара по чалготеките
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              На мен сметките са ми към 350лв. зимата, 200лв. лятото.
                              гориво на газ - 60лв.
                              за спане не плащам, щото ми плащат няколко номади/квартиранти.
                              Ядене 400лв. на месец + три - четири посещения в рок заведение , където си поръчвам само едно-панирани пилешки кожички и бира, жената различни неща, детето малко неща. Общо 30-40лв. сметка Х 4=160лв. макс
                              Две-Три посещения в театър или на вилата 80лв.
                              ТОТАЛ- 900лв. лятос, 1050 лв. зимъска. И това за тричленно семейство.

Друг е въпроса, че всеки месец давам по 300-500 за строителство и ремонти, но тук говорим за нормален живот.

Коментар

• На мен сметките са ми към 350лв. зимата, 200лв. лятото.
                                гориво на газ - 60лв.
                                за спане не плащам, щото ми плащат няколко номади/квартиранти.
                                Ядене 400лв. на месец + три - четири посещения в рок заведение , където си поръчвам само едно-панирани пилешки кожички и бира, жената различни неща, детето малко неща. Общо 30-40лв. сметка Х 4=160лв. макс
                                Две-Три посещения в театър или на вилата 80лв.
                                ТОТАЛ- 900лв. лятос, 1050 лв. зимъска. И това за тричленно семейство.

Друг е въпроса, че всеки месец давам по 300-500 за строителство и ремонти, но тук говорим за нормален живот.

Коментар

Working...
                                X