If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вчера си говоря с един приятел, който държи Африка във външно, че всички наети, ако не са на държавна служба, по добре да си се самонаемат и да са свободни предприемачи.
А тея дето са на държавна служба ако трябва да вършат някаква работа представяш ли си какъв ужас. А за самонаетите от 3 г към 100 човека съм опитвал да "просветля" а те за чиновническа ясла мечтаят - щото друго си е да не трябва да вършиш нищо пък парите гарантирани.
И аз така си мислех. За това им предложих. Произвеждам стока Х с цена 1 лев с ДДС. Предлагам им я на 78 стинки. Да си изкарат 22 стинки - не щат По скоро от 50 човека 2 го правят и си докарват по 200-300 кинта допълнително, без особени усилия, защото произвеждам продукт, който го има във всяка къща.
Ти пък и искаш да се напрегат излишно. Българина иска накрая на месеца след като си е "излежал" 20 пъти от 9 до 5 да му бутнеш един плик с бонус и да му кажеш - незаменим си!
Преди 10на години работех и аз в една фирма с 50 колеги. Логиката на шефа беше половината заплата, другата половина % , така че да има мотивация и да не се набутва ако не върви. От 50 човека точно двама взимахме по 1000лв и повече % , другите по 100лв. Защо?- Защото бяхме там по 7 дни в седмицата по 4 часа повече от другите. Случвало ми се е и в 01:30 да си тръгна.
Аааааааа, значи, че МАМУН иска да продава прочетени вестници на своите служители с отстъпка и те на свой ред да ги продават на печалба! Сега разбрах защо никой не иска някой лев отгоре
И аз така си мислех. За това им предложих. Произвеждам стока Х с цена 1 лев с ДДС. Предлагам им я на 78 стинки. Да си изкарат 22 стинки - не щат По скоро от 50 човека 2 го правят и си докарват по 200-300 кинта допълнително, без особени усилия, защото произвеждам продукт, който го има във всяка къща.
Ква е пък тази стока дето я има у сека куча? Давай да поръчваме!
Няма самонаемане. Хората не искат да рискуват. Предложил съм на всички отстъпка колкото на най-добрите ми дистрибутори, да си вадят някой лев отгоре - не щат
Коментар