IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои хора са богати

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
    ... Но някак си не ми е мъчно никак....
    От филмчето T.R.O.M :

"Висшата класа държи всички пари не плаща никакви данъци.
    Средната класа плаща всички данъци и върши цялата работа.
    Бедната е там само да плаши средната класа."

А сега кажете коя социална класа каква е в БГ
    Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      Не си вдигам нищо за тебе!
      Просто големи глупости пишеш. 99% според теб не са обучени кадърни и работливи, само ти влизаш в единия процент. Бах маааму! Има стотици хиляди много работливи и добре обучени хора в БГ, друг е въпроса на какво са обучени, щото образованието няма никаква кореспонденция с бизнеса, а бизнеса е 99% ганьовски дитирамби в услугите, голяма част внос износ, почти никакво производство и държавно контролирани олигарски като О.Д или Цветелинка, която забогатя за един ден.
      Е, такива просперират в БГ, а за другите са отпуснати само трохи. Къде си тръгнал да ми обясняваш, че понеже българина бил непредприемчив, неработлив, некадърен и необучен, затова е на този стандарт? Брей какви глупости казани по дълбокомислен начин. Ти да не мислиш, че сицилианците са много по-работливи или гърците. Това не им пречи да имат десеторно по-добър стандарт. Те десеторно ли са по-работливи от нас.
      Аз даже почвам да си мисля, че ти си някакъв платен поръчков драскач на точно тези, които мачкат българина да стои на това ниво.
      Твоя тон е точно като на тези икономисти-толерасти дето излизат по медиите и уверено с менторски тон обясняват, как българина бил много по-малко производителен и затова и заплатите били такива. Пълни глупости отречени и в дискусии тук!
      Не мой с лошо. Иначе си абсолютно прав. Резкия тон обаче е неуместен. Има много интелигентни хора, които не забелязват какво става около тях.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

Ако си обучен и по-важното кадърен и работлив винаги ще има добри възможности защото 99% от Българите не са нито едно от трите.
        Ако с нападки и обиди си вдигаш самочувствието, заповядай, не ме впечатляваш.
        Не си вдигам нищо за тебе!
        Просто големи глупости пишеш. 99% според теб не са обучени кадърни и работливи, само ти влизаш в единия процент. Бах маааму! Има стотици хиляди много работливи и добре обучени хора в БГ, друг е въпроса на какво са обучени, щото образованието няма никаква кореспонденция с бизнеса, а бизнеса е 99% ганьовски дитирамби в услугите, голяма част внос износ, почти никакво производство и държавно контролирани олигарски като О.Д или Цветелинка, която забогатя за един ден.
        Е, такива просперират в БГ, а за другите са отпуснати само трохи. Къде си тръгнал да ми обясняваш, че понеже българина бил непредприемчив, неработлив, некадърен и необучен, затова е на този стандарт? Брей какви глупости казани по дълбокомислен начин. Ти да не мислиш, че сицилианците са много по-работливи или гърците. Това не им пречи да имат десеторно по-добър стандарт. Те десеторно ли са по-работливи от нас.
        Аз даже почвам да си мисля, че ти си някакъв платен поръчков драскач на точно тези, които мачкат българина да стои на това ниво.
        Твоя тон е точно като на тези икономисти-толерасти дето излизат по медиите и уверено с менторски тон обясняват, как българина бил много по-малко производителен и затова и заплатите били такива. Пълни глупости отречени и в дискусии тук!

Коментар

100% се вижда мизерията на много места. Но някак си не ми е мъчно никак. Кой ги кара да стоят. Я ги виж циганите - хоп и са в Лондон. Не ме кефят, ама имат два пъти повече желание за живот.
          В БГ имаме всичко. Много на брой образовани хора с висше, природа, евтина работна ръка, няма супер строги регулации както в ЕС, капитал от 2лв за ООД, ниски данъци, в ЕС сме, 9/10 имат някакво наследство, или собствен имот. Имам страшно много колеги от провизнцията, които са оползотворили ситуацията на 100% и правят супер успешна търговия с ЕС.
          Но повечето чакат със затворени очи и отворени ръце голямата държава да им избурше дупетата и да им напълни паничката.
          ..и все пак бюрокрацията не е малка. Няма как да имаш силни конкуретни в тази мизерия. Преди 13 - 15 години ако почваш с 2000 лева сега ти трябват х10. И ако нямаш връзки , гориш. Ако в БГ не останат хора , няма икономика , няма изход.
          Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Според мен 6 бона за двама души с едно малко дете е добре за нормален живот в София, при условие, че нямат никакви кредити.Цените, които е дал тялото , за съжаление са точно такива -едно излизане на кино и вечеря под 100 лева няма!
            За богат -за мен така както го усещам е може би сигурен постоянен доход около 30-50 хиляди на месец.Обаче въпросът е как да се постигне такъв доход, като живеем в нещо, което аз наричам икономика на мизерията -имам клиенти големи заводи ми се пазарят за стотинки -буквално, защо цената е вдигната с 0.40 лв от последната доставка примерно.
            А ти като отидеш в магазина, цените все едно си в Париж-оня ден влязох за гледам нещо за детето в един спортен магазин, ми air max гони 400 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
              В градовете под 60 - 70 000 жители е много зле. Усеща се когато големите предприятия раздават заплати , веднага магазините са пълни и потреблението скача. Да не говоря за дните след 7-8-мо число когато започват да раздават пенсийте. Веднага икономиката се раздвижва. То нали 10% от държавните пари раздадени като пенсий се връщат отново в хазната като данък печалба?! ..т.е. държавата се самофинансирва.
              100% се вижда мизерията на много места. Но някак си не ми е мъчно никак. Кой ги кара да стоят. Я ги виж циганите - хоп и са в Лондон. Не ме кефят, ама имат два пъти повече желание за живот.
              В БГ имаме всичко. Много на брой образовани хора с висше, природа, евтина работна ръка, няма супер строги регулации както в ЕС, капитал от 2лв за ООД, ниски данъци, в ЕС сме, 9/10 имат някакво наследство, или собствен имот. Имам страшно много колеги от провизнцията, които са оползотворили ситуацията на 100% и правят супер успешна търговия с ЕС.
              Но повечето чакат със затворени очи и отворени ръце голямата държава да им избурше дупетата и да им напълни паничката.

Коментар

• В градовете под 60 - 70 000 жители е много зле. Усеща се когато големите предприятия раздават заплати , веднага магазините са пълни и потреблението скача. Да не говоря за дните след 7-8-мо число когато започват да раздават пенсийте. Веднага икономиката се раздвижва. То нали 10% от държавните пари раздадени като пенсий се връщат отново в хазната като данък печалба?! ..т.е. държавата се самофинансирва.
                Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Не виждам смисъл от спора къде колко са заплатите. Всеки си гледа неговата компания и познати.
                  Въпроса въобще не е какви са заплатите, въпроса е за какво стигат заплатите и къде започва богатството. Може 6 990 000 да взимат по 500лв и 10 000 да взимат по 3000, това не прави вторите средна класа. Бедна страна сме, повечето хора взимат недостатъчно пари, но съвсем не е повсеместно това, дори да беше тези със средни и високи заплати не могат да се наричат богати.
                  И все пак за да не остана длъжен на лорда...
                  Доход от 3 до 5К си докарвах в периода ми от 20 до 23г. После се захванах с търговия.
                  В момента една дузина хора си изкарват заплатата с мои инвестиции, така че ми е пределно ясно какви са заплатите. Ако си обучен и по-важното кадърен и работлив винаги ще има добри възможности защото 99% от Българите не са нито едно от трите.
                  Ако с нападки и обиди си вдигаш самочувствието, заповядай, не ме впечатляваш.
                  Last edited by Тялото; 01.05.2012, 00:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                    Брат ти си яко откъснат от действителността - ти въобще излизал ли си извън София?
                    1.Той не е излизал извън София
                    2. Той е един пъпчив тийнейджър който желае да получава еди кво си предвид предстоящия абитурентски бал. Щото и в София няма такива работнически заплати
                    Смях е това момче, пълен смях!!!

Коментар

• +1

Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                      Ами дори и държ. служител може да се сети че тия пари дето ги опуква някой трябва да ги изкара , няма да е трудно от там като знаеш колко сте лапачите и колко са бачкерите да сметнеш колко трябва да се изгърби един бачкер да изкара 700лв. за теб 400лв за един пенсионер и едно дете, 700лв за предприемача и 700лв за себе си - трябва да е лъв и половина и понеже понякога не успява - взема 300 , пенсионера и детето вземат 100 , после предприемача 300 , но на държ. тутманик 700 те са гарантирани до последно , в смисъл като падне сумата на предприемача под 300 той губи интерес да го има това работно място , съответно парите за тутманиците трябва да се изкарат от все по-малко бачкери и това означава по-малко пари за бачкера /или повече работа/ , и по-малко работни места и повече тежест за останалите и тн. свиваща се спирала , но тези дето вземат гарантираните пари не могат да проумеят тооолкова сложно нещо - за това хората които мислят и създават добавена стойност ви мразят - не заради 2-3 000лева или липсата на елементарно възпитание а заради това че абсолютно безхаберно сговнясвате средата.

Коментар

• Брат ти си яко откъснат от действителността - ти въобще излизал ли си извън София? Първо тия дето ги слагаш към работниците - примерно адвокатите не са точно работници, второ и дори и те не изкарват такива пари извън София - колко са счетоводителите или адвокатите или хората от ИТ сектора дето правят 3 хил на месец? В градове като Русе, Пловдив, Стара Загора или Бургас че и Варна - 1500 лв е висока заплата а 2 -3 хил е голяма рядкост. Повечето счетоводители които познавам, а те са много - работят за 600 - 1000 лв на месец, тези по дъртите дето са главни счетоводители около 1500 лв - главен счетоводител да го наречем работник както ти го наричаш, който взима 3000 лв извън София - не познавам такъв.
                        Виж статистиката на заплатите за да разбереш действителността - иначе твоите разбирания са си твои разбирания - няма лошо да си мислиш, че работниците в БГ взимат по 3 к на месец, но реалността е друга.

Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение

Аз лично смятам че до 3000лв си оставаш горна категория работник. За висок стандарт с лукс жилище и автомобил трябват доста повече. За разточителни хобита и пътувания още повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                          Ами дори и държ. служител може да се сети че тия пари дето ги опуква някой трябва да ги изкара , няма да е трудно от там като знаеш колко сте лапачите и колко са бачкерите да сметнеш колко трябва да се изгърби един бачкер да изкара 700лв. за теб 400лв за един пенсионер и едно дете, 700лв за предприемача и 700лв за себе си - трябва да е лъв и половина и понеже понякога не успява - взема 300 , пенсионера и детето вземат 100 , после предприемача 300 , но на държ. тутманик 700 те са гарантирани до последно , в смисъл като падне сумата на предприемача под 300 той губи интерес да го има това работно място , съответно парите за тутманиците трябва да се изкарат от все по-малко бачкери и това означава по-малко пари за бачкера /или повече работа/ , и по-малко работни места и повече тежест за останалите и тн. свиваща се спирала , но тези дето вземат гарантираните пари не могат да проумеят тооолкова сложно нещо - за това хората които мислят и създават добавена стойност ви мразят - не заради 2-3 000лева или липсата на елементарно възпитание а заради това че абсолютно безхаберно сговнясвате средата.
                          Разходи на консолидирания държавен бюджет за заплати и осигуровки на бюджетниците:
                          1)
                          - през първите 2 месеца на 2005г.бяха по-малко от 331.7 милиона лв.
                          - през първите 2 месеца на 2008г. бяха 656.3 милиона лв.
                          Тоест за три години има повишение на тези разходи с над 97% или типично по комунистически.
                          2)
                          - през първите 2 месеца на 2009г. бяха 729.6 милиона лв.
                          - през първите 2 месеца на 2012г. бяха 784.7 милиона лв.
                          Тоест за три години има повишение на тези разходи с по-малко от 8%.

http://www.minfin.bg/bg/statistics

Коментар

Като изключим глупостите които си написал за възпитание, безхаберие и сговнасяне на среда, и на учениците в І курс по финанси е ясно, че всяка държава отделя пари от бюджета за сигурност, образование, здравеопазване и т.н.
                            Тоест държавни служители в най-различни сфери не може да няма.
                            Друг е въпроса, че най-дребните бизнесмени на ръба на фалита, най-много реват срещу тях и регулациите. Ако нямаше регулации, те щяха така по ганьовски да се разпищолят, че и Афганистан ще ни се вижда развита европейска държава! Българския чорбаджия, макар и дребен или едър, си е дерибей по природа. Чип му се вика!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Мноу ясно бе човек! Аз вече 10 години успешно не върша нищо.

Коментар

А тея дето са на държавна служба ако трябва да вършат някаква работа представяш ли си какъв ужас. А за самонаетите от 3 г към 100 човека съм опитвал да "просветля" а те за чиновническа ясла мечтаят - щото друго си е да не трябва да вършиш нищо пък парите гарантирани.
                                Мноу ясно бе човек! Аз вече 10 години успешно не върша нищо. Е , давам нареждания и се подписвам, което е малко досадно, но.............не е като да следиш всеки паричен поток и продажба в собствената фирма, щото и такава съм имал.
                                Даже като наемодател ми е по-тегаво от държавната службица. Трябва да правя разни козметични ремонтчета , да сменям агрегати и т.н.

Коментар

Working...
                                X