Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кои хора са богати
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nns Разгледай мнениеНе е лошо че си учил 1 курс финанси , лошото е че тутманиците на чужда издръжка си мислите че това е реалността. Ясно е също че няма отърване от такива. Проблема е че убивате овцете вместо да ги доите и стрижете - сега разбираш ли? И най-дребния бизнесмен от най-малкия павилион , танцуващ по най-тънкия ръб заслужава повече уважение от цялата НАП защото той се е нагърбил да изкара левчето което ще му вземат , и малоумниците вместо да се грижат да има повече левчета у такива че да вземат част от тях без много драми , им ги вземат всичките и после нямало от кой да вземат. докато хора като захариев , ковачки , банев и тн. си правят каквото поискат , докато има вериги за точене на ДДС /всяка от тях с данъчен вътре/ , всички твои претенции за принципност са чист гьонсуратлък.
Преживял съм го. Както посочих имал съм малка фирма за продажба на вестници и списания, но не търся вина в другите, че съм фалирал.
Даже в момента има страхотен усет на кои места може да се сложи сергия и не е направено. Може би липсват предприемачи са само мрънкачи. .
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениена учениците в І курс по финанси е ясно, че всяка държава отделя пари от бюджета за сигурност, образование, здравеопазване и т.н.
Тоест държавни служители в най-различни сфери не може да няма.
Друг е въпроса, че най-дребните бизнесмени на ръба на фалита, най-много реват срещу тях и регулациите. Ако нямаше регулации, те щяха така по ганьовски да се разпищолят, че и Афганистан ще ни се вижда развита европейска държава! Българския чорбаджия, макар и дребен или едър, си е дерибей по природа. Чип му се вика!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнениеТакива са ми били задълженията че винаги ми е било приятно и удовлетворяващо. Изградих се като име и умения в тези 3 години които изкарах по този режим , освен това събрах капитал за собствен бизнес. Това към днешна дата ми е най-хубавия период от живота.
@Катилариум - Конвейр, офис все тая. Това са временни или излишни позиции. В момента на фабрики кооито съм им клиент понякога им плащам в машини, с които елиминират точно такива позиции. Всеки може да дърпа ръчката. Това не е работа към която човек може да се стреми.
Всеки е свободен да си събере куфара и да си потърси нещо по-добро, да се образова, да се обучи.
По колко робота на година трябва да продадеш, за да постигнеш нужния от теб стандарт за да не се чувстваш горно ниво работник?
Коментар
-
Някои ще кажат, че 96 милиарда лв. пазарна стойност на жилищата в България в края на 2011г. е нереално висока или ниска.
За съжаление факт е, че финансовите активи на домакинствата са едва 43 милиарда лв. в края на 2011г. Между другото според НСИ населението на възраст над 19 години беше 5,989,225 души в края на 2011г.
http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19
http://www.iwatchbulgaria.com/bg/new...-se-sviva.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнениеТакива са ми били задълженията че винаги ми е било приятно и удовлетворяващо. Изградих се като име и умения в тези 3 години които изкарах по този режим , освен това събрах капитал за собствен бизнес. Това към днешна дата ми е най-хубавия период от живота.
@Катилариум - Конвейр, офис все тая. Това са временни или излишни позиции. В момента на фабрики кооито съм им клиент понякога им плащам в машини, с които елиминират точно такива позиции. Всеки може да дърпа ръчката. Това не е работа към която човек може да се стреми.
Всеки е свободен да си събере куфара и да си потърси нещо по-добро, да се образова, да се обучи.Last edited by Minavast; 01.05.2012, 13:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеБрат ти си яко откъснат от действителността - ти въобще излизал ли си извън София? Първо тия дето ги слагаш към работниците - примерно адвокатите не са точно работници, второ и дори и те не изкарват такива пари извън София - колко са счетоводителите или адвокатите или хората от ИТ сектора дето правят 3 хил на месец? В градове като Русе, Пловдив, Стара Загора или Бургас че и Варна - 1500 лв е висока заплата а 2 -3 хил е голяма рядкост. Повечето счетоводители които познавам, а те са много - работят за 600 - 1000 лв на месец, тези по дъртите дето са главни счетоводители около 1500 лв - главен счетоводител да го наречем работник както ти го наричаш, който взима 3000 лв извън София - не познавам такъв.
Виж статистиката на заплатите за да разбереш действителността - иначе твоите разбирания са си твои разбирания - няма лошо да си мислиш, че работниците в БГ взимат по 3 к на месец, но реалността е друга.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Норманло е всеки да има собствена представа за средна класа, богатство и т.н.Идеята ми беше ако може да се откъснем поне за малко от грандомания и т.н.Виждам че има доста хора реално стъпили на земята и благодарение на тях може да се променят много неща.
Аз лично смятам че българина живее в една огромна заблуда, що е то средна класа, най-вероятно това е породено от последното десетилетие на растеж, което беше прието едва ли не за задължителна даденост.Забравихме какво беше 97-ма.Също повлия и абсурдното положение в Европа напомпано и от кредитния балон, хора с най-обикновени професии да си купят огромни домове и нови луксозни коли.Разбира се не на последно място и огромната склонност към надлъгване у българина.Разкаже един Ганьо миещ чинии в Германия, че спестява 2000евро на месец и 10 други Ганьовци отидат и те и за да не кажат тук - прецакахме се и 200евро не можем да спестим, продължават да подържат лъжата.Подобно е и с така наречените предприемачи и борсови играчи.Абе как аз един борсов играч или бизнесмен не чух че е загубил пари.Значи имаме 100% гарантирана доходност.
Та това е уважаеми съфорумци.Но истината според мен е една.
В която и държава по света да си, около 80% от хората могат да си позволят следното и са доволни от това:собствен дом, на който изплащат ипотека почти цял живот, посредствени коли на лизинг, 2 пъти в годината почивка, изучаване на децата, много рядко ходене на ресторант и почти цяло обжавеждане на изплащане.Дали това се постига с 10 000лв годишен доход или 60 000$ като цифра няма никакво значение.Колкото е по-голям дохода, толкова по скъпи са имотите, ако заговорите че храната и техниката били същите-ок така да е.Ама вижте на какви цени са услугите.Квалифициран адвокат-300$ на час, посещение на психиатър 200$.Там където са евтини храните и бензина парите се изяждат от друго- най-вече услуги.
Заможинте са около 10%-те просто си позволяват горните неща, но примерно по-голяма къща и втори дом , 2 коли висок клас, луксозни почивки, най-елитно образование за децата и това е.
В България за даденост и средна класа се приема 2-3 имота, екскурзии в Гърция и Турция(в най-лошия случай-това за бедняците!)по време на безкрайните серии от почивни дни през годината, кола поне БМВ 5-ца, което и за Германия се счита лукс, както видяхме всеки уикенд и кино по 100лева, "дрешки" от иначе лъскавите моловни бутици, взети обаче от дубай, китай и капалъчарши 10 пъти по евтино.........не ми се изброява абсурда повече.
Идеята ми е че средна класа означава обикновен живот, но дълбоковкоренената българска грандомания ни пречи да го осъзнаем.Ганьо и 100 000лв месечно да взема, ако вуте взема 200 000, той пак ще е недоволен и ще каже че е беден и ще е недоволен мрънкач.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКолко неща могат да те направят щастлив от 23.00ч. до 07.00ч. , ако преди това всички останали часове си блъскал като скот?
Аз ей сега ще изляза на работа. Към 10.30ч. , ще шпакловам с гипсово лепило по стените на една стая. После ще си почина по обяд на сянка в двора на биричка и мезелък под астмата. След това пак ще захвана да си подредя едно сухо помещение пълно с материали и инструменти. Яваш , яваш, зор нема. Щото превишавам 40 и да не стане някоя беля с кръста Аз не желая да съм богат, искам да си имам достатъчно кинти за дребните радости в живота и да изуча детето.
А пък да съм се трепел на 4 позиции и пак да не съм богат , ей това вече не мога да си го позволя! Прилича ми на мазохизъм.
Всеки е свободен да си събере куфара и да си потърси нещо по-добро, да се образова, да се обучи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнениеА за мен. Да кажа само че е имало моменти в които съм работил на 4 позиции едновременно, от 7:00 до 23:00 всеки ден. Бил съм и на 240лв заплата, бил съм и лакей на парвенюта, бил съм и работодател. Живота ти дава карти, ти си ги изиграваш. Почнеш ли в офис от 9 до 5, бъди сигурен че ще изпуснеш много шансове.
Не съм богат, но винаги съм изкарвал достатъчно за няколкото неща които ме правящ щастлив и това е важното.
Пиян дано аз забравя.
Туй що глупци вий не знайте.
Позор ли е или слава."
Христо Ботев
Едно не можах да разбера. Гордееш ли се с горното или се срамуваш от него.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнениеА за мен. Да кажа само че е имало моменти в които съм работил на 4 позиции едновременно, от 7:00 до 23:00 всеки ден.
Не съм богат, но винаги съм изкарвал достатъчно за няколкото неща които ме правящ щастлив и това е важното.
Аз ей сега ще изляза на работа. Към 10.30ч. , ще шпакловам с гипсово лепило по стените на една стая. После ще си почина по обяд на сянка в двора на биричка и мезелък под астмата. След това пак ще захвана да си подредя едно сухо помещение пълно с материали и инструменти. Яваш , яваш, зор нема. Щото превишавам 40 и да не стане някоя беля с кръста Аз не желая да съм богат, искам да си имам достатъчно кинти за дребните радости в живота и да изуча детето.
А пък да съм се трепел на 4 позиции и пак да не съм богат , ей това вече не мога да си го позволя! Прилича ми на мазохизъм.
Коментар
-
Нещо не си на обща вълна.Хората не искат да са богати,а да живеят нормално.А това нормално ли ти се вижда
Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнениеот 7:00 до 23:00 всеки ден
Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнениесъм работил на 4 позиции едновременно,
УспехLast edited by katilarium; 01.05.2012, 10:52.Страхът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеОт филмчето T.R.O.M :
"Висшата класа държи всички пари не плаща никакви данъци.
Средната класа плаща всички данъци и върши цялата работа.
Бедната е там само да плаши средната класа."
А сега кажете коя социална класа каква е в БГ
Хайде да ти предложа един още по-любим цитат:
"Now, there's one thing you might have noticed I don't complain about: politicians. Everybody complains about politicians. Everybody says they suck. Well, where do people think these politicians come from? They don't fall out of the sky. They don't pass through a membrane from another reality. They come from American parents and American families, American homes, American schools, American churches, American businesses and American universities, and they are elected by American citizens. This is the best we can do folks. This is what we have to offer. It's what our system produces: Garbage in, garbage out. If you have selfish, ignorant citizens, you're going to get selfish, ignorant leaders. Term limits ain't going to do any good; you're just going to end up with a brand new bunch of selfish, ignorant Americans. So, maybe, maybe, maybe, it's not the politicians who suck. Maybe something else sucks around here... like, the public. Yeah, the public sucks. There's a nice campaign slogan for somebody: 'The Public Sucks. F*ck Hope.'"
Лендлорде, на българина все някой друг му е виновен, все има някаква конспирация. Толкова прекрасен, толкова умен народ, ама все не случва на управници. Това са пълни глупости. Работил съм с хора от целия свят, такова чудо като нашенеца НЯМА! Може да има широка обща култура и висше, но няма никакво практическо мислене, въображение, работна етика и дори амбиция. Вместо амбиция българина има алчност.
Да, има и прекрасни хора както и навсякъде другаде, но те не мрънкат, а си намират мястото.
Не мисля че има място което да предлага повече възможности от БГ. Ако не можеш да успееш тук, няма да успееш никъде. Да, няма да влезеш в горните 1-2%, никой няма да те пусне, но абсолютно навсякъде е така. На едно ниво вече се сблъскваш с политиката.
А за мен. Да кажа само че е имало моменти в които съм работил на 4 позиции едновременно, от 7:00 до 23:00 всеки ден. Бил съм и на 240лв заплата, бил съм и лакей на парвенюта, бил съм и работодател. Живота ти дава карти, ти си ги изиграваш. Почнеш ли в офис от 9 до 5, бъди сигурен че ще изпуснеш много шансове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеА ти като отидеш в магазина, цените все едно си в Париж-оня ден влязох за гледам нещо за детето в един спортен магазин, ми air max гони 400 лв.
http://www.sportsdirect.com/Products...lter=air%20max
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеОт филмчето T.R.O.M :
"Висшата класа държи всички пари не плаща никакви данъци.
Средната класа плаща всички данъци и върши цялата работа.
Бедната е там само да плаши средната класа."
А сега кажете коя социална класа каква е в БГБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар