IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кои хора са богати

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
    Специално за теб кое е важното: 100 работещи издържат 80 пенсионери. Снимката на ника не ти помага много да знеш. Дано да не е единственото на което разчиташ зада изглеждаш мъдър и така нататък.
    понеже се видя в капана на собствената си некомпетентност реши да се гъбаркаш по най-травиалния начин .. да ми анализираш снимката и от там генералния ти извод какво представлявам.... по добре се научи като четеш чужди писмени творения първо да ги осмислиш и тогава да ги поднасяш на широката публика със своя си "анализ" ..иначе смешното идва после ... ПаПаПагал.....
    а въпроса със съотношението работещ/пенсионер не ми е нито интересен нито ме вълнува..има си синдикати и министерство да си го анализират...не съм коментирал този въпрос за да ме питаш мене хубаво ли е или лошо.....

Коментар

• http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4773911
      Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
        ...
        Специално за теб кое е важното: 100 работещи издържат 80 пенсионери. Снимката на ника не ти помага много да знеш. Дано да не е единственото на което разчиташ зада изглеждаш мъдър и така нататък.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          Кои хора са богати?

Финансово независими. С доходи позволяващи им да купуват най-доброто (разни изгъзици като златен ролс-ройс и яхта 150м не се броят)...без това да ги обремени с дългове или да ги накара да се свиват в бъдещите си разходи.

Това, че някой кара мерцедес или има 3 хотела и 20 апаратмента, но кредитния му инспектор се изпотява само като се присети за кредитите му...не го прави богат.

поздрави и успех
          Много точно казано!
          Познавам хора с много пари, с по 50 заведения едно време, от баш мутрите, тренираме заедно и ми разправят примерно -бентлито на лизинг, не съм плащал 3 вноски и му се обадили, че ще го вземат и той им казал ако искат да си го взимат, вика трябва да плащам 120 бона още, а ако тръгна да го продавам повече от 100 не мога да му взема.
          Така че трябва да се прави разлика между хора, които са си инвестирали всичките пари в БИЗНЕС и които имат висок стандарт, но пари под дюшека или в банкова сметка -йок и такива, коита са НАЕМНИ работници -взимат 5 бона примерно, цел ден пишат файлове като в матрицата, в 5 часа излизат и забравят -нема проблеми, нема ядове, остава имм само да си харчат парите.
          Разликата е че при едните sky is the limit, а при другите -5 бона!
          Или примерно -едри земеделци, взима примерно 1-2 милиона на година, но ми казва, трябва да ги заровя в земята следващата година!Така че, такъв човек ще стане богат, след като се откаже от бизнеса, и то след добра година!

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
            Абе как аз един борсов играч или бизнесмен не чух че е загубил пари.Значи имаме 100% гарантирана доходност.
            Та това е уважаеми съфорумци.Но истината според мен е една.
            .
            Това изобщо не е вярно
            Аз лично не само съм чувал но и се познавам с такива които са фалирали. Такива които са продължили, и такива които са се отказали.

А останалият ти коментар, много е нахъсан, но тялото действително е изобразил доста вярно нещата. Не е важно кой какви пари взима, а колко пари са необходими за да се поддържа определен статут. И той точно това и описа.
            Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Кои хора са богати Киро Сома от Априлци Кратко и ясно

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
                Това е цитат на моя любим комик Джордж Карлин от It's bad for ya (2008).
                Хайде да ти предложа един още по-любим цитат:
                "Now, there's one thing you might have noticed I don't complain about: politicians. Everybody complains about politicians. Everybody says they suck. Well, where do people think these politicians come from? They don't fall out of the sky. They don't pass through a membrane from another reality. They come from American parents and American families, American homes, American schools, American churches, American businesses and American universities, and they are elected by American citizens. This is the best we can do folks. This is what we have to offer. It's what our system produces: Garbage in, garbage out. If you have selfish, ignorant citizens, you're going to get selfish, ignorant leaders. Term limits ain't going to do any good; you're just going to end up with a brand new bunch of selfish, ignorant Americans. So, maybe, maybe, maybe, it's not the politicians who suck. Maybe something else sucks around here... like, the public. Yeah, the public sucks. There's a nice campaign slogan for somebody: 'The Public Sucks. F*ck Hope.'"

Лендлорде, на българина все някой друг му е виновен, все има някаква конспирация. Толкова прекрасен, толкова умен народ, ама все не случва на управници. Това са пълни глупости. Работил съм с хора от целия свят, такова чудо като нашенеца НЯМА! Може да има широка обща култура и висше, но няма никакво практическо мислене, въображение, работна етика и дори амбиция. Вместо амбиция българина има алчност.
                Да, има и прекрасни хора както и навсякъде другаде, но те не мрънкат, а си намират мястото.
                Не мисля че има място което да предлага повече възможности от БГ. Ако не можеш да успееш тук, няма да успееш никъде. Да, няма да влезеш в горните 1-2%, никой няма да те пусне, но абсолютно навсякъде е така. На едно ниво вече се сблъскваш с политиката.
                А за мен. Да кажа само че е имало моменти в които съм работил на 4 позиции едновременно, от 7:00 до 23:00 всеки ден. Бил съм и на 240лв заплата, бил съм и лакей на парвенюта, бил съм и работодател. Живота ти дава карти, ти си ги изиграваш. Почнеш ли в офис от 9 до 5, бъди сигурен че ще изпуснеш много шансове.
                Не съм богат, но винаги съм изкарвал достатъчно за няколкото неща които ме правящ щастлив и това е важното.
                Написал си точно нещата.Лошото е че не те разбират.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                  Норманло е всеки да има собствена представа за средна класа, богатство и т.н.Идеята ми беше ако може да се откъснем поне за малко от грандомания и т.н.Виждам че има доста хора реално стъпили на земята и благодарение на тях може да се променят много неща.
                  Аз лично смятам че българина живее в една огромна заблуда, що е то средна класа, най-вероятно това е породено от последното десетилетие на растеж, което беше прието едва ли не за задължителна даденост.Забравихме какво беше 97-ма.Също повлия и абсурдното положение в Европа напомпано и от кредитния балон, хора с най-обикновени професии да си купят огромни домове и нови луксозни коли.Разбира се не на последно място и огромната склонност към надлъгване у българина.Разкаже един Ганьо миещ чинии в Германия, че спестява 2000евро на месец и 10 други Ганьовци отидат и те и за да не кажат тук - прецакахме се и 200евро не можем да спестим, продължават да подържат лъжата.Подобно е и с така наречените предприемачи и борсови играчи.Абе как аз един борсов играч или бизнесмен не чух че е загубил пари.Значи имаме 100% гарантирана доходност.
                  Та това е уважаеми съфорумци.Но истината според мен е една.
                  В която и държава по света да си, около 80% от хората могат да си позволят следното и са доволни от това:собствен дом, на който изплащат ипотека почти цял живот, посредствени коли на лизинг, 2 пъти в годината почивка, изучаване на децата, много рядко ходене на ресторант и почти цяло обжавеждане на изплащане.Дали това се постига с 10 000лв годишен доход или 60 000$ като цифра няма никакво значение.Колкото е по-голям дохода, толкова по скъпи са имотите, ако заговорите че храната и техниката били същите-ок така да е.Ама вижте на какви цени са услугите.Квалифициран адвокат-300$ на час, посещение на психиатър 200$.Там където са евтини храните и бензина парите се изяждат от друго- най-вече услуги.
                  Заможинте са около 10%-те просто си позволяват горните неща, но примерно по-голяма къща и втори дом , 2 коли висок клас, луксозни почивки, най-елитно образование за децата и това е.
                  В България за даденост и средна класа се приема 2-3 имота, екскурзии в Гърция и Турция(в най-лошия случай-това за бедняците!)по време на безкрайните серии от почивни дни през годината, кола поне БМВ 5-ца, което и за Германия се счита лукс, както видяхме всеки уикенд и кино по 100лева, "дрешки" от иначе лъскавите моловни бутици, взети обаче от дубай, китай и капалъчарши 10 пъти по евтино.........не ми се изброява абсурда повече.
                  Идеята ми е че средна класа означава обикновен живот, но дълбоковкоренената българска грандомания ни пречи да го осъзнаем.Ганьо и 100 000лв месечно да взема, ако вуте взема 200 000, той пак ще е недоволен и ще каже че е беден и ще е недоволен мрънкач.
                  Te това е истината.Но много хора отказват да я приемат.И данъците са по високи и подръжката на кола е по скъпа.Аз лично съм стигнал до извода че да се опитваш да сравняваш стандарта да речем в САЩ и България е глупаво.Просто няма как да се срвани.То е като да сравняваш кон с книжарница.Друг манталитет възпитание други условия и начин на живот.ЕДин млад архитект например във Виена получава 2300 евро.Като си плати данъците осигуровките квартирата и сметките и му останат 600-700евро за храна дрехи кръчми.Едно пиене от 25 грама е 10 евро.Вие сметнете колко излиза ходенето на кръчма.ЕДин сносен костюм е 250-300 евро.И какво може да си позволи човек с тези пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                    Въпреки предупрежденията, че не е разумно пенсионната реформа да започва в разгара на кризата, защото това ще доведе до наплив от излизащи от пазара на труда хора, мнозинството реши силно да затегне условията за пенсиониране веднъж в края на 2010 г. и после дни преди края на 2011 г. Първо бе отменена точковата система и възможността да се купува разсрочено недостигащ стаж. А тази година изненадващо бе вдигната възрастта наред с планираното увеличение на изискуемия стаж.
                    как се хваща папагал , който чете без да осмисли написаното ... в - к сега верен на своя анти правителствен бонтон казва в две изречения две диаметрално различаващи се тези ... хем да затяга пенсионната система ( реформа) хем да не прави реформи защото било в разгара на кризата ..и хоп поне един папагал го преписва чинно и посочва като железен аргумент ...
                    би ли ми казал как се образува наплив от пенсионери след като вдигаме И възраста И стажа.... точно това нали отлага пенсионирането ... т.е. намалява "наплива" ....Чети в-к сега и си повтаряй на глас - аз съм папагал , аз съм папагал и ще ти олекне....

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      Кои хора са богати?

Финансово независими. С доходи позволяващи им да купуват най-доброто (разни изгъзици като златен ролс-ройс и яхта 150м не се броят)...без това да ги обремени с дългове или да ги накара да се свиват в бъдещите си разходи.

Това, че някой кара мерцедес или има 3 хотела и 20 апаратмента, но кредитния му инспектор се изпотява само като се присети за кредитите му...не го прави богат.

поздрави и успех
                      Богат е мастъра, защото е балониран в депозити. А ние с хартиите сме валат и капо

Коментар

• Кои хора са богати?

поздрави и успех
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• айде стига с тия глупости - от кого са тези предупреждения , икономистите критикуват че се забавила пенсионната реформа ти твърдиш че е твърде рано почнала и как точно като ти вдигнат възрастта за пенсиониране ти увеличават броя на пенсионерите като е точно обратното поне в средносрочен и дългосрочен период. Иначе аз съм напълно съгласен с хората които не плащат осигуровки - да имаше начин и аз нямаше да плащам. Ето и малко стат

Средна пенсия
                          2008 - 208,97
                          2011 - 266,63

Среден осигурителен доход
                          2008 - 500,56
                          2011 - 594,15

Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                          Въпреки предупрежденията, че не е разумно пенсионната реформа да започва в разгара на кризата, защото това ще доведе до наплив от излизащи от пазара на труда хора, мнозинството реши силно да затегне условията за пенсиониране веднъж в края на 2010 г. и после дни преди края на 2011 г. .
                          Last edited by rogers; 02.05.2012, 13:26.

Коментар

• сори, ама заглавието е написано неграмотно ...

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Ясно, ти си един от дребните риби дето най-много подскачате поради простата причина, че сте на ръба на фалита и търсите извинение за него. Да се оправдаем пред жената грабнала точилката и дала спестяванията си на един луд мечтател.
                              Преживял съм го. Както посочих имал съм малка фирма за продажба на вестници и списания, но не търся вина в другите, че съм фалирал.
                              Даже в момента има страхотен усет на кои места може да се сложи сергия и не е направено. Може би липсват предприемачи са само мрънкачи. .
                              Кафене /30 места/ съм имал 1994-1996г. будка за вестници, или по-малък обект никога. Виж това умнико
                              100 работещи вече изхранват почти 80 пенсионери

в. Сега

Ефектът от мерките на ГЕРБ за справяне с дефицита на осигурителната система засега води само до намаляване броя на осигурените и увеличаване на пенсионерите насред кризата. Коефициентът на зависимост се е вдигнал драстично до 79.53% за 2011 г., което означава, че вече 100 осигурени изхранват почти 80 пенсионери, показват данните на НОИ. Ръстът от повече от 2% спрямо 2010 г. е стряскащ, тъй като в последните три години не е минавал 77.5%.

Въпреки предупрежденията, че не е разумно пенсионната реформа да започва в разгара на кризата, защото това ще доведе до наплив от излизащи от пазара на труда хора, мнозинството реши силно да затегне условията за пенсиониране веднъж в края на 2010 г. и после дни преди края на 2011 г. Първо бе отменена точковата система и възможността да се купува разсрочено недостигащ стаж. А тази година изненадващо бе вдигната възрастта наред с планираното увеличение на изискуемия стаж.

От тия 100 дето работят 30 поне са на чужда издръжка - квадратна глава си ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Лорде, само да попитам.. - бутките за вестници, броиш ли ги за недвижима собственост...?
                                Фалита виждам, че си подчертал. Заради една алчна общинска служителка от търговския отдел на р-н Слатина е. Един мой конкурент и беше бутнал под масата и тя ме накара да си преместя една от сергиите - "най-златната кокошка" на неприемливо за мен място.
                                Ето виждате ли, че и аз съм потърпевш от "хрантутниците"

Коментар

Working...
                                X