IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военно обучение в училище

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е не е чак толкова лоша идеята да има военно обучение в училищата.
    Хубаво е младежите да научат по нещо за тия работи.
    То представяте ли си вече като няма казарма и ако няма и по някой час военно обучение какво ще стане...
    Едва ли има друга държава в света като България да се отнася с толкова голям негативизъм към тия неща.
    А ние все още си живеем е един доста жесток свят не се знае след някоя година какво може да стане и тия неща които младежите ще научат в тия часове да влязат в приложение.
    Last edited by night_lord; 24.02.2012, 16:47.
    advokatfilipova.eu

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
      и понеже Йосиф на който най-благородно завиждам че се намира в офшорната зона BVI (British Virgin Islands - където е тънкана от към граждански задължения - искам и аз да съм там) се опитва да ми обясни какви са моите задълженията на гражданин (на чужд гръб и сто тояги са малко - а и само партийната линия най-вярна нали - не е важно коя е партията важното е че тя не греши) мисля да му покажа тази карта в кой държави има военно обучение като казарма (дори в Китай няма)

червено има, синьо няма - или какво излиза от картата, ако казармата беше полезна и правеше от мъжкото население истински способни да се справят добре с живота мъже най развитите стани в света щяха да са червените, а не сините а то излиза обратното

на картата има не повече от 5 държави в които са развити и имат военно обучение (или по аксиома, те са изключението което потвърждава правилото) че в казармата от безпрекословно изпълнение на заповеди... вместо да мислиш и сам да вземаш решения се затъпява... и после по зле се справяш в живота...
      Дразниш ме човек!!!
      Ако мислиш, че децата ти са толкова малоумни, че за 10 часа за 2 години ще ЗАТЪПЕЯТ, значи проблемът няма да е във военните или в Светият синод или в който да било друг освен в теб и жена ти!
      Аз не мисля, че има човек, който ще затъпее за 10 часа! Ако твойте деца ги смяташ за такива значи са ПЪЛНИ ДЕБИЛИ! Аз лично вярвам, че ти просто превъзнасяш историята и на децата ще им е ПОНЕ любопитно и интересно!
      From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
      България Над Всичко

Коментар

• и понеже Йосиф на който най-благородно завиждам че се намира в офшорната зона BVI (British Virgin Islands - където е тънкана от към граждански задължения - искам и аз да съм там) се опитва да ми обясни какви са моите задълженията на гражданин (на чужд гръб и сто тояги са малко - а и само партийната линия най-вярна нали - не е важно коя е партията важното е че тя не греши) мисля да му покажа тази карта в кой държави има военно обучение като казарма (дори в Китай няма)

червено има, синьо няма - или какво излиза от картата, ако казармата беше полезна и правеше от мъжкото население истински способни да се справят добре с живота мъже най развитите стани в света щяха да са червените, а не сините а то излиза обратното

на картата има не повече от 5 държави в които са развити и имат военно обучение (или по аксиома, те са изключението което потвърждава правилото) че в казармата от безпрекословно изпълнение на заповеди... вместо да мислиш и сам да вземаш решения се затъпява... и после по зле се справяш в живота...

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_service
        Last edited by marketleverage; 24.02.2012, 16:29.
        mWPCloud.com

Коментар

• Категорично ЗА военното обучение в училище. Има умения за живота, които трябва всеки да развие у себе си, за да може да го защитава, ако се наложи. То е като застраховката - когато ти трябва, когато се нуждаеш от него, не можеш си го купи.
          Става дума за действия при кризи, конфликти, ако щеш, за оцеляване при екстремни условия. Не точно и не само за убиване. Но, и това трябва да умееш, ако се наложи, а не просто да пълниш гащите, като видиш зор. А воинската клетва се дава пред Родината, ако някой още не го е осъзнал. Измежду това обучение /който го е минал, лично аз, бях в материята 13 години/ има и един предмет, нарича се устави.
          Та, там е описано, че заповед се изпълнява безпрекословно, качествено и в срок.
          Мотив за отказ от изпълнение на военна заповед е единствено явна противонародност, когато ти заповядват да убиеш мирни, невъоръжени граждани, които с нищо не те заплашват.
          И не е вярно, че военните са само тъпанари. Вярно, познавам Изключителни тъпанари именно от пребиваването си в армията....и те си дойдоха и се върнаха в "цивилизацията". Измежду професионалните военни познавам такива, на чиито интелект и мозък може да завиди всеки. Тъпотията е разпределена равномерно сред обществото. Просто, в казармата, когато те карат да вършиш нещо, което не ти харесва, с тази дума го наричаш - често, без да се замислиш. Тъпотия имаме и в парламента, и в правителството, и в банките, и на БФБ-то но...защо не ви виждам да протестирате и срещу нея?
          Накратко, за да бъде животът на децата ни пълноценен, и да могат да си го опазват и сами в сложни ситуации, военното обучение е не просто полезно но, и необходимо. Харесвате го или не - все тая. В крайна сметка, обучението е предаване на умения, а не изкуствено затъпяване. Затъпява се от много гледане на телевизор, например...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнение
            Виж пич, аз и физика и химия и биология съм учил в училище пък НЕ МИ Е НАВРЕДИЛО! Разбирай го както искаш. Няма да се тормозя с дебилният ти комплексиран и закостенял мозък! Изказах мнение, че не е лоша идея, че я подкрепям и е доста по-добре от много други неща!
            виж какво написах във втория си пост за клетвата и особено точка 3, на запад децата се учат оцеляват сред природата, да оказват първа помощ, даже да стрелят при скаутите на лагер доброволно и могат да си тръгнат когато поискат, и никой не ги кара да полагат такава клетва...

който смята че е слаб родител и не може да си възпита детето да стане човек е свободен да ги запише във военно училище... свобода на избора му се казва...

1. Трябва да се закълнеш с клетва в която си длъжен да убиваш други българи например протестиращи, по заповед на командирите си (или следва военен съд) нужна е само политическа воля за да си длъжен да направиш тоеа

2. Като тръгнеш да протестираш срещу властта, винаги може да те мобилизират и да си длъжен да прекратиш протеста или следва военен съд за нарушаване на клетвата ...

3. Никой не казва ако си положил клетва, но работиш /живееш в другия край на Евро Съюза и решът да те викнат активна служба ( както е по закон не повече от три пъти в годината докато станеш 60 години) дали за неявяване ще те пуснат за издирване с шенгеска заповед за арест... и как ще повлияе това пред чуждите ти работодатели ако все пак решиш да се явяваш/ неявяваш...

аз затова няма да дам на моите деца да се заклеват... само малоумник може да иска да зароби децата си по този начин
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
              Браво и как ти помогна това в живота... много го ли пари изкара с това ? Моят баща само ме научи да стрелям с пистолет още не съм го използвал това умение...

За сметка на това, бащата на един най-добрите ми приятели още от 2005 ни научи за инвестирането на борсата и хванахме макар и с толкова много капитал като някой ъпа до ноември 2007 на БФБ (даже 2007 си бяхме помислили че скоро ще станем милионери) после позагубихме (не всичко даже съм на + повече отколкото от лихви) пропуснах да си прибера доста от печалбите , но това е един от най добрите житейски уроци за който може да си плати човек... (бащата на моя човек е инвестирал в чужди акции още от 96г и на бфб още от 2004 и излезе началото на януари 2008 на софикс 1700 прибирайки солидна печалба) ха сега кажи кое ни би било по полезно да се стреляме или да инвестираме ?... и ти на какво смяташ да учиш децата си?
              Виж пич, аз и физика и химия и биология съм учил в училище пък НЕ МИ Е НАВРЕДИЛО! Разбирай го както искаш. Няма да се тормозя с дебилният ти комплексиран и закостенял мозък! Изказах мнение, че не е лоша идея, че я подкрепям и е доста по-добре от много други неща!
              From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
              България Над Всичко

Коментар

• то всъщност проблема е че това са го приели тихомълком в парламента на второ четене вчера

от коментарите в днес бг има:

1. Трябва да се закълнеш с клетва в която си длъжен да убиваш други българи например протестиращи, по заповед на командирите си (или следва военен съд) нужна е само политическа воля за да си длъжен да направиш тоеа

2. Като тръгнеш да протестираш срещу властта, винаги може да те мобилизират и да си длъжен да прекратиш протеста или следва военен съд за нарушаване на клетвата ...

3. Никой не казва ако си положил клетва, но работиш /живееш в другия край на Евро Съюза и решът да те викнат активна служба ( както е по закон не повече от три пъти в годината докато станеш 60 години) дали за неявяване ще те пуснат за издирване с шенгеска заповед за арест... и как ще повлияе това пред чуждите ти работодатели ако все пак решиш да се явяваш/ неявяваш...

аз затова няма да дам на моите деца да се заклеват... само малоумник може да иска да зароби децата си по този начин

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...10-klas.152143

БългарияОбщество

Военно обучение за учениците от 9 и 10 клас

Учениците от девети и десети клас ще преминават подготовка за усвояване на знания, свързани със задълженията им по отбрана на страната, действията за оцеляване при кризи от военен характер, както и за мисията и задачите на въоръжените сили.

Това е записано в Закона за въоръжените сили, който парламентът прие окончателно на второ четене.

Подготовката ще се осъществява в рамките на по пет учебни часа в девети и в десети клас.

Законът позволява и разкриване на курсове по начална и специална военна подготовка за студентите от гражданските висши училища, военни академии и висши военни училища.

Успешно завършилите курса полагат военна клетва, присвоява им се военно звание и се водят на военен отчет.

Законът съдържа правилата за службата на български граждани в доброволния резерв и запаса, както и предоставяне на техника за резерв и запас.

Резервистът може да се извика на активна служба за подготовка в състава на военните формирования не повече от три пъти в една календарна година, като общата продължителност за годината не може да надвишава 15 календарни дни.

Те могат да бъдат извиквани на активна служба за обучение в курсове за придобиване и повишаване на квалификацията и преквалификацията не повече от веднъж на две календарни години, като общата продължителност на обучението не може да надвишава 30 календарни дни, предвижда още законът.

До края на 2014 г. резервистите в българската армия трябва да са 3 500, обяви в парламента министърът на отбраната Аню Ангелов.

Военният министър уточни, че резервистите са ограничен брой и трябва да попълнят мирновременния състав на въоръжените сили.

Те ще служат по договор за определен срок - до пет години, като договорът може да бъде удължен при нужда.

Резервистът ще се води на военен отчет и може да бъде извикан на активна служба в мирно време. Това ще бъде заложено и в договора.

Времето, през което резервистът е на активна служба, се зачита за трудов стаж от първа категория.

За времето, когато е извикан на активна служба, резервистът ще получава възнаграждение.

Ангелов посочи, че различен статут има "запасният" - той също се причислява на отчет, но не се вика в мирно време, а е нужен само когато има военно положение.

Запаснякът и резервистът се различават и по пределната възраст за служба - за запаса тя е 63 г., а за офицерите резервисти - 60 години, поясни в заключение военният министър.
                .
                Last edited by marketleverage; 24.02.2012, 15:58.
                mWPCloud.com

Коментар

• И аз съм против, нямам още деца, но неискам да ги изпращат на обучение, защото не останаха професионалисти в армията.

Коментар

• Добре е , но всичко зависи от мярката

Коментар

• Военно обучение в училище

Понеже ми заключиха предната отварям нова за да отговарям...

@
                      Първоначално изпратено от Йосиф

от така мислещи тъпанари държавата ни прилича на Бантустан.. лигави деца ли смяташ да отгледаш ,че отсега се притесняваш за петте часа военно обучение... На времето и военно обучение имаше и юнаците в казармата по 3 години ( някои ) изкарахме и нито сме гърбави , нито с нисък интелект...За тебе пич живота се свежда само да имаш права нали... а задълженията за някой друг ....
                      а ТИ за слаб баща, не можещ да възпита правилно едно дете ли се смяташ? че трябва плиткоумен военен да го учи... (те всичките са плиткоумни тъпаци който други)

единствените задължения са човек да си плати данъците там където живее повече от 173 дни в годината... макар че като гледам в BVI май ти е широко около врата и аз искам да живея там ама не съм толкова напред още... (от тези данъци се плаща други да умират вместо теб на фронта)

просто явно мойте ще трябва да ги пратя в чужбина от по рано още от гимнаизията да учат в чужбина за да не ги занимават с глупости, освен това смятам да им забраня да се заклеват да се подчиняват на малоумници...

Първоначално изпратено от Ajax4o
                      В 5 часа за две години какво точно ще се случи на сопуланкото ти? Мога ли да те питам?!!? Имал съм късмет и баща ми ми е давал да стрелям на стрелбище с автомат още на 13-14 годишна възраст, хвърлял съм учебна граната и да ти кажа... беше ме по-страх в техникума да не си откъсна някой пръст на струга, отколкото предно-посоченото!
                      Браво и как ти помогна това в живота... много го ли пари изкара с това ? Моят баща само ме научи да стрелям с пистолет още не съм го използвал това умение...

За сметка на това, бащата на един най-добрите ми приятели още от 2005 ни научи за инвестирането на борсата и хванахме макар и с толкова много капитал като някой ъпа до ноември 2007 на БФБ (даже 2007 си бяхме помислили че скоро ще станем милионери) после позагубихме (не всичко даже съм на + повече отколкото от лихви) пропуснах да си прибера доста от печалбите , но това е един от най добрите житейски уроци за който може да си плати човек... (бащата на моя човек е инвестирал в чужди акции още от 96г и на бфб още от 2004 и излезе началото на януари 2008 на софикс 1700 прибирайки солидна печалба) ха сега кажи кое ни би било по полезно да се стреляме или да инвестираме ?... и ти на какво смяташ да учиш децата си?
                      Last edited by marketleverage; 24.02.2012, 15:05.
                      mWPCloud.com
                    Working...
                    X