IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военно обучение в училище

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    ТЕ САМО НА ПРАВИЛАТА ЗА ПЪРВА ПОМОЩ И ПРЕВРЪЗКИ ДА ГИ НАУЧАТ ПАК ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА
    Аз може да съм леко неук, ама това не е военно обучение и е редно да се преподава от лекари, а не от шапкари

Коментар

• ТЕ САМО НА ПРАВИЛАТА ЗА ПЪРВА ПОМОЩ И ПРЕВРЪЗКИ ДА ГИ НАУЧАТ ПАК ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        marketleverage, клетвата ли те плаши? 'бах таз страшна клетва, 'бах.
        Ей, ама теб, оказва се, много неща можели да те изведат от равновесие бе, пич!
        Много страшно, да се ангажираш сас защитата на земята и народа, които са те направили човек. Да се не начудиш, ние, дето сме се клели, как така, не мрем?
        Парите са важни, не споря, но, без човеците зад тях, нищо не чинят.
        Ама ти да не би да си научил нещо полезно като си се клел

Коментар

• marketleverage, клетвата ли те плаши? 'бах таз страшна клетва, 'бах.
          Ей, ама теб, оказва се, много неща можели да те изведат от равновесие бе, пич!
          Много страшно, да се ангажираш сас защитата на земята и народа, които са те направили човек. Да се не начудиш, ние, дето сме се клели, как така, не мрем?
          Парите са важни, не споря, но, без човеците зад тях, нищо не чинят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
            Съгласен съм ...
            абселютна безсмислица.. На популизъм мяза постата ...
            Пак..
            То не е и популизъм, просто е дайте да дадем едни пари, на едни наши хора. А надолу в темата ги избива на патриотизъм

.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Намират допълнителни доходи за фатмаците, за това е цялата глупост. Децата няма да научат нищо и само ще си губят времето. Държавата няма да спечели нищо и само ще си загуби парите, но едни пенсионирани или действащи фатмаци ще могат да си вземат допълнителни кинти.
              Съгласен съм ...
              абселютна безсмислица.. На популизъм мяза постата ...
              Пак..
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Намират допълнителни доходи за фатмаците, за това е цялата глупост. Децата няма да научат нищо и само ще си губят времето. Държавата няма да спечели нищо и само ще си загуби парите, но едни пенсионирани или действащи фатмаци ще могат да си вземат допълнителни кинти.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                  да Швейцария е от изключенията заедно с Австрия, Норвегия и Гърция (макар че за гърция незнам ) , други развити с казарма в ес няма... Извън него само Южна Корея

Срещу тях са, САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Финландия, Швеция, Австралия, Ирландия, Япония (че даже и китай и индия, саудитска арабия)

в кой списък са по икономически силни държави точно една швейцария е изключението потвърждаващо правилото колкото и да не ти изнася

върни си дипломата ако имаш някакво икономическо образование и си искай прасето ако не може да осъзнаеш това

Не е нужно да злобееш!
                  Тези държави може и да нямат казарма но предполагам имат някакви часове по първа медицинска помощ,реагиране при въздушно нападение нещо като ЯХБЗ.
                  Пак казвам.По ми е интересно как тази клетва ще има правна сила за малолетни или непълнолетни?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнение
                    Виж пич, аз и физика и химия и биология съм учил в училище пък НЕ МИ Е НАВРЕДИЛО! Разбирай го както искаш. Няма да се тормозя с дебилният ти комплексиран и закостенял мозък! Изказах мнение, че не е лоша идея, че я подкрепям и е доста по-добре от много други неща!
                    А аз, намирам ИДЕЯТА за безмислена.

За излишно - планирането и изразходването на едни средства, за да се размърдат военните из училищата и за ЦЕЛИ 5 часа да въвеждат класове от по 30-на човечета във военната подготовка.
                    На какво могат да ги научат за това време?!
                    Да разглобяват автомат, да го пълнят, да козируват, да окопават(какво, а и защо)....

И вероятно, парите за този проект ще са по-големи от това, за което имаше години наред предложение - да се въведат часове за САМООТБРАНА.
                    Имаше подготвени кадри, които призоваваха за въвеждането й, като задължителна програма.
                    Нищо не пречи час допълнителен спорт, при това сЪС значимост в днешните условия.

Или една програма - например, седмица на скаутски лагер...

Има и други полезни идеи, но за ТЯХ ПАРИ НЯМА.

п.п...за първа помощ, мисля, че и сега има часове, ако няма нека се въведат, но те не се правят от военните, а от БЧК
                    Last edited by съни(тя); 24.02.2012, 17:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                      Как ще "командват", като не знаят, какво е от другата страна? Като не познават света такъв, какъвто е?
                      Та, те ще бъдат НЕАДЕКВАТНИ, marketleverage.
                      И ти си един....

Още нещо: Военна клетва се полага ОТ ПЪЛНОЛЕТНИ ГРАЖДАНИ.
                      Ако не я приемаш, не я полагаш.
                      не се ли полагаше затвор ако минеш обучението (да кажем в унито както пише в закона - прочетете статията) и откажеш да се закълнеш

Аз бих приел ДОБРОВОЛНО обучение БЕЗ полагане на задължаващя клетва ако децата искат, затова казвам при скаутите е по добре... там се избягва този проблем
                      Last edited by marketleverage; 24.02.2012, 17:22.
                      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Филю Разгледай мнение
                        Като гледам Швейдария е изключението на изключението което потвърждава правилото
                        да Швейцария е от изключенията заедно с Австрия, Норвегия и Гърция (макар че за гърция незнам ) , други развити с казарма в ес няма... Извън него само Южна Корея

Срещу тях са, САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Португалия, Финландия, Швеция, Австралия, Ирландия, Япония (че даже и китай и индия, саудитска арабия)

в кой списък са по икономически силни държави точно една швейцария е изключението потвърждаващо правилото колкото и да не ти изнася

върни си дипломата ако имаш някакво икономическо образование и си искай прасето ако не може да осъзнаеш това
                        Last edited by marketleverage; 24.02.2012, 17:23.
                        mWPCloud.com

Коментар

и понеже Йосиф на който най-благородно завиждам че се намира в офшорната зона BVI (British Virgin Islands - където е тънкана от към граждански задължения - искам и аз да съм там) се опитва да ми обясни какви са моите задълженията на гражданин (на чужд гръб и сто тояги са малко - а и само партийната линия най-вярна нали - не е важно коя е партията важното е че тя не греши) мисля да му покажа тази карта в кой държави има военно обучение като казарма (дори в Китай няма)

червено има, синьо няма - или какво излиза от картата, ако казармата беше полезна и правеше от мъжкото население истински способни да се справят добре с живота мъже най развитите стани в света щяха да са червените, а не сините а то излиза обратното

на картата има не повече от 5 държави в които са развити и имат военно обучение (или по аксиома, те са изключението което потвърждава правилото) че в казармата от безпрекословно изпълнение на заповеди... вместо да мислиш и сам да вземаш решения се затъпява... и после по зле се справяш в живота...

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_service

Като гледам Швейцария е изключението на изключението което потвърждава правилото
                          По-скоро ми е интересно как малолетни или непълнолетни могат да полагат клетва и тя да е правно значима?
                          Мисля си че децата ти ще научат нещо полезно от това.

Коментар

• Как ще "командват", като не знаят, какво е от другата страна? Като не познават света такъв, какъвто е?
                            Та, те ще бъдат НЕАДЕКВАТНИ, marketleverage.
                            И ти си един....

Още нещо: Военна клетва се полага ОТ ПЪЛНОЛЕТНИ ГРАЖДАНИ.
                            Ако не я приемаш, не я полагаш.
                            Last edited by Pyramid; 24.02.2012, 17:10.

Коментар

и понеже Йосиф на който най-благородно завиждам че се намира в офшорната зона BVI (British Virgin Islands - където е тънкана от към граждански задължения - искам и аз да съм там) се опитва да ми обясни какви са моите задълженията на гражданин (на чужд гръб и сто тояги са малко - а и само партийната линия най-вярна нали - не е важно коя е партията важното е че тя не греши) мисля да му покажа тази карта в кой държави има военно обучение като казарма (дори в Китай няма)

червено има, синьо няма - или какво излиза от картата, ако казармата беше полезна и правеше от мъжкото население истински способни да се справят добре с живота мъже най развитите стани в света щяха да са червените, а не сините а то излиза обратното

на картата има не повече от 5 държави в които са развити и имат военно обучение (или по аксиома, те са изключението което потвърждава правилото) че в казармата от безпрекословно изпълнение на заповеди... вместо да мислиш и сам да вземаш решения се затъпява... и после по зле се справяш в живота...

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_service

Като гледам Швейдария е изключението на изключението което потвърждава правилото

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнение
                                Дразниш ме човек!!!
                                Ако мислиш, че децата ти са толкова малоумни, че за 10 часа за 2 години ще ЗАТЪПЕЯТ, значи проблемът няма да е във военните или в Светият синод или в който да било друг освен в теб и жена ти!
                                Аз не мисля, че има човек, който ще затъпее за 10 часа! Ако твойте деца ги смяташ за такива значи са ПЪЛНИ ДЕБИЛИ! Аз лично вярвам, че ти просто превъзнасяш историята и на децата ще им е ПОНЕ любопитно и интересно!

Разбира се че ще ви дразня защото нарушавате основна човешка свобода като правото на избор... който иска той трябва да се занимава... Освен това моите смятам да ги уча те да командват, не да ги командват.....Още ми хрумна макар че с шенген ще поодппадне това - ти да си попълвал някога заявка за виза (след 9/11) и да си виждал там едни полета за военно обучение... който НЕ е минал по лесно взима виза от миналите...

Специално за теб Ajax4o искам да ти чуя мнението за полагането на клетва, какво ще кажеш ? Както и за това да викнат децата ти положили клетва на активна служба както е по закон не повече от три пъти в годината докато станат 60 години... =>

Представи си че след години детето ти работи да речем в офиса на Сити Груп (Голдмън Сакс или избери си друга голяма банка) в Лондон и по време на важни преговори който води го привикват на годишната активна служба в Бълагрия понеже е положил шибана клетва...

=> Подчинява се на повикването казва майната му на кариерата.....

ИЛИ

Не се подчинява гради си кариерата, неговото си семейство, има ипотека за плащане.... (нарушава си клетвата) отива на военен съд за което се полага затвор и го пускат за издирване с Шенгенска заповед за арест например?

кое е по добре за бъдещето на детцата и внуците ?

аз затова няма да им дам да положат клетва а ако искат да се научат на оцеляване първа помощ, стрелба ще ходят при скаутите където е доброволно и не обременяващо

пп Ajax4o пиша банки защото сме във финансов форум иначе може да е програмист по време на важен проект гонещ срокове или системен администратор по време на интеграция на нови сървъри при мулти-милионен клиент... дали шефовете ще го пуснат ей така да си зареже работата ?
                                Last edited by marketleverage; 24.02.2012, 17:01.
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X