Да и гъбите бяха за отличниците но за диктовките- червени. А на празника на буквите накрая всеки имаше корона с буквата за която разказваше
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Военно обучение в училище
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеУ детската градина имаше червена якичка Беше много убава, ама така и не я получих нито веднъж, въпреки че четях на децата в групата още на 5 години След тва ги понабивах
marketleverage трябва да се прочете самият закон,,ЗА РЕЗЕРВА НА ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ'' който е минал,за да видим за какво точно става дума .Last edited by коки; 24.02.2012, 20:32.Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеАз като бях ученичка имаше само пчелички червени.А гъбките и те ли са били като отлична оценка?
към marketleverageчу ли това изказвнае на Аню?> http://www.ekipnews.com/news/bulgari...trelja/126852/ Доколкото разбра няма да ги учат да боравят с оръжие или се бъркам??
Учениците от девети и десети клас ще преминават подготовка за усвояване на знания, свързани със задълженията им по отбрана на страната, действията за оцеляване при кризи от военен характер, както и за мисията и задачите на въоръжените сили.
Това е записано в Закона за въоръжените сили, който парламентът прие окончателно на второ четене.
Подготовката ще се осъществява в рамките на по пет учебни часа в девети и в десети клас.
Законът позволява и разкриване на курсове по начална и специална военна подготовка за студентите от гражданските висши училища, военни академии и висши военни училища.
Успешно завършилите курса полагат военна клетва, присвоява им се военно звание и се водят на военен отчет.
Законът съдържа правилата за службата на български граждани в доброволния резерв и запаса, както и предоставяне на техника за резерв и запас.
Резервистът може да се извика на активна служба за подготовка в състава на военните формирования не повече от три пъти в една календарна година, като общата продължителност за годината не може да надвишава 15 календарни дни.
Те могат да бъдат извиквани на активна служба за обучение в курсове за придобиване и повишаване на квалификацията и преквалификацията не повече от веднъж на две календарни години, като общата продължителност на обучението не може да надвишава 30 календарни дни, предвижда още законът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеАз като бях ученичка имаше само пчелички червени.А гъбките и те ли са били като отлична оценка?
към marketleverageчу ли това изказвнае на Аню?> http://www.ekipnews.com/news/bulgari...trelja/126852/ Доколкото разбра няма да ги учат да боравят с оръжие или се бъркам??
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМного смешно за пчеличките, но по мое време имаше и гъбки
към marketleverageчу ли това изказвнае на Аню?> http://www.ekipnews.com/news/bulgari...trelja/126852/ Доколкото разбра няма да ги учат да боравят с оръжие или се бъркам??Last edited by коки; 24.02.2012, 20:12.Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеСпоред министър Игнатов,връщали военното, но не като останка от соц-а.Същият каза; ,,В избираеми часове децата, които желаят, биха могли да преминат военно обучение, което няма да е задължително, но трябва да има определена бройка желаещи, за да се състои то, обяви министърът на образованието Сергей Игнатов. Така децата ще се обучават как да действат при кризи. ''Първоначално изпратено от PyramidДоста време мина, откак напуснах армията но, знаеш ли какво си мисля? Че неостонователно се притесняваш. Ред изменения са настъпили оттогава. И армията е професионална вече, и размерът на резерва беше силно съкратен. Не ми харесва фактът, че ти се стараеш да оформиш децата си като постоянно избягващи отговорност и мреш при мисълта, че може пък, някога, да поемат такава.
Успокой се.
Жив и здрав!
Аз съм за изцяло професионална армия (например да копираме френски1 чуждестранен легион) с неговите 7500 високо мобилни тренирани за всякакви тежки условия, партизанска война, диверсия и др специални операции легионери... и да даваме техните заплати от по 1500 евро на месец ... след втората година при 5 годишен договор.... обаче който не може да се справя с условията на легиона аут...
ще ни струва по 240 милиона лева на година което ни влиза перфектно в бюджета от еди милард за отбрана и ще имаме истиски силна армия а не пародия и да се чудим кой как да викнем за без пари и да го принуждаваме с законодателни мерки... с останалите пари корабчета (2-3 ракетни крузъра с Аегис )... по 500 000 милиона евро като ресурса за служба им е 30-50 годиниединия на изплащане няма да са ни скъпи, малко авиация на изплащане и ще сме супер, малко пво и сме готови в рамките на нато да изпълняваме всякакви операции включително и да командваме операции на нато като няма самолетоносач командния кораб на дадена операция е на аегис крузър като нямаш такъв няма как да командваш и няма да сме на опашаката на нато.... Еи тук съм писал какви ракетни крузъри да си купим http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=12534
с шапкарски истории и да си издирваме положилите клетва с шенгеска заповед за арест за да влязат за по 8 години в затвора само ще ни се смеят.... ще има искания за политически убежища ала балаLast edited by marketleverage; 24.02.2012, 20:04.
Коментар
-
Според министър Игнатов,връщали военното, но не като останка от соц-а.Същият каза; ,,В избираеми часове децата, които желаят, биха могли да преминат военно обучение, което няма да е задължително, но трябва да има определена бройка желаещи, за да се състои то, обяви министърът на образованието Сергей Игнатов. Така децата ще се обучават как да действат при кризи. ''
Малко се откланям от темата ,но ми стана смешно като прочетох днес поредната им простотия и ще ви я споделя. Оценяването до 3-ти клас -ще бъде с пчелички!Last edited by коки; 24.02.2012, 19:37.Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Доста време мина, откак напуснах армията но, знаеш ли какво си мисля? Че неостонователно се притесняваш. Ред изменения са настъпили оттогава. И армията е професионална вече, и размерът на резерва беше силно съкратен. Не ми харесва фактът, че ти се стараеш да оформиш децата си като постоянно избягващи отговорност и мреш при мисълта, че може пък, някога, да поемат такава.
Успокой се.
Жив и здрав!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеmarketleverage, клетвата ли те плаши? 'бах таз страшна клетва, 'бах.
Ей, ама теб, оказва се, много неща можели да те изведат от равновесие бе, пич!
Много страшно, да се ангажираш сас защитата на земята и народа, които са те направили човек. Да се не начудиш, ние, дето сме се клели, как така, не мрем?
Парите са важни, не споря, но, без човеците зад тях, нищо не чинят.
Или какво излиза по добре да издебнеш и прегазиш "случайно" на пешеходната пътека тези който те карат да положиш военна клетва и да получиш година и два месеца условно
Отколкото да я положиш и след това ако не се върнеш от чужбина да скачаш щото шапкарите са казали да рискуваш затвор между една и осем години (като мисля може да ти пуснат шенгенска заповед за арест)
ей затова ме притеснява и не искам да обременявам децата си с нещо такова... щото някакъв шибан министър (дето блъсна минаваща на зелено кола с болно дете и обвиниха бащата че не се оглеждал за бързащия да спаява от национална катастрофа и воина министър нищо че е бил на зелено) е решил че иска да си играе на воиници
наказателен кодекс
л. 380. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) Който без разрешение
напусне частта или мястото на службата си или не се яви на служба при назначение, превод,
командировка, от отпуск, лечебно или поправително място за срок от едно до три денонощия,
се наказва за отклонение от военната служба с лишаване от свобода до две години.
(2) С наказанието по предходната алинея се наказва и този, който се отклони за по-
малко от едно денонощие, ако деянието е извършвано системно, групово или ако лицето е
осъждано за отклонение от военна служба.
Чл. 381. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Който се отклони от
военна служба за повече от три денонощия или ако деянието по ал. 1 на предходния член е
извършвано системно, повторно или групово, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
Чл. 382. Който се отклони с намерение да избегне завинаги изпълнението на
задължението си по военната служба, се наказва с лишаване от свобода от една до осем
години.Чл. 364. (1) Който при мобилизация се отклони от военна служба, се наказва с
лишаване от свобода от една до пет години.
(2) (Отм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г., в сила от 01.12.2007 г.)
(3) (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г., в сила от 01.12.2007 г.)
Ако деянието по ал. 1 е извършено във военно време, наказанието е лишаване от свобода от
пет до двадесет години или доживотен затвор без замяна.Last edited by marketleverage; 24.02.2012, 19:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ то май това бе смисъла, всички влизат различно умни и излизат еднакво тъпиLast edited by Pyramid; 24.02.2012, 18:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНе бе. нищичко. Само затъпявах.
- Докато стигна до тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАма ти да не би да си научил нещо полезно като си се клел
- Докато стигна до тук
Коментар
Коментар