Първоначално изпратено от Mouroutis
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли Гражданска война в Гърция ???
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеТук Лендлорд-а ще ти е по-полезен от мен
Коментар
-
В Гърция за пръв път попаднах мисля 98 година , когато се прибирах за България по радио някакво говореха , как Европа критикува България за корупцията..а тя тук беше 10 пъти по ниска според мен... Там в Гърция такава корупция видях , която може да се изкорени..не е невъзможно .. НО само с бомба !D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеКопнах какво пише в Уики-то, че ме мързи да пояснявам ( т.е. термините там са измислени отвсякъде и трябват постоянни уточнения ).
Добре ще ти задам и аз въпрос ( семпъл ):
Защо България е призната под името България след Османско господство, а Гърция не е призната под името Елада от останалия Свят.
Няма да ти пояснявам, че да обявиш независимост е едно, а после да те признаят и останалите - друго. Тук въпроса е под какво ИМЕ!
П.П. Ще ми е интересен коментара ти!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MouroutisNe sum na gosti. V Bulgariq sme investirali nad 300 miliona evro poslednite godini. Chustvam se pove4e bulgarin ve4e. S Bulgarite sme v nai-dobri otno6eniq. S drugite durjavi sme v sustoqnie na gotovnost za otbranitelni deinosti.
П.П. Иначе сте на гости, защото спрете да си плащате данъците или да спазвате Законите на РБългария и ще видиш какво ще се случи.
Тук Лендлорд-а ще ти е по-полезен от мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеНарочно ти цитирам целия пост . Как можа да напишеш тия неща ?!
Че ти сам си противоречиш - това с червения болт "важи за гърците" ,но не е валидно за БГ - така ли ?! Или пък за Хърватия , а може би и за Полша - които впрочем (поляците) си броят историята от датата на последната независимост (1918 г.) както е коректно да бъде .
Историята не се прекъсва само ако има юридически акт за правоприемственост, както за примерно руснаците - Русия приемник на СССР , той пък на Руската империя (чак през 1990 г., но няма значение) .
Иначе някой ден и Турция може да си прикачи освен годините на Османската империя и тия от селджуките .....
Разсъжденията ти са напълно исторически некоректни и май целят да оправдаят само и единствено патриотарство ! И ако толкова много милееш за историческата истина се заеми и я осветли такава каквото е ....Ако не можеш, си трай и не пробутвай на тълпата тъпи соц.клишета за дълбокото ни и славно минало,което беше стъкмено за около 45 години .
Добре ще ти задам и аз въпрос ( семпъл ):
Защо България е призната под името България след Османско господство, а Гърция не е призната под името Елада от останалия Свят.
Няма да ти пояснявам, че да обявиш независимост е едно, а после да те признаят и останалите - друго. Тук въпроса е под какво ИМЕ!
П.П. Ще ми е интересен коментара ти!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнениеПросто гледам на нещата обективно. И ти както казваш, че съвременните гърци нямали нищо общо с Византия, така на теб може някой да ти каже, че нямаш нищо общо с Тервел . Не може да плюем по гърците, щото ако не по-зле, то не сме и с нищо по-добри от тях. Ето какво казва Алеко по тоя повод преди повече от 100 години
Елада е покорена през 146 г. преди Христа и става васален народ на Римска империя и после на Източна-Римска империя. Един от много васални народи. После ги прегазва Османска империя и пак са васален народ. Сега разбираш ли твоите предци ( България ) с кои батковци си е мерела пишката и то доста добре през вековете?
--------------------------------------------------------------------------
Един съвет, че те гледам, че си младо и зелено момче. Чети история преди 18-19 век. Когато започва "Освобождението" на Балканите, те пристигат и с т.нар. си "историци", "учени", "писатели" и прочие.
Да ми даваш примери с Иречек, Златарски, Ив. Вазов, Алеко и прочие платени слуги, накичени с титли и изпълняващи чужди поръчки, но не е и български, няма да ти помогне.
--------------------------------------------------------------------------
Историята от 200 години се пише от т.нар. "велики" сили. Ако беше малко в час, щеше да знаеш, че те съчиняват "легендата" за Елас и днешна Гърция. Виж и кой им е първия крал след Освобождението им. По същия начин Румъния, България, Турция, Сърбия, а в наши дни и Македония учат различна история, която няма нищо общо с тази на съседите им.
Помисли защо това е така и защо това "разминаване" се получава в послените няма и 200 години.
Със здраве!
Коментар
-
Mouroutis
Как няма да има богати гърци , нали и сега ще забогатеят пак ще се пръкнат нови милиардери , а народа ви ще плаща. Вярно е младите хора , които не се уреждат на държавна работа в Гърция са безработни до живот. И в България , все повече ще става така.Много слабо протестират гърците , трябва въстание и революция и със стачки нищо не става.
Българите , които ходят да робуват в Гърция , Испания и Италия са глупави хора.Тях там ги наемат да работят , като глупаци. Никой грък няма да се излъже и не може да бъде излъган , че ще почне работа при чорбаджия цървул пък онзи ще му плати.Всичките в чорбаджии цървули са се пръкнали от групата на безработните до живот , отлъчили са се от нея понеже това е единственната възможност за бягство.
- Да бяга някой в Гърция , Италия или Испания , е като да бяга през социализма в България за Съветския съюз. И тогава за такова нещо вкарваха в лудницата , макар че по закон за бягство зад граница наказанието беше - затвор.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеГледам поредното "обобщение" - метнато от "въздуха" към народа ни и пишещите в тоя форум.
На теб и 5 млн. години да живееш, едва ли ще се осъзнаеш някога, както си я подкарал.
-----------------------------------------------------------------------------------
Ето ти история на т.нар. днешна Гърция:
Древна Гърция
(XI — 146 г. пр.н.е.)
Тъмни векове (XI—IX)
Архаичен период (VIII—VI)
Класически период (V—IV)
Елинистичен период (IV — 146 г. пр.н.е.)
Гърция като част Римската държава
Римска Гърция (146 г. пр.н.е. — 330 г.)
Средновековие и Ново време
(330—1832)
Византийска империя (330—1453)
Атинско херцогство (1204—1458)
Османска Гърция (1458—1832)
Съвременна Гърция
(след 1821)
------------------------------------------------------------------------------
В черничко съм ти болднал от кога съществува Гърция. През останалото време на нейна територия са живеели други цивилизации или е била васален народ на други империи.
-----------------------------------------------------------------------------
Тук в последната графа на табличка 1, съм си играл да смятам коя държава на колко годинки е в Европа. За "спецове" кат' тИбя съм болднал в червеничко България. Като намериш по-дърта държава в Европа от БГ-то, ела и ми се обади:
http://marandi.blog.bg/biznes/2012/0...st-3-ta.897704
-----------------------------------------------------------------------------
Демек, ограмоти се малко кой си и какъв си, "чуждоземний"
Че ти сам си противоречиш - това с червения болт "важи за гърците" ,но не е валидно за БГ - така ли ?! Или пък за Хърватия , а може би и за Полша - които впрочем (поляците) си броят историята от датата на последната независимост (1918 г.) както е коректно да бъде .
Историята не се прекъсва само ако има юридически акт за правоприемственост, както за примерно руснаците - Русия приемник на СССР , той пък на Руската империя (чак през 1990 г., но няма значение) .
Иначе някой ден и Турция може да си прикачи освен годините на Османската империя и тия от селджуките .....
Разсъжденията ти са напълно исторически некоректни и май целят да оправдаят само и единствено патриотарство ! И ако толкова много милееш за историческата истина се заеми и я осветли такава каквото е ....Ако не можеш, си трай и не пробутвай на тълпата тъпи соц.клишета за дълбокото ни и славно минало,което беше стъкмено за около 45 години .Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MouroutisTesi prikaski moze da si gi govorite po kafetata, no vseki v civilizovaniq svqt znae i iska da pravi busines s nas, zastoto sme nai-dobrite turgovci i gurcite sa nai-bogatite hora v sveta.
Zasto ima tolkova jalka tema za nas, ta nima qponiq, germaniq , franciq ne sa po zle ot nas?!
Izobsto ne ste informirani kakvo se slucva!
Имате 4-ри комшии: Турция, Албания, Македония и България. Би ли споделил с кои от тях сте в приятелски отношения?
Би ли споделил кой е виновен да не сте в добри отношения, ако хипотетично допуснем, че България "не става", то и останалите ли не стават?
П.П. Пиши на кирилица, както до преди малко, ако искаш да те отразявам въобще. В този форум си "на гости" и малко ще се съобразяваш
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеА, когато Тервел спира арабското нашествие при Константинопол и днешна Украйна на 2 фронта - какво? Когато спираме Османска империя над 100 години, докато Запада се освести и напредне технологично и ни догони - какво?
Да сме го натрапвали на някого?
П.П. Изтласкването на Османска империя ( която вече не съществува ) е било процес, касаещ много държави и ние сме били една от тях.
5 мил. години са ти малко - отиваш на 500 мил. Само ще си позволя да кажа, че когато някой е роден с робска психика, то ще е такъв без значение дали се е родил в България или другаде. Винаги ще си търси и господар и ще плюе по сънародниците си, щот' като е направил 5 свирки на някой чуждоземец, вече брои останалите за 2-ра ръка хора, които не искат да правят свирки на чужденци.
Вземи се малко в ръце и най-вече мисли преди да правиш "обобщения". Добре, че предците ни, не са мислили като тИбя, за да те има днес и разглеждай нещата за периода над 1300 години ( доказано и признато ).
Та, кой си ти, че да обобщаваш? ( риторично )
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеА, когато Тервел спира арабското нашествие при Константинопол и днешна Украйна на 2 фронта - какво? Когато спираме Османска империя над 100 години, докато Запада се освести и напредне технологично и ни догони - какво?
Да сме го натрапвали на някого?
П.П. Изтласкването на Османска империя ( която вече не съществува ) е било процес, касаещ много държави и ние сме били една от тях.
5 мил. години са ти малко - отиваш на 500 мил. Само ще си позволя да кажа, че когато някой е роден с робска психика, то ще е такъв без значение дали се е родил в България или другаде. Винаги ще си търси и господар и ще плюе по сънародниците си, щот' като е направил 5 свирки на някой чуждоземец, вече брои останалите за 2-ра ръка хора, които не искат да правят свирки на чужденци.
Вземи се малко в ръце и най-вече мисли преди да правиш "обобщения". Добре, че предците ни, не са мислили като тИбя, за да те има днес и разглеждай нещата за периода над 1300 години ( доказано и признато ).
Та, кой си ти, че да обобщаваш? ( риторично )
Но нека не се лъжем, че националното чувство у нас е кой знай колко укрепнало. Гъркът обича своята Гърция, защото всяка педя в неговото отечество мо напомня за славни исторически събития, на които свидетели са и до днес съществующи паметници на висока култура. Швейцарецът обожава своята Швейцария, защото всякой кът от неговото живописно отечество привлича посетители и му принася средства за съществувание. Ний - защо да си правим илюзия - не можем да се похвалим нито като гърците със славна история, нямаме и паметници, които да дават храна на националната ни гордост: защото, да заграбиш една изящно изваяна колона от някой гръцки храм, да я дотътриш до Търново, да я забучиш с главата надолу и при това накриво, да заровиш хубавите орнаменти, да издращиш надписите и вместо тях с букви, подобни на йероглифи, да напишеш: "цар всем българом и гръком", едва ли с такъв подвиг ще докажеш високата си културност. Но ако нямаме славна история като гръцката, ний имаме чудна природа като швейцарската. Славното минало никак не топли сега бедния гръцки народ, а пък живописната природа топли, храни и облича швейцарците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнениеЗа скромния ми 8-9 годишен трудов стаж съм сменил 6 фирми, 2 от които международни - и знам кой как работи - и гърци и румънци и германци и чехи. Ние сме си на опашката, няма какво да се заблуждаваме и да си създаваме митове, че сме едва ли не втори по интелигентност в света ... па по икономически показатели сме си все на опашката - точно щото сме много умни и работливи нали
Стажа ми в интернационална среда е сравним с твоя, но поради спецификата му имам поглед за това време над пърформънса на над 30 нации от 5-те континента. И то с добра статистическа извадка,щото черни овце има във всяко стадо.И работата не е офисна, а си е баш за мъже.
Верно, не сме в първата половина на работливците, ма не сме и на опашката. На нашите хора им липсва главно инициативност, иначе не са лоши работници.
С Румънците сме долу горе на кантар, то и дереджето ни същото де.
Но - от съседите ни Хърватите и турците определено са по-работливи. Факт.
Не и гърците. Доста хора съм видял уволнени за тия години. Повечето поради дисциплинарни нарушения, само 1 заради мързел - грък. То няма наети и други де, сигурно мениджърите знаят защо А спорадичните контакти с гърци субконтрактори - впечатляват с прекомерните си претенции за дреболии. Вече са обект на присмех и сърказъм от страна на доста западняци,не немци.
И с риск да разсърдя антисемитите във форума - с много добри впечатления съм от обикновените евреи - работливи и точни хора.
Като цяло можем да прогресираме много бързо тук. Нищо че най способните заминаха. Само 2 неща ни липсват - ред и държава.Всичко друго е вторично и ще дойде от само себе си.
Много се надявах преди 3 години поне това да направят, но уви....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТи определено не само нямаш образование.Ти хабер си нямаш.И си агресивен и злобен.Е затова си дребен чиновник мачкан от шефа и жена си.И никога няма да си друго.Просто нямаш потенциал.И си решил да си избиваш комплексите във форума тук незнайно от шефа ти и жена ти да се правиш на значим и важен,на голяма работа.Но простотията и невежеството не могат да се скрият дори в анонимен форум
Коментар
-
Първоначално изпратено от MouroutisTesi prikaski moze da si gi govorite po kafetata, no vseki v civilizovaniq svqt znae i iska da pravi busines s nas, zastoto sme nai-dobrite turgovci i gurcite sa nai-bogatite hora v sveta.
Zasto ima tolkova jalka tema za nas, ta nima qponiq, germaniq , franciq ne sa po zle ot nas?!
Izobsto ne ste informirani kakvo se slucva!Простак съм Азъ - Непобедим !!!
Коментар
Коментар