IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избори за кмет на София-2011

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да ви кажа, след като ги гледах днес на дебата по БТВ ми приличаха на един курник, всичките кудкудякаха и вкупом като орли се нахвърлиха върху Фандъкова, което не беше джентълменско... Най-малко можеха да не се прекъсват и да изчакват всеки да си каже квото има да каже.. От този смешен дебат, който приличаше повече на селска седянка, в крайна сметка, на мен ми направиха добро впечалтение Прошко и Фандъкова. Те се държаха най-културно, премерено и дипломатично, останалите се надцакваха, а през цялото време се чудя Стефито Софиянски с кой акъл се кандидатира отново и как не го е срам след като му лъснаха всички далавери?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      (И за Светулката)

Грешиш и за друго - Третият лъч е стратегически най-важният - защото свързва естественият град-сателит на София (Пеуник) с естествената бъдеща индустриална и логистическа зона - в районът на вчерашното Кремиковци. Именно заради това е НЕДОПУСТИМО отклоняването на линията вместо към Княжево (откъдето бръзо, евтино и лесно може да бъде удължена до самият Пеуник) в посока Овча мисъл... още по-недопустимо е метрото да бъде заменяно с трамвай, защото в един момент ще се окаже, че тия 500 000 000 са хвърлени НАПЪЛНО на вятърът и пак ще трябва да се копае.

Разбира се - Овча мисъл също трябва да бъде свързана с метро - но е много по-логическо, по-ефективно и лесно да се направи отклонение от сегашната линия - по трасето Метростанция Вардар, Красна поляна, Овча мисъл - по цялото протежение може да се копае по откритият метод, тоест ще излезе сравнително евтино, а ще се обхванат и Красна поляна и Разсадникът. Така и така в бъдеще линията ще се разклонява в югоизточна София (една линия към Дрежба, една към Младост ІV) - така на практика ще се получат две линии на метрото - едната - Младост ІV - Овча мисъл, другата - Дружба - Обеля, които ще съвпадат частично от Младост І до Константин Величков... но за да се видят очевидните неща, също трябва известно количество мозък.

Иначе тоя вариант - ІІІ лъч да се отклони от Красно село към Овча мисъл, аз съм го мислил отдавна... но това, което по-горе предложих е много по-добро.
      Съгласна съм, че е по-логично да се продължи лъча Вардар, Красна поляна и Овча Мисъл ) Ама тез неща не ги решаваме ние

Коментар

• Първоначално изпратено от naglia Разгледай мнение
        Е чиче аз съм реален не съм като ония платените на А.Кутев бъркаш ! Виж тука у нас във Филибето Герб с техният слаб кандидат мамин Ваньо може и да загубят като стой та гледай като се има на предвид факта ,че дори сегашния Славчо е супер мразен !
        Не е нужно да изтъквам факти за София достатъчно е да дойдеш и веднага се вижда ,че има промяна голяма !
        Защо е супермразен сегашния? Като минавам през пловдив, ми изглежда по-добре от предишните избори. Предишния кмет някакъв гинеколког ли беше ?

Коментар

• Съни, идеята е наистина интересна. Все пак той е икономист, така че става ли дума за финансови въпроси, Каролев е в стихията си. В крайна сметка основата на повечето, ако не и на всички, проблеми е чисто финансова. Той предлага с въпросните облигации да се ремонтират и училищата в София. И не е открил Америка - това отдавна го има по света, но ние тук не знам защо не искаме да черпим опит от други по-развити градове.
          Ето тук намерих един клип дето говори по въпроса

http://www.youtube.com/watch?v=ThG26Gs8xKw

Коментар

• Абе на Владо Каролев да не са му забранили да говори

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              За 100 лв, само едно изречение ли можа да измислиш...???
              Поне пиши и за градинките, метрото, транспорта и кучките.....
              Е чиче аз съм реален не съм като ония платените на А.Кутев бъркаш ! Виж тука у нас във Филибето Герб с техният слаб кандидат мамин Ваньо може и да загубят като стой та гледай като се има на предвид факта ,че дори сегашния Славчо е супер мразен !
              Не е нужно да изтъквам факти за София достатъчно е да дойдеш и веднага се вижда ,че има промяна голяма !
              Каквото и да ти говорят знай, че става дума за пари!

Коментар

• Съни..........защо не пишете и заа кмет на Бургас........Ако имаше такъв като Пехливанов.............нищо ,че е от Атака.......и аз не ги "дишам" тези

Ама за мен .......трябва да се въведе мажориарната система........Така е(както казва малкия ми син..на 2г)....

Коментар

• Владимир Каролев :
                  Защо се кандидатирах?
                  • Боли ме от бавната и неефективна трансформация на София в модерен eвропейски град
                  • Искам да спра лавинно растящия популизъм и връщането на непазарни принципи и
                  действия в управлението на София, които ще попречат на бързото и ефективно развитие на
                  столицата
                  • Убеден съм, че столичани заслужават да имат активна роля и глас при определяне на
                  приоритетите за развитие на София
                  • Искам да прекъсна партийните назначения и шуробаджанащината в кметството и
                  общинските фирми
                  • Вярвам, че имам необходимата компетентност, опит, знания и умения, решителност и
                  лидерски качества
                  • Не изпълнявам чужди заповеди и “напътствия”, а слушам гласа на разума и сърцето
                  Основни политически и икономически разбирания
                  • Минимална намеса на бюрокрацията в живота на хората
                  • Върховенство на закона, обективност на закона, равенство пред закона
                  • Свободната и честна конкуренция е в основата на икономическия растеж
                  • Ниско данъчно бреме, защото хората знаят по-добре от държавата как най-ефективно да
                  изразходват парите си
                  • Държавата и общината следят за спазване на закона и равнопоставеност на хората и
                  фирмите пред закона, а не произвеждат стоки и услуги
                  • Почтеност и принципност
                  Интересна идея за финансиране на ремонтни дейности на улици и по кварталчетата и в центъра... с общински облигации, пласирани на БФБ
                  - софиянци сами финансират ремонтите и печелят лихва от това
                  http://www.karolev.com/bac/karolev.nsf/0/410615AF9AEC168EC2257924006C9ABC/$FILE/KAROLEV-Predstaviane-20111009.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от naglia Разгледай мнение
                    Аз като външен наблюдател прогнозирам убедителна победа още на първи тур за Данчето Фъндъкова !
                    За 100 лв, само едно изречение ли можа да измислиш...???
                    Поне пиши и за градинките, метрото, транспорта и кучките.....

Коментар

• Аз като външен наблюдател прогнозирам убедителна победа още на първи тур за Данчето Фъндъкова !
                      Каквото и да ти говорят знай, че става дума за пари!

Коментар

• Е, както казах и преди, ако това ви харесва:

http://www.youtube.com/watch?v=kRg5-l2SfvI

и това:

http://www.vsekiden.com/104761/romi-...shta-v-sofiya/

и това:

http://www.youtube.com/watch?v=5PniFFsdSiE

...гласувайте за фъндъкова - символът на толерантността.

Аз предпочитам да подкрепя някой, който ще оттърве София от тая чума !!!
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Това май е случайно съвпадение.

Гласуваш за Кадиев – получаваш Трактора. Гор-чи-во...
                          http://frognews.bg/news_39627/Glasuv...ra_Gor-chi-vo/

Агент Пешко пиар-съветник и на Трактора, и на Кадиев
                          http://frognews.bg/news_39641/Agent_...a_i_na_Kadiev/

Коментар

• Първоначално изпратено от polina Разгледай мнение
                            вероятно имаш предвид идеалистично, а не идилично мислене, сорри ама политиката е точно това -баланса между ценности и интереси ,когато се придържаш само към второто в ущърб на обществения интерес не си за тази позиция, затова политиката в страната ни е изпълнена с мръсни сделки и прочие..., политиката е да се управлява първо ,за да има ред и второ производство на обществени блага ...търсейки баланса между многото интереси ясно е ,че ще има ощетени ,ама кофтито е че целия български народ е ощетен ,избора трябва да се прави на базата на ценностите и разбиранията както и на рациото кой всъщност е подходящ ...нямам намерение да обсъждам кандидатурите, всеки има право да избира и да бъде избиран съгласно българското изборно законодателство, но трезво мислещият гласоподавател не може да се сравнява с бай ти Ганьо или бай Мангал...
                            Сори, всичките дефиниции на добрия политик и доброто управление звучат перфектно, но само на теория, на практика нещата стават много по-различно... Точно затова казах, че разсъждаваш наивно .... И отново не си ме разбрала, бай Ганьо, бай Мангал и бай Хасан са ти 80-90% от населението, точно затуй имах предвид, че рационален и разумен избор не мож очакваш от тях, и кво излиза, че остават едни мижави 10-20% от онези рационалните и трезвомислещите, които трябва да обърнат каруцата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Copacabana Разгледай мнение
                              Полинке, лошото е че не всеки ще направи ценностен избор, бай Ганьо от Левуново едва ли ще направи особено ценностен избор или бай Мангал от Катуница... Много идилично разсъждаваш мойто момиче... Истината е много по-мръсна, отколкото си я представяш...Кой от всичките кандидати е баланса на интересите според теб?

вероятно имаш предвид идеалистично, а не идилично мислене, сорри ама политиката е точно това -баланса между ценности и интереси ,когато се придържаш само към второто в ущърб на обществения интерес не си за тази позиция, затова политиката в страната ни е изпълнена с мръсни сделки и прочие..., политиката е да се управлява първо ,за да има ред и второ производство на обществени блага ...търсейки баланса между многото интереси ясно е ,че ще има ощетени ,ама кофтито е че целия български народ е ощетен ,избора трябва да се прави на базата на ценностите и разбиранията както и на рациото кой всъщност е подходящ ...нямам намерение да обсъждам кандидатурите, всеки има право да избира и да бъде избиран съгласно българското изборно законодателство, но трезво мислещият гласоподавател не може да се сравнява с бай ти Ганьо или бай Мангал...

Коментар

• Досадников - по-долу съм написал за ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА извършени от фъндъкова - и те ли те кефят? Ще те изкефи ли, ако утре детето ти се върне премръзнало от училище и ти рече "Тате, защо аз мръзна по спирките, а циганетата ги возят със специален училищен автобус? Ти за кого гласува, тате?"
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X