Да ви кажа, след като ги гледах днес на дебата по БТВ ми приличаха на един курник, всичките кудкудякаха и вкупом като орли се нахвърлиха върху Фандъкова, което не беше джентълменско... Най-малко можеха да не се прекъсват и да изчакват всеки да си каже квото има да каже.. От този смешен дебат, който приличаше повече на селска седянка, в крайна сметка, на мен ми направиха добро впечалтение Прошко и Фандъкова. Те се държаха най-културно, премерено и дипломатично, останалите се надцакваха, а през цялото време се чудя Стефито Софиянски с кой акъл се кандидатира отново и как не го е срам след като му лъснаха всички далавери?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избори за кмет на София-2011
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение(И за Светулката)
Грешиш и за друго - Третият лъч е стратегически най-важният - защото свързва естественият град-сателит на София (Пеуник) с естествената бъдеща индустриална и логистическа зона - в районът на вчерашното Кремиковци. Именно заради това е НЕДОПУСТИМО отклоняването на линията вместо към Княжево (откъдето бръзо, евтино и лесно може да бъде удължена до самият Пеуник) в посока Овча мисъл... още по-недопустимо е метрото да бъде заменяно с трамвай, защото в един момент ще се окаже, че тия 500 000 000 са хвърлени НАПЪЛНО на вятърът и пак ще трябва да се копае.
Разбира се - Овча мисъл също трябва да бъде свързана с метро - но е много по-логическо, по-ефективно и лесно да се направи отклонение от сегашната линия - по трасето Метростанция Вардар, Красна поляна, Овча мисъл - по цялото протежение може да се копае по откритият метод, тоест ще излезе сравнително евтино, а ще се обхванат и Красна поляна и Разсадникът. Така и така в бъдеще линията ще се разклонява в югоизточна София (една линия към Дрежба, една към Младост ІV) - така на практика ще се получат две линии на метрото - едната - Младост ІV - Овча мисъл, другата - Дружба - Обеля, които ще съвпадат частично от Младост І до Константин Величков... но за да се видят очевидните неща, също трябва известно количество мозък.
Иначе тоя вариант - ІІІ лъч да се отклони от Красно село към Овча мисъл, аз съм го мислил отдавна... но това, което по-горе предложих е много по-добро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от naglia Разгледай мнениеЕ чиче аз съм реален не съм като ония платените на А.Кутев бъркаш ! Виж тука у нас във Филибето Герб с техният слаб кандидат мамин Ваньо може и да загубят като стой та гледай като се има на предвид факта ,че дори сегашния Славчо е супер мразен !
Не е нужно да изтъквам факти за София достатъчно е да дойдеш и веднага се вижда ,че има промяна голяма !
Коментар
-
Съни, идеята е наистина интересна. Все пак той е икономист, така че става ли дума за финансови въпроси, Каролев е в стихията си. В крайна сметка основата на повечето, ако не и на всички, проблеми е чисто финансова. Той предлага с въпросните облигации да се ремонтират и училищата в София. И не е открил Америка - това отдавна го има по света, но ние тук не знам защо не искаме да черпим опит от други по-развити градове.
Ето тук намерих един клип дето говори по въпроса
http://www.youtube.com/watch?v=ThG26Gs8xKw
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеЗа 100 лв, само едно изречение ли можа да измислиш...???
Поне пиши и за градинките, метрото, транспорта и кучките.....
Не е нужно да изтъквам факти за София достатъчно е да дойдеш и веднага се вижда ,че има промяна голяма !Каквото и да ти говорят знай, че става дума за пари!
Коментар
-
Владимир Каролев :
Защо се кандидатирах?
• Боли ме от бавната и неефективна трансформация на София в модерен eвропейски град
• Искам да спра лавинно растящия популизъм и връщането на непазарни принципи и
действия в управлението на София, които ще попречат на бързото и ефективно развитие на
столицата
• Убеден съм, че столичани заслужават да имат активна роля и глас при определяне на
приоритетите за развитие на София
• Искам да прекъсна партийните назначения и шуробаджанащината в кметството и
общинските фирми
• Вярвам, че имам необходимата компетентност, опит, знания и умения, решителност и
лидерски качества
• Не изпълнявам чужди заповеди и “напътствия”, а слушам гласа на разума и сърцетоОсновни политически и икономически разбирания
• Минимална намеса на бюрокрацията в живота на хората
• Върховенство на закона, обективност на закона, равенство пред закона
• Свободната и честна конкуренция е в основата на икономическия растеж
• Ниско данъчно бреме, защото хората знаят по-добре от държавата как най-ефективно да
изразходват парите си
• Държавата и общината следят за спазване на закона и равнопоставеност на хората и
фирмите пред закона, а не произвеждат стоки и услуги
• Почтеност и принципност
- софиянци сами финансират ремонтите и печелят лихва от това
http://www.karolev.com/bac/karolev.nsf/0/410615AF9AEC168EC2257924006C9ABC/$FILE/KAROLEV-Predstaviane-20111009.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от naglia Разгледай мнениеАз като външен наблюдател прогнозирам убедителна победа още на първи тур за Данчето Фъндъкова !
Поне пиши и за градинките, метрото, транспорта и кучките.....
Коментар
-
Е, както казах и преди, ако това ви харесва:
http://www.youtube.com/watch?v=kRg5-l2SfvI
и това:
http://www.vsekiden.com/104761/romi-...shta-v-sofiya/
и това:
http://www.youtube.com/watch?v=5PniFFsdSiE
...гласувайте за фъндъкова - символът на толерантността.
Аз предпочитам да подкрепя някой, който ще оттърве София от тая чума !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Това май е случайно съвпадение.
Гласуваш за Кадиев – получаваш Трактора. Гор-чи-во...
http://frognews.bg/news_39627/Glasuv...ra_Gor-chi-vo/
Агент Пешко пиар-съветник и на Трактора, и на Кадиев
http://frognews.bg/news_39641/Agent_...a_i_na_Kadiev/
Коментар
-
Първоначално изпратено от polina Разгледай мнениевероятно имаш предвид идеалистично, а не идилично мислене, сорри ама политиката е точно това -баланса между ценности и интереси ,когато се придържаш само към второто в ущърб на обществения интерес не си за тази позиция, затова политиката в страната ни е изпълнена с мръсни сделки и прочие..., политиката е да се управлява първо ,за да има ред и второ производство на обществени блага ...търсейки баланса между многото интереси ясно е ,че ще има ощетени ,ама кофтито е че целия български народ е ощетен ,избора трябва да се прави на базата на ценностите и разбиранията както и на рациото кой всъщност е подходящ ...нямам намерение да обсъждам кандидатурите, всеки има право да избира и да бъде избиран съгласно българското изборно законодателство, но трезво мислещият гласоподавател не може да се сравнява с бай ти Ганьо или бай Мангал...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Copacabana Разгледай мнениеПолинке, лошото е че не всеки ще направи ценностен избор, бай Ганьо от Левуново едва ли ще направи особено ценностен избор или бай Мангал от Катуница... Много идилично разсъждаваш мойто момиче... Истината е много по-мръсна, отколкото си я представяш...Кой от всичките кандидати е баланса на интересите според теб?
вероятно имаш предвид идеалистично, а не идилично мислене, сорри ама политиката е точно това -баланса между ценности и интереси ,когато се придържаш само към второто в ущърб на обществения интерес не си за тази позиция, затова политиката в страната ни е изпълнена с мръсни сделки и прочие..., политиката е да се управлява първо ,за да има ред и второ производство на обществени блага ...търсейки баланса между многото интереси ясно е ,че ще има ощетени ,ама кофтито е че целия български народ е ощетен ,избора трябва да се прави на базата на ценностите и разбиранията както и на рациото кой всъщност е подходящ ...нямам намерение да обсъждам кандидатурите, всеки има право да избира и да бъде избиран съгласно българското изборно законодателство, но трезво мислещият гласоподавател не може да се сравнява с бай ти Ганьо или бай Мангал...
Коментар
-
Досадников - по-долу съм написал за ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА извършени от фъндъкова - и те ли те кефят? Ще те изкефи ли, ако утре детето ти се върне премръзнало от училище и ти рече "Тате, защо аз мръзна по спирките, а циганетата ги возят със специален училищен автобус? Ти за кого гласува, тате?"Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар