Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Президентски избори в България 2011
Collapse
X
-
-
Ами, аз нямаше да пиша по тази тема, ама си промених мнението... Това, че тази "хубава земя е населена със селяни и тн".... е просто един мит. България е красива страна, но не мога да кажа, че е най-красивата в света. Българите, не са от най-роботливите или пък честни хора, но със сигурност не са и обратното. А, това че политиците не са "чисти" е вярно във всички страни предполагам.
Все пак да избягваме крайностите, на никого не помагат. Това бяха резултатите от изборите, за добро или за лошо. Който мисли, че може по-добре да управлява, нека направи партия и спечели следващите избори, с писане по форумите, нищо не се променя. По-скоро е загуба на време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеМиранда впечатлен съм как си измисляш - спад на БВП и бюджетен дефицит са две различни неща, а за индикациите за балансиран бюджет по онова време мога само да се смея. Би ли обяснил как си обясняваш, че партията "сринала БВП с 10% и довела до 20% безработица" е на път да спечели изборите? Между другото помниш ли, когато ти го предрекох това за изборите? Когато всички подобни на теб говорехте за оставка на Дянков. Между другото какво партиино видя в изказването ми за водния транспорт и северна България? Вярвай ми много повече ще спечеля, ако дойдат червените на власт и оплескат всичко с лявото си малоумие - затова си запази обвиненията в герберство за друг.
кефиш ме, че се сети да зададеш смислен въпрос и си прав в това черничкото! Прогнозата я давах от Q1 на 2010 г. до Q1 на 2011 г., а бюджета се актуализира в юни месец. Дотогава се кълняха, че ще е балансиран и това бяха приели като бюджет за 2010 г.
Ся ще ти я пръсна на "съставки", за да ти го онагледя по-добре. Предполагам, че ще "стоплиш" и ти по някое време как се играе с числата:
1. 3.2% Бюдж. дефицит умножено по 40% ( колкото разпределя държавата ) = 1.30% от БВП
2. от септември 2010 добавят 10-12% "сива" икономика към БВП, т.е. до април = 5-6% ( за половин година ) от БВП
3. От 6 млрд. Фиск. в резерва до април станаха 4 млрд., т.е. минус 2 млрд. = 2.85% от БПВ
4. 1.4 увеличен държавен дълг за 2010 г. = 2% от БВП
---------------------------------------------------------------------------------------
Удряме чертата и тотал се получава 11.10%-12.10% надолЕ, ако бюджета не беше актуализиран, ако не беше пипан Фиск-а и ако не беше теглен дълг + измислената "сива" икономика, която се "Добави" по никое време.
---------------------------------------------------------------------------------------
В горните сметки не влизат ревизиите от предходните години, където се занижиха стойностите умишлено, за да го докарат до "великия" ръст от 0.2% за 2010 г. на БВП.
--------------------------------------------------------------------------------------
Поздрави и ти казах, колкото повече разбутваш темата, толкова повече се вмирисва. Ама, ти май не вдяваш от приказка?
Демек, гледкай си партийния бизнес и т'ва е. Не съм казал, че предишните управления не бяха същия дол дренки. Та, успокой се и без пяна по устата ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСлед като разбрах, че геният с брадата е бил преброител, всичко е ясно......
А гениалността се мултиплицира......
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа бе да технически проблеми. така ли ви инструктира Цветанов. Кви са тези технически проблеми преброяването да трае по-дълго гласуването :)
А гениалността се мултиплицира......
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеНяма угодия просто - единия недоволен че пътя до неговото село не бил хубав и защо между градовете ще оправят първо пътя е след това до неговото село а не обратно, другия пък недоволен че в неговата половина на страната не наливали пари за сметка на другата половина - после като му покажеш че не е прав и запява друга песен - от типа - как Дунав Мост 2 свързвал нищо с нищо - уникални умозаключение достойно за участник във форума на инвестор. Приличат ми на чичковци дето гледат футболен мач и псуват всичко и всички и само да ги пуснеш на терена, така да се каже ще построят десет магистрали за два месеца отвсякъде за навсякъде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеако искаш можем да си премерим кой от какво разбира и то на каквато искаш тема .... Не ме познаваш , НО знаеш ,че бъкел от нищо не разбирам и че съм по тъп от тебе.... А аз само знам ,че ПО - ТЪП от тебе няма на света...
та давай ..кажи по какво да си мерим знанията...глупако от сега ти казвам , че си нямаш на представа с кого се опитваш да си мериш хилавия салам в гащите....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПроблема е от едни малоумници дето им викат ГЕРБ Граждани за малоумно и арогантно развитие на държавата.Какво да очакваме от физкултурник и пожарникар.Тоя последния мисля че има инженерно образование доколкото Магнаурската школа може да осигурява такова.Толкова ли е трудно да се пресметне колко е времето за гласуване в изборния ден и да се раздели на времето необходимо за гласуване на един човек за да се провери могат ли толкова хора наистина да гласуват?В малките населени места се гласува с 4 бюлетини хората за възрастни със забавени реакции и мислене.Толкова ли е трудно да се сложат по две или три кабини за да може едновременно да гласуват по двама трима.Но то да си малоумен и да си гербаджия е диагноза.Е те това е основния проблем.Господ е проклел тази прекрасна територия да се управлява от бездарници и малоумници.Как един свестен и нормален човек не се кандидатира.Кандидатите все от бавноразвиващите се.А ГЕРБ е партия на бавноразвиващи се.Двайсе години след 1989г да се връщаме във времената на Гочоолу и Дочоолу.
И аз нямаше да го напиша по-добреNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениев голяма грешка си пич и ти го казвам като човек пряко участвал в изборите и като човек , който днес до 11 часа бях на терена ... и то в голям град ...Проблема дойде :
1 . избори дше в едно
2. листа за общ.съветници - от по 20- 50 кандидата , бюлетини по метър и нещо ... няма броене такова нещо
3 . 70 % от комисиите не могат да си приключат протоколите и допускат ЕЛЕМЕНТАРНИ грешки...а само с една единица да си в грешка и може да се наложи броене на бюлетини отново ... а само за съветници броенето в секция с 200 - 500 гласували отнема час...
нямаше ХАОС , а просто целия процес ( преброителната му част) отнема много време и се получава голямо чакане......
Но сега всеки ще използва ЧИСТО ТЕХНИЧЕСКИТЕ проблеми които възникнаха за да си почеяе риториката с бомбастични изказвания и теории за манипулации...
Един нормален човек би осъзнал всичко това , но очевидно нормалните хора драстично са намалели напоследък....
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНе е точно така. Икономически обосновано е да има магистрала (скоростна ЖП линия ) Русе - Пловдив и оттам връзка с магистралата за Свиленград. Само, че има едно голямо НО и то е Стара планина. Това са много-много кинти за пробив на планината.
И северняците да не се цупят. Не София и управлението разделя държавата, а точно тази планина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова ли е европейското бъдеще на България според ГЕРБ. Хаос на изборите с цел лесна манипулация и подмяна вота.
1 . избори две в едно
2. листа за общ.съветници - от по 20- 50 кандидата , бюлетини по метър и нещо ... няма броене такова нещо
3 . 70 % от комисиите не могат да си приключат протоколите и допускат ЕЛЕМЕНТАРНИ грешки...а само с една единица да си в грешка и може да се наложи броене на бюлетини отново ... а само за съветници броенето в секция с 200 - 500 гласували отнема час...
нямаше ХАОС , а просто целия процес ( преброителната му част) отнема много време и се получава голямо чакане......
Но сега всеки ще използва ЧИСТО ТЕХНИЧЕСКИТЕ проблеми които възникнаха за да си почеше риториката с бомбастични изказвания и теории за манипулации...
Един нормален човек би осъзнал всичко това , но очевидно нормалните хора драстично са намалели напоследък....
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеДо къде я докарахме Най-слабо интелигентните хора в България поддръжниците на Герб да ни управляват и да ни дават акъл.
Йосиф е типичен пример какво значи да си от Герб да не разбираш бъкел от нищо но да си с голяма уста.
та давай ..кажи по какво да си мерим знанията...глупако от сега ти казвам , че си нямаш на представа с кого се опитваш да си мериш хилавия салам в гащите....
Коментар
-
Това ли е европейското бъдеще на България според ГЕРБ. Хаос на изборите с цел лесна манипулация и подмяна вота. Министъра на вътрешните работи шеф едновременно на предизборния щаб на ГЕРБ и на пазещите бюлетините. Депутати в избирателни секции, гонене на чужди наблюдатели, гонене на журналисти. Ми че то това прилича повече на някаква държава от близкия изток или Африка, а не на европейска държава.
Как може 20 години след като вече би трябвало да сме демокрация изборите в България да изглеждат толкова нарочно манипулиране чрез създаване на умишлен хаос. Герб очевидно виждат че не могат да спечелят нищо честно и правят всичко възможно да спечелят макар и нечестно. Плевнелиев се хвали с позитивна кампания пък подопечните им медии хвърлят помия по всички. Борисов приказва как уважавал институциите и в същото време още от изборната нощ дава ясно да се разбере че бъдещия ни президент - това очевидно ще е така след като милиционери правят избори - ще му е вярно кученце без собствена воля.
И това в страна от ЕС. Управлявана от премиер уж демократ, пък и десен при това уж бил. Който уж схващал демократичните принципи и уж бил слушал волята на народа.
Коментар
Коментар