IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Президентски избори в България 2011

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Миранда впечатлен съм как си измисляш - спад на БВП и бюджетен дефицит са две различни неща, а за индикациите за балансиран бюджет по онова време мога само да се смея. Би ли обяснил как си обясняваш, че партията "сринала БВП с 10% и довела до 20% безработица" е на път да спечели изборите? Между другото помниш ли, когато ти го предрекох това за изборите? Когато всички подобни на теб говорехте за оставка на Дянков. Между другото какво партиино видя в изказването ми за водния транспорт и северна България? Вярвай ми много повече ще спечеля, ако дойдат червените на власт и оплескат всичко с лявото си малоумие - затова си запази обвиненията в герберство за друг.




    Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Тигърче,

    ето точно какво съм писал, за да не "украсяваш" как си знаеш ( мога да ти метна и линк-а, който е без редакции до наши дни )
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Цитат:
    " ...Спад на БВП на страната 8-9%.

    Тук изглежда най-фрапираща “грешката” на пръв поглед, но сякаш не е. От една страна, когато давах прогнозата, индикациите бяха твърдо за балансиран бюджет. За да се спре спада на БВП и статистиката да отчете ръст от 0.2% за 2010 г. се премина към дефицит, който по предварителни данни е 3.2% от БВП за 2010 г. и от септември месец се промени методиката на НСИ при изчисляването, като към БВП на страната започна да се добавя 10-12% от сивия сектор.

    Което ще рече, че 3.2% от дефицита + 2.5-3% от добавянето на неформалната ( сива ) икономика за последната ¼ на 2010 г. ), дава спад на БВП за 2010 г. от около 6%.

    Какъв ще бъде резултата за Q1 на 2011 г. за когато съм дал прогнозата ще зависи пак от дефицита на годишна база след първото тримесечие на 2011 г. и вече тежестта на “добавената” сива икономика в методологията ще е нараснал на 6%, които трябва да се добавят. Или ориентировъчно 9% надолу, ако размера на дефицита е близък до сегашния, отместен с 1 тримесечие назад.

    Т.е., ако статистиката отчете ръст от 1-2% за Q1 на 2011 г. – то сякаш моята прогноза излиза вярна."
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Коментар


    • Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
      Волен Сидеров: ГЕРБ купиха изборите
      24 Октомври 2011г.

      По думите му най-големите машинации обаче предстоят. "Когато броят и обработват електронно резултатите, стават най-големите магарии, но всяко тайно нещо става явно, пише в Евангелието, така че и това ще стане явно", заяви Сидеров.
      аз пък ще ти кажа пич ,че точно при броенето НЯМА как да станат манипулации и магарии... а и не само при броенето , при самия вот също..

      Пък ти продължавай да слушаш мнения на изтрещяли идиоти като волен..то показва само и ти на какво ментално ниво си...Между другото тези му думи са отправени за маргинали като тебе , защото аз като ИНФОРМИРАН И ЗАПОЗНАТ с нещата човек няма как да кълва на подобни словесни полюции....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Понеже явно не четеш какво се пише, изводът е, че се държиш като гузен негонен бяга
        +1
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

        Коментар


        • Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
          Няма угодия просто - единия недоволен че пътя до неговото село не бил хубав и защо между градовете ще оправят първо пътя е след това до неговото село а не обратно, другия пък недоволен че в неговата половина на страната не наливали пари за сметка на другата половина - после като му покажеш че не е прав и запява друга песен - от типа - как Дунав Мост 2 свързвал нищо с нищо - уникални умозаключение достойно за участник във форума на инвестор. Приличат ми на чичковци дето гледат футболен мач и псуват всичко и всички и само да ги пуснеш на терена, така да се каже ще построят десет магистрали за два месеца отвсякъде за навсякъде.
          Понеже явно не четеш какво се пише, изводът е, че се държиш като гузен негонен бяга

          Коментар


          • Волен Сидеров: ГЕРБ купиха изборите
            24 Октомври 2011г.



            Изборите са опорочени - ГЕРБ направиха всичко, за да купят вота и да наложат на българския народ една несъстоятелна фигура за президент. В манипулациите участват БСП и ДПС, защото те не са опозиция на ГЕРБ, а играят заедно. Играят срещу единствената алтернатива , която е в лицето на националистите." Това заяви в изборния ден Волен Сидеров. Още сутринта, когато около 10 ч. лидерът на АТАКА даде своя глас в Първа частна математическа гимназия, националистът заяви категорично: "Българите ще ударят здрав шамар на медийно-социологическата мафия, която по един изключително подъл, антибългарски, антинационален начин предварително класира кандидатите за президент и за кметове в няколко отбора "А" и "Б". Народът ще удари здрав шамар още и на управляващата партия ГЕРБ, която похарчи повече от 50 милиона лева, за да купи тези избори и да наложи една несъстоятелна фигура за президент", заяви Сидеров пред събралите се журналисти. Той беше категоричен, че скоро ще обяви точната сума, както и ще разкрие пред всички заговора на поръчковите медии и социолози.


            "Някои от тези медии даже не присъстват на пресконференциите в НДК вечерта след вота, когато кандидатът за президент не е този, който те са класирали предварително срещу заплащане", каза Волен Сидеров
            По думите му най-големите машинации обаче предстоят. "Когато броят и обработват електронно резултатите, стават най-големите магарии, но всяко тайно нещо става явно, пише в Евангелието, така че и това ще стане явно", заяви Сидеров. Затова той призова медиите да насочат вниманието си в задкулисието, където ще се броят бюлетините и ще се изчисляват резултатите. "Опасността е в това, че агенциите за обработка на държавната информация са под абсолютното подчинение на управляващата партия. Пред избирателните секции не може да разберете какво ще стане, но ще подменят резултатите така, че да си нагласят нещата", отсече лидерът на АТАКА.
            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

            Коментар


            • Няма угодия просто - единия недоволен че пътя до неговото село не бил хубав и защо между градовете ще оправят първо пътя е след това до неговото село а не обратно, другия пък недоволен че в неговата половина на страната не наливали пари за сметка на другата половина - после като му покажеш че не е прав и запява друга песен - от типа - как Дунав Мост 2 свързвал нищо с нищо - уникални умозаключение достойно за участник във форума на инвестор. Приличат ми на чичковци дето гледат футболен мач и псуват всичко и всички и само да ги пуснеш на терена, така да се каже ще построят десет магистрали за два месеца отвсякъде за навсякъде.



              Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
              Аз мисля, че никой тука няма нищо против магистралите, а точно обратното. Лошото в тази държава наистина не е от 2 години. От мнооооого по отдавна е, за съжаление.
              Нормално е всеки да си има някакви приоритети, били икономически, били политически, били шовинистични.
              Според мен въобще не трябва да се спори дали да има магистрала тук за сметка на там, а направо да се построи. Не знам на теб, ама на мен ми е смешно като се говори за 200 км магистрала. Бил съм на такива места, където трафика е 10 пъти по-малък, а има магистрала до всяко населено място.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Честно, изобщо не разбирам защо СЕГА се води този спор

                Може ли да има централна власт, която НЯМА добра, работеща идея за цялостно развитие на държавата и икономиката й, за запазване и повишаване стандарта на живот на гражданите й и ....да се очаква в периферията нещата да са наред.
                Казах ти, самата София е тъжна гледка. Дори с този бюджет!
                И не аз съм избрала пак сега Фандъкова, но от днес остава да се гледа общината да работи и да се търси отговорност за безобразията.
                Същото и за Варна. ГЕРБ е регистрирана в София, но имате местна структура, която е клекнала пред боса, е еееееееее, кой е виновен
                Хммм,

                чета те и си мисля, че си права.

                Но нашата риба е вмирисана не само откъм главата, а е вмирисана и откъм другия край - опашката.

                Кое да направим - да отрежем главата или да отрежем опашката? Изборът е труден

                Коментар


                • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Ти май си бил някъде доста надалеч.

                  Че тази история със строежа на магистрали е основен коз на БСП и не само на тях за тези избори.
                  Ем да де,

                  досега и аз казвам, че магистралите са само един предизборен коз и нищо повече. Вместо да вземат да построят малко пътища, те не ги строят за да може да обещават за следващите избори. И това не е от сега, това е от поне 1989 г, а иначе това което е построено оттогава до сега то се е построило по инерция

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                    Аз мисля, че никой тука няма нищо против магистралите, а точно обратното. Лошото в тази държава наистина не е от 2 години. От мнооооого по отдавна е, за съжаление.
                    Нормално е всеки да си има някакви приоритети, били икономически, били политически, били шовинистични.
                    Според мен въобще не трябва да се спори дали да има магистрала тук за сметка на там, а направо да се построи. Не знам на теб, ама на мен ми е смешно като се говори за 200 км магистрала. Бил съм на такива места, където трафика е 10 пъти по-малък, а има магистрала до всяко населено място.
                    Ти май си бил някъде доста надалеч.

                    Че тази история със строежа на магистрали е основен коз на БСП и не само на тях за тези избори.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      Преди да ми кажеш какво избирам, вземи прочети какво съм писал долу и на бат пешо и назад. Прочети и в една друга тема къде се прави регистрация на партии в България. Само в София може и в Софийски Градски съд. Ако не бе София във Варна от години щеше да има съвсем друго управление. Да не мисли, че ние издигаме тия като Гуцанов или Кирил Йорданов, или пък оня предния който Костов се опитваше да ни натресе? От София спускат 5 лайна и казват яжте! Да ама не.. Нещата както се вижда се променят... И още повече ще се променят. Това до сега са лица издигани и спускани от столицата, по изборни закони определяни в столицата...
                      Е, точно понеже така и не можете да видите по-далече от задника си в София е нужни разделение и то колкото се може по-скоро, за да не стане някой ден насила като в Югославия. А определено се върви точно към това. Тази циганизация и централизъм който искате и допускате в столицата неминуемо ще доведе до гражданска война и насилствено разделение. Примера с Пловдив и Катуница е само началото на това което ще се получи рано или късно. Не може някой в София да назначава местни ченгета, съдии, прокурори, да прибира данъците ни, а тук население вечно да си трае. Говориш ми за бюджета на Варна. Ами какъв бюджет, като София прибира повече от 50 % от данъчните приходи?! И като сте номер 1 като икономика за какво са ви нашите пари?!
                      Тая централизация ще ви изяде ушите и то още в следващите 10 години. Помни ми думите и най-ощетени от развитието ще са точно Софиянци. Ние тук бързо се вдигаме на крака, ама вие.. Отрежат ли ви парите от провинциите се връщате моментално в 1997 г. с 15-20 % безработица и скачащи по улиците. После обаче поне имате шанс. Ако обаче не ги отрежат, то ще станете като Тирана отрежем ли ви ние някой ден. Ние с вас сме като Хърватска с със Сърбия. Като Северна Италия и Южна Италия. . Вие сте като Неапол. Колкото и пари да ви наливат, никога няма да станете като Северна Италия. Насила хубост не става. Невъзможно е да се смесят олио и вода. Манталитета ни е твърде различен.. интересите вече също! А точно интересите са определящи? За какво сте ни, като дори една магистрала не сте направили тук?! Каква е ползата на градове като Варна, Плевен, Русе, Разград, Търново от София? Никаква!
                      Честно, изобщо не разбирам защо СЕГА се води този спор

                      Може ли да има централна власт, която НЯМА добра, работеща идея за цялостно развитие на държавата и икономиката й, за запазване и повишаване стандарта на живот на гражданите й и ....да се очаква в периферията нещата да са наред.
                      Казах ти, самата София е тъжна гледка. Дори с този бюджет!
                      И не аз съм избрала пак сега Фандъкова, но от днес остава да се гледа общината да работи и да се търси отговорност за безобразията.
                      Същото и за Варна. ГЕРБ е регистрирана в София, но имате местна структура, която е клекнала пред боса, е еееееееее, кой е виновен

                      Ако имахте силно и отговорно местно движение/партия "Варна за Варненци" щяхте да имате и силен кандидат, който сега да е кмет на Варна и да работи в името на Варна.
                      Същото важи и за София. Избрахме( с огромната помощи на платените) партиен кмет, сега ще сърбаме попарата.
                      Last edited by съни(тя); 24.10.2011, 19:44.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Здравей и на теб!

                        Аз казвам до Пловдив, но ми разбра мисълта. По-добре да е до Стара Загора и оттам към Свиленград.

                        Но се ядосвам на разни тук, които мърморят против магистралите, все едно от две години става всичко лошо в държавата.
                        Аз мисля, че никой тука няма нищо против магистралите, а точно обратното. Лошото в тази държава наистина не е от 2 години. От мнооооого по отдавна е, за съжаление.
                        Нормално е всеки да си има някакви приоритети, били икономически, били политически, били шовинистични.
                        Според мен въобще не трябва да се спори дали да има магистрала тук за сметка на там, а направо да се построи. Не знам на теб, ама на мен ми е смешно като се говори за 200 км магистрала. Бил съм на такива места, където трафика е 10 пъти по-малък, а има магистрала до всяко населено място.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          уфф, и к'ва е връзката на местните данъци и такси с този закон
                          В него става въпрос за средствата, с които държавата издържа някои училица, болници, социални дейности, гарантирани от държавата
                          Щом ми "уфкаш", е па нема да ти кажа.
                          Ти си умна и ще разбереш къде е врътката.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Не гледаш "правилния" закон. Не ЗМДТ, а прочети ЗАКОН ЗА ОБЩИНСКИТЕ БЮДЖЕТИ.
                            Чети от Глава Седма, чл. 34 надолу.
                            http://lex.bg/laws/ldoc/2134393857
                            уфф, и к'ва е връзката на местните данъци и такси с този закон
                            В него става въпрос за средствата, с които държавата издържа някои училица, болници, социални дейности, гарантирани от държавата

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              Тая ще чака след магистралата между Банкя и Вършец
                              Е та тез пъ к'ви са?

                              Отбор по водна топка срещу отбор по ориентиране ще играят на шах

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                                Привет Анонски

                                Разбира се, че основните транспортни коридори Изток-Запад (Бургас/Варна-София) и Север-Юг (Русе-Свиленград).

                                Относно отсечката през Балкана от Русе до Свиленград (не Пловдив ), оттам минава основно товарен поток, докато от София до Букурещ - този път освен товари обслужва и много градове/население по дестинацията.

                                Тука пак стигаме до основния проблем - защо има полемика за някакви си 200 км магистрала? Според мен ако не се крадеше, досега БГ щеше да има и Хемус и Дунав и Черно море и Загоре и Родопи и тунели през Балкана и мн други.
                                Но и това е основната цел на управляващите от 1989г до сега - хората да спорят къде да има магистрала, а не да питат защо няма магистрали още построени.
                                Здравей и на теб!

                                Аз казвам до Пловдив, но ми разбра мисълта. По-добре да е до Стара Загора и оттам към Свиленград.

                                Но се ядосвам на разни тук, които мърморят против магистралите, все едно от две години става всичко лошо в държавата.

                                Коментар

                                Working...
                                X