IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Президентски избори в България 2011

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    Умълчаха се нещо герберите тук, явно и те няма какво да кажат...
    аз не знам точно за какво става въпрос веднъж , от една случка на фона на хилядите секционни комисии да се правят генерални изводи е тъпо и инфантилно А би ли ми казал какво прави манолова там , след като нямаш право да влизаш след затваряне на секцията.....Видимо има нарушение и трябва да се сезира ОИК и ЦИК.. но генерален извод ,че всички са измамници ..много те моля..

    Коментар


    • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение

      БСП ще иска касиране на изборите в София



      Днес в София, другата седмица в цялата страна!
      Това да не ти е българското футболно първенство, където загубилите некадърни играчи все обвиняват съдията. После губят в Европа катастрофално..

      С тези си действия БСП само доказва че е загубила окончателно.

      Коментар


      • Браво на партиите в Русе които застават зад кандидат кмета издигнат от СК и ВМРО,за който гласувах и аз на първият тур .Безпрецедентно обединение на политическите сили в Русе в подкрепа на Искрен Веселинов

        # 26 Октомври 2011# Сряда # 12:25 Часа
        Безпрецедентна подкрепа от страна на 13 партии и коалиции получи Искрен Веселинов, кандидат за кмет на Русе от „Синята коалиция + ВМРО”, за втория тур на местните избори. Подкрепата беше обявена на пресконференция тази сряда.

        Сред подкрепящите кандидатурата на Веселинов са НДСВ, БСП, „Новото време”, „Партия на зелените”, „Общество на нова България”, „Русенска коалиция „Приста” и др.
        Участниците коментираха, че подобно обединение не се е случвало от началото на демократичните промени до днес. Срещу Веселинов на балотажа в неделя е кандидатът на ГЕРБ Пламен Стоилов. Политическите сили в Русе се обединиха зад обща декларация, в която заявяват категоричната си подкрепа за Искрен Веселинов. Определят го като най-подходящ за кмет на Русе – млад и енергичен човек, професионалист, добре познат на русенци, патриот.

        Според подписалите декларацията, с Искрен Веселинов Русе ще получи демократичен и свободен път на развитие и по-добро бъдеще. Обединението ни не е „срещу”, а „за” – за най-доброто развитие на Русе и за да преодолеем изкривяването на вота в първия тур, коментираха участниците. Бяха съобщени и редица нарушения в първия тур на изборите в общината.
        В замяна на подкрепата, Искрен Веселинов се ангажира да осигурява прозрачност в работата на общината, граждански контрол, активно действие за привличане на инвестиции, насърчаване на дребния и средния бизнес и т.н.

        На пресконференцията, Румен Януаров от НДСВ заяви, че Русе трябва да бъде свободен град, а не частен град на една политическа сила и близките й икономически кръгове. А Иван Иванов от БСП поясни, че те подкрепят по-добрия кандидат, който в по-голяма степен е мажоритарен избор и се е доказал като професионалист и личност. Обединените около кандидатурата на Искрен Веселинов русенски политически сили призоваха симпатизантите си да отидат до изборните урни тази неделя и да гласуват с №25 в бюлетината.

        ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ИСКРЕН ВЕСЕЛИНОВ И СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА РУСЕ

        Ние, долуподписаните представители на политически партии и формации от град Русе, категорично и единодушно подкрепяме кандидатурата на Искрен Веселинов за кмет във втория тур на изборите за община Русе.
        Призоваваме всички русенци да гласуват с номер 25 на изборите на 30 октомври 2011 г. и така да подкрепят един млад и енергичен човек, професионалист, добре позната на русенци личност, патриот - за да има Русе своя демократичен и свободен път на развитие и по-добро бъдеще. Да гласуваме срещу фалшификациите и анонимните партийни назначения!

        В тази декларация-споразумение, Искрен Веселинов поема ангажимент пред подкрепилите го партии при избирането си за кмет да работи за:
        - осигуряване на прозрачност в работата на общината;
        - осигуряване на граждански контрол на работата на общината;
        - активна позиция и действия по осигуряването на инвестиции и откриването на нови работни места;
        - насърчаване на малкия и средния бизнес в общината;
        - подкрепа на общината за социални инициативи като откриване на хосписи, помощ за хората в затруднено положение и пр.

        С подписването на настоящето, партиите и формациите, участващи в споразумението, декларират, че ще спазват заложеното в него и ще работят за подкрепа на кандидатурата на Искрен Веселинов на втория тур на местните избори в Русе.

        Дата: 26.10.2011 г.

        Подписват:
        КП „Обединение за Русе + НДСВ”
        ПП БСП
        КП „Русенска коалиция „Приста”
        ПП „За хората от народа”
        ПП „Българската левица”
        ПП „Българска национално-радикална партия”
        ПП „Обединение достойна България”
        ПП „Партия на зелените”
        ПП „Общество за нова България”
        Съюз на патриотичните сили „Защита”
        ПП „Новото време”
        „Бъдеще за Русе”
        Женска либерална мрежа и ИСКРЕН ВЕСЕЛИНОВ, КП „СИНЯТА КОАЛИЦИЯ + ВМРО”
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          Нямам думи, демокрацията си отиде

          http://www.dnevnik.bg/izbori2011/201...i_izbori_2011/
          Умълчаха се нещо герберите тук, явно и те няма какво да кажат...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
            Днес в София, утре в цялата страна:

            Окончателно: Фандъкова остава кмет на София с 53.31% от гласовете на избирателите
            http://www.dnevnik.bg/izbori2011/201...iia_s_5331_ot/

            За Йорданка Фандъкова са гласували 53.31% от избирателите в София, съобщи БТА, като се позова на окончателните резултати от изборите на 23 октомври. Данните са от Общинската избирателна комисия - София.

            Гласовете за Георги Кадиев са 22.24%, за Прошко Прошков - 11.5%, за Николай Пехливанов - 2.78%, за Владимир Каролев - 2.68%, за Стефан Софиянски - 1.66%, за Ангел Джамбазки - 1.41%, за Данчо Хаджиев - 1%. Останалите кандидати за кмет на общината са получили между 0.07 и 0.94 процента.

            Конфигурацията на новия общински съвет се запазва според прогнозираната още вчера при подадените резултати от 98.9 процента от секционните протоколи - 33 места за ГЕРБ, 15 - за БСП, 8 - за "Синята коалиция", 2 - за "Атака", 2 - за НДСВ и 1 - за ВМРО-БНД.

            БСП ще иска касиране на изборите в София


            http://www.dnevnik.bg/izbori2011/201...rite_v_sofiia/

            Днес в София, другата седмица в цялата страна!

            Коментар


            • жалка история просто

              Коментар


              • Нямам думи, демокрацията си отиде

                http://www.dnevnik.bg/izbori2011/201...i_izbori_2011/

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                  И как ще стане тази работа? Принцип на изграждане на СИК, ОИК и ЦИК е нито една партия да няма мнозинство. А решенията се вземат с 2/3 мнозинство.

                  Ти май не разбираш какво пишеш
                  Стамболов, по-добре докладвай в ГЕРБ предложението ми. Да сменят Кодекса веднага след втория тур, та да има време до парламентарните избори да се научат хората.
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    . Което означава субективизъм от ГЕРБ. Напрактика Герб решават чии глас струва нещо, и кой не си заслужава да се отчита.
                    И как ще стане тази работа? Принцип на изграждане на СИК, ОИК и ЦИК е нито една партия да няма мнозинство. А решенията се вземат с 2/3 мнозинство.

                    Ти май не разбираш какво пишеш

                    Коментар


                    • Правилата за изборите са направени така че да допускат субективизъм от комисиите. Което означава субективизъм от ГЕРБ. Напрактика Герб решават чии глас струва нещо, и кой не си заслужава да се отчита. Това е недопустимо най-малкотое трябвало тези решения да се взимат с мнозинство от всички представители на комисията при която гласовете да са по равно между всички представени партии.

                      Не може една партия да определя това, защото е идентично с определяне на победителя от изборите. Т.е. пълна обезценка както на народния вот, така и на демокрацията като цяло

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Прочетох материала с интерес. И ми хрумна една идея - давам я безплатно на управляващите, които и да са те.

                        Явно българинът е неграмотен и тъп и това се отразява както на тъпите избиратели, така и на тъпите членове на секционни комисии. Освен това се търсят всякакви вратички за "отчитане" на котролирания вот. Поради това е необходима спешна промяна в Изборния кодекс, която да опрости още повече изборния процес и да го докара до ниво на трудност, поносимо както за избирателите, така и за членовете на секционните комисии, както и да затрудни още повече хитреците с контролирания вот. Досегашните промени в изборното законодателство бяха все в тая посока - първо махнахме цветните бюлетини (затруднихме даването на елементарни "цветни" указания на неграмотните избиратели). После въведохме интегралната бюлетина (елиминирахме простотиите с крадене на бюлетини или раздаване на такива). Следващата стъпка беше този Изборен кодекс, който затрудни "отчитането" на контролирания вот чрез строги изисквания за формата, големината и цвета на кръстчето. Но явно и това не стига - едни не могат да си попълнят бюлетината, други се чудят как да направят кръстчето си по-различно за да си "отчетат" продадения глас, трети се чудят какъв кусур да намерят на кръстчето за да прецакат противниковата партия.

                        Ето защо предлагам да въведем в тъмната стаичка едни шишове на дървено трупче, като тези на които преди години лелките в стола набучваха купоните за храна. За да гласуваш, набучваш интегралната бюлетина на шиша и пробиваш квадратчето на желания кандидат. Важно е да се въведе изискване дупката да е само една, щото иначе тия с продадените гласове ще почнат една бродерия от дупки с цел да си "отчетат" вота. С това продупчване освен това избирателят ще получи и известно удовлетворение, в смисъл че символично продупчва г.за на кандидата. После комисията ще брои къде са продупчени бюлетините и всичко ще е ОК. Вместо шишове можеда се ползват перфоратори или кондукторски клещи от БДЖ, но се опасявам, че част от избирателите ще срещнат затруднения с ползването им поради природна тъпота, а друга част ще ги откраднат за да ги продадат на битака.

                        Официално се отказвам от интелектуалната собственост върху идеята. Това е моят подарък и принос към развитието на демокрацията в България!
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                        Коментар


                        • На лъжата краката са къси!

                          Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                          Хайде да ги изберем пак, за да ни окрадат още по-основно...

                          След правителствата на Луканов, Виденов и Станишев още не са ни уморили съвсем. Доган следва да си направи още сараи

                          Мненията на мсимов категорично следва да се копират в "Бисери и вицове"
                          Всички в форума и тебе те разбраха що за стока си но си като цяло едно нищо в сравнение с Йосиф.

                          БСП може да са крали много но направиха фискалния резерв от 5 милиарда чак на 12 милиарда и го смъкнаха до 7.5 милиарда но БСП остави прираст от 2.5 милиарда.

                          ГЕРБ изхарчи този прираст и сега иска да изхарчи и прираста в фискалния резерв направен от НДСВ.

                          Напълно ми е ясно, че такива като Йосиф и производните му няма да се спрат да промиват мозъците на хората.

                          Но и аз няма да се спра да осведомявам хората пък нека те си преценят кое е истина!

                          Изобщо не ми пука за всичките политически партии и плюя на тях.
                          Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                            Хайде да ги изберем пак, за да ни окрадат още по-основно...

                            След правителствата на Луканов, Виденов и Станишев още не са ни уморили съвсем. Доган следва да си направи още сараи

                            Мненията на мсимов категорично следва да се копират в "Бисери и вицове"
                            В момента става дума дали да се даде пълната власт на Борисов да си прави каквото иска и така да е възможно да ни окраде еднолично, много по-брутално от червените. Или тази му власт да е ограничена.

                            Това не са избори които да дават власт на БСП, а избори ЗА или ПРОТИВ неограничената власт на Борисов. Който очевидно не се свини дори да манипулира вота на народа си, нещо което никоя друга партия, дори и БСП не са си позволявали да правят в такива размери за последните 15 години.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                              Във момента БСП и ДПС излезнаха по-десни партии от тия всичките защото те поне никога не са крили що за стока са.
                              Хайде да ги изберем пак, за да ни окрадат още по-основно...

                              След правителствата на Луканов, Виденов и Станишев още не са ни уморили съвсем. Доган следва да си направи още сараи

                              Мненията на мсимов категорично следва да се копират в "Бисери и вицове"

                              Коментар


                              • По делата им ще ги познаете НЕ ПО ПРИКАЗКИТЕ.

                                И в библията е казано : по делата им ще ги познаете ,не по приказките!

                                И Борисов го видяхме и Волен го видяхме сега и Яне го видяхме.

                                И Костов го видяхме на вота как заяви, че веднага ще управлява с Борисов само да се разберели за постовете.

                                Пълен ужас.

                                Във момента БСП и ДПС излезнаха по-десни партии от тия всичките защото те поне никога не са крили що за стока са.
                                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                                Коментар

                                Working...
                                X