IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Категорично твърдя,че българската нация умира сега и трябва да направим нещо!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнение
    Нормално е властта да се концентриа в едно място, да има централизация, за да се знае кой управлява и как. То затова държавата ни има централна власт, и не сме федерация, а единна дъжава.
    Няма как да искаме на Варна да се обръща същото внимания като на столицата, в смисъл че държавното ни управление е в столицата, там е важно да са добре нещата.
    Нека Ганчо Юрдечков те прочете и ми каже после, че сме били една държава.
    Това като теб казвам и аз. Вас не ви вълнува какво става насам. Нас пък не ни вълнува метрото в София.
    Не сме една държава! Интересите ни са различни! Столицата е столица, но само на вашата държава. За провинциите тя е колониалист. Нищо не им дава, само взема.
    Ние нямаме още столица, но дай боже ако някога има, да не е такава, а всяка област да има местно самоуправление като в Германия.
    Скоро ще има местни партии. Въпреки, че за създаване на партия е нужно решение на Софийски ГРАДСКИ съд Това няма как да се избегне, както и италианците не избягнаха със съдебни и други хватки създаване на Северната лига. Дали това ще свърши работа не знам, но ако не, до 15 години най-късно ще минем през сръбския вариант.
    Last edited by Jay Gould; 12.07.2011, 16:08.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от MuTaKa Разгледай мнение
      И как точно ще помогне това на страната/българите?
      Циганите ще се заселят в по-слабата част, там сигурно ще останат и някакви анклави с българи и може би и турци ако не са избягали в Турция, а останалата част от страната поне, ще има някакъв шанс за нормално развитие. И ако прочетеш още по-долу какво съм писал, то разделение ще има рано или късно, но насила като в Сърбия. Ако смяташ друго, кажи ми какво ще правиш само след 15 години с над 90 % неграмотни цигани, които дори не знаят какво е сапун и унищожават всичко наред, секат плодни дръвчета, тъпчат ниви, убиват, крадат и т.н.
      И в момента неофициално в някой малки градчета и селца не се позволява заселване на цигани - тоест, местната власт и местните жители зад гърба на правителствата в София имат местна политика за решаване с престъпността.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        От 22 години централизацията става все по силна, иска все повече и повече, а в провинциите се държи като в колонии, което постига точно обратния ефект.
        В какво например се превърна Пловдив за 20 години? Какво направи правителството в София за този красив български град? А София е съвсем близко до Пловдив.
        В какво се превърнаха Търново, Русе, Разград, Несебър, Видин, Ямбол, Хасково? Нима мислиш, че ако хотелите в Слънчев бряг са строени с пари от столицата ще променят манталитета в Несебър? Не, дори софиянците там придобиват този на местните щом се застоят и се заселят там.
        Ами Варна? За 22 години правителството на западна България не е вложило и един лев в нашия град. Нито един. Само е вземало пари. Същото е положението и с Бургас. Едва сега се сетиха поне един път да пуснат до там, а морския транспорт и развитие го подариха на румънците в Констанца! София е прекалено далече от морето, за да разбира значението му като транспортен възел на Азия с Европа. При нас просто 500 км са колосална разлика. Огромна и нито магистрали нищо не може да изличи както не е изличена тази разлика в Германия.
        Нормално е властта да се концентриа в едно място, да има централизация, за да се знае кой управлява и как. То затова държавата ни има централна власт, и не сме федерация, а единна дъжава.
        Няма как да искаме на Варна да се обръща същото внимания като на столицата, в смисъл че държавното ни управление е в столицата, там е важно да са добре нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Ако има някакъв шанс за страната, това е тя да се раздели поне на 2 части. Източна и западна, най-вече поради колосалните културни, духовни и исторически различия между българите на изток и тези на запад в България. Идеален вариант би бил ...
          И как точно ще помогне това на страната/българите?

Коментар

• Че какви "колосални" различия са това? Във Варна, навремето баба ти лютеницата я била правила с почече патладжан и на луканките дядо ти бил слагал повече подправки отколкото в шопско.
            В Испания до преди 5 години баските бомби гърмяха, хора убиваха за да се делят. В Италия редовно се говори за разделяне. Имам бизнес партньор италиянец, по род калабриец, понастоящем живеещ до Швейцария. Имам преводачка с италианска филология, казва че след 20 години все още тя усеща разликата в неговия "италиански" и този на местните.
            Наскоро говорихме със приятел емигрант в Монреал, много ме учуди, каза че така ги чувства нещата съвсем скоро Квебек ще се цепи.
            Нашето не са никакви различия.

Иначе, държавата е абсурдно централизирана, спор няма. Министерство на земеделието и горите в София, регинално развитие пак в София. Ама за това пък да цепим държавата.
            Last edited by Ганчо Юрдечков; 12.07.2011, 15:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнение
              Какви пък са тези "колосални" различия?
              Майчиния ми род е от София, бащиния от Бургас, жена ми е от Варна, съдружникът от Пловдив. Хора като хора. Нямат сериозни различия, камо ли пък "колосални".
              Светът се мъчи да се обедини, ние ще разделяме.
              Какво се плашите, че сме били останали 7 милиона? 37 броя щати от УСА с по-малко население като абсолютна бройка, а 32 с по-ниска плътност.
              Почти никога не сме били един народ, освен по име и по език. Като е жена ти от Варна знаеш каква голяма разлика има в манталитета на хората между двата града, пловдивчани пък са други и т.н. Вярно е че се смесваме и на мен брат ми след 18 г,. възраст живее в София и имам рода там, племенниците ми са софиянчета, имат братовчеди и т.н. но различията ги има, имало ги е в миналото и в историята на страната и ще ги има.
              Народните носии в източна и западна България имат огромна разлика, както в кройка така и в цветове.
              Народната музика в Източна България и в Западна България е различна. Песните са различни. Танците - народните са различни.
              На двете територии са живеели съвсем различни славянски племена.
              На изток по времето на Рим са се заселили едни готи, на запад други.
              Цялото крайбрежие пък е било населено от гръцки колонии смесени с местните.
              Дори траките в източна България имат огромна разлика в тези със западна. Скоро говорих с един историк от София за това. Не помня точно какво ми каза човекът - бяхме на маса, но общо взето в обичаите, езика, дрехите им пак има разлика.
              Не забравяйте и че пра-българите например са се заселили на изток, тоест западна България е завоювана после. Та Аспаруховия вал е само на 5-6 км от мен.
              Дори търновското царство е било раздирани от центробежни сили и току някоя източна или западни части са се откъсвали в почти независими държави. Защо мислиш е ставало това? А след освобождението България е доста изкуствено създадена. Държала се е за това, че не централната власт не е прекалявала и се е грижила за равномерно развитие навсякъде, но сега?
              От 22 години централизацията става все по силна, иска все повече и повече, а в провинциите се държи като в колонии, което постига точно обратния ефект.
              В какво например се превърна Пловдив за 20 години? Какво направи правителството в София за този красив български град? А София е съвсем близко до Пловдив.
              В какво се превърнаха Търново, Русе, Разград, Несебър, Видин, Ямбол, Хасково? Нима мислиш, че ако хотелите в Слънчев бряг са строени с пари от столицата ще променят манталитета в Несебър? Не, дори софиянците там придобиват този на местните щом се застоят и се заселят там.
              Ами Варна? За 22 години правителството на западна България не е вложило и един лев в нашия град. Нито един. Само е вземало пари. Същото е положението и с Бургас. Едва сега се сетиха поне един път да пуснат до там, а морския транспорт и развитие го подариха на румънците в Констанца! София е прекалено далече от морето, за да разбира значението му като транспортен възел на Азия с Европа. При нас просто 500 км са колосална разлика. Огромна и нито магистрали нищо не може да изличи както не е изличена тази разлика в Германия.
              И няма нищо лошо в това, че сме различни. Сам имам и приятели и роднини в София, но просто сме като масло и вода. Тия от запад които живеят на изток постепенно придобиват местния източен манталитет, а тия от изток които са на запад, западния. Познавам хора от изток които искат и остават да живеят в София, но познавам и обратното, хора от запад които идват на изток. Разликата помежду ни е такава, че всеки може да избере това което му харесва.
              Абсолютно си прав, ние можем да се разбираме идеално, но не си прав за това, че не сме различни. Това си е факт и да го отричаме е смешно. Както казах долу идеална ситуация би била конфедерация или федерация с местно самоуправление и закони. Като в Швейцария или поне като в Германия. И това няма нищо общо с глобализма и махането на граници. Те са в главите и обичаите ни. В природата, водата, въздуха.

Ние сме различни точно така както в Германия немците са различни едни от други.
              Та те освен дето са разделени на федерални провинции с местна власт всяка, са и разделени на 2 държави (Австрия и Германия) и са така от векове. Дори Хитлер не можа да ги обедини. Холандците са също разделени на 2. Холандия и Фландрия. Братя са, говорят един език, но не са един и същи човек! Дори самата Фландрия е разделена на 2 - Източна Фландрия и Западна Фландрия, провинции на Белгия. Самата Белгия с революция се отцепва от Холандия и то не само валонците, а огромна част от местните фламандци са искали отделяне, макар те с валонците да имат в пъти по-голяма разлика отколкото с холандците. В самата Холандия пък има цели 12 провинции ! ... и т.н.
              Last edited by Jay Gould; 12.07.2011, 15:35.

Коментар

• Какви пък са тези "колосални" различия?
                Майчиния ми род е от София, бащиния от Бургас, жена ми е от Варна, съдружникът от Пловдив. Хора като хора. Нямат сериозни различия, камо ли пък "колосални".
                Светът се мъчи да се обедини, ние ще разделяме.
                Какво се плашите, че сме били останали 7 милиона? 37 броя щати от УСА са с по-малко население като абсолютна бройка, а 32 с по-ниска плътност. Явно ще сме периферен щат на ЕС. Миграция има навсякъде. Какво като си родом от Айова примерно? Ако си малко по-амбициозен, мигрираш към големите градове.
                Още преди 5 години статистиката отчете, че "тъмните" първолаци във Франция, са повече от "белите".
                Това са глобални тенденции.
                Last edited by Ганчо Юрдечков; 12.07.2011, 14:38.

Коментар

• Колкото и да ми е тъжно, трябва да се съглася с Джей и Курдо..... Това е реалността и съвременната постройка и правила на обществата не дава решение на тези проблеми..

Коментар

• То няма работа за българите тук в страната, в малките градчета 70-90 % младежите нямат никаква работа, а вие искате още да вземате.
                    Идеята е добра, обаче какво ще правят тук? Да бачкат за 240 лева? Че те в Украйна вземат в пъти повече! За какво да идват тук?
                    Всъщност всички които кандидатстват за наш паспорт, го правят с една идея, да идат на запад, а не да стоят в страната, по причина, че ако са тук така и ще си пукнат от глад.
                    И според мен е добре да им се дадат паспорти, но и 5-10 % от тях да се върнат някой ден, не в родините си, а тук, пак ще е добре, макар да не знам за тези 22 години дори местен българин да се е върнал. Тоест връщат се, стоят година и пак заминават като видят колко е безсмислено да опитват по трудния начин какво да е тук, като на запад в изградени и уредени държави и бизнес се прави в пъти по-лесно.
                    Тук вече почти нищо не може да се направи. Населението е вече с около 25-30 % неграмотност. Над 50 % от бебетата са вече циганчета, което значи, че след само 15 години тук ще има зверска престъпност. От новото поколение цигани вече 90 % са неграмотни. Какво може да се направи с тях?
                    Да сте видели просперираща циганска държава? Има такива държави. Индия, Пакистан, Бангладеш. Кал, хора в канавките и т.н. Индия била модерна държава - ха-ха Не мисля, че някоя е прокопсала, а на всичко отгоре тук белите ще са малцинство, а там почти нямат бели. Тук българите ще са пречка и всички ще се опитат да ги прочистят етнически.
                    В момента, никой не иска да живее тук, защото има бедност, хаос и безработица, а те водят още по-голяма такава.
                    Ако има някакъв шанс за страната, това е тя да се раздели поне на 2 части. Източна и западна, най-вече поради колосалните културни, духовни и исторически различия между българите на изток и тези на запад в България. Идеален вариант би бил конфедерация като в Швйцария, но правителствата на София никога няма да допуснат това, защото това ще значи да увиснат с 2 милиона човека. Само ще дам пример. В 90 те години преди тоталната централизация на страната безработицата в столицата бе около 14 - 16 %. Ако в момента, не говорим дори за де-централизация, а само да върнем положението от 90 те то безработицата в столицата ще скочи поне на 20 % в рамките само на 1 година. А това са точно хората които са пред народното събрание. За това в момента от цялата страна се изсмуква каквото може, за да няма безредици в столицата. За това няма шанс правителствата да пуснат кокала доброволно , а разделение на страната ще има, но насила като в Сърбия, след 15-20 години, когато върлуващите цигански банди ще атакуват вече и големите градове, а не само малките села. В момента има цели области извън областните центрове опустошени напълно. Ни селско стопанство може там (всичко се разграбва), нито може да се остане жив.
                    Наясно ли са повечето от вас, че има цели територии от където дори възрастните бягат за да запазят поне живота си? Моя позната от Плевенско, сега е Англия, но преди година се наложи евакуация на баба и в София, както и на нейни братовчеди. Точно евакуация. Там просто вече не може да се живее. Не може и да се прехраниш сам, защото всичко ти го крадат още преди да е станало за ядене. Само за 1 година къщата на баба и е вече полу-разрушена. За сега това е само там където няма много хора, но с разрастване на циганите и с разорението на провинциите - по липса на хранителна среда бандите ще почнат да върлуват и в големите градове, да нападат цели улици и квартали. Както четете и по медиите те вече са и въоръжени, пушки, пистолети и т.н. докато българското население в голямата си част е без оръжие. Тогава централната власт ще остане само в София, а местните българи по места, поне някъде, ще опитат някаква организация за самозащита от циганите и централната власт в анклави, които може би имат някакъв шанс за оцеляване. Защото турците в България, които много уважавам има къде да отидат, тях Турция ще ги приеме, но българите нямат. Това е положението, а който иска да му свалят звездички от небето да се обади в БТВ и да му дадат телефона на Алена ли ква беше
                    Last edited by Jay Gould; 12.07.2011, 14:24.

Коментар

• ами като за начало може да започнем с нещо малко като да си приберем няколкстотин хиляди бесарабски българи ... а те са си съвсем българи и говорят по чист български откокото в перник...
                      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        По темата- убеден съм, че това е бързо и ефикасно решение, вие какво мислите?
                        Идеята е проста наистина. Че кой ще драпа да отиде в България? какви ще да са тези хора, откъде ще са... Африка, Пакистан? Сравнението със САЩ е смешно - те са най-развитата икономика, докато в България вече и доматите се внасят я от Македония, я от Турция.
                        Дори и тези, които пресичат нелегално границата, не го правят с цел да останат, а да се доберат до Европа. Разбираемо е че кадърните и можещите няма да дойдат. Най-много да се довлечат още мангали, мангусти, и всякаква подобна паплач. Но те нещата така и така натам вървят.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                          емигранти с пари КОЛКОТО ИСАКАШ... емигранти с пари,които да дойдат в бг ,
                          КОЛКОТО и да ИСКАШ,няма да видиш...
                          аз предпочитам да дам 5000 $ заплата на тираджия в сащ ,което е 7500 лева,отколкото десет пъти по малка заплата от 750 лева в бг....
                          защото в сащ,въпреки,че ще дам 10 пъти по висока заплата ,ще направя пари ,а в бг може,ама надали
                          давам ти пример с бг бизнеса в сащ .. ама същото се отнася и до всичко останало- по добре такси в сащ,по добре цехче за климатици в сащ,по добре цехче за дограма в сащ и т.н. бизнеси ,с ненужена квалификация .а па тия с квалификация да не говориме ... по добре университет в сащ със по 150 000 заплати на преподавателите,отколкото университет в бг с по 15 ПЪТИ по ниски заплати на преподавателите ..... по добре да правиш пари от наука в сащ и да плащаш стотици хиляди долари на учените ти,отколкото дори нищо да не плащаш на бг учените..... заплатите зависят от това,което работниците могат да ти предложат + бизнес климата в дадената държава...
                          а държава с бизнес климат на бананова република знаеш ли кво значи?
                          знаеш ли кво става с държава,която се управялва с медийни изяви ?
                          когато коляш овците,а им казваш,че ги водиш на паша,колкото и да ги лъжеш,няма как овците да не умрът!като заколяш някво животно(бизнес) а викаш,че не си го заколил,а си го нахранил,тва значи ли,че животното е живо?
                          звучи смешно,ама тва става в бг- медийно управление на икономиката... дянков колкото и да вика,че много професионално управлява и бил се вдигнал БВП и безработицата била паднала , НИКОГА няма как да събере пари от вече закланите животни!
                          защо е така? защо никой не стъпва в тази дърржава? защото НЕ Е ДЪРЖАВА,а я направихте на бананова република!

държава е в очите на дянков,в очите на бизнеса е бананова република ... в такива държави ще си имате дянковци,и ще си нямате бизнес!
                          Асене,
                          писал съм ти го и преди... не мога да разбера що за човек си. Отказал си се от всичко българско, заминал си на майна си райна на другия край на света, намерил си си нова родина, която е явно, че обичаш много, защото плащат добре. Всичко много хубаво ОК, НО защо висиш цял ден по форумите (имоти.нет или тук, а и бог знае още къде) и като един сърдит ментор ни обясняваш как БГ държава няма, как образованието ни не става, как специалистите ни не стават, как Европа е последна дупка на кавала.... и ми идва въпроса... в новата ти родина няма ли форуми, където да се докажеш колко си умен (интелигетно момче си , но явно си недоучка) няма ли форуми, където да обсъдиш безумните разходи за войни, които прави новата ти родина, няма ли форуми, където да коментираш безумните дългове, които прави САЩ, но остават някак си в периферията на 'могъщите' Гърция и Португалия, няма ли форуми, където да коментираш за нинджа кредитите и безумния пазар на имоти в САЩ преди кризата....

явно е, че си увиснал между БГ и новата си родина и това вече отива на психически проблем...

не се обиждай, но ми писна, а предполагам не само на мен, някой който е избягал от БГ да ми обяснява как трябва да се оправи държавата ни.

явно познанията ти по история на америка са минимални...

за хора като теб има една добра народна приказка

Дърво без корен!

жив и здрав бъди и не си губи времето в българските форуми.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Командировайте от Пернишката милиция малко командоси и ще се оправите.
                            Или 30-40 човека от ВИП агитката на Миньоро, ги поканете за 1 седмица на гости, с поемане на масрафо.
                            ПЕРНИК над всичко!

Коментар

• [QUOTE=Императорът;1059118078]2 -
                              4. Пълен абсурд е цяла държава с 60 000 полиция да не може да се справи с някакви мръсни мангали-бандити Дай ми власт в МВР и ще смажа бандитите в срок от 168 часа.

Просто на полицаите не им се работи-обаждаме се през ноща защото гърми една циганска сватба ,при разрешение от тъпата ни община до24 часа и дежурния ми отговаря нещо от рода на-"гледай си работата" А аз на този дежурен трябва да му изкарам заплатата на другия ден и затова трябва да се наспя ,та искам да отидат и да спрат сватбата на циганите.Той отказва и понеже ние сме по-нахални,второ обаждане ,жалба до министерството,проверка на случая и т.н и т.н.Полицаите в Исперих не искат да работят.А циганските сватби са безкрайно дълги и шумни-целият град гърми.И не само през деня ,а и до 4 сутринта например-това беше рекорда.Дайте съвет -какво да правим,безсилни сме?

Коментар

• поткрепям Пирамидата!
                                ПЕРНИК над всичко!

Коментар

Working...
                                X