IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Категорично твърдя,че българската нация умира сега и трябва да направим нещо!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
    Виж, може да не съм се изразил правилно, или ти да не си ме разбрал, но в момента няма как да искаме да се наливат много пари в провинцията. В смисъл, че е криза и е важно да се поддържа столицата, а когато има възможност може и малко пари и за провинцията да се отделят. Работата на провинцията е да работи и да осигурява пари, а работата на столицата е да управлява народа и да разпределя парите.
    това разсъждение е нов фундаментален щрих към съвременната икономика ... Брато веднага те предлагам за нобелова награда ...
    Ти дали не си столичанин ...въй , въй ...много сте кадърна в тази столица бе ...да управлявали..Ти какво управляваш , трамвай или конска каруца...управителю

Коментар

... важно да се поддържа столицата, а когато има възможност може и малко пари и за провинцията да се отделят. Работата на провинцията е да работи и да осигурява пари, а работата на столицата е да управлява народа и да разпределя парите.
      Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
      , но в момента няма как да искаме да се наливат много пари в провинцията..
      Никой не ви иска парите, бе! Умрял някой за вашите пари Не искаме да вземате от нас! Е, като те чета и като знам каква част от вас мислят по този начин, не е възможно да мелим заедно брашно.
      Аз например и едно паве не искам от София, нито концесия на Витоша. Кеф ми е да идвам да се разхождам, да изхача някой лев там да си видя приятелите, да поговоря с местните, ама не искам да ми давате пари. Освен ако не правим бизнес. Нали? А вие поне час от вас, искате всичко! Последно взеха ФК във Варна само преди дни и го направиха клон на НДК. И що? С чии пари е построена ФК? А с чии е сторена НДК? Ами някой тук иска ли от вас НДК? Защото със същото право ние може да предявим претенции за него, след като огромната част от приходите в града ни отиват за столичани. Но не го правим! Ние сме свикнали да си гледаме нашата паница, а вие в чуждата. Различия са това и то големи. Бай Тошо поне се грижете едно време да има за всички, пари се влагаха навсякъде и не скубеше така като башибозук, а сега? София заприлича на Лагос вместо да прилича на Берн или Брюксел и най-малко за задника си мислете, че това не е добре и за вас.
      Колкото по ви четем и слушаме и минава времето, толкова повече се убеждаваме тук на изток, че нямаме нищо общо като една нация.
      Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
      Джеи има разлика да са накраи света и да ги приемат като българи (малко втора категория)
      докато в София моето наблюдение че поне си ги приемат съвсем като българи без никакво неуважение, подценяване, третиране като втора категория понеже не са родени оригинално в БГ
      то и тук е така, поне малкото бесарабски българи които съм виждал нямат проблеми, но и тук по принцип на никой не му пука кой от къде идва стига да не прави проблеми. За съжаление обаче милионите българи в чужбина остават там, защото тук не виждат перспектива
      Last edited by Jay Gould; 12.07.2011, 17:51.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Виж, може да не съм се изразил правилно, или ти да не си ме разбрал, но в момента няма как да искаме да се наливат много пари в провинцията. В смисъл, че е криза и е важно да се поддържа столицата, а когато има възможност може и малко пари и за провинцията да се отделят. Работата на провинцията е да работи и да осигурява пари, а работата на столицата е да управлява народа и да разпределя парите.
        Пълни глупости! Отзвук от минали епохи!

Коментар

Работата на провинцията е да работи и да осигурява пари, а работата на столицата е да управлява народа и да разпределя парите.
          ашколсун
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Джеи има разлика да са накраи света и да ги приемат като българи (малко втора категория)

докато в София моето наблюдение че поне си ги приемат съвсем като българи без никакво неуважение, подценяване, третиране като втора категория понеже не са родени оригинално в БГ
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от MuTaKa Разгледай мнение
              Как може човек да мисли така! Дай цял свят да налива в NY (примерно), че ако дойдат извънземни, да им покажем едно-друго!

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                ..
                Това са единици човече. Факт, от тия милиони българи по света, са само единици които искат да са тук.
                Минимална работна заплата:
                Турция 271, 36
                Румъния 158, 26
                Албания 133, 66
                Сърбия 135, 07
                България 122, 71
                Първоначално изпратено от MuTaKa Разгледай мнение
                Как може човек да мисли така!..
                Това казвам и аз на колегата, а той ми казва, че нямало разлика и сме били един народ.
                Ние не искаме нищо от тях, но те искат всичко от нас. Манталитет с колосални различия. За тия на запад само техните интереси са важни и да получават пари от провинциите, за нас, да запазим малкото което още не са ограбили техните правителства.
                Дори тук в Инвестор, разликата в начините на мислене помежду ни в Източна България и в Западна България е колосална. Абсолютно невъзможно е да живеем в една държава, а ако това продължи насила, както е сега, то сръбския вариант ни е кърпа вързан.

Ей ви една почти идеална държава: Германия е федерална република, съставена от 16 федерални провинции. Всяка провинция (Land) е представена на федерално ниво в Бундесрата („федерален съвет“). Провинциите Берлин, Бремен, и Хамбруг се управляват малко по-различно от останалите федерални провинции.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...BD%D0%B8%D1%8F

Управленска структура

Според Конституцията на на Германия (член 28) управлението на всяка федерална провинция трябва да се бъде републиканско, демократично и социално.
                Всички провинции се управляват от правителства начело с министър-председател заедно с Ландтаг („провинциален парламент“). Отношенията между законодателната и изпълнителната власт са същите както и на федерално ниво: провинциалният парламент се избира на всеки 4-5 години (зависи от провинцията), а министър-председателят се избира след гласуване в рамките на членовете на този провинциален парламент. След избирането му министър-председателят съставя кабинет с който управлява федералната провинция. Правителствата на Берлин, Бремен и Хамбург се наричат сенати, в Бавария, Саксония се наричат държавни правителства (Staatsregierung), а в останалите – Landesregierung (правителство на провинцията/ страната).
                Преди 1 януари 2000, Бавария е имала двукамерен парламент, с избиран Ландтаг, и назначен сенат, съставен от представителите на най-важните обществени и икономически слоеве на провинцията. Горната камара - Сенатът е премахнат след референдум през 1998.
                Провинциите Берлин, Бремен, и Хамбруг се управляват малко по-различно от останалите федерални провинции. В тези градове изпълнителната власт се сътои от осем избрани от сенатите на тези градове; сенаторите заемат длъжности еквивалентни на тези, заемани от министерите на по-големите провинции. Еквивалент на министър-председател е Senatpräsident („Председател на сената“) в Бремен, Erster Bürgermeister („Пръв градоначалник“) в Хамбург и Regierender Bürgermeister („Управляващ градоначалник“) в Берлин.
                Last edited by Jay Gould; 12.07.2011, 17:05.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Интересни мнения има тук. Нали не искате да се излагаме като държава пред света? Като идва делегация на посещение е важно столицата ни да изглежда добре, да има метро, да е добре поддържана, за да може по света да ни възприемат като развита държава. Още повече че столицата е мястото където се вземат управленските решения, важно е да има условия за управление.
                  Това не означава, че не трябва да се обръща внимание на провинцията, но това когато след време има възможност. Засега няма такава и е добре парите да отиват за столицата.
                  Как може човек да мисли така! Дай цял свят да налива в NY (примерно), че ако дойдат извънземни, да им покажем едно-друго!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    То няма работа за българите тук в страната, в малките градчета 70-90 % младежите нямат никаква работа, а вие искате още да вземате.
                    Идеята е добра, обаче какво ще правят тук? Да бачкат за 240 лева? Че те в Украйна вземат в пъти повече! За какво да идват тук?
                    Всъщност всички които кандидатстват за наш паспорт, го правят с една идея, да идат на запад, а не да стоят в страната, по причина, че ако са тук така и ще си пукнат от глад.
                    И според мен е добре да им се дадат паспорти, но и 5-10 % от тях да се върнат някой ден, не в родините си, а тук, пак ще е добре, макар да не знам за тези 22 години дори местен българин да се е върнал.
                    а не е така поне с тези които познавам или съм срещал в СФ работя за по прилчни пари ии доколкото за последно знам си стоят в бг познавам двама мъже единия е в ИТфирма другия си има малък собствен бизнес, а и една мацка българка от украина тя е съпорт в мтел и там дават повече от минимална... всички са дошли да си учат вишето тук
                    mWPCloud.com

Коментар

Няма как да стане тази работа, слаби части ще има и в двете "държави". Като резултат след време ще имаме не една, а две цигански държави ;(
                      Няма да се получат две, защото все в едната конценрацията на българи и турци ще е по-голяма от тази на циганите, а и там ако е икономически по-добре и по-безопасна ще се заселват все повече българи от другата. В Сърбия например се избистриха етнически нещата. Така поне половината от страната ще оцелее, а в другата ще има анклави.
                      Last edited by Jay Gould; 12.07.2011, 16:22.

Коментар

• Интересни мнения има тук. Нали не искате да се излагаме като държава пред света? Като идва делегация на посещение е важно столицата ни да изглежда добре, да има метро, да е добре поддържана, за да може по света да ни възприемат като развита държава. Още повече че столицата е мястото където се вземат управленските решения, важно е да има условия за управление.
                        Това не означава, че не трябва да се обръща внимание на провинцията, но това когато след време има възможност. Засега няма такава и е добре парите да отиват за столицата.

Коментар

Циганите ще се заселят в по-слабата част...
                          Няма как да стане тази работа, слаби части ще има и в двете "държави". Като резултат след време ще имаме не една, а две цигански държави ;(

Коментар

И как ще ги насочиш къде да се заселят?
                            Бях чел преди време подобна идея - отделяне на една(две) област(и) като отделна държава с визов режим с България и с нужната администрация. После финансови инжекции за желаещите да се преселят там, напр. 10000 евро + преселване + отказване от Българско гражданство.
                            Те сами ще се изселят. Там където им разрешават да грабят безнаказано. Както е в момента! Грабят и убиват там където властта е по-слаба.
                            Аз казах има малки градчета където има почти нелегална от централната власт в София местна съпротива. Спонтанна. В Ахтопол например почти нямат проблем с циганите, но и не допускат те да се заселват в голямо количество там. Миналото лято питах някой от местните - те ми казват - "Идват, пробват, но си заминават" - и се подсмихват, имат си цигани, но само няколко семейства които си живеят културно и не крадат. На тях са им разрешили да останат. Насила май никого не са гонили, или поне аз не знам - то и едва ли ще ми кажат като не живея там за постоянно, но новите които се заселват там, само след седмици се изнасят. Отдавам това, на факта че голяма част от населението има ловни пушки и на кметството което си намира начин да разкара тия които създават проблеми в градчето, зад гърба на централната власт в София. Цар високо, бог далече, на това отгоре пречат, значи трябва сами да се оправяме
                            Last edited by Jay Gould; 12.07.2011, 16:11.

Коментар

Циганите ще се заселят в по-слабата част, там сигурно ще останат и някакви анклави с българи и може би и турци ако не са избягали в Турция, а останалата част от страната поне, ще има някакъв шанс за нормално развитие.
                              И как ще ги насочиш къде да се заселят?

Бях чел преди време подобна идея - отделяне на една(две) област(и) като отделна държава с визов режим с България и с нужната администрация. После финансови инжекции за желаещите да се преселят там, напр. 10000 евро + преселване + отказване от Българско гражданство.

Коментар

Ами това казвам. Вас не ви вълнува какво става насам. Нас пък не ни вълнува метрото в София. Нека сега Ганчо Юрдечков те прочете и ми каже после, че сме били една държава. Да бе..
                                Скоро ще има местни партии. Въпреки, че за създаване на партия е нужно решение на Софийски ГРАДСКИ съд Това няма как да се избегне, както и италианците не избягнаха със съдебни и други хватки създаване на Северната лига.
                                Не е вярно, че не ни вълува какво става във Варна, напротив. Варна е сравнително развит индустриален район и като такъв следва да осигурява иокономическо развитие и добра част от приходите в бюджета.
                                А колкото до метрото, такова следва да има в столицата, във Варна е безсмислено да се харчат пари за подобно нещо.
                                Нормлано е и партиите да се регистрират в столицата, защото там е държавното управление.

ПП Иначе, управлението следва да е на цялата държава, както и е. Например, ето, сега се пусна скоро магистрала Люлин, която е важна защото има пътникопоток. Някой ден ако има пътникопоток от София до Варна и Хемус може да бъде завършена, но в момента определено не е на дневен ред.
                                Last edited by pernik; 12.07.2011, 15:56.

Коментар

Working...
                                X