IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Категорично твърдя,че българската нация умира сега и трябва да направим нещо!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По темата- убеден съм, че това е бързо и ефикасно решение, вие какво мислите?

Коментар

• Явно проблема на някои е, че населението на възраст над 45 години в България представлява малък дял от тези, които теглят жилищни кредити:
      - през май 2011г. едва 7.2% от жилищните кредити отпуснати тогава са били изтеглени от населението на възраст над 45 години.

Нaселение на възраст 45 и повече години:
      1)
      - в края на 1985г. беше 3,386,101 души
      2)
      - в края на 2010г. беше 3,403,526 души
      Или за 25 години има повишение от над 17 хиляди души на населението на възраст 45 и повече години в България.

http://creditcenter.bg/2011/06/20/morgage/
      http://statlib.nsi.bg:8181/isisbgsta...B8%D1%86%D0%B8

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от stone kold Разгледай мнение
          . От народ, собственици на земя и собственици на жилища, ще се превърнем в нищо. Панелните жилища след двайсет години живот не издържат - за толкова са предвидени. И тези хора къде ще отидат, след като са си продали къщите и земята на село?…

сдс сдс сдс още ги помня митингите и физиономийте на бате петьо, лостов, убавото наде и компания сега ве4е разбирам 4е са изпълнявали поръ4ка на илюминанто-рептилиийте.......ами решили са 4е сме раса която не им е угодна и са приложили хуманно изтеребление
          Панелките издържат повече от 20 г.Иначе вече не трябваше да има нито една.А тези които са си продали земята и къщите по селата ще се върнат в тях но вече като прислужници на новите си господари собственици на бащините им къщи.И от мен да знаеш че никой друг не може да ни бъде виновен.Всеки сам си взема решения и после сам си носи кръста.Не политиците са истинската причина за сегашното състояние на нещата въпреки че помагат много в това отношение.Човек не се ражда за да си прекара приятно живота а идва на Земята за да се учи.Или ще си научи урока и живота му ще мине лесно или природата чрез яки шамари ще му покаже кой кара влака.Лошото при нас е че интелекта е избутан от политиката и управлението.А той е малцинство.И навсякъде по света се борят за него.Навсякъде искат млади интелигентни възпитани хора а ние просто ги гоним.Каквито и щат пътища да направят каквито и щат железници да докарат не започне ли връщането и привличането на млади и умни хора тази територия е обречена.Никъде с пенсионери и мангали не са прокопсали няма да успее и България.Аз съм казал че до 20 години Източна Румелия няма да е българска.Ако я караме така след още 20 няма изобщо да има българска държава

Коментар

• А защо не коментирате варианта с предварителните оставки, дето предложих? Или и вие се боите от това?

Коментар

• Като почна войната в Либия няколко пъти уведомявахе, че има останали около 200-250 българи там. Демек - не искат да се приберат тук, нищо, че там е война. Като тресна земетресението в Япония - пак същото, дават ги нашите - ааа, ми що да се прибирам, тук ще се погрижат за мен!
              Та така - всеки от нас се надява, ама нищо не прави за това тук всички да сме добре. И се пита дали има и смисъл.
              Докато дори и 1 нашенец предпочита да живее във война някъде навън или в бедствие, спукана ни е работата!

Коментар

• Съгласен съм напълно. Нито един от познатите ми в чужбина не си и помисля да се върне. По интересното е, че тая година двама мои приятели сериозно са решили да емигрират. Хора на около 40, единия с дребен бизнес. Та не се надявайте да се върне някой с пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                  Емигранти трябват но с пари които могат да инвестират и да създават работни места. Не можеш да си представиш колко е зле трудовия пазар и как доста интелигентни и опитни хора са доволни на смешни заплати... много по-зле е от когато и да било е в момента... Жалка история.... ако дойдат и емигранти няма да е много хитро в момента.
                  емигранти с пари КОЛКОТО ИСАКАШ... емигранти с пари,които да дойдат в бг ,
                  КОЛКОТО и да ИСКАШ,няма да видиш...
                  аз предпочитам да дам 5000 $ заплата на тираджия в сащ ,което е 7500 лева,отколкото десет пъти по малка заплата от 750 лева в бг....
                  защото в сащ,въпреки,че ще дам 10 пъти по висока заплата ,ще направя пари ,а в бг може,ама надали
                  давам ти пример с бг бизнеса в сащ .. ама същото се отнася и до всичко останало- по добре такси в сащ,по добре цехче за климатици в сащ,по добре цехче за дограма в сащ и т.н. бизнеси ,с ненужена квалификация .а па тия с квалификация да не говориме ... по добре университет в сащ със по 150 000 заплати на преподавателите,отколкото университет в бг с по 15 ПЪТИ по ниски заплати на преподавателите ..... по добре да правиш пари от наука в сащ и да плащаш стотици хиляди долари на учените ти,отколкото дори нищо да не плащаш на бг учените..... заплатите зависят от това,което работниците могат да ти предложат + бизнес климата в дадената държава...
                  а държава с бизнес климат на бананова република знаеш ли кво значи?
                  знаеш ли кво става с държава,която се управялва с медийни изяви ?
                  когато коляш овците,а им казваш,че ги водиш на паша,колкото и да ги лъжеш,няма как овците да не умрът!като заколяш някво животно(бизнес) а викаш,че не си го заколил,а си го нахранил,тва значи ли,че животното е живо?
                  звучи смешно,ама тва става в бг- медийно управление на икономиката... дянков колкото и да вика,че много професионално управлява и бил се вдигнал БВП и безработицата била паднала , НИКОГА няма как да събере пари от вече закланите животни!
                  защо е така? защо никой не стъпва в тази дърржава? защото НЕ Е ДЪРЖАВА,а я направихте на бананова република!

държава е в очите на дянков,в очите на бизнеса е бананова република ... в такива държави ще си имате дянковци,и ще си нямате бизнес!

Коментар

• Емигранти трябват но с пари които могат да инвестират и да създават работни места. Не можеш да си представиш колко е зле трудовия пазар и как доста интелигентни и опитни хора са доволни на смешни заплати... много по-зле е от когато и да било е в момента... Жалка история.... ако дойдат и емигранти няма да е много хитро в момента.

Коментар

• Много право си написал!

Коментар

• Васа Ганчева e новата Райна Княгиня:
                        http://borsi.blog.bg/novini/2011/07/...iaginia.779575
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          2 - КОЕ е трудно приложимо? Интересно как от Европа ще ни принудат да храним някакви изроди и да им търпим терорът? Ако из спрем помощите, какво - от Брюксел война ли ще ни обявят? Ние суверенна страна ли сме или не сме? Защо не натискат Берлускони или Саркози, които гонят мангалите като мръсни псета?
                          А в края на краищата, ако брюкселаджиите толкова обичат гнусотняците, да си ги приберат при тях и да си ги хранят !!!
                          4. Пълен абсурд е цяла държава с 60 000 полиция да не може да се справи с някакви мръсни мангали-бандити Дай ми власт в МВР и ще смажа бандитите в срок от 168 часа.
                          8-9 - обяснил съм го в самите точки, както и в 1. Ако някой циганин бачка и плаща данъци, ще ползва данъчни облекчения за децата си както всички. Ако 10 години плаща данъци и осигуровки, ще получи евтино жилище от държавата, както всички многодетни родители.

Бих добавил още една точка - привличане при нужда в страната на 300-500 000 емигранти от небългарски произход - за предпочитане от и сега живеещи мирно редом с нас интегрирани малцинства - евреини, арменци, също и китайци - работлив и честен народ, може и малко негъри, но не куцо и сакато. Малко обогатяване на генофондът ще ни дойде добре.
                          Нацията че умира , и аз така мисля , за последните 20 години управление , ни върнаха 200 години назад, за сметка на няколко стотин човека живеещи със откраднатото от държавата. Лошото е че никои не им търси сметка , аз мисля че това не е държава , тук сме по зле от джунглата. И аз мисля че от кризата няма да има излизане, кой каквото иска да говори.
                          Last edited by Kръстев; 08.07.2011, 23:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от steppenwolf Разгледай мнение
                            Като цяло много добре, но
                            т. 2 е много трудно приложима. Голям натиск ще има от Европа. Дано и там да изпищат та да се оправи най сетне политиката по въпроса.
                            т. 4 Мафията практически управлява държавата. За да се промени нещо, трябва да стане революция и унищожаване на цялата олигархия, която управлява в момента.
                            т. 8,9 Това за кои майки, за всички или само за тези от правилната раса. Расизмът е грешна теория. Аз познавам цигани дето са по нормални хора от доста българи. Законът трябва да е еднакъв за всички. Най добре е в мерките си да се ограничиш до данъчните облекчения за деца+ една друга мярка. Пораснали деца да могат да включват старите си родители на тяхна издръжка и от това да получават данъчни облекчения. Така стимулираш отговорните семейства и се заздравява естествената връзка деца-родители. Това също е истимул да имаш деца за да може да получаваш повече пари като остарееш.
                            2 - КОЕ е трудно приложимо? Интересно как от Европа ще ни принудат да храним някакви изроди и да им търпим терорът? Ако из спрем помощите, какво - от Брюксел война ли ще ни обявят? Ние суверенна страна ли сме или не сме? Защо не натискат Берлускони или Саркози, които гонят мангалите като мръсни псета?
                            А в края на краищата, ако брюкселаджиите толкова обичат гнусотняците, да си ги приберат при тях и да си ги хранят !!!
                            4. Пълен абсурд е цяла държава с 60 000 полиция да не може да се справи с някакви мръсни мангали-бандити Дай ми власт в МВР и ще смажа бандитите в срок от 168 часа.
                            8-9 - обяснил съм го в самите точки, както и в 1. Ако някой циганин бачка и плаща данъци, ще ползва данъчни облекчения за децата си както всички. Ако 10 години плаща данъци и осигуровки, ще получи евтино жилище от държавата, както всички многодетни родители.

Бих добавил още една точка - привличане при нужда в страната на 300-500 000 емигранти от небългарски произход - за предпочитане от и сега живеещи мирно редом с нас интегрирани малцинства - евреини, арменци, също и китайци - работлив и честен народ, може и малко негъри, но не куцо и сакато. Малко обогатяване на генофондът ще ни дойде добре.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                              Примери в историята за изчезнали велики народи колкото искаш...
                              E, тъй де! - Сега и ние се пишем велики, да има после да ни оревават

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Необходимите мерки, за спасяване на България:
                                1. Никакви детски - само данъчни облекчения, както е в САЩ.
                                2. Спиране на издръжката на мангалската гнус, никакви безплатни ток, вода, здравеопазване, жилища - не сме длъжни да ги храним само защото са безотговорни и ги мързи да работят. Ако спрем да ги храним и не им позволяваме да крадат, ще мрат много по-бързо, отколкото се размножават или просто ще се махнат оттук.
                                3. Безмилостно пресичане на педофилията сред нисшата раса - законите да се спазват безпрекословно и еднакво от всички.
                                4. Смазване на бандитизма и престъпността с всички средства, трудно нормален човек ще се съгласи да живее или инвестира в страна, където държавната власт отказва да защити животът и имотът му.
                                5. Икономически стимули за икономически активните граждани - постижими само с безжалостно орязване на харчовете по паразитните класи - мангали, ушеви и чиновници.
                                6. Привличане в България на етнически Българи отвън - Западните покрайнини, Бесарабия, Източна и Беломорска Тракия, емигранти от последните години - поне 700-800 000 млади Българи трябва да дойдат в България. Това е постижимо, защото "външните" Българи са повече от Българите в страната.
                                7. Промяна на психологическата нагласа - например в рекламите по телевизията да се показват само семейства с 3 и повече деца.
                                8. Държавна политика, насърчаваща раждаемостта - на майките да се помага да намерят работа, която могат да работят в къщи - в Интернет епохата това е достижимо. Децата ни в офисът с нас? - Защо не?
                                9. Многостайни жилища на суперизгодни цени за многодетни родители - но само при положение, че са съвестни платци на данъци и осигуровки.
                                10. Мерки за съживяване на Българското село чрез инвестиции в инфраструктура и високи технологии - много млади хора ще предпочетат да живеят на село, ако имат съвременни удобства и добри пътища до най-близкият град. Какво му пречи например на един IT-специалист да живее на чист въздух в 200 кв.м. къща с градина, ако е обкръжен от достатъчно млади хора като него и може да стигне до града за един час или по-малко, ако иска? С развитието на технологиите все повече хора ще могат да работят без да е нужно да присъстват физически на дадено място.
                                Като цяло много добре, но
                                т. 2 е много трудно приложима. Голям натиск ще има от Европа. Дано и там да изпищат та да се оправи най сетне политиката по въпроса.
                                т. 4 Мафията практически управлява държавата. За да се промени нещо, трябва да стане революция и унищожаване на цялата олигархия, която управлява в момента.
                                т. 8,9 Това за кои майки, за всички или само за тези от правилната раса. Расизмът е грешна теория. Аз познавам цигани дето са по нормални хора от доста българи. Законът трябва да е еднакъв за всички. Най добре е в мерките си да се ограничиш до данъчните облекчения за деца+ една друга мярка. Пораснали деца да могат да включват старите си родители на тяхна издръжка и от това да получават данъчни облекчения. Така стимулираш отговорните семейства и се заздравява естествената връзка деца-родители. Това също е истимул да имаш деца за да може да получаваш повече пари като остарееш.

Коментар

Working...
                                X