IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

410 000 души без работа откакто ГЕРБ е на власт ?????

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • По прогноза от края на 2009 г. приходите от акцизи за 2010 трябваше да бъдат 4510 мил лева. Като се повишават с 304 милиона спрямо 2009
    По изпълнение 3568 милиона. Спад от над 1 милиард спрямо прогнозата им и с 700 милиона надолу от 2009

    Така че май ти не си коректен. И аз чета страницата на минфин нищо че ги псувам

    Песнионната система я дънят още от НДСВ, като тройната коалиция наистина много се постара в това отношение, но това не оправдава Дянков че и той съвсем я издъни.

    Здравеопазването се плаща наистина. Но това не означава че не трябчва да има здравеопазване ако няма пари. Но като иска някоя политическа сила да въвежда пазарни принципи в здравеопазването нормално е да поеме политическия риск и да вдигне вноските за здравеопазване, а не просто да го унищожи. Но на мъжкара Бат Бойко не му стиска да направи очевидното, между другото както и на всички останали преди него. Но те поне не унищожаваха здравеопазването от раз.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
      Аз искам данни,
      И аз искам много неща, но трудно намирам балами да се ровят за данни само и само да ми доказват неща, които не искам да възприемам!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Та как наричаш лично ти политическа партия която работи за олигарси, монополи и служби за сигурност и съсипва средната класа и социално слаботи
        Имат различни имена - например БСП, ДПС, СДС, ДСБ, НДСВ. Могат да се наричат още бивш номенклатурен апарат, "политически елит" на прехода и т.н.

        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        ...Смятат се какви ще са бъдещите разходи и съответно какви трябва да са вноските към момента за да не се издъни тази пенсионна система... НДСВ и БСП обаче взеха да намялавет вноските и съответно да увеличават дефицита, като все по-голяма част от пенсиите се изплащаха от данъци, а не от пенсионни осигуровки. Което всъщност бе тотално отричане на самата философия на пенсионната реформа. Все пак в нея идеята бе да се преустанови порочната практика пенсии да се плащат от данъци... Като взе властта Герб, първото което направи бе да намали още повече тези вноски за пенсионно осигуряване
        Съкратих малко цитата, за да извлечем квинт есенцията. През 2009 година системата вече беше издънена заради предходно необосновано вдигане на пенсиите с бюджетни средства. Успоредно с това бизнесът няма ресурс да продължи да внася осигуровките, просто защото е криза и икономиката се свива. Съкращава се персонал, някои започват да работят на сиво и в НОИ влизат още по-малко пари. Няма друг ход, освен да се субсидира системата, иначе започва гражданска война. Или Виденова зима.

        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Същевременно вдигна акзиците върху цигарите, много повече от необходимото и създаде прекрасни условия за контрабанда. Дори когато видя че всъщност събрания акциз е с 300 милиона по-малко от предишния при ниските акцизи, това изобщо не го уплаши.
        Не си коректен в цифрите ("Не са компютри, а компоти и не изнасяме, а внасяме"). Цифрата в публичното пространство е 150 млн. лева и не е понижение спрямо минали години, а неизпълнение на заложен план. Ти си сред най-интелигентните форумци, ясна ти е разликата. За контрабандата си прав, уви. Полагат се усилия, но може много повече. За протокола: аз съм непушач и се вбесявам, когато видя някой да си купува безбандеролен тютюн или цигари. Всеки българин, който го прави, забива пирони в ковчега на собствената си държава и родина.

        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Губят всички в здравеопазването и лекари и пациенти - защото Дянков и Бойко явно са дарвинисти, който е болен и не може да си плаща не заслужава здарвеопазване.
        Крайно време е всички да разберат, че услугата здравеопазване се заплаща. Да, хората нямат пари, нямат възможности така, както има хора, които нямат възможности и в САЩ, и в Германия, и във Франция и особено в Китай. Но хората трябва да знаят, че нямат пари, защото общите блага бяха капитализирани и преразпределени (усвоени) от списъка, за който писах най-отгоре в постинга...

        Коментар


        • Приходите от ДДС на пенсионерите са най-стабилни - никъде не съм казвал че са най-големи. - Чети внимателно ако все пак можеш разбира се, не се срамувай да си признаеш ако това не ти е по-силите

          Фискалния борд е една крайно дясна - по-същество отново фашистка идея. Защото единственото сигурно нещо в него е че няма да се събират повече от преки данъци. А това всъщност не облагодетелства средната класа - защото те плащат основно косвени данъци - а точно монополите и олигарсите ще са големите печеливши.

          Казваш че с фискален борд не може да се прави каквото си иска с бюджета. И как го реши това нещо. Ти видял си в този фискален борд нещо за данъчна база, нещо за косвени данъци, ами това "прогнозно" БВП не те ли притеснява. Че аз мога да заложа прогнозен ръст от 10% и да изпраскам дефицит от 10% които след това като не мога да го покрия от преки данъци и да трябва да вдигам ДДС до 30%, за да не наруша конституцията.

          Този фискален борд е най-фашистката идея която е излизала от български политик. Като целта е точно закрепяване на олигарсията и одиране и на малкото останала кожа на средната класа и малките фирми.

          Ама за такива идиоти като теб е добра идея. По то вицовете за чукчита сякаш са правени специално за вас.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Пенсионната система в пазарна икономика представлява едно много просто нещо. Смятат се какви ще са бъдещите разходи и съответно какви трябва да са вноските към момента за да не се издъни тази пенсионна система. Когато приеха втория стълб, още по времето на Костов, размера на вноските за пенсия бяха такива че дефицита да се държи относително нисък и то само за първите години, като постепенно с ръстта на доходите този дефицит да се премахне.

            НДСВ и БСП обаче взеха да намялавет вноските и съответно да увеличават дефицита, като все по-голяма част от пенсиите се изплащаха от данъци, а не от пенсионни осигуровки. Което всъщност бе тотално отричане на самата философия на пенсионната реформа. Все пак в нея идеята бе да се преустанови порочната практика пенсии да се плащат от данъци.

            Като взе властта Герб, първото което направи бе да намали още повече тези вноски за пенсионно осигуряване. Въпреки протестите дори на партиите от тройната коалиция, които съвсем обосновано казваха че това ще доведе до огромен дефицит. Но Дянков едно си знае едно си бае. Отряза вноските за пенсия и направи огромен дефицит в НОИ.

            След това за да оправдае тази негова глупост, просто спря увеличението на пенсиите, въпреки инфлацията. Което пък отряза най-стабилната част от потреблението в България и то на български стоки. Удари му приходите в бюджета, защото пенсионерите харчат огромна част от това което получават и всъщност са и най-стабилния източник на ДДС.

            Същевременно вдигна акзиците върху цигарите, много повече от необходимото и създаде прекрасни условия за контрабанда. Дори когато видя че всъщност събрания акциз е с 300 милиона по-малко от предишния при ниските акцизи, това изобщо не го уплаши.

            Постоянно говори как сме държавата с най-ниски преки данъци и в същото време вдигна бруталното местните данъци и такси.

            И да видим какъв е крайния резултат от всички тези действия на Герб. Кой печели и кой губи.
            Печелят - олигархични и монополни структури - като Лукойл и ЕРП тата, при тях търсенето е слабо еластично спрямо цената, а допълнително пък Герб постоянно вдига тока, въпреки спада и на потреблението - всъщност официалната причина май бе точно поради спада на потреблението - за да не би тези крехки фирми да вземат да излезат на по-ниска печалба. Печелят репресивните структури - полиция, Данс и други подобни. Защото техните пари не само че не бяха намалени а напротив.

            Губят - всички малки фирми поради повишени местни данъци и такси и спаднало търсене. Губят всички работещи, защото пазара на труда се съсипа и с 410 х по-малко заети натиска върху тях се засилва значително. Спадат заплатите и в същото време се вдигат цените - двойно обедняване.
            Губят всички пенсионери, социално слаби и така нат. Защото държавата просто не дава пари за тях в достатъчен мащаб. Губят всички в здравеопазването и лекари и пациенти - защото Дянков и Бойко явно са дарвинисти, който е болен и не може да си плаща не заслужава здарвеопазване.

            Та как наричаш лично ти политическа партия която работи за олигарси, монополи и служби за сигурност и съсипва средната класа и социално слаботи.

            Ами аз ги наричам фашисти. Също както и тези които им се кефят за мен са същите.



            ХАХАХА Колко интересна социалистическа логика.Ей болен комунист,коя била най добрата класа в България уж средната,а изведнъж пак преди избори са пенсионерите и те внасяли най много ДДС,хахаха
            И да те са по надеждни,от всички други класи в България.
            И как така правителството било от фашисти,след като на всичките ви малоумници с такова мислене ББ е Т.Ж уж се връщал.хаахха
            И малко обяснение за липсата на пари в пенсионната система.Ха по време на криза Дянков объркал събираемостта.ахах
            Кога щеше да си тръгва,то не беше април миналата година не беше,предния декемрви.
            Ами нали същият иска фискален борд.За да не може такива болни политици,като повечето от БСП и ДПС или коя да е друга да си прави каквото си поиска с бюджета.Видяхте тройната ламя.Вместо приемственост,това правителство получи,договори за млрд.лв.




            Вижте само подчертаното то и днес отново доказва,че управленията на България до днес са донесли освен монополи и олигархия и повредила мисленето на някои свой граждани(другари).

            Ами незнам равновесие ли си или някое друго качество на заблудената ти душица,иска и се на душицата ти да намери равновесие само,май май.
            Ама с това социалистическо мислене как да стане.Затова и всички други особено фашисткото правителство.хахх

            Спри се само празни приказки.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              математико... слънцето ли те е напекло някъде? Дадах ти тази връзка за да видиш, че в твоя Коран /уикипедия/ са същите данни както в страницата на ЦРУ. Но онези от ЦРУ поне са били коректни и са посочили, че това са "оценки" а не реални данни от приключили преброявания!



              est. е съкратено от estimate = оценка
              Е, и?

              Това какво променя?


              Аз искам данни, че Индия е минала Китай през 2006 по население, ама не си го признават.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Номерът може да мине пред тези, дето не цъкат на линковете, ама пред четящите няма как да мине.

                Тоя линк, дето си го пуснал показва точно същите данни, дето и аз съм пуснал от Уикото.
                математико... слънцето ли те е напекло някъде? Дадах ти тази връзка за да видиш, че в твоя Коран /уикипедия/ са същите данни както в страницата на ЦРУ. Но онези от ЦРУ поне са били коректни и са посочили, че това са "оценки" а не реални данни от приключили преброявания!

                1 China 1,336,718,015 July 2011 est.
                2 India 1,189,172,906 July 2011 est.
                est. е съкратено от estimate = оценка
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Зная много добре какво казвам и очаквах подобна реакция... Аман от невежи лимонки с образование от уикипедиа... Проверявай си данните ти! Всичко това което се цитира от папагали, като данни е "оценка" /est./...

                  https://www.cia.gov/library/publicat.../2119rank.html

                  Последното преброяване в Индия е правено през 2001 година. Точно тази година 2011 е стартирало ново, но ще отнеме поне 1 година докато излязат някакви официални данни. Същата е ситуацията и в Китай. Папагалите цитиращи уикипедия всъщност цитират "оценки" базиращи се на преброявания отпреди десетилетие!

                  Още през 2006 година Индия надмина Китай по население, но в статистиката на ООН промениха методиката за "оценка". Все пак Китай е постоянен член на СБ към ООН докато Индия не е!

                  В момента Индия е най-многолюдната държава в света, но тази тайна се крие. Въпросът е политически, защото трябва да им се даде постоянно място в СБ с право на вето. А това би разбъркало целият световен ред наложен след Втората световна война! Така или иначе до 2-3 години ще има нов световен ред...
                  Номерът може да мине пред тези, дето не цъкат на линковете, ама пред четящите няма как да мине.

                  Тоя линк, дето си го пуснал показва точно същите данни, дето и аз съм пуснал от Уикото.

                  Дай някви данни в защита на тезата си, а не ми пускай същите неща като мен, само с друг коментар.

                  Ако има такива де.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                    Ухаа, ето това е квалификация Няма да се разсърдя, форум е, тук повече неща са позволени. Наричай ме както искаш, но шепата работещи и бизнесът (за който и двамата милеем по различни начини) не могат да издържат милионите неграмотни и пенсионери по формулата, по която го правят сега.

                    Затова аз предпочитам публичните средстава да се инвестират в инфраструктура, отколкото в социални грижи за хора, които не искат нищо друго от живота, освен именно социални грижи.
                    Пенсионната система в пазарна икономика представлява едно много просто нещо. Смятат се какви ще са бъдещите разходи и съответно какви трябва да са вноските към момента за да не се издъни тази пенсионна система. Когато приеха втория стълб, още по времето на Костов, размера на вноските за пенсия бяха такива че дефицита да се държи относително нисък и то само за първите години, като постепенно с ръстта на доходите този дефицит да се премахне.

                    НДСВ и БСП обаче взеха да намялавет вноските и съответно да увеличават дефицита, като все по-голяма част от пенсиите се изплащаха от данъци, а не от пенсионни осигуровки. Което всъщност бе тотално отричане на самата философия на пенсионната реформа. Все пак в нея идеята бе да се преустанови порочната практика пенсии да се плащат от данъци.

                    Като взе властта Герб, първото което направи бе да намали още повече тези вноски за пенсионно осигуряване. Въпреки протестите дори на партиите от тройната коалиция, които съвсем обосновано казваха че това ще доведе до огромен дефицит. Но Дянков едно си знае едно си бае. Отряза вноските за пенсия и направи огромен дефицит в НОИ.

                    След това за да оправдае тази негова глупост, просто спря увеличението на пенсиите, въпреки инфлацията. Което пък отряза най-стабилната част от потреблението в България и то на български стоки. Удари му приходите в бюджета, защото пенсионерите харчат огромна част от това което получават и всъщност са и най-стабилния източник на ДДС.

                    Същевременно вдигна акзиците върху цигарите, много повече от необходимото и създаде прекрасни условия за контрабанда. Дори когато видя че всъщност събрания акциз е с 300 милиона по-малко от предишния при ниските акцизи, това изобщо не го уплаши.

                    Постоянно говори как сме държавата с най-ниски преки данъци и в същото време вдигна бруталното местните данъци и такси.

                    И да видим какъв е крайния резултат от всички тези действия на Герб. Кой печели и кой губи.

                    Печелят - олигархични и монополни структури - като Лукойл и ЕРП тата, при тях търсенето е слабо еластично спрямо цената, а допълнително пък Герб постоянно вдига тока, въпреки спада и на потреблението - всъщност официалната причина май бе точно поради спада на потреблението - за да не би тези крехки фирми да вземат да излезат на по-ниска печалба. Печелят репресивните структури - полиция, Данс и други подобни. Защото техните пари не само че не бяха намалени а напротив.

                    Губят - всички малки фирми поради повишени местни данъци и такси и спаднало търсене. Губят всички работещи, защото пазара на труда се съсипа и с 410 х по-малко заети натиска върху тях се засилва значително. Спадат заплатите и в същото време се вдигат цените - двойно обедняване.
                    Губят всички пенсионери, социално слаби и така нат. Защото държавата просто не дава пари за тях в достатъчен мащаб. Губят всички в здравеопазването и лекари и пациенти - защото Дянков и Бойко явно са дарвинисти, който е болен и не може да си плаща не заслужава здарвеопазване.

                    Та как наричаш лично ти политическа партия която работи за олигарси, монополи и служби за сигурност и съсипва средната класа и социално слаботи.

                    Ами аз ги наричам фашисти. Също както и тези които им се кефят за мен са същите.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                      Проверявай данните, преди да се излагаш като пускаш глупости.
                      Зная много добре какво казвам и очаквах подобна реакция... Аман от невежи лимонки с образование от уикипедиа... Проверявай си данните ти! Всичко това което се цитира от папагали, като данни е "оценка" /est./...

                      https://www.cia.gov/library/publicat.../2119rank.html

                      Последното преброяване в Индия е правено през 2001 година. Точно тази година 2011 е стартирало ново, но ще отнеме поне 1 година докато излязат някакви официални данни. Същата е ситуацията и в Китай. Папагалите цитиращи уикипедия всъщност цитират "оценки" базиращи се на преброявания отпреди десетилетие!

                      Още през 2006 година Индия надмина Китай по население, но в статистиката на ООН промениха методиката за "оценка". Все пак Китай е постоянен член на СБ към ООН докато Индия не е!

                      В момента Индия е най-многолюдната държава в света, но тази тайна се крие. Въпросът е политически, защото трябва да им се даде постоянно място в СБ с право на вето. А това би разбъркало целият световен ред наложен след Втората световна война! Така или иначе до 2-3 години ще има нов световен ред...
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                      Коментар


                      • Който и да беше на власт положението щеше да е зле!!!!!!!

                        ДЪРЖАВАТА Е ПРЕД НОВА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!!

                        Коментар


                        • Въпреки хвалбите на ГЕРБ, че е от малкото правителства, удържащи налозите в кризата, националната статистика отчете драстично увеличение на разходите на българите за данъци и осигуровки. За годината сумата, която едно домакинство плаща за налози, е скочила с 50%, показват данните на НСИ за първото тримесечие спрямо същия период на 2010 г.
                          http://www.segabg.com/online/new/art...=16&id=0000101
                          http://milom.blog.bg/

                          Коментар


                          • какво коментирате изобщо ? и баба ви ще ви каже че това управление е пълен провал . дори нещо повече - ако не беше " вездесъщата " намеса на некадърници като Дянков икономиката щеше да е далеч по-добре .
                            Правителството и банките вкараха икономиката в депресия с безумията си . някой би ли ми обяснил как се бори криза с увеличаване на данъци и лихви и намаляване на разходи ??? В нормалните държави се прави точно обратното .
                            СРАМ И ПОЗОР !!! Какви икономисти какви финансисти какви 5 лева - пълни смешници .
                            изходът е моменталното уволнение на палячовците на държавна хранилка в МФ на първо място с неадекватника Дянков .
                            МАРШ - АЗ НЕ ИСКАМ ДА ПЛАЩАМ ЗАПЛАТАТА НА ТАКИВА ХОРА КОИТО ВКАРАХА ДЪРЖАВАТА В ТЕЖКА КРИЗА

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Ако броят на населението ти бърка сметките, тогава логично би било Индия да е най-голямата икономика... Имат население по-голямо от Китай. Капиталистическа демокрация са, докато Китай се управлява от Китайската Комунистическа Партия!.... Да, ама не, както казваше един виден радетел за хамъро-атлантическите ценности!
                              Проверявай данните, преди да се излагаш като пускаш глупости.

                              Китай имат най-много население. Индия са са със около 130К по-малко. Което прави 10% по-малко население.

                              Данните са от ноември 2010.
                              http://en.wikipedia.org/wiki/World_population


                              В дългосрочен план е по-добре да залагаш на Индия. Тоталитаризмът рано или късно се дъни. Както стана с Източния блок. След войната дръпнахме, ама в лонг рън издъхна системата. Съмнявам се ККП да избегне проблемите, които се натрупват в такива системи. Така, че на Китай му предстои една демократизация по някое време, може би в близките 10-20 год.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                ....Пич ти си фашист - поне като ти четя изказванията..
                                Ухаа, ето това е квалификация Няма да се разсърдя, форум е, тук повече неща са позволени. Наричай ме както искаш, но шепата работещи и бизнесът (за който и двамата милеем по различни начини) не могат да издържат милионите неграмотни и пенсионери по формулата, по която го правят сега.

                                Затова аз предпочитам публичните средстава да се инвестират в инфраструктура, отколкото в социални грижи за хора, които не искат нищо друго от живота, освен именно социални грижи.
                                ----
                                Чета из темата, че се подхвърля думата пропаганда, когато се каже, че ГЕРБ няма алтернива.

                                Питам къде е пропагандата на ГЕРБ, че народът помни*:
                                а) Виденовата зима и цената от хиляди левове за кило сирене;
                                б) Боновите книжки от масовата приватизация;
                                в) Ликвидацията и приватизацията на безценица на АК Балкан, БТК, Кремиковци, мините, преработвателните заводи;
                                г) Ликвидацията на военно-промишления комплекс
                                д) Скриването на досиетата и архивите на Държавна сигурност
                                е) Батковците и Братковците из европроектите
                                ж) Дълговият суап на Милен Велчев
                                з) "Върнатите" гори в Рила на царското семейство
                                и) Ежедневните показни убийства и отвличания
                                й) Гаврата с морето за пенсионери през октомври в хотелите на Масларова
                                к) Обръчите от фирми на Доган
                                л) Геноцидът срещу земеделските производители и животновъдите и покровителството на прекупвачите

                                и още, и още, и още... Две азбуки азбучни истини не за последните 20 години, а само за последните 15. Това не е пропаганда на сегашния кабинет, това са български исторически факти.

                                * Помни, ама май нищо не помни, като гледам...

                                Коментар

                                Working...
                                X