IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискриминация срещу непушачите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Държавата е загрижена за здравето ни, точно толкова,колкото аз съм загрижен за гладуващите в Африка!
    Какво лошо в това ,да има заведения за пушачи и за непушачи.Не мога да вляза в чалга заведение и да искам да ми пуснат Рок.

Коментар

• Дали загрижеността за здравето е по-маловажна от нечия изнервеност?
      Не мисля. Толкова по "разумните" доводи са списувалите тук пушачи.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Ми оня ден ходих в сладкарница Неделя за торта на малкия. Хората си бяха разделили всичко както си му е реда, бяха си сложили всички надписи както трябва и......... Бяха оставили вратите отворени между двете помещения
        Ами то така ще да е, докато не ги изтрескат с някоя глоба....
        Не знаех, че в сладкарниците се пуши...

Коментар

• Първоначално изпратено от LoLa Bunny Разгледай мнение
          хаХАха, да при положение, че става въпрос за общо помещение, както когато почнаха да разделят масите - едната за пушачи, пък съседната за нешушачи, разлика във въздуха няма - само че на едната няма пепелник..
          а сега трябва да се изгради отдеееелно помещение С вентилация при всички положение, уж малко затегнато да стане положението.
          Ми оня ден ходих в сладкарница Неделя за торта на малкия. Хората си бяха разделили всичко както си му е реда, бяха си сложили всички надписи както трябва и......... Бяха оставили вратите отворени между двете помещения

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Обособяването на зони за пушачи и непушачи в заведенията е нещо като зони за пикаещи и непикаещи в плувен басейн.
            хаХАха, да при положение, че става въпрос за общо помещение, както когато почнаха да разделят масите - едната за пушачи, пък съседната за нешушачи, разлика във въздуха няма - само че на едната няма пепелник..
            а сега трябва да се изгради отдеееелно помещение С вентилация при всички положение, уж малко затегнато да стане положението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dobromir Manchev Разгледай мнение
              Абе в крайна сметка си признайте, пушачите, че сте зависими от противен навик, без който ставате изнервени и тегави хора!!!
              МУАахаХАхаХАх
              Аз си признавам. Може цяла вечер да не запаля цигара но цигарите ми трябва да са на пианото. Най-големия проблем за мен е когато на пианото има празна кутия. Самата мисъл че нямам цигари дори и когато не ми се пуши в момента, ме смразява. Което не означава че ще заведа детето си в заведение за пушачи или пък че Оптимистът трябва да се чувства дискриминиран за това че хората са спазили закона и не са пуснали детето му в заведение за пушачи. Обособяването на зони за пушачи и непушачи в заведенията е нещо като зони за пикаещи и непикаещи в плувен басейн.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                Джей днес определено не ти е ден... Разъждаваш изключително тенденциозно и само от твята камбанария..... За описанието ти на лечението на рак на белият дроб, няма какво да кажа - очевидно не си медичинско лице ама това дето го пишеш е като да кажеш "какво е да изстреляш ракета в космоса - палиш едим взрив и фърррр"... Не съм и убеден че Финландия е снай много алкохолици на глава от населението... И баснята за сухият режим и бирата не я бях чувал до сега...

И това дето трябвало тия дето не пушат да си ходят в отделни заведения - ми нали ако се разделят така заведенията и най простият бакалин ще си направи сметка кое му е по изгодно и логиката и европейското мислене отиват по дяволите..... Само се замисли.... Ограниченията може би не се налагат в правилната посока, но в случая с пороците няма друг начин (там икономическите мерки не решават проблема)..
                Tочно ограниченията се прилагат в грешната посока! Това е все едно когато те е страх или не можеш да се пребориш с порочния баща в едно семейство, да пребиеш детето му за да го накажеш! Така де, за негово добро ще е. Баща му го учи на порочни неща! Смешно ми звучи. Простичко го казвам: Ликвидират производството и лекуват последствията от него като цената се плаща солидарно от цялото общество ! ПО РАВНО разделена! Това би показало загриженост по проблема. Другото е празни приказки !Ако непушачите не го правят , се налагат два извода: 1. Не им стиска ! и 2. Нямат икономическа изгода!/така им е по рахат/ По резултата в едно уравнение можеш да съдиш за неизвестните променливи в него...
                Last edited by STRAHO; 14.02.2011, 14:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Има си статистики за алкохолиците, има и история (за сухия режим в САЩ). Скоро даваха и филм по дискавъри за това, но ако си гледал някой сериал може и да си го пропуснал. Това, че не си чувал за нещо или не си чел, не значи, че го няма. За рака знам, защото братовчед на жена ми почина от рак на белия дроб. За 1.5 години колкото имаше между диагнозата и смъртта държавата не е дала и част от парите които той е дал на нея като пушач.
                  Както и да е .. забраната ще влезе в сила, но това няма да ви донесе плюсове, а още повече минуси

Съжалявам за човека.... Не съм запознат с конкретният случай.

За сериалите вярно - гледам ги доста (не тия турските а разни комедийно по Фокс лайф или БТВ комеди) защото ме откъсват от реалността.

Вярно е и че факта че аз не знам нещо не значи че го няма.

Вярно е че в идиотска държава като нашата е възможно подобна забрана да бъде компенсирана с други ограничения за да се запазят приходите.....

Но е факт че е необходимо да се тръгне в посока отказване на хората от цигарите и няма друг начин освен засилване на контрола и ограничителни мерки....

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                    ... Не съм и убеден че Финландия е снай много алкохолици на глава от населението... И баснята за сухият режим и бирата не я бях чувал до сега......
                    Има си статистики за алкохолиците, има и история (за сухия режим в САЩ). Скоро даваха и филм по дискавъри за това, но ако си гледал някой сериал може и да си го пропуснал. Това, че не си чувал за нещо или не си чел, не значи, че го няма. За рака знам, защото братовчед на жена ми почина от рак на белия дроб. За 1.5 години колкото имаше между диагнозата и смъртта държавата не е дала и част от парите които той е дал на нея като пушач. В същото време друг мой приятел които не пиеше и не пушеше се спомина за 3 месеца от рак на панкреаса. То си е и до късмет .. Ако не е едно, друго ще е... Както и да е .. забраната ще влезе в сила, това е почти сигурно, но това няма да донесе плюсове, а още повече минуси
                    Last edited by Jay Gould; 14.02.2011, 14:29.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Абе в крайна сметка си признайте, пушачите, че сте зависими от противен навик, без който ставате изнервени и тегави хора!!!
                      МУАахаХАхаХАх

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        В голяма грешка си. Сметни акциза на една кутия цигари, без да вкарваме ДДС за 20 г. примерно, сметни и разходите по един болен от рак на белия дроб, който и така и така си умира в 99% от случаите, така, че разхода е основно ДХЦ или Морфин и ще видиш че реално той не само си е платил обезболяващите, ами са останали още много-много пари за да лекуват някой от тумор в мозъка, понеже е прекалил с мобилния си телефон
                        И не ме разбирайте неправилно, не казвам, че пушенето е нещо хубаво, но нещо такова са и алкохола, секса преди брака, късното лягане вечер, карането на кола, захарта, шоколада (колко пари е струвал само за зъби - махаме диабет и т.н.), мобилните телефони, клетките им по покривите, самолетите (имате ли идея колко кислород изгаря и колко вредни емисии изпуска един самолет - Варна София?), тесните дънки, късите поли (момичетата настиват), грима и т.н. Ако почнем със забрани може и ще се стигне много далеч. А защо ще се забрани вече писах долу. В човек е вродена простотията и желанието да забрани нещо на околните.

Джей днес определено не ти е ден... Разъждаваш изключително тенденциозно и само от твята камбанария..... За описанието ти на лечението на рак на белият дроб, няма какво да кажа - очевидно не си медичинско лице ама това дето го пишеш е като да кажеш "какво е да изстреляш ракета в космоса - палиш едим взрив и фърррр"... Не съм и убеден че Финландия е снай много алкохолици на глава от населението... И баснята за сухият режим и бирата не я бях чувал до сега...

И това дето трябвало тия дето не пушат да си ходят в отделни заведения - ми нали ако се разделят така заведенията и най простият бакалин ще си направи сметка кое му е по изгодно и логиката и европейското мислене отиват по дяволите..... Само се замисли.... Ограниченията може би не се налагат в правилната посока, но в случая с пороците няма друг начин (там икономическите мерки не решават проблема). Пак казвам и аз съм пушил много години, но бъдещето не е на задимените и опушени, офиси, кръчми итн. и тук вече не става въпрос за личен избор, защото като ти казах е доказано че децата на пушачите стават по често пушачи от тези на непушачите..... И е напълно естествено ако се докаже че захарта е вредна по начина по който е вреден цигареният дм и нейната употреда да се контролира административно..... Няма как - това е проблема със пороците, че човек не може да ги контролира и се стреми да увлече все повече други хора....

Коментар

• Първоначално изпратено от Борса Разгледай мнение
                          Страхо, сигурен съм, че колкото и акцизи да вкарваш в бюджета те не покриват едно лечение на рак например....
                          В голяма грешка си. Сметни акциза на една кутия цигари, без да вкарваме ДДС за 20 г. примерно, сметни и разходите по един болен от рак на белия дроб, който и така и така си умира в 99% от случаите, така, че разхода е основно ДХЦ или Морфин и ще видиш че реално той не само си е платил обезболяващите, ами са останали още много-много пари за да лекуват някой от тумор в мозъка, понеже е прекалил с мобилния си телефон
                          И не ме разбирайте неправилно, не казвам, че пушенето е нещо хубаво, но нещо такова са и алкохола, секса преди брака, късното лягане вечер, карането на кола, захарта, шоколада (колко пари е струвал само за зъби - махаме диабет и т.н.), мобилните телефони, клетките им по покривите, самолетите (имате ли идея колко кислород изгаря и колко вредни емисии изпуска един самолет - Варна София?), тесните дънки, късите поли (момичетата настиват), грима и т.н. Ако почнем със забрани може и ще се стигне много далеч. А защо ще се забрани вече писах долу. В човек е вродена простотията и желанието да забрани нещо на околните за да се почувства той добре или поне да си мисли, че ще е по-добре.
                          Last edited by Jay Gould; 14.02.2011, 13:34.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Най-интересно е, че ако влезете в заведение за непушачи, то често е празно, като дори непушачи няма вътре. Странно защо непушачите се врат в заведение за пушачи, вместо да си ходят в техните си заведения.
                            Защото мога да разбера някой да не пуши - не му харесва, смята го за вредно или просто ей така, това е нормално, въпрос на вкус или на разбиране, обаче не е нормално някой който не пуши да се вре в заведение за пушачи, а после да мърмори. Ами байно, чий го дириш тука?
                            За това много си мисля, че на голяма част от заклетите непушачи нещо им хлопа. Защото ако са наред с главата, ще влизат ли в заведения за пушачи, щом не ги кефи? Не, нали?
                            Last edited by Jay Gould; 14.02.2011, 13:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от STRAHO Разгледай мнение
                              ....
                              Накратко, нека си има заведения изцяло за пушачи и изцяло за непушачи и нека хората направят за себе си ИЗБОРА! ..
                              Хората не искат избор, а забрани.
                              Въобще съм забелязал в хората в 90% има някакво вродено желание да се доминира над околните. Ако някой не пуши, то той в повечето случаи не иска и други да пушат, не за друго, а защото знае, че с това те ще са притеснени, докато той няма тази слабост и ще е с едно стъпало един вид над тях.
                              Има и друго - Вроденото желание на хората да се ограничават един друг, без да се сещат, че едно ограничение на съседа ще се върне обратно към тях като друго ограничение.
                              Така например е възникнал сухия режим в САЩ, когато група производители на бира искат забрана на твърдия алкохол, финансират една такава кампания, тя печели, но само след по-малко от година и бирата се забранява, защото всички които обичат уиски и вино, намразват бирата и гласуват и за нейната забрана.
                              Така е и във Финландия, където точно заради забраната на всякакъв алкохол има най-много алкохолици на глава от населението в света.
                              Сега например, съм сигурен, че след спада от приходите от акцизи от цигари, максимум до 5 години в България ще се сложи данък върху захарта и мазнините, като за претекст, че е необходим, ще се каже че захарта е причина за смъртта на много повече хора дори от тютюна, както и си е.
                              Колкото до разходите за лечение на болните. То само приходите от цигари са много повече от целия бюджет на здравното министерство, тоест хората дори не получват парите които пушачите внасят. Пък и колко пари държавата дава за раково болните? Сумата е смешна.
                              Когато обаче тези пари намалеят задължително ще се вкарат нови данъци, като акзиц за захар (много по-голям убиец и разход за здравеопазването от тютюна), месо, мобилни апарати или върху разговорите по мобилни телефони които са доказано вредни (щрак-щрак, чичко рак) , алкохол (една причина за голяма смъртност и осакатявания при катастрофи, битови инциденти, убийства..) и т.н.
                              Last edited by Jay Gould; 14.02.2011, 13:16.

Коментар

• Пак ви повтарям искам законите ни да са нормални. Най пречещите в България са нормалните хора пешеходците, непушачите и семействата с деца .

Автомобилите се паркират по тротоарите, собствениците на кучета серат по детските площадки, а заведенията вместо да се осигури една стая за пушачи и една за непушачи проблемът се решава като се забранява да влизат лица под 18 години.
                                Last edited by ОПТИМИСТ; 14.02.2011, 13:12.

Коментар

Working...
                                X